Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 112
Raspunsuri - Pagina 15
giliutza spune:
Buna ziua tuturor!
Am cautat subiectul acesta pentru ca stiam ca exista pe undeva . Sunt o fosta pacienta a dr. T, am nascut cu el o fetita in 2005 si un baietel in iulie anul acesta. Probleme in sarcina nu am avut nici prima data si nici a doua oara. La nastere totul a fost mai mult decat bine, pot chiar sa spun ca au fost experiente placute.
Am fost una din persoanele care il recomanda cu caldura pe dr. T, insa acum sunt foarte dezamagita de el. O sa va spun si de ce, trebuie sa stiti ca exista si un revers al medaliei si poate o sa fiti mai atente la micile detalii care fac diferenta intre viata si moarte (stiu ca folosesc cuvinte tari, insa o sa va dati seama de ce).
Prietena mea cea mai buna a ramas gravida cu al doilea copil dupa multe incercari. Bucurie mare!! Bineinteles ca a mers la dr. T sa-i monitorizeze sarcina, pentru ca mai fusese la el si in trecut (desi primul copil nu l-a nascut cu dr. T) si avea o parere foarte buna despre el ca medic si ca om. De data aceasta isi dorea sa nasca la Elias sub supravegherea lui Tutunaru. Sarcina a decurs in mare parte ok, exceptand faptul ca de vreo luna doua incepuse sa retina foarte multa apa si sa se umfle. Martea trecuta a fost la controlul lunar si totul era in regula si cu bebe si cu ea, dupa cum i-a spus dl. dr. Joi nu l-a mai simtit pe bebe miscand si era cam ingrijorata, asa ca vineri dimineata s-a suit in masina cu sotul ei (sunt din Ploiesti) si au plecat la Elias. Intre timp, tensiunea crescuse ingrijorator de mult, undeva pe la 19 cu 11.
Cand a ajuns la Elias, dr. T i-a masurat tensiunea si i-a prescris niste medicamente. L-a monitorizat un pic si pe bebe cu aparatul de masurat bataile inimii (era in regula) si apoi i-a dat drumul sa merga acasa, spunandu-i ca tin legatura. Atat.
Prietena mea si-a luat medicamentele prescrise, insa tensiunea nu scadea sub 16 cu 10. Seara avea din nou 19 cu 11, apoi 20 cu 12. L-au sunat pe dr.T sa-l intrebe ce e de facut, avand in vedere situatia data, dar nu a raspuns la telefon (de doua ori). S-au suit in masina urgent si au plecat la Elias, cu bagajul facut pentru internare. Acolo le-a spus medicul care era de garda ca nu o poate interna pentru ca nu sunt dotati cu ce trebuie in cazul in care este necesar sa scoata copilul si i-a directionat catre Polizu. Am uitat sa va spun ca sarcina avea 32 saptamani, iar Eliasul este pregatit incepand cu 35 de saptamani.
S-au dus la Polizu (au ajuns pe la 10 seara) si au bagat-o imediat la terapie intensiva, fiind ugenta. Toata noaptea au incercat sa-i stabilizeze tensiunea, fara succes, era cat pe ce sa faca si un preinfarct. In permanenta au fost langa ea cel putin 3 cadre medicale. Sambata dimineata dr. care o supraveghea a luat hotararea sa-i faca cezariana, pentru ca starea ei se inrautatea rapid, iar placenta incepuse sa se degradeze. Era pasibila sa faca multe complicatii. Dealtfel in timpul pregatirilor pentru operatie i s-au oprit, pe rand, functia unui rinichi, a ficatului si a facut si un preinfarct. I-au facut cezariana si au scos copilul.
Dupa operatie problemele cu tensiunea au continuat, ea este in continuare la terapie intensiva, dupa 2 zile.
In ceea ce-l priveste pe bebe, pentru ca plamanii nu sunt suficient dzvoltati nu poate respira singur. Inca este rezervat prognosticul pentru el si ne rugam in continuare sa lupte si sa fie bine. Situatia este critica inca pentru amandoi.
Si toate acestea din ce motiv s-au intamplat? Pentru ca dl. dr. T nu a oprit-o in spital la momentul potrivit. Este inutil sa va spun ca cele 12 ore care au trecut de cand a fost la el si pana a ajuns la Polizu ar fi putut face diferenta intre ceea ce se intampla acum si o sarcina dusa mai aproape de termen! Stiti ca fiecare saptamana conteaza pentru bebe din burtica! Daca ar fi actionat corect din punt de vedere profesional si nu ar fi tratat cu superficialitate simptomele, bebe ar mai fi castigat niste saptamani in plus. Semnele de preeclampsie erau clare!!
Asa cum spuneam si la inceput, sunt mici detalii care fac diferenta, cum ar fi un simplu control al tensiunii la fiecare control.
In cazul in care domnul doctor mai intra si mai citeste acest subiect, am un mesaj pentru dumnealui:
"Domnule doctor, nu va jucati cu viata pacientelor dumneavoastra! Puteti nenoroci familii, in cazul de fata puteati lasa o fetita de 3 ani fara mama si un barbat fara sotie! Si toate acestea in conditiile in care ea avea incredere foarte mare in dumneavoastra si stia ca daca exista probleme pe parcursul sarcinii, dumneavoastra sunteti persoana potrivita sa le rezolvati. Mi-as fi dorit tare mult sa nu se insele atat de amarnic!
Stiu ca ati facut si mult bine si ati redat speranta si viata multor oameni, insa ar fi trebuit sa stiti ca in meseria dumneavoastra (una extrem de nobila, dealtfel) superficialitatile pot duce la adevarate tragedii."
Lores31 spune:
Buna Ella, multumesc ptr incurajare, cu siguranta va voi tine la curent. Azi mi-am facut analizele, astept rezultatele si cu increderea in dl dr si in DD astept ziua de vineri.
Va pup si va doresc toate cele bune, sa ne auzim cu vesti cat mai bune.
Citat: |
citat din mesajul lui ella72 Rala, testul ar trebui sa il fac pe 13, sper sa rezist pana atunci, cand ma gandesc la stresul din timpul sarcinii, vorba ta, pana la 12 saptamani la cel mai mic semn o sa fiu la tutu la cabinet, sa dea DD sa se prinda si apoi vedem ce facem mai departe Lores31, bafta la operatie vineri, sa ne tii la curent Cristy,stai cumintica si ai sa vezi ca totul va fi bine, ce a zis tutu cand te-a vazut insarcinata? |
Ralu_mv spune:
Am si eu o intrebare, pentru cine a facut spermocultura la clinica genesys fertility center , in cate zile au avut rezultatul ?
Multumesc
luminika spune:
Fetelor frumoase,
Am citit pe acest forum cum ca la clinica Dr.Tutunaru se face FIV cu donatoare anonima, este adevarat? Eu caut de mult pe cineva care vrea sa faca FIV si vrea sa doneze,pana acum fara rezultate. Eu din pacate nu mai am ovare si alta sansa nu am sa devin mamica.
Va rog,daca aveti mai multe informatii,va raman indatorata.
Multam fain,
machus spune:
Rala, nu stiu daca ai nascut deja. am intrat si eu in fuga sa iti doresc nastere usoara si sa te pregatesti pentru cele mai intense trairi! Va pup!
Giliuta, imi pare rau pentru prietena ta. Prefer sa nu comentez, nu stiu ce sa zic...
rala spune:
Lores bafta azi cu operatia! Sa intri sa ne povestesti cum a mers si mai ales ce zice Dr T ca urmeaza sa faci.
Giiutza imi pare foarte rau pt prietena ta, ca si Machus ma abtin de la comentarii, dar... sincer... Tutnaru i-a luat tensiunea , era 19 cu 11 si i-a spus sa mearga acasa?? Parca nu-l vad facand asta...
Luminika nu stiu sa te ajut cu vreo informatie. Cel mai bine ar fi sa suni la clinica si sa vorbesti direct acolo. Sau, si mai bine sa mergi la el la cabinet pentru o discutie. Bafta multa sa iti vezi visul implinit.
Ralu, banuiesc ca intre timp ai sunat la clinica si te-ai lamurit cat dureaza rezultatele.
Machusica draga, n-am nascut inca, sunt pe baricade, inca merg la job. Sper sa nasc pana vinerea viitoare. Multumesc din suflet pt urari
39+ cu viitoarea scorpioanca Maia
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold
giliutza spune:
Nu trebuie sa spuneti nimic, sau sa comentati. Oricum orice comentariu este de prisos. Atata doar: sa solicitati sa va ia tensiunea la control. In prezent nu face acest lucru, din pacate. Macar pe viitor sa o faca.
"Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim" (Albert Einstein)
dudu200705 spune:
Rala, nastere usoara si bebelus sanatos! si...cand te vei simti ok, nu uita sa ne impartasesti si noua experienta.
Bafta!
Mami de Dudu si 15+
aris26 spune:
neata
ce fac fetele? va era dor de mine???
am intrat sa va dau mare veste mare: NASTE RALA!!!!!
acum e in travaliu, are epidurala(care a recunoscut si ea ca e "sfanta") asa cum mereu a spus Tutu.
i s-a rupt apa azi noapte dupa 12..undeva in jurul pranzului astept sa imi vad nepoata.
va scriu mai tarziu sa ma laud ce nepoata frumoasa am...ca doar seamana cu mine...sigur-sigur
pup gashca
p.s. nu ii da-ti sms-uri decat peste vreo 2 ore ca acum incerca sa doarma un pic
25 martie 2009
Doctorudi spune:
Buna ziua, am intrat la inceput (acum aproape 40 saptamani) si acum iata ca intru din nou. de data asta cu vesti.
Rala a nascut!!! Avem o fetita de 2850g si 48 cm. S-a nascut la ora 11.25. totul a decurs ok. membrane rupte la 0.40, primele contractii la 3.00, epidurala montata la dilatatie 3 (ora 7.30), somn (8.00-9.00), consult 9.30 dilatatie 6, consult ora 10.30 dilatatie 8, 11.25 se naste Maia. Amandoua fetele mele sunt ok.