Rasfat dus la extrem...(2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

N-o mai intoarce Accept, poseta de munca-poseta de plimbare (sau ma rog la tine este traista), eu ti-am raspuns. Tie chiar nu-ti vine sa crezi ca te-ai inselat, iti place sa cam ai dreptate, nu?
Draga mea, te chem sa vii sa-mi controlezi poseta, geanta, traista, buzunarele, ce vrei tu, dar asa pe surprinse, nu alta, dar ai spune ca nu joc cinstit, pe urma.

Si chiar va rog, si eu, daca se poate, sa revenim la subiect, este o pierdere de timp sa citim astfel de postari, cum au fost ultimele.
Multumesc!

Mergi la inceput

Hai, bine, Luna1, fie cum zici tu...

Acum se poate discuta la subiect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Accept, eu una m-am revoltat nu ca nu ii dai ciocolata, ca suntem multe cu oareshcari principii alimentare, ci ca mananci tu de fatza cu copilul. De parca i-ai face in ciuda.

De ce nu dam cioco la copii? Pt ca nu e sanatoasa, nu? Pai si noi aia mari de ce mancam, daca nu e sanatoasa? Pt ca uneori nu ne intereseaza ca nu e sanatoasa si vrem sa ne oferim un moment de rasfatz. Pai daca noi suntem in stare sa nu respectam principiile alimentatiei sanatoase, cum ii putem cere copilului sa le respecte? Solutia nu era sa-l indopi si pe el cu cioco, ci pur si simplu sa nu-i mai prezinti ispita.

Gata paranteza.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Monnvas tu ai dreptate dintr-un punct de vedere: atunci cand copilul stie ce-i ciocolata e sadic sa mananci in fara lui. Asa ar fi in cazul meu, amandoi stiu ce e ciocolata si daca nu vreau sa le dau intr-o zi nu mananc nici eu. Insa din cate am inteles fetita lui Accept nu stie ce e aia ciocolata, deci e egal cu "nu ai voie cola, nu ai voie bere, nu ai voie, iute, nu ai voie sa fumezi!"

Cate dintre voi nu fumati in fata copilului? Sau nu beti o bere? Sau o cola? Atat timp cat ii spui copilui ca el nu are voie, ca e pt oameni mari, e ok. Parerea mea.

Copilul nu stie ca ciocolata e dulce atat timp cat n-a mancat in viata lui. Vede doar ca mama mananca ceva maro care e pt oameni mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

De ce nu dam cioco la copii? Pt ca nu e sanatoasa, nu? Pai si noi aia mari de ce mancam, daca nu e sanatoasa?

Ciocolata neagra este sanatoasa. Dar in mod clar nu e recomandata copiilor (e chiar mai energizanta decat cafeaua) deci nu am de ce sa ma simt vinovata daca mananc de fata cu copilul. Chiar nu e pentru el.

Apoi...despre 'a-i face in ciuda'. Un ultim off-topic pe tema alimentatiei. Bucuria de a manca ciocolata o transmitm copiilor noi adultii, prin felul in care ne raportam la ea ca la o mare placere (cei care simt asta). Ar fi extraordinar daca le-am transmite o bucurie macar egala mancand o ciorbita de gaina cu taitei de casa, acrita cu bors si aromata cu leustean (de exemplu). Trebuie sa recunoasteti faptul ca si asta e o placere culinara (sau ma rog, o alta sanatoasa, depinde de gusturile fiecaruia), dar adultii nu se raporteaza la ea ca la ciocolata (unii adulti) iar copiii sunt o copie a acestora. Deci eu nu-i fac in ciuda copilului mancand ciocolata, daca as vrea sa fac asta (exclus) as manca in fata lui o ciorba. Inchei si eu aici off-topicul despre alimentatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Hai, bine, Luna1, fie cum zici tu...

Acum se poate discuta la subiect?

Zina, la subiect se discuta de ceva vreme.Deja devine o guma pe care o tot intindem, ne pierdem in detalii si uitam esentialul.
Nu stiu sincer ce s-ar mai putea spune, sper ca s-a stabilit ca copilasul tau NU este un rasfatat, ci ca VOI, tu si sotul tau , fiecare pe partea lui, gresiti fata de copil. Asta e, nu trebuie sa ne suparam, toti facem greseli, nu exista perfectiune. Ok?

Te-au ajutat sfaturile de aici? Ai de gand sa pui ceva in practica, pentru a schimba ceea ce se cere schimbat in viata voastra?(inclusiv atitudinea ta fata de cel mic).

Eu as vrea sa te citesc , spune-mi ce ai schimbat, cum, si in cel fel se vad rezultatele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Monnvas tu ai dreptate dintr-un punct de vedere: atunci cand copilul stie ce-i ciocolata e sadic sa mananci in fara lui. Asa ar fi in cazul meu, amandoi stiu ce e ciocolata si daca nu vreau sa le dau intr-o zi nu mananc nici eu. Insa din cate am inteles fetita lui Accept nu stie ce e aia ciocolata, deci e egal cu "nu ai voie cola, nu ai voie bere, nu ai voie, iute, nu ai voie sa fumezi!"

Cate dintre voi nu fumati in fata copilului? Sau nu beti o bere? Sau o cola? Atat timp cat ii spui copilui ca el nu are voie, ca e pt oameni mari, e ok. Parerea mea.

Copilul nu stie ca ciocolata e dulce atat timp cat n-a mancat in viata lui. Vede doar ca mama mananca ceva maro care e pt oameni mari.

scuzati-mi offtopicul
Luna, nu e bine sa dam iute copilului?
ca eva mananca ardei iute, nu cantitati cum mancam noi, dar tot musca din ardei un pic

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Zina, revenind la subiect, eu cred ca baietelul tau sufera.
Si mai cred ca si tu suferi.
Eu sunt convinsa ca tu faci multe pentru el si ca-ti doresti ce e mai bun, dar nu sunteti doar voi doi in ecuatie.

Zilele astea cum a mai fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

scuzati-mi offtopicul
Luna, nu e bine sa dam iute copilului?
ca eva mananca ardei iute, nu cantitati cum mancam noi, dar tot musca din ardei un pic

BAZAR UMANITAR

Andra nu e bine pana pe la un an sa manance iute. Insa eu nu-i dau nici acum, adica mai fac mancare indiana insa putin iute si ii dau sa guste. Mi se pare putin acid si nu stiu exact cum poate afecta tranzitul intestinal. Stiu ca aici dr discuta acest aspect cu familiile de indieni si li se recomanda sa introduca mancarea spicy dupa un an treptat.

Mergi la inceput

Am inceput gradinita. Astazi este a treia zi, nu m-am asteptat ca baietelul meu sa fie asa de cuminte. Sta si se joaca, o solicita pe d-na educatoare cu tot felul de intrebari, astazi si-a dus chiar si ghitara sa le cante copiilor. Sunt si cativa copii care nu se pot desprinde de mama si da-i cu plans, de ti se rupe sufletul cand ii auzi.
Dar...si ieri si alaltaieri, la sfarsitul programului, baietelul meu a dorit sa ia o jucarie sa o duca acasa. I-am explicat (la fel si d-na educatore), ca jucariile de la gradi raman acolo, nu le putem duce acasa. Binenteles ca a inceput sa tipe si sa planga, spunand ca el se supara daca nu-i dau jucaria. Incet incet, am plecat, dar tot cu plansete maaaari de tot. A plans pana acasa, dar acolo s-a oprit.
Si uite asa, cred ca va invata si el anumite reguli, pentru ca acasa a fost prea rasfatat si i-am dat totul atunci cand a dorit el (stiu ca am gresit). Este greu si dimineata, ca nu vrea sa se imbrace, spune ca nu mai vrea la gradinita, dar cand ajunge acolo, nu mai avem nici o problema. Chiar sunt curioasa ce-o sa faca acum la 11, cand va pleca, oare tot asa va dori ceva sa ia?

Mergi la inceput