Bobocei sept-oct 2008, la 2 ani (310)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

SONDAJ:

1. O data sau max de 2 ori/saptamana. Asa facem de la nastere, asa ne-a spus dr, sa nu-i facem baita decat o data la 2 zile si pe cap de max 2 ori/saptamana.

2. de 2 ori, cate 250 ml, dimineata la 7.30 sau 8 si seara la 22.30 sau 23

3. la desene nu sta, nu-i place, rar cand o pacalesc sa stea si ea cate 5-10 minute pe bb tv.... Altfel TV-ul erge non stop dar nu o atrage sa se uite...

babytza mami . Ce veste super ne-ai dat cu soricelul, e bine ca a inceput sa pape divers, ti-ai mai luat o piatra de pe inima!! Pana la urma cand plecati?

Sa va zic de mandra mea.... ieri cauta ceva pe jos si spunea cajut, cajut, eu o intreb : Ce ti-a cazut mama? si ea ciocanind in gura zice: DINTII!!!!

we placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Buna dimineatza!!!

Noi ne-am trezit de la 6:30 ca domn'sorica nu stie ce e aia week-end, inca. Si tocmai ce ne faceam planuri si ganduri ca azi dormim mai mult ca e sambata

Babytza

Angelynna

Multumim tuturor pentru urari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

m-am trezit si eu de pe la 6 si crosetez de zor

R inca doarme cu taticul lui

Luca

sa cresti mare, sa fii sanatos si sa aduci multe bucurii parintilor tai!!

Nocom, multumim de
tare de tot Dariuta ta!!

babytza, ma gandesc la tine! sper sa va fie bine acolo unde plecati si sa reusesti sa pui totul in ordine! tin pumnii!!
ma bucur ca David e bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Baitza facem mai rar de cand s-a racit vremea, cam o data la 2 zile. Spalat pe cap, o data pe saptamana, clatitul este inca o mare problema la noi.

Lapte: dimineata 250ml, seara si noaptea pana la 750ml, in total bea cam un litru pe zi, noroc ca la cresa bea apa ca daca era acasa bea tot lapte si depasea cu mult un litru.
Am incercat sa ii mai tai portia de lapte, dar daca e mai gol biberonul se prinde si imi da cu el in cap (la propriu).

Desene animate: ne uitam de dimineata ca sa nu vina dupa mine in baie, o las cu farfuria cu mancare in fatza si cu disney. La cresa mai primesc si dupa-amiaza o portie de desene animate, dar am observat ca nu prea stau gura-casca, mai mult se alearga si se joaca si desenele ruleaza undeva in back-ground.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

_irina_, cum ati petrecut??

idei de cadouri...sa va zic ce a primit R la 2 ani
eu i-am luat un set de carti de la Teora, cu povesti ff scurte
a primit o bicicleta...pt la anul...din aia cu 2 roti ajutatoare...nebunie
a mai primit o tricicleta de plastic pe care o invarte prin curte, dar nu pedaleaza inca
un trenulet pe sine, o barca ce merge cand o pui pe apa, un set de tractoare si o carte de la Girasol, foarte frumos realizata
a fost incantat de fiecare in parte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Babytza, vezi ca nici tu nu poti sa iesi singura cu copiii din tara. Iti trebuie procura semnata de tata ca e de acord sa calatoresti singura cu copiii. Chiar daca tu esti mama lor. Daca unul din parinti calatoreste singur cu copiii ii trebuie procura de la celalalt. Faceti procura la notar inainte sa plece el din tara.

Legat de vorbit, am mai spus-o si ma repet: fiecare copil are ritmul lui. Stefan la 2 ani spunea doar mama, tata si apa si in rest limba lui. Acum, la 5 ani vorbeste foarte bine germana si incepe sa-si dea drumul tot mai bine in romaneste (nu conjuga el corect si mai greseste pluralul dar ne intelegem si in romana). Lucia in schimb are 2 ani si 2 luni si face propozitii de 3-4 cuvinte in ambele limbi si deja stie sa separe limbile (nu amesteca cuvintele) si chiar uneori imi traduce in romana ce aude ea in germana in jur. Deci o diferenta ca de la cer la pamant intre ei insa nu cred ca Stefan e vreun pic mai putin inteligent. Dimpotriva, cred ca el e super inteligent si are si o inteligenta afectiva foarte bine dezvoltata. In fine, iubiti-i si lasati-le timp chiar daca inca nu spun poezii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Neata!

Monica, e cocheta Eva daca ii plac parfumurile de pe acum.

Cu vorbitul la bobocei, eu cred ca n-ar fi cazul sa ne facem griji ca fiecare are ritmul lui. Nici Anna nu prea vorbeste-doar eu o inteleg. Mai ales ca ea e si fan prescurtari (zice ta-su ca o facem dactilografa). La ea "eu" inseamna "pt ca asa vreau eu"Deci nici o sansa sa se prinda careva.Insa asa era si Alice si acum turuie in doua limbi de ma doare capul. In masina uneori dau drumul la muzica sa n-o mai aud si striga din spate "inchide ala sa mai stam si noi de vorba"
E la Anna la gradi un copil care de la spate arata ca un copil de max 9 luni; nu e slab, e doar minion; te miri ca poate sta in picioare cand il vezi asa mic. Are 2 ani si vorbeste ca Alice. Si clar si corect si mult.E tare scump si haios. Si umbla dupa Anna toata ziua si-i spune "sa nu faci pe tine; nu uita ca n-ai pampers"El se lauda la mine intr-o zi ca n-a mai purtat pampers "de cand era mic" si i-am spus sa-i zica asta Annei si el de atunci tot o toaca la cap sa faca la oala.

Sambata trecuta am avut si noi linte. Noi facem de regula ca ne place tuturor, insa vara asta n-am mai facut. Si am pus pe masa si Anna n-a mancat; eu am crezut ca e prea obosita ca sa mai manance si am culcat-o si cand s-a trezit i-am dat altceva. Si duminica am pus iar linte pe masa si strig tare "cine vrea papica?". Si vine Anna tot o fuga strigand "io,io" si cand vede ce-i pe masa se prabuseste ca Scarlet O'Hara pe podea strigand "nuuu!!!"Am zis ca lesin de ras.Cred ca nu-i mai place. Am avut niste varza in frigider si i-am dat putina si un copan.

Auzi si la R "se joaca de-a pupicii".

Si noi tot LP bem. Acum avem Nestle 2+ (am trecut la el de vreo sapt) insa uneori bem si Parmalat (care e lapte de vaca imbogatit). Vreau sa stam asa pana pe la 3-4 ani. Mai bea si lapte de vaca uneori dimineata cam o ceasca la micul dejun, dar rar.

Babytza, imi pare tare rau.E foarte greu pentru tine acum.Te pup!

Pe cap noi ne spalam zilnic. Nu stiu de ce; asa ne-am obisnuit. Si mi se pare ca transpira ziua mult. Si pe Alice o spal asa dintotdeauna. Si pana sa am copii asa faceam si cu mine, desi am parul pana la brau. Acum nu-mi mai permit luxul de a avea 30 min sa-mi usuc parul zilnic. Prefer sa zac in cada si sa citesc ceva.

La desene noi nu prea servim; nu le place lor ca eu le-as lasa macr 30 min zilnic. Se mai uita Alice la dvd la filme de la Disney; dar n-a vazut niciodata mai mult de 10 min. Le place din cand in cand Veronica si la ala stau amandoua cam 30 min.

Nocom, as vrea eu sa nu ma trezesc inmainte de 9. Dar asa ceva n-o sa mai fac nici cand ma pensionez.Noi inca ne trezim la 6.

Noi suntem ok. Am avut ceva muci dar am mers totusi la gradi ca doar de acolo i-am luat. Nu pare sa mai aiba dar nici 100% nu-i. Tot mai fornaie putin.
La gradi am avut un pic de meci cu educatoarele ca o tineau in scutec. Si le-am rugat sa-mi spuna si mie cand au de gand sa i-l scoata. Ma rog, am cam insistat sa i-l scoata. Ca-si petrece cea mai mare parte a timpului acolo si de acxolo trebuie sa invete. Eu ce sa-i mai fac in week-end daca ea sta cu scutec 5 zile? Asa ca au lasat-o fara desi s-au cam strambat. Si i-am explicat Annei sa o cheme pe Simona (educatoarea) cand vrea sa faca si sa strige tare la ea s-o traga de maneca.Apoi mi-a spus educatoarea ca striga la ea "caca" tare si o trage de haine.
Noi azi il sarbatorim pe tati si i-am facut un tort de ciocolata si cotlete de miel cu sos de menta. Plus un iepure la cuptor ca ma cam incurca prin congelator. Si la toate astea m-au ajutat si fetele deci nu cred ca vreti sa stiti cum arata bucataria.
Si mi-a spus Alice ca ea vrea sa-i facem ziua lui tati fara musafiri, sa fim numai noi,"familia"Asa ca ne conformam.
Tortul e in frigider si Anna tot vine si mai ia putina glazura pe labute si se linge apoi spune "is" (adica "nice").
Fug sa le scot afara pana nu trebuie sa fac alta glazura pe tort.

O zi frumoasa!

Si cu scuzele de rigoare pt intarziere, urez si eu La Multi Ani boboceilor care s-au sarbatorit in lipsa noastra!Sa creasca mari, sanatosi, frumosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza,

Nocom multam de tratatie , Daria tare scumpa

Lala mor dupa fetele tale , sotului

Claudinna dulce foc R

noi ne-am trezit la 7, tare as vrea si eu o trezire la 9

si Crina stie cand e vorba de un lucru nou, tare mandra este , zilele trecute a plans cu patima ca nu i-am dat un hanorac care il vroia dar era prea mare de ea

de Crina Alexandra Bobocelul este o floricica

Mergi la inceput

Baie: de cca 2 ori pe sapt. in mod normal si o data pe sapt. parul (cand a fost cald si a transpirat i-am facut dus si de doua ori pe zi); pe Stefan il bag la dus in fiecare zi dupa ce vine de la gradinita (nu se poate altfel) insa parul doar cand are nisip in cap (cca 2-3 ori pe sapt.).
Lapte: 150ml lapte inainte de somnul de pranz si 150ml inainte de somnul de seara deci 300ml/zi. Iaurt si branza insa la greu.
TV: avem o problema, daca s-ar putea s-ar uita si cate juma' de zi. In general se uita la un episod din Micky Mouse, unul cu Dora si unul cu Oso. Si impreuna cu Stefan la inca ceva ce-i pentru varste mai mari. Nu depasim insa 2 ore pe zi. Poate in week-end mai depasim uneori. In cursul saptamanii sunt insa zile in care se uita mai putin, in functie de program. (noi avem desenele pe hard si le dam sa se uite numa' la ce vrem noi. Noi adultii ne uitam doar seara la stiri, la un ducumentar sau la cate un film inregistrat in prealabil desi avem vreo 600 de canale insa nu suntem mari fani tv.

Vreau sa mai adaug ceva la traba cu vorbitul: la 3 ani Stefan inca nu lega cuvintele desi stia foarte multe cuvinte asa ca am inceput atunci sa mergem la logoped si apoi l-am inscris la gradinita cu profil de dezvoltarea vorbirii unde au propriul logoped care lucreaza cu ei. Asa ca el a recuperat insa si noi am facut tot ce-a fost posibil sa-l ajutam. Nu stiu ce-ar fi fost daca nu-l duceam niciunde, poate ar fi recuperat, poate nu... insa eu am considerat ca e cazul sa cer ajutor la personal specializat. Voi, mamele stiti cel mai bine daca e sau nu cazul sa faceti ceva mai mult decat sa aveti rabdare.

Mergi la inceput

Irina, daca aveti probleme cu clatitul v-ati gandit sa incercati si www.amazon.de/Babywalz-babywalz-Shampoo-Schutzschild-Frosch/dp/B000UVTXCK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=baby&qid=1284191228&sr=8-1" target="_blank">asa ceva? Sau sa mergeti des la piscina, sa se obisnuiasca si cu apa pe fata?

Mergi la inceput