Rasfat dus la extrem...(2)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
Zina spune:
Ok, vad din pacate aici oameni incordati, gata sa sara la gatul celuilalt daca ai curajul sa-ti mentii opinia (iar la ei asta pare a fi o anormalitate), sa raspunzi rautatilor scrise (daca ai tacea si i-ai aproba ar fi cel mai bine si mai placut pentru ei), nu vad deloc corectitudine aici.
Luna, iti dai seama ce psiholog bun este aceasta doamna care chiar daca imi este prietena, in cabinetul ei stie sa se comporte ca un adevarat psiholog, si nu ma "iarta" deloc cu nimic? La asta nu te-ai gandit? Dar ai sarit repede, ti-ai facut ziua mai fericita asa?
Iar din partea moderatorului iarasi nu vad corectitudine (oare de ce la cele care au jignit, si au fost destule, nu li s-a atras atentia, au inceput sa arunce cu tot felul de presupuneri, ajungandu-se chiar la o etichetare negativa faat de alte persoane). Laura25, nu sunt omul care sa stea si sa dea din cap aprobator la toate aiurelile auzite, nu eu am dat tonul acestui dialog, ar trebui sa fi impartiala si sa intelegi fiecare forumist in parte, daca ti-ai asumat acest rol. Nu de multe ori aici cel ce a initiat un subiect a cerut inchiderea lui, pentru ca s-a ajuns la penibilitate, adulti care se cearta pe forum, care fara sa cunoasca persoana ii dau verdictul ca ar fi asa sau asa. Astea nu sunt sfaturi. De exemplu, Luna are marele tupeu de-a ma face egoista pe mine si sotul meu, adica cum ca, as fi preocupata mai mult de interesele mele, decat ale copilului. Spune-mi te rog, a stat cumva Luna cu mine in casa, a vazut cum ma comport cu copilul, cu sotul, ma cunoaste cumva? Ei uite asta vreau sa spun eu. Persoane cum sunt Luna, care isi permit sa spuna astfel de lucruri. Nu as fi sarit asa de tare cu aceasta postare, dar cand stiu cum sunt eu fata de copil, sotul fata de copil, ce sentimente avem s.a.md, chiar nu am de gand sa tac.
Am deschis acest subiect, cu un scop, logic, nu? Dar s-anceput cu a se citi printre randuri, cu despicarea firului in o mie, cu incercarea de-a te convinge cat rau poti face, cat de rau esti tu, si daca nu esti de-acord, atunci nu esti capabil de un dialog normal. Si inca ceva, Laura, ca moderator ar trebui sa nu fi sarcastica ( Daca da, inteleg de ce ai atatea probleme). - din postarea ta - Acelasi lucru as putea spune si eu despre tine, dar nu o fac.
Stiind ca in continuare va fi tot la fel, cer inchiderea acestui subiect, iar acelor mamici care au scris si ele cu diverse probleme, le rog sa deschida un alt subiect, dar sa fie foarte atente ce scriu, ca s-ar putea sa ajunga sa fie puse pe esafod de multe cunoscatoare de-aici.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
Ryhana (scuze, sigur am gresit ceva la numele tau), citind ce-ai scris despre cum le-ngrijeste mama ta pe fetitele tale nu am putut decat sa ma gandesc ce mama buna este pentru ele.
Dar totusi, ceea ce m-a izbit este faptul ca le sperie cu tine de parca ai fi omul negru sau babaul. Asta mi se pare ingrozitor. Nu stiu cum suporti situatia.
Eu sunt de acord cu fetele, nu te acuz, as vrea doar ca aceste raspunsuri pe care le primesti sa te "scuture" putin, suficient cat sa intelegi ca trebuie sa schimbi ceva; e foarte trista situatia prin care treci, trista si injusta pt toata familia ta, incepand de la bunici pana la copii. Si cred ca in sinea ta stii asta. Sigur si tu si fetitele tale meritati sa va cunoasteti si sa va iubiti si sa va rasfatati, iar bunica, la varsta ei, merita sa stea linistita si sa nu mai duca pe umerii sai greutatea cresterii si educarii unor fetite atat de mici si atat de active.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Luna are marele tupeu de-a ma face egoista pe mine si sotul meu, adica cum ca, as fi preocupata mai mult de interesele mele, decat ale copilului. Spune-mi te rog, a stat cumva Luna cu mine in casa, a vazut cum ma comport cu copilul, cu sotul, ma cunoaste cumva? Ei uite asta vreau sa spun eu. Persoane cum sunt Luna, care isi permit sa spuna astfel de lucruri. Nu as fi sarit asa de tare cu aceasta postare, dar cand stiu cum sunt eu fata de copil, sotul fata de copil, ce sentimente avem s.a.md, chiar nu am de gand sa tac. |
Hmmm, pai sa analizam vechile postari, tu stai langa sot desi nu-l iubesti, din interese proprii pe care nu le poti scrie pe forum (lucru afirmat in capitolul trecut), sotul nu petrece deloc timp cu copilul insa cand copilul il supara scoate nuiaua sa-l "educe". Si sunteti inca o "familie".
Scrise de tine, nu de mine, draga mea. Si da, se cheama egoism felul cum voi doi adulti otraviti sufletul propriului copil.
P.S. Mie nu mi-e teama de avertismente, ti-am mai zis, asta e o lume strict virtuala, nu te mai enerva pe bune, dai in tahicardie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mickyyy/Mickyyy.jpg)
Mickyyy spune:
Inchipuiti-va un copil care are o gramada de asemenea momente in timpul unei zile, in care vrea cu tot dinadinsul sa fie gigi contra, chiar daca stim cu totii ca o face doar ca sa atraga atentia si sa ne enerveze pe noi. Inchipuiti-va ca pana reusesc sa port o asemenea discutie cu ea, trecem prin cel putin 10-15 minute de scandal (urla, tranteste usi, nu vrea sa vorbeasca cu nimeni, etc), uneori si mai mult, inchipuiti-va ca nu este singurul copil din casa, mai sunt inca 2 care vor atentie cel putin la fel de multa (si care fac si ei boacane mai mari sau mai mici), inchipuiti-va ca aveti cam 3-4 ore / zi de petrecut cu 3 copii, si sfatuiti-ma cum sa fac sa le impac pe toate?! Pentru ca toata chestia cu probatul unui trening a durat cam jumatate de ora. Ganditi-va ca face 6-7 crize de genul asta intr-o seara (ma rog, sunt rare cazurile cu atatea crize, dar se intampla si-asa), si puneti juma de ora de discutii la fiecare, asta daca am norocul s-o fac sa discute cu mine, in loc sa ma ignore, sau daca nu intra cumva tati deja nervos pe fir si transeaza rapid problema cu 2-3 pedepse, fara alte explicatii.
Da, sa zicem ca in general am rabdare sa-i explic, insa cum sa mai fac rost de timp? Pentru ca e clar ca nu-mi ajunge pentru fiecare criza pe care-o face.
Plus ca tot ce construiesc eu seara se poate darama in 5 minute ziua, cand eu sunt la serviciu iar cel care sta cu ea (momentan tati, dar poate fi si o bunica) nu mai are suficienta rabdare sa-i explice, sau o face o data, de doua, de zeci ori, dupa care trece direct la pedepse. Si nici nu-i pot condamna, e nevoie de rabdare de fier ca sa poti sa discuti cu ea. Chiar si eu imi pierd uneori rabdarea, cand o tinem o seara-ntreaga doar in crize.
Mickyyy si cele 3 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Eliza Gabriela (28.11.2008)
Zina spune:
Ca sa-ti raspund Luna, parca te vad palida la fata in urma raspunsului meu, si nu mai stii cum sa jignesti, draga mea (asa stii tu sa ripostezi). Dar chiar nu ti-a convenit ce-am scris, oare de ce?
Nu mai astept nici un raspuns de la tine. Relaxeaza-te!
Inca o data, cer inchiderea subiectului! Sau trebuie sa fac un anunt special?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Mickyyy Inchipuiti-va un copil care are o gramada de asemenea momente in timpul unei zile, in care vrea cu tot dinadinsul sa fie gigi contra, chiar daca stim cu totii ca o face doar ca sa atraga atentia si sa ne enerveze pe noi. |
Ok Micky, stop joc!
Imi inchipui, da, trebuie sa fie foarte enervant sa auzi un copil de 6 ani ca face crize, nu? Mai ales cand tu n-ai timp sa ´´te ocupi´´.
A cui e vina? Stii ca e vina voastra, ai scris-o chiar tu.
Deci uita putin de crizele fetitei si uita-te la tine si la sotul tau. Acolo e cheia.
Fetita face crize pentru ca nu se simte iubita de voi, pentru ca nu ati reusit sa creati o relatie buna cu ea. Scurt, despre asta e vorba.
Nimeni nu poate sa-ti spuna aici cum sa iti organizezi timpul si nu poti da vina pe copiii pentru ca TU nu ai timp. Fa-ti timp. Asta este, fa tot ce poti pentru a indrepta realtia cu fiica ta cea mare, ASCULTA-O si raspunde nevoii ei de IUBIRE si ACCEPTARE.
Nu trebuie sa ´´iti faci timp pentru fiecare criza´´ . daca rezolvi conflictul care sta la baza acelor crize, s-a rezolvat problema. Nu mai lua asta la modul superficial.
![](floare.gif)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Zina Ca sa-ti raspund Luna, parca te vad palida la fata in urma raspunsului meu, si nu mai stii cum sa jignesti, draga mea (asa stii tu sa ripostezi). Dar chiar nu ti-a convenit ce-am scris, oare de ce? Nu mai astept nici un raspuns de la tine. Relaxeaza-te! Inca o data, cer inchiderea subiectului! Sau trebuie sa fac un anunt special? |
Zina, eu te inteleg.
Esti furioasa pe tine insati ca ai dat amanuntele pe care le-ai dat despre sotul tau si relatia cu cel mic, iar acum consideri ca Luna le foloseste impotriva ta. Asa este?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
Micky, cred ca esti tare obosita de luptele astea in general, si nu mai ai rabdare. Tocmai de aceea fetita te "toaca", fiindca stie ca are succes.
Solutii? In primul rand respira adinc, calmeaza-te. Fii stapana pe tine si pe situatie. E greu, intr-adevar. E greu, cand ai 3 copii, desi se zice pe-aici ca mamele care au mai mult de 2 copii (deci de la 3 in sus) sunt mult mai relaxate, si de aceea totul le vine mult mai usor.
Da, cred ca Lady are dreptate, ai procedat bine la discutia cu treningul, dar ai stricat totul la final cu cererea de scuze. Tot ce o facusei pe fetita ta sa inteleaga din discutie ai anulat atunci cand ai pus-o sa-si ceara scuze. Daca ar fi lasat lucrurile asa in mod sigur ea s-ar fi gandit la discutia cu tine si ar fi tras singura niste concluzii. Dar asa...
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Zina tu singura ai spus miste detalii despre relatia cu sotul tau, cu copilul. Din ce ai scris tu, cu mana ta, ceilalti parteneri de dialog au tras niste concluzii (poate corecte, poate gresite). Ai deschis subiectul cerand pareri si sfaturi (daca vroiai doar sa iti 'versi naduful' si sa fii mangaiata pe spate, puteai sa scrii in blog, nu sa ceri pareri). Dialog cu cei care ti-au dat sfaturi nu prea ai avut, in schimb ai reactionat foarte 'aricios' si agresiv la mesajele care nu ti-au convenit, chiar daca acele mesaje contineau poate adevaruri. De asta am spus ca daca ai acelasi stil de a nu asculta (citi in cazul asta) cu atentie si un a lua in considerare deloc ca poate partenerul de dialog are dreptate, chiar daca tie nu iti convine pe moment, daca ai aceleasi raspunsuri taioase si agresive in viata de zi cu zi ... pe undeva se intelege de unde atatea probleme (de care tu ne-ai povestit, nu le-am inventat noi).
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me