Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (404)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ana, sanatate lui Vlaut. ufffff.

Ai mei copiii au avut o usoara viroza stomacala, Sofia a facut si febra moderata, dar acum sunt pe drumul cel bun amandoi.

Eu inca nu am vesti noi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

La multi ani SabinaY!

Multi, fericiti, insoriti! Sa fii iubita!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Robert din italia si Robert din RO, La Multi Ani, sa cresteti isteti, sanatosi si norocosi!!!

SabinaY, La Multi Ani, sa ai un weekend special si sa fii iubita 1000 de ani de cei dragi tie!

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinus_25
[Noi ne mandrim cu viitorul gradinar, datator de perle, insa mai cuminte si mai intelept, rational, curios, voluntar, iubaret.
Si cu o mana de fetitza, are doar 8,2 kg si aproape 80cm. Manechin!
Tragem de ceva timp cu bolile, am o groaza de ghimpi si de intrebari fara raspuns.
Alaptez in continuare, nu dorm noptile si e jale daca ii refuz un supt. Ne luptam cu tantrumuri groaznice si ca sa-mi puna capac, tocmai ce am citit pe babycenter.com ca exista ceva legatura intre un astfel de comportament si deficienta de fier/anemie.

Problema e ca deja s-a creat un cerc vicios: giardia(ii fura fe din intestin)-anemie-inapetenta-refuzul multor alimente cu fe- 6-7 scaune proaste pe zi-intoleranta la suplimentele cu fe.

Acum incercam sa o mai linistim la burtica cu Debridat, i-am dat noaptea trecuta Peritol pt prima oara (nu mi-a placut reactia ei, insa azi a mancat bine de tot), poate asa va dormi noaptea(am uitat sa spun ca se svarcoleste groaznic, da gaze la greu, se arcuieste), va suge mai putin noaptea si va manca mai bine ziua.

In plus are si bronsita post-restanta laringotraheobronsitei(crup) si pneumoniei de care abia am scapat.
Mamicile care au o idee cat de mica despre modul cum as putea sa rup cercul asta vicios, va rog sa scrieti, sunt efectiv la capatul puterilor, si fizic si psihic.

[/teal][/size=1][/font=Georgia]

Alinush, felicitari pt gradinar, scumpa. Avem copii mari!!!

Acum te iau repede si metodic. De unde pana unde giardia sid eficienta de fier?? Ati facut analize de luati suplimente de fier? Scuze daca am scapat eu ceva.

Acum. Ia o gura mare de apa rece si hai sa vedem ce si cum.

1. Lasa suplimentele de fier, ca ii fac rau si nu poti "masura" cat e absorbit, efectiv. Nu stiu sub ce forma luati suplimente, dar Fe sintetic se absoarbe cel mai dificil in organism si cand/daca se absoarbe sta pt multi ani de zile, cu riscul de a trece peste limita (asta duce la alte probleme, de alt gen - cunosc, ca am fost pe acolo si dupa 10 ani inca am rezerve de Fe pe care le-am luat haaaat, acum multa vreme!!! - cu toate ciclurile, sarcina, nastere, etc ce s-au produs intre timp).

2. E important ce program de masa (solida) are Doris, cand, cat si ce meniu... Daca vrei, ne mutam cu discutia pe PM.

3. Daca vrei sa faci orice schimbari, e bine sa le faci gradual, usurel, fara mari drame si brusc, pt ca vei da de refuz total si scandaluri si stres (pt toti cei implicati).

4. Nu vad ca ar fi o problema cu faptul ca inca suge. Asat ar trebui sa fie bine, nu? Aaa, daca suge in detrimentul total al mesei solide, atunci si asta se poate rezolva cu rabdare. Scuz,e nu stiu detalii, poate zici mai multe.

5. Daca nu prea mananca mancare solida, pot intelege ca stati cam prost cu nivelul de Fe. Daaaar, du-te frumusel la maganizul naturist si cumpara niste caise uscate (fara sulfati!!!) - trebuie sa fie maronii inchis!!! si iti dau retete diverse cum sa le pregatesti pt Doris ca sa le accepte si sa aiba efectul scontat. Apoi de la piata ia niste sfecla rosie, vreo 3-4 mai mici decat pumnul nostru (cat o minge de tenis, daca vrei). Ce faci cu ele: pune manusi de bucatarie, spala-le bine de pamant, ai grija sa nu le rupi coaja, apoi inveleste-le individual in folie de aluminiu si da-le la cuptor (intr-o tava) timp de 1.5h. Apoi desfa folia si mai lasa-le vreo 20-30'. Se vor face BESTIAL! Vor fi molcute si le poti adauga, cate jumatate de sfecla la mancarea lui Doris. Eu le puneam cu vegetale aburite si iaurt. Dar poti face atatea combinatii. Daca ai nevoie de mai multe idei, spune si iti trimit sugestii.

Dar cea mai buna sursa de Fe e carnea! Vita, miel, carnea rosie de pui. Important e ca dupa o masa care contine alimente bogate in Fe sa ii dai o bucatica de mar rasa, capsuni (cele mai bogate in vit C dintre frustele de padure, o lingurita de suc de porto adaugata la portia de papa, kiwi, etc). Capsunile le poti curata de seminte, cum cureti coaja la mar, de ex, ca sa fie mai gustoase si le poti da prin blender sau daca sunt coapte bine le dai bucati mici. Vit C ajuta absorbtia de Fe, deci e important sa ai alimente cu vit C la masa cu alimente cu Fe.

Poti face cereale fortifiate cu Fe cu lapte (de capra sau formula) la micul dejun si sa adaugi tot asa, putin fruct pt Vit C. Verifica cerealele sa nu aiba zahar, sa fie undeva sub 2-3g zahar/100g. Continut de 10g, de ex, e muuult prea mare deja. Cerealele ia-le fara fructe uscate, ca poti adauga tu fruste proaspete. Eu iti recomand Weetbix (gasesti in magazinele naturiste) si pt ca arata ca niste biscuiti, pot fi mancate si asa simple, pe post de snack.

Revin.

"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Adam Joshua 07.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui slippers76

Sunt amarata rau... Vlad a facut febra azi noapte. Tuseste de zici ca latra si suiera rau. Suntem iar pe cortizon...

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
caietul cu amintiri

Multa sanatate lui Vladut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Offf, Ana, imi pare tare rau de Vlad, multa sanatate va dorim !

Cecilia, sper ca la voi nu este nimic serios

Erina, bine ati revenit ! Cred ca nu mai aveai rabdare sa-l vezi pe David ! Abia astept sa ne arati poze...

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 ) si 37+ cu la purtator

Mergi la inceput

la ce spune Adi, am un amendament.
Eu nu mananc carne de la sfarsitul lui Martie si am un nivel de fier BETON, anemia mea nu are legatura cu fierul, fierul in organism se masoara altfel, feritica, sideremie....eu am feriticna chiar cma multa.

Sfatul cu sfecla si caisele e f f bun, lintea e iarasi geniala (o poti pasa in mancare, si lintea rosi, care trebuiie sa stea in apa oar 4 ore si se fiebe in cateva minute, si cea maronie, care trebuie sa stea o noapte si fierbe mai incet) si ouale de prepelita crude iarasi sunt nemaipomenite, eu i-as da 2 pe zi timp e o luna sau chiar doua.

Dar daca nu vrea sa manance carne, no problm what so ever, informatie garantata de la medicul Hemato din Viena pe care l-am intrebat special acest lucru, daca nici asta nu stie... :)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

inca ceva, Alinush,, are stomacul varza de la meicamente si suplimente, de aia se chinuie atata si e aia suge, e f f desteapta si are instinctul bun.

Eu as lasa-o sa manance cam ce vrea ea, mai de regim un pic, as avea increere , as lasa suplimentele (eventual fa-i o gemograma simpla din degetel, aca are anemie se vede acolo si nu e asa traumatizant ca din vena, merita sa-i faci)

8.2 kile e super, Sofia a avut 8.1 :) si Gh 8.4 asa ca stai linistita, nu kg conteaza acuma.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Si pe mine ma intereseaza subiectul cu anemia si sigur nu sunt bune suplimentele de fe, pe Darius l-au umflat cu fe in spital si tot a avut nevoie de transfuzie si cred ca de atunci si varsa el saracutul. Eu incerc sa mananc eu ca lui nu ii pot da inca stafide si caise etc. Acum la 6 luni ii fac analizele si daca e anemic as incerca ceva homeopat daca exista.Pt giardia eu stiu ca era si un tratament naturist (parca helmiflores) plus tinctura de propolis seminte de dovleac. Iar pt agitatie am folosit la Elisa calma baby din plante. Multa sanatate pt Doris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

LA MULTI ANI, SABINA Y! cu o mica intarziereLA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR DIN ULTIMELE ZILEMulta sanatate pt Cristi si Vladut, sa inceapa gradi sanatosi si voiosi

Mergi la inceput