In cerc vicios : (2)
Raspunsuri - Pagina 3
ioanadara spune:
Klavier, destul de clara ai fost totusi tinand cont de faptul ca era doua noaptea cand ai scris, nu cred totusi ca ai nevoie de time -out..
Si eu ieri am vrut sa spun ca trebuie suprimate in primul rand cauzele pentru care s-a ajuns la crize zilnice la 5 ani si abia dupa aceea discutat ce e bine sa facem si ce nu cand are copilul tantrum.
As mai adauga doar ca punctul 6 de la tine este de fapt o repetata neglijare a punctelor 1-5 din partea parintilor.
Faptul ca abia cand se ajunge aici se incearca rezolvarea aduce greul.
Androix spune:
Ioana, cred ca m-am exprimat eu gresit in primul mesaj, atunci eram un car de nervi. Nu are crize zilnice, pentru ca am invatat sa le dezamorsez inainte de a incepe, anticipez si evit situatiile care stiu ca degenereaza in mod cert intr-o criza de toata frumusetea. Dar mai ratez si eu, cum a fost chiar saptamana trecuta cand credeam ca se va descurca ok fara somnul de pranz, ca mai fusesera ocazii si fusese ok dar uite ca nu. Si inca are probleme de comunicare cred eu. Adica daca este ceva care il deranjeaza pe moment, sau nu-i convine o interdictie de vreun fel zice o data firav si daca o tin pe-a mea (asta insemnand ca vorbesc frumos si ii explic pe intelesul lui de ce o tin pe-a mea) incepe sa urle. Alteori urla direct. Iar clipa aia e cruciala pentru cum va decurge urmatoarea jumatate de ora: in liniste sau in urlete. Chestia asta se intampla zilnic. Si nevoia m-a invatat, am mai citit carti, am mai citit pe forum cum sa fac sa ocolesc situatiile de felul asta. Problema mea la momentul cand am deschis subiectul, azi o saptamana in urma, era ca la varsta de 5 ani ma asteptam sa inteleaga si sa reactioneze mai bine la argumente logice, sa nu mai fie nevoie sa-l iau prin invaluire. E obositor sa trebuiasca sa-l instruiesc 10-15 minute inaintea fiecarui lucru pe care trebuie sa-l facem: in 10 minute ne spalam pe maini si trecem la masa. Peste 5 minute iar. Sau: azi mami trebuie sa mearga la posta. Nu dureaza mult, va promit ca incerc sa rezolv cat de repede pot, dar in timpul asta am nevoie din partea voastra sa fiti cuminti si sa nu intoarceti posta cu susu' in jos, da? Daaaaaaaa, la unison. Si repetat asa sau cu alte cuvinte tot de vreo 4-5 ori. Ca sa ajung la posta si sa faca amandoi ca toate cele, in conditiile in care nu stau cu orele la coada, ci doar cateva minute, pana in 10. Dar de cele mai multe ori are efectul dorit si chiar stau cuminti pana termin ce am de facut, nu smirna langa mine, dar nici nu se alearga, nu striga, nu se pun pe plans.
Iar astea sunt doar doua exemple la care ma gandesc acum, dar pregatitul asta il fac zilnic cat e ziua de lunga ca daca n-o fac si nu-l pun in tema din timp pot sa am surprize. Parca ii cer voie
Ei zilele astea mai citesc o carte in care zice printre altele si de greselile de formulare: in loc sa le zic ca am nevoie sa nu intoarca posta cu susul in jos, ar trebui sa le spun: am incredere ca sunteti deja marisori si cuminti si nu veti face multa galagie la posta. E o mica diferenta care pentru ei inseamna mult, dar si pentru mine pentru ca e cumva pe dos decat sunt obisnuita sa vorbesc asa ca imi este greu sa schimb "topica".
Acum dupa ce am citit si sfaturile voastre il laud si mai mult pentru reusitele lui si accentuez ca a crescut ca e baiat mare si cat de mult ma ajuta etc. Ieri am dat gata alta jucarie care nu fusese cucerita inca in parc. Un perete de escalada de vreo 2.5 metri. Mai incercase acum doua saptamani dar pentru ca era incaltat in crocsi aluneca. Ei, ieri era in adidasi si i-a iesit perfect din prima. Nu mai puteam sa-i iau de-acolo iar eu epuizasem toate complimentele posibile
Klavier, multumesc pentru raspunsul de la ora 2 Sper ca ai apucat sa te odihnesti cat sa nu neglijezi copilasii azi. Ai dreptate in toate punctele, e bine uneori sa le recitesc ca sa mi le amintesc.
Asa cum am spus sunt in plin proces de reeducare myself
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
ioanadara spune:
Androix, si apoi vestea mai putin buna: eu am un copil de 7 ani impliniti caruia (inca) ii explic fiecare pas pe care urmeaza sa-l fac daca stiu ca el este cumva neglijat in urmatoarea actiune ce urmeaza.
Si o veste buna: am unul de 3 ani caruia chiar nu-i pasa daca am de gand sa stau 3 ore in banca si el e cu mine.In orice moment isi gaseste singur de joaca si e foarte vesel.
Deci, se poate sa nu fie nevoie de atata munca nici la tine cu fetita asa cum se arata semnele.
mihaela_s spune:
Da, asa e si la noi la 7 ani inca...trebuie anuntat dinainte si repetat ce vreau sa facem. Inclusiv ca merge la culcare seara. Rabdarea e cheia.
Un sfat daca imi permiti Androix. Cand stii ca mergi undeva si e coada, anunta-i ca veti merge undeva si ca vor trebui sa astepte putin dar ca sa nu-si piarda rabdarea, sa isi ia cu ei ce jucarii, sa deseneze, etc...ce le place lor mai mult. La banci, posta, etc. sunt mese si pot sta sa se joace frumos pana tu termini treaba.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
a_alinta spune:
klavier, tot ceea ce ai spus tu, am aplicat si eu, in virtutea aceleiasi gandiri , numai ca , cateodata , rabdarea mea cedeaza. oare melotanina aia are asa un efect major, ca eu am vazut ca e buna pentru somn, in sensul ca nu are nici o legatura cu rabdarea.