Rasfat dus la extrem...(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
pentru ca acasa a fost prea rasfatat

Nu te supara Zina, tu citesti ce se scrie pe-aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

1. Zina apropo de ciocolata -felicitari ca nu i-ai dat-o pe aia care expira in doua zile. Noi am ajuns la spital cu fimiu care a mancat o ciocolata expirata de la soacramea din casa.
Eu zic ca a fost o conjunctura nefavorabila in cazul vostru tu i-ai zis ca nu mai ai , copilul a gasit una in prag de expirare , tu nu ai putut sa i-o dai , copilul s-a simtit pacalit ....sigur ca se lasa cu plins in orice familie in care copilul mananca ciocolata.
2. Copilul meu nu manca dulciuri decat ciocolata si faza nasola ca-i iese glicemia mica de m-a intrebat si doctorita "doamna da copilul nu primeste zahar deloc" . Sincer va spun ca incerc sa-i strecor zahar, miere in diverse ca el nu mananca dulciuri si asta pentru ca pana pe la 3 ani nu a stiut ce inseamna dulce.
Si ciocolata mananca f rar cand mai vede o reclama pe la tv si zice as manca ceva dulce -nu bomboane, nu caramele , prajituri nu mananca deloc asa ca a remas ciocolata kinder in toate formele : ou , felie de lapte , prajiturica . Si daca cere de doua ori pe saptamana mare lucru cateodata il intreb eu daca nu cumva vrea ceva dulce.
In schimb cu sarea e alta poveste -mai avem putin si o punem in seif cu cifru.

3. Apropo de jucariile de la gradi ar trebui sa-i zici ca daca fiecare copil ar lua o jucarie ar ramane fara jucarii la gradinita. Oricum toti copii vor ce vad acolo mai ales ca jucariile de la gradi nu au un stapan , un alt copil care sa le revendice si ei cred ca ar putea deveni ale lor.
Noi am imprumutat o masinuta anul trecut de la gradi , a fost un experiment in care tot el trebuia sa o duca inapoi a doua zi. Si-a adus aminte dupa vreo saptamana si cand a dus-o educatoarea i-a zis ca nu o sa mai primeasca nimic cu imprumut deoarece nu a adus-o la timp. S-a lecuit complet de luat jucarii de la gradi.

La baietelul meu este al treilea ani de gradi si in fiecare dimineata aud acelasi text : "nu mai vreau la gradi" dar tot el zice in fiecare dupaamiaza ca fost foarte frumos la gradi.

Concluzia mea este ca ai un copil normal nu un copil rasfatat si tot ce poti sa faci pentru el este sa fii tu mai relaxata si fericita deoarece starea ta se transmite automat lui. Si nu uita uneori sa-i acorzi mai multa atentie (stii tu faza cu groapa pe care vroia sa o vezi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
pentru ca acasa a fost prea rasfatat

Nu te supara Zina, tu citesti ce se scrie pe-aici?

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Nu, nu citeste.
Si raspunde doar userului care o enerveaza, pe ceilalti ii ignora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

In fond, din subiectele deschise de tine in timp, nu e greu de observat ca in general nu tii cont decat de sfaturi care iti spun doar ce vrei tu sa auzi. Imi cer scuze daca te supara asta insa analizeaza si tu si vei afla acelasi lucru, cand cineva iti spune ce doresti sa auzi esti fericita. In concluzie cred ca tu nu ai nevoie decat de mangaiere parinteasca pe crestet care sa-ti confirme ca faci bine ceea ce faci, ori asta nu vei obtine pe forum, ci vine din interior.

Hai ca am ajuns sa ma citez singura.

Anca_a asta e raspunsul la intrebarea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Lady, Luna, mai incet draga, nu va mai ambalati asa...nu face bine la... multe...stiti oare sa spune-ti "stop"?
"Impunsaturile" voastre sunt deja plictisitoare.

Anca_a, da, oare ce nu s-anteles? Ca a fost rasfatat? (si sa nu incepem cu explicatii motate ale cuvantului, stim cu totii ce vreau sa spun). Aproape toti copii sunt. Sau acum asa am ajuns de "moderni" si de "invatati", ca nu mai putem folosi cuvantul? Incepem sa filozofam pe aceasta tema, cu explicatii stiintifice, care mai de care, fiecare sa demonstreze cat de "citit" este el? In materie de copii? Si psihologul meu mi-a spus ca da, copilului i s-au facut toate pe plac, cand a vrut el (inteleg aici rasfat), si sa terminam cu acest comportament, pentru ca o sa facem din el un nefericit. De aici reactiile lui...

Mergi la inceput

Gabitza2005, da, va trebui sa fiu mai relaxata, tot timpul stau parca in "alerta", cand vine vorba de copil, nu am crezut ca o sa fiu asa. Dar o sa invat si asta, pe parcurs...
Asa sunt si eu, ca si baietelul tau, nu mi-au placut de mica dulciurile, eu nu mananc niciodata prajituri, torturi sau altele, ciocolata foarte rar. Poate e mai bine asa, cine stie...dar ce valoare a glicemiei are baietelul de a spus dr.ca e prea mica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Sunt la serviciu, n-am putut citi decat pe sarite cateva pagini din subiect, insa am si eu o problema care tine si de rasfat, dar nu numai (de fapt probleme sunt mai multe, dar nu am acum timp sa le scriu pe toate). 3 copii, diferenta destul de mica de varsta intre ei, cea mare devenita din ce in ce mai dificila acasa (pentru ca in societate, e de nerecunoscut, in sensul bun al cuvantului, nici nu zici ca e acelasi copil care urla, tipa sau tranteste usi acasa).
Am incercat sa discut cu ea foarte des in ultima vreme, nu mai are rabdare, discutii, discutii si iar discutii e replica ei cand vreau sa clarificam o problema, si de obicei se uita in tavan, se stramba sau face orice ca sa-mi dovedeasca ca e inutil sa discutam (desi incerc sa-i explic mereu ca daca ea nu-mi spune ce a suparat-o, eu nu pot sa o ajut, ba mai mult isi va lua pedeapsa fara ca macar sa inteleaga de ce) pedepsele pe care i le dadeam pana acum (fara TV, calculator, dulciuri sau uneori chiar si palme la fund....recunosc ca mi-am mai pierdut rabdarea, de fapt tati o pierde mai des.....nu ma bucur de ce-am facut, dar asta e realitatea) degeaba ii dau ca nu au rezultat (si ce daca e replica ei favorita, poti sa-mi iei totul, sa-mi faci orice nu ma intereseaza), imediat ce nu ii convine ceva se ridica si pleaca, se inchide in camera ei si tranteste usile!

In rarele momente cand chiar reusesc sa discut cu ea singurul lucru care da rezultate este luatul "la sentiment", atunci cand o fac sa se simta prost pentru faptele ei, o las o perioada sa se calmeze (pentru ca ea nu recunoaste) si apoi redevine alt om, pentru o perioada scurta de timp.

In mare stiu cauzele care au condus la comportamentul ei, dar nu mi-ar ajunge ziua sa le scriu pe toate. Multe din cauze tin, asa cum e si logic, de noi, parintii! Lipsa de consecventa, viziunea despre educatia - stiluri diferite (provenita din familiile noastre, eu singura la parinti, rasfatata, el frate mai mare, purtand de mic povara cresterii celorlalti frati, pedepsit adesea pe nedrept pentru greselile lor), bunicii cu stiluri diferite, vecinii binevoitori care le-au bagat idei tampite in cap (discutie intre vecinele mamei purtata in prezenta copiilor: de ce-o fi facut fie-ta 3 copii, ca uite ce greu ii era, nu mai bine ramanea cu 1? - chestiie pe care cea mare a ajuns sa mi-o reproseze frecvent, ca de ce i-am mai facut 2 surori!), gelozia intre ele, problemele financiare din ultima vreme care le-au redus substantial lista de favoruri materiale, si lista ar putea continua la nesfarsit.
Greseala cea mai mare e a noastra, a parintilor, si pana nu ne rezolvam noi problemele cu greu cred ca le putem rezolva pe ale ei.

Totusi, vreau si eu un sfat, cum sa ii recastig atentia? Cum sa-o fac sa aiba rabdare sa ma asculte cand vorbesc cu ea? cum s-o pedepsesc atunci cand exagereaza sau minte (a minti = spune chestii de genul: mami tu ai zis aia, cand eu sunt sigura ca nu am zis-o, iar in cel mai fericit caz recunoaste ca n-am zis-o, dar stie ea sigur ca am gandit-o, deci e tot acelasi lucru)? Cum s-o fac sa nu se mai ridice de langa mine in timpul unei discutii , ori de cate ori are chef?

Sunt multe de zis, poate mai imi fac timp azi.....dar un sfat nu strica....

Mickyyy si cele 3 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005) Eliza Gabriela (28.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Lady, Luna, mai incet draga, nu va mai ambalati asa...nu face bine la... multe...stiti oare sa spune-ti "stop"?
"Impunsaturile" voastre sunt deja plictisitoare.

Anca, ce ti-am zis?

Zina,mie mi-ar fi fost jena sa scriu un mesaj ca asta de mai sus, pentru simplul fapt ca eu personal chiar mi-am propus sa te ajut discutand pe marginea celor relatate de tine.
N-am gasit dialogul pe care speram sa-l gasesc, n-am gasit dorinta de a discuta la concret...deci mi-am pierdut vremea.
Imi pare rau. Sper ca intr-o zi vei intelege cu adevart unde e problema la voi.

Plictisitoare este lamentarea ta, faptul ca tot ceri sfaturi, te tot plangi,dar nu participi, nu iei in seama. Nu vreau sa te jignesc, vreau sa-ti spun doar cum se vede ´´din afara´´.Suntem la capitolul 2 si tot tot in starea aia esti.Te miri ca sunt useri care-si pierd rabdarea? Nu-mi raspunde la asta.

bafta.

Mergi la inceput

Multumesc Lady.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Miky, cred ca fata ta e suparata pe voi, parintii. De fapt asta stii. Parca n-ai zis ce varsta are: se apropie cumva de adolescenta sau e adolescenta? Ca atitudinea ei mi se pare oarecum tipica acestei varste.
La faza aia, de repros ca i-ai mai facut 2 surori ar trebui probabil sa-i spui ca ai dorit o familie mare si fericita si ca asa cum ea a avut dreptul sa se nasca la fel si surorile ei, ca le-ai dorit pe toate 3 si ca esti fericita ca le ai; ca asa cum ea merita tot ce-i mai bun asa si surorile sale, etc. Ai putea sa fii foarte transanta in aceasta privinta si sa-i spui, dupa ce i-ai explicat toate cele de mai sus, ca aceasta dicutie nu are rost, ca surorile ei exista, tu ai 3 copii si nu unul singur si ca nimic, nici toate discutiile din lume nu pot schimba situatia si ca voi, ca parinti, nici nu doriti sa se schimbe nimic in aceasta privinta, etc.

Da, acum vad, la semnatura, ca fetita ta cea mare are 6 ani. Mi se pare foarte precoce in privinta asta, adica din ce povestesti face faze pe care le face nepoata-mea de 13 ani, de exemplu datul ochilor peste cap, replica aia cu poti sa-mi faci ce vrei sau poti sa-mi iei tot ce vrei, etc.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput