Bobocei sept-oct 2008, la 2 ani (310)
Raspunsuri - Pagina 17
anamona spune:
mamidestefan si mimihoo, multumesc de raspunsuri
o sa incerc si pulsatilla, allium cepa la mine a functionat de minune in combinatie cu ferrum phosphoricum
am ajuns azi la un pediatru la CMU (de fiecare data nimerim alt doctor), nu avem daune, un pic de rosu in gat dar nu ingrijorator.
Tratamentul prescris insa e de domeniul SF pt mine, 4 medicamente pe reteta de nici unul nu am auzit:
1. Biorinil pt nas 5 zile
2. daca nu se rezolva in 5 zile sa continuma cu Pivalone 7 zile
3. Aerius sirop
4. Sinupret
Cand am citit prospectul Biorinilului, i-am zis sotului sa il duca inapoi ca nu vreau sa tin asa ceva in casa, contine metabetazona (cortizon). Mi se pare cam mult avand in vedere ca pana acum i-am pus doar apa de mare si allium cepa. Intr-adevar ii trebuie ceva mai eficient pt ca are nasul infundat si nu poate dormi, dar totusi poate merge intai incercat cu ceva doar un pic mai tare ca apa de mare...de Pivalone a auzit careva? Dar de celelalte doua?
Sper sa reusesc sa vb si cu pediatra ei despre acest tratament....
gaia.nevia spune:
Anamona,
Sinupret i-am dat lui Teo mai demult, fluidizeaza secretiile si este natural - tincturi din plante - (dar contine alcool).
Pentru adulti sunt pastile, le-am incercat eu, foarte eficiente.
Aerius este un antialergic (claritine, peritol, daca le stii, sunt similare).
Pivalone - nu am folosit. Contine neomicina si ince niste chimicale de care n-am mai auzit; nici de biorinil n-am auzit.
Pentru rinita mea mi-a recomandat medicul de familie ceva cu cortizon, si mi-a promis ca in 15 zile scap si de dependenta de Olinth.
Inca nu m-am apucat.
Pentru Radu mergea foarte bine Pulsatilla 200CH, cand nu putea respira noaptea...
Insa de cand i-a dat homeopatul alt remediu, mult mai puternic, nu mai merge asa de bine
si muci tot avem...
Multa sanatate.
Nerantula
. Doamne ajuta sa nu fie cazul de internare si sa-si revina Gruia repede.
anamona spune:
Nerantula, multa sanatate lui Gruia
Dyanira, e simptatic foc lunganul :) si voi la fel :)
Andy-galro, v-am vazut si pe voi acum cateva zile. Mi-a placut cum v-ati distrat la petrecere, sunteti niste frumosi:)
Piolica, si voua v-am vazut pozele mai demult, nu am apucat sa scriu la memntul potrivit. trebuie sa marturisesc ca astept cu interes de fiecare data pozele voastre de vacanta cu descrierea atasata. Toate destinatiile sunt inedite, imi place sa mai aud si altceva decat in mod obisnuit.
Gaia, cum mai merge cu serviciul?
Lumi, iti tin pumnii sa fie bine la intoarcerea la servici. cu ce data e?
kllemi spune:
dya ce mortal e Deiu 

.....eu nu vreau sa-mi angajez bona, ar fi moarte de om la noi in casa, avand in vedere ca socrii stau toata ziua acasa....numai ca mie nu prea imi convine, ca lor cand li se pune pata pleaca la tara ca nu-s ce treaba, iar asta se intampla cam des...si eu atunci ce sa fac...sa-mi iau liber de la servici pina se intorc ei de la tara??? 
...in fine
ada muulta sanatate 
fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
anamona spune:
Gaia.nevia, mercic de raspuns
deci clar tb sa iau pulsatilla.
sa inteleg ca o sa va intoarceti la pulsatilla daca noul remediu nu merge?
uff ce dor imi e de palavrageala pe forum...
acum trebuie sa trec la treaba, trebuie sa termin ceva pt la servici ( asta fac eu de cateva luni nopatea, bag 3-4 ore de lucru dupa ce se culca Thea, la cat ade obosita sunt nu ma mir ca m-a prins asa usor si pe mine raceala)
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamona mamidestefan si mimihoo, multumesc de raspunsuri o sa incerc si pulsatilla, allium cepa la mine a functionat de minune in combinatie cu ferrum phosphoricum am ajuns azi la un pediatru la CMU (de fiecare data nimerim alt doctor), nu avem daune, un pic de rosu in gat dar nu ingrijorator. Tratamentul prescris insa e de domeniul SF pt mine, 4 medicamente pe reteta de nici unul nu am auzit: 1. Biorinil pt nas 5 zile 2. daca nu se rezolva in 5 zile sa continuma cu Pivalone 7 zile 3. Aerius sirop 4. Sinupret Cand am citit prospectul Biorinilului, i-am zis sotului sa il duca inapoi ca nu vreau sa tin asa ceva in casa, contine metabetazona (cortizon). Mi se pare cam mult avand in vedere ca pana acum i-am pus doar apa de mare si allium cepa. Intr-adevar ii trebuie ceva mai eficient pt ca are nasul infundat si nu poate dormi, dar totusi poate merge intai incercat cu ceva doar un pic mai tare ca apa de mare...de Pivalone a auzit careva? Dar de celelalte doua? Sper sa reusesc sa vb si cu pediatra ei despre acest tratament.... |
wow anamona ce cocktail de medicamente ati primit voi acolo!
si lui Stefan aproape 2 ani, pina sa descoperim homeopatia i-am tot servit cocktailu-uri, de curind am aruncat o groaza de siropuri si siropele cumparate de-a lungul timpului...au ramas doar antitermicele si homeopatele!
La noi cind raceala trecea de la un copil la adult testam remediul in prize mai dese pe adult si daca se simtea vreo ameliorare dupa 2-3 doze il foloseam si la copil; asta bineinteles in conditii extreme cind homeopatul nu era de gasit..sau era week-end iar problema era destul de "sub control"!
sanatate multa!

gaia.nevia spune:
Cu serviciul.... hm. Sa zicem ca merge. Sunt insa foarte obosita, mereu racita si eu, ma mai chinui si cu regimul si-s mai mult nemancata decat mancata...
E foarte multa treaba, si multa munca de mentinere sisteme (adica munca de negru, bagat date brute si avut grija de ele prin tot felul de sisteme, chestie care nu are de fapt treaba cu munca in sine, adica se adauga peste, si nu are un slot de timp alocat... de tot kko!), in plus zilnic ma loveste cate o chestie lasata vraiste, sau neterminata de predecesorul meu... care imi mananca si 2-3 ore pana ii dau de cap.
Foarte enervant deci... Sper ca in curand se vor termina descoperirile spectaculoase, si ca voi invata sa mentin sistemele cat mai repede... si cam asta o sa fie.
In rest, cu Teo si Radu bolnavi tot timpul, am inima rupta in fiecare dimineata cand ma intreb cum o sa le fie si cu cine o sa stea...
Mama a racit si ea ultima data cand am fost toti raciti, nu si-a revenit si nu mai presteaza de o vreme... socrul m-a informat ca are glicemia 12 cu nustiucat... maine sunt cam neacoperita daca nu reusesc sa-i duc la gradi.
Cum spunea si Lumi... nu e nimeni dispus sa astepte dupa mine ca sa stau acasa o zi doua dupa astia mici bolnavi... in fine, cunosti problema prea bine...
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamona uff ce dor imi e de palavrageala pe forum... acum trebuie sa trec la treaba, trebuie sa termin ceva pt la servici ( asta fac eu de cateva luni nopatea, bag 3-4 ore de lucru dupa ce se culca Thea, la cat ade obosita sunt nu ma mir ca m-a prins asa usor si pe mine raceala) ![]() |
si eu practic "sportul" asta destul de des..asta e pina la urma "pretul succesului" ....
ai grija numai sa nu adormi la birou
angelynna82 spune:
seara buna,
Nerantula, Klemmi, Ada, Anamona, Babytza multa sanatate 
Dya superbe poze, tare mult a crescut Deiu 
Alexia 
Felicic bine ca nu ai patit nimic 
Lumi bafta la job 
Anca offf, ce s-a speriat mititica
, sper sa ii treaca repede
am o mare dilema...am gasit o gradi particulara cu pret fff bun: 580ron/luna, se preda in engleza si pt moment nu au optionale, este aproape de mine, 2 mese/zi plus scos afara, deci avantaje...minus mare nu am job
nu stiu cand si daca se va acomoda acolo (deja am vorbit sa fac o vizita), sincer ma simt pregatita sa o las in colectivitate, are nevoie sa fie printre copii, ii place sa se joace cu ei, problematic zic eu ar fi la somn
ce sa fac????
daca stau sa ma gandesc la una de stat nu o primeste decat la 3ani aici o primeste si mai devreme de 2ani...
de
Crina Alexandra Bobocelul este o floricica
gaia.nevia spune:
Ange, daca te descurci cat de cat cu banii, poti incerca. Daca se acomodeaza, si tu ai mai mult timp sa te pregatesti, si sa-ti gasesti un job.
Daca nu... oricand o poti retrage si stai acasa cu ea, si gata.
e doar parerea mea.