Rasfat dus la extrem...(2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Micky, cati ani are fetita ta?

Edit, acum am vazut ca e nascuta in 2004. Revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
totusi, tin sa-ti spun ca ai deschis cumva "cutia pandorei" cu postarea ta, vei primi destule "lovituri sub centura", acuzatii sau "roshii in freza", asa ca fii pregatita !

Iat-o pe prima:
Citat:
insa nu-ti pare chiar deloc rau pentru momentele din viata fetitelor, momente pe care le-ai ratat, de care nu ai putut sa te bucuri, momente in care nu ai fost alaturi de ele, sa le lauzi si sa le imbratisezi ? erai oare singura mamica din lumea asta care avea copil, studenta fiind, sau care a inceput serviciul la 8 luni dupa nastere, avand nopti nedormite la activ ?

Iar regretele ar ajuta-o acum pe pe Ryanna cu? In rest sunt de aceeasi parere cu tine.

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

anca, in principiu ai dreptate
puteam sa fiu muult mai rautacioasa si mai dura in exprimare, daca doream, dar ce rost avea s-o atac dur ? nici macar nu o cunosc...cui ar fi folosit ?
am vrut doar s-o sensibilizez putin si sa realizeze ca nu e totul pierdut inca, mai sunt sanse sa-si recastige statutul de mamica in ochii fetitelor ei, daca isi doreste cu adevarat acest lucru, desigur...
si mie imi pare nespus de rau ca am pierdut destule momente magice din viata fetitei mele, pentru ca tot la 8 luni dupa nastere am inceput serviciul, deoarece traiam doar cu cele 6 milioane de la stat (sotul ramasese fara serviciu, lucreaza in constructii si a fost o perioada grea); si eu am sentimente de vinovatie ca am inceput asa devreme munca, insa am cantarit si discutat avantajele si dezavantajele si am luat impreuna, in familie, o decizie care ne-a ajutat sa iesim din impasul financiar al momentului...sincer, daca prindeam legea cu 85% din media veniturilor, stateam frumusel acasa cei 2 ani...asa, banii aia de la stat abia ne ajungeau pentru scutece, hainute, mancare si intretinere/utilitati...
insa eu abia asteptam sa ajung acasa de la munca, sa-mi vad si sa-mi miros puiul, sa o pupacesc, sa ne jucam, sa-i fac baie, s-o adorm...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Anca din postarea ta:" Primul psiholog pe care l-ai intalnit ti-a spus asta? Mare noroc pe tine sa nimeresti din prima raspunsul pe care vroiai sa-l auzi", pentru stiinta ta, acest psiholog este o doamna care ma stie de mic copil, fiind prietena de familie cu ai mei parinti, sarcasmul tau este asa de inutil si fara folos. Aceasta doamna este cotata ca fiind una din cele mai bune, dar ce stii tu...Si DA, mare noroc pe mine ca o cunosc si pot merge la ea. Pentru mine este o adevarata prietena, imi este la suflet, si tot ce mi-a spus pana acum asa a fost. Te rog sa termini cu aceste afirmatii. S-anteles?
As dori sa-i raspund lui Mickyyy, dar din pacate trebuie sa inchid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Zina, ce crezi ca obtii cu atitudinea asta pe forum? Asa te comporti si dialoghezi si in viata reala? Daca da, inteleg de ce ai atatea probleme.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Zina, pe bune... ia o pauza. Ma faci sa cred ca ai deschis subiectul asta numa' din lipsa de preocupare, de vreme ce iti tuna si fulgera si nu esti deschisa sa asculti si alt gen de opinii.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 15+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu as dori sa-i spun Zinei ca psihologii sunt si ei oameni si nu intodeauna (din pacate) practica ce predica. Asa ca daca vrei sfatul unui psiholog mergi la cineva care nu te cunoaste personal, nu iti e prieten si iti poate spune unde gresesti pe sleau, in fata. Asta daca esti pregatita sa auzi unde gresesti, normal. Daca nu, prietena psiholog iti mai poate repeta de cateva ori ce rasfatat e copilul tau (ma mir ca poti spune asa ceva despre un copil care traieste sub o astfel de presiune psihica langa doi parinti... egoisti cred eu, copilul ala numai rasfatat nu e).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Asa ca daca vrei sfatul unui psoholog mergi la cineva care nu te cunoaste personal, nu iti e prieten

Absolut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Micky, pai in situatia cu treningul, pe care tocmai ai explicat-o, ai facut foarte bine. Deci stii cum sa procedezi. Doar ca nu prea ai incredere in tine.

Lady,

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Zina, si eu cunosc psihologi, chiar cu staif, care in relatia cu copiii s-au comportat dezastruos.

Vrei raspunsuri on-topic? Schimbarea trebuie sa vina din tine, sa redevii disponibila pt copilul tau, lasand la o parte oboseala si grijile. Daca ai avea putina bunavointa si imaginatie ca, in fiecare situatie, sa te pui un pic in locul lui (adica cu dorintele lui, cu sentimentele si cu mijloacele lui de intelegere&autocalmare) relatia s-ar imbunatati treptat.

Si inca ceva: tu vrei sa opresti doar manifestarile nervoase sau vrei sa lucrezi la cauzele lor?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

cand am reusit sa discut cu ea intr-un final, discutia a fost ceva de genul: am intrebat-o al cui e treningul, cine-l poarta, cine are nevoie de el maine, daca ea crede ca buni are ea nevoie de trening, de ce crede ea ca se straduieste buni sa-l modifice acum, cui ii foloseste ca ii scurteaza pantalonii, etc. Iar la final i-am explicat ca buni e batrana, si obosita, si nu poate sa stea toata seara ca sa ii repare ei treningul, si daca ea nu o ajuta buni sa-l probeze acum nu il poate scurta seara asta (pentru ca n-o sa poata sta toata seara s-o astepte pe ea, trebuie sa se odihneasca) si maine n-o sa aiba trening la scoala cand toti ceilalti vor avea. Si buni e suparata ca ea se straduie sa ii faca un trening frumos, iar ea ii raspunde obraznic, tipa si tranteste usi.

Deci, e bine, e rau, ce trebuie si cum trebuie sa schimb?!

Mie imi plac argumentele pe care i le-ai dat, sunt pur si simplu reale. Si cu rabdare, aceasta e genul de abordare care functioneaza.

Argumentele sunt bune, mai putin faptul ca, dupa ce fetita si-a revenit, ai ´´trantit-o´´ iar in coltul neputintei prin insistenta de a-si cere scuze.
Stii de ce nu isi cere scuze? pentru ca problema fetitei este de alta natura, din acest motiv reactioneaza cum reactioneaza.
Argumentele tale , pentru acea problema, au fost bune pentru a rezolva un conflict recent si te-au ajutat sa atingi o rezolvare superficiala. fetita ta la fel va face si data viitoare.

De aceia zic, ma repet mai exact, incearca sa petreci timp cu ea, voi doua singure si aplica ce am scris intr-un post precedent. Si poate ca daca viitoare n-ar fi rau sa-i zici ca bunica ii scurteaza pantalonii pentru ca o iubeste, nu pentru ca ii face o favoare. Bunica o iubeste, nu? Se comporta bine cu ea, nu? Uite de aceia ii scurteaza pantalonii.

Favorurile si le fac oamenii mari. Fetita ta nu e om mare.E un copil si are nevoie sa se simta iubita si acceptata ca si copil nu ca ´´ajutor pentru oamenii mari´´ cu multe responsabilitati pe umerii ei fragili.

Mergi la inceput