Am o galeata de merisoare, ce fac cu ele?

Am o galeata de merisoare, ce fac cu ele? | Autor: anca_27

Link direct la acest mesaj

A facut cineva sirop de merisoare? Sau dulceata, sau jeleu?
De la cine le-am primit mi-a sugerat sa fac direct jeleu, ca oricat as incerca sa fac suc, o sa se jelifieze.
Cam cat zahar merge oare la atatea merisoare? Habar n-am cat sa le fierb si ce sa le fac...
Help!

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Si pt mine, si pt tine, si pt el, si pt ea...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

In Suedia sa mananca mult dulceata de merisoare. Daca doresti iti traduc o reteta...eu nu am facut niciodata.

Sper ca vorbim de acelasi fruct ...eu vorbesc despre asta:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lingon

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Merisoarele astea sunt cranbberies? Scuze pentru intrebarea asta ....daca ar fi asa atunci sunt foarte bune pentru sistemul urinar. Eu am o punga de cranbberies care sunt conservate ca si stafidele si la gust sunt acrisoare amarui. Poti face sos din ele, un fel de gem, jeleu care sa mearga langa friptura dar nu stiu sa-ti spun exact cum. Nu stiam ca exista si in Romania dar stiu ca sunt foarte sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Nici eu nu am facut niciodata, pentru ca nu am vazut prin piete. Uite cate retete cu merisoare http://www.cranberries.org/cranberries/recipes.html , doar ca retetele sunt in engleza. Alege cele care te atrag mai mult si ti le traduc si eu daca ai nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Mi-am adus aminte inca ceva - din cranbberies congelate si cateva fructe de padure amestec am facut un sos cu putin zahar si suc de portocala tinut putin pe foc pana se topeste zaharul si se inmoaie fructele si l-am mancat cu pancakes sau clatite obisnuite. Cantitatile au fost ochiometrice si l-am consumat in 2 zile.

Mergi la inceput

traduc mai jos:

Lingonsylt(dulceata de merisoare)
2 liter = 1 kg merisoare
2 dl apa
5-6 dl zahar

Amesteca totul intr-o oala. Fierbe timp de 15-20 de minute.

PS 5-6 dl zahar inseamna 450-550 g.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Aici se mananca ccc cu chiftele si cartofi:
http://klarakling.blogg.se/images/2008/dscf6894_17202698.jpg

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Wow, fetelor, dupa cat ma zdrobeam si prin alte parti, voi mi-ati raspuns asa de repede. A big-big hug!

Da, Mihaela, de ele e vb, multumesc mult de traducere, Ligia, multumesc si tie, de-acu vant in pupa sa am. Cred ca voi congela o parte, incerc si garnitura la mancare, am auzit si eu ca e buna, cat despre efectele terapeutice, Mcm, asa e, sunt grozave, si ma lovesc exact acolo unde ma doare mai tare, la stomac si la rinichi.

Multumesc inca o data, fetelor!

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Si pt mine, si pt tine, si pt el, si pt ea...
...............
La Taclale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

anca, am vazut chiar ieri intr-un supermarket "compot de merisoare" si "compot de afine".mi s-a parut foarte interesant, daca as gasi ceva retete as face si eu, n-am incercat pana acum.daca aveti ceva retete cu ingredientele in cantitate exacta, va rog sa postati

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

nu cred ca sunt cranberries, sunt agrise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Nectar de agrise

Ingrediente
3 kg agrise 250 g zahar

Mod de preparare
Fructele coapte alese, spalate si curatite se trec prin zdrobitor sau masina de tocat carne, se pun intr-un vas emailat la un foc moale unde se incalzesc pana la temperatura de 80øC, apoi se trec prin sita adaugandu-se la 2 pahare de zeama 1 pahar de sirop de zahar 25% (250 g zahar la 1 l apa), dupa care se toarna in sticle.

Mergi la inceput