Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (404)
Raspunsuri - Pagina 19
Sabina spune:
Va trebui sa ma inarmez cu rabdare si nervi de otel si sa nu cedez, desi mi se rupe sufletul
eu asta nu am sa inteleg nicioata. E ce trebuie sa mearga la grainita un copil (nu zic neaparat Sara) al carui parin te oricum sat acasa...daca e o asemenea suferinta?
La ce foloseste?
va zic eu, la nimic. oar il resemneaza pe copil .....
Eu, daca as fi in locul mamicilor care mai stau un pic acasa, n-as forta chestia cu gradinita. As duce eventual copilul mai incolo, can ceilalrti s-au mai linistit...samd samd.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
carpatina spune:
La multi ani Oana Isabella de mami Amar! 
La multi ani Andrei Laurentiu de mami Terrapin! 
Sa aveti o viata minunata! 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
rodicamaries spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Eu, daca as fi in locul mamicilor care mai stau un pic acasa, n-as forta chestia cu gradinita. As duce eventual copilul mai incolo, can ceilalrti s-au mai linistit...samd samd. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
nu stiu de-i bine ori nu, dar sapt asta nu-l mai duc, a plecat la tara cu taics`u si asta si din alte motive, nu doar cele legate de gradi, dar m-am gandit si la asta, ca o sa se mai linisteasca ceilalti copii. E tare ciudat, am vorbit cu mai multi din invatamant, educatori, invatarori, cunostinte, si toti mi-au zis acelasi lucru, e normal sa reactioneze asa la inceput, dar se obisnuieste si o sa iubeasca gradinita, copiii, jocurile, acuma nu stiu, io-s super-mega ocupata zilele astea, 3 parti-uri si am zis ca-i trimit la tara pe ambii ca fiind ocupata si obosita nu prea am rabdare pt ei. asa ca sotu i-a luat in custodie pana sambata seara.
Instinctul imi spune ca nu-i ok, ca reactioneaza asa , e ciudat ca cei din sistem nu spun asta. si ma refer la cunostinte, nu negru strain...m-au marcat ochii lui inlacrimati spunand: mami nu ma lasa aici, va jur ca nici cand l-am nascut n-am suferit cum am suferit cand l-am lasat acolo, dar am considerat ca e o etapa din viata lui, si trebuie s-o depasim. ma mai gandesc la o faza, cand am fost internati in spital, in noiembrie anul trecut, poate stiti ca urla intr-una si nu-l linisteam cu nimic...il sedau pt ca la laringita nu ajuta plans intr-una, plangea pana adormea, e genu de copil care nu accepta un lucru si gata, protesteaza pana la final, si il enerveaza la culme daca vre-i sa-i distragi atentia de la scop (manifestat prin impotrivire si plans) cu altceva, ceda doar cand vrea el.. (mostenire genetica de la mine din pacate).
mai vedem sapt viitoare, luni il sarbatorim la gradi, mai vedem dupa cum va fi.
carpatina spune:
pentru "colocatarele" mele..
Ascultati la mine, exista si soare in spatele norilor... fata mea e de-acum senina cand intram in clasa - mai avem de "muncit" caci inca trebuie sa o ia madame in brate...
Important e sa aveti convingerea ca mediul in care o/il lasati e propice pentru dezvoltarea copilui... si e esential ca educatoarea sa castige simpatia/increderea micutului... sa fie "acolo" pentru el/ea.
Va doresc o zi cu soare si fara lacrimi! 
=====================
gabitz78 spune:
ziua buna.
un
dulce puilor si mamicilor, fie ca sunt pe bancuta sau nu.
din experienta mea cu stefan, spun ca el a plans in fiecare dimineata timp de un an...jale mare, urlete...mamiii, tatiiii....cunoasteti scenariul
.la un moment dat cineva l-a intrebat, mai stefane, dar tu de ce plangi?el a raspuns senin.....de smecher!
....asa ca a fost lasat in pace, cand a vazut el ca nu impresioneaza pe nimeni cu plansul s-a potolit.la el era din cauza ca toata lumea il cauta in coarne.
va pup dulce si sper sa citesc numai de bine.
Erina spune:
Buna!
Sabina, dupa virsta de trei ani copiii au nevoie sa socializeze cu alti copii, comunicarea cu mama e importanta dar trece cumva in planul 2.
Daria e cel mai adaptabil copil dar a plins ieri cind am luat-o, ea e sensibila cind se trezeste vrea imbratisari si probabil a fost surprinsa ca am aparut chiar atunci si s-a descarcat in felul acesta de tensiunile acumulate din cauza copiilor care pling si a locului nou, etc.
Iubeste enorm activitatile , sta pe scaunel si cite o ora daca are ceva interesant de facut, mai degraba se plictiseste si oboseste daca e numai joaca libera.
Stiti ca nu o duc de nevoie o duc avind in vedere doar binele ei.
Azi dimineata era asa un calm si o liniste la clasa. Mi-a spus educatoarea ca lipsea docamdata baietelul care plingea cel mai mult si dupa care se luau ceilalti. Mamica unei fetite chiar a cerut schimbarea la o alta grupa pentru ca fetita ei refuza sa intre in clasa speriata de plinsete.
Luni voi vizita gradinita particulara, m-am interesat si pare totul ok dar trebuie sa vad cine preda la clasa. Ownerul e tinar inovator cu vederi europene dar daca are o doamna la pensie sau care sa nu ma convinga pe mine nu are rost sa o inscriu. Mai este o varianta cu un program pina la 12-ceea ce ar fi perfect Ok, la o gradinita de maicute. Simbata flu mai multe. Poate intre timp se mai aranjeaza lucrurile aici unde este acum...vom vedea...
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Erina spune:
SabinaY. Daria vrea tort cu printese sau doar cu Cenusareasa-asta va fi tema petrecerii, dar bineinteles ca trebuie sa imi placa si mie asa ca am ales ice-ing beau (nu am vrut martipan, am vrut continutul usor, tip diplomat) cu floricele lila, pe el va avea o figurina cu Cenusareasa si o placuta de ciocolata alba scrisa cu lila LMA Daria.
Sper sa iasa bine sa fie o cofetareasa priceputa. Il fac in acelasi loc unde am facut tortul Dariei de la un an, acela cu buburuze.
Pupici printeselor dulci. Bine ca nu a fost mai rau de la supa de pui.
-------------------------------
mamica Dariei
si a lui David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
carpatina spune:
Mah, dar de bobocei nu ziceti nimic? Cum a fost prima zi de scoala?
=====================
Sabina spune:
da, au nevoie e socializare, dar nu cu pretu plansetelor si tr :)istetii...
eu zic ca pentru cine poate, e bine sa se mai si chiuleasca e la grainita, sa nu fie e la inceput program militaresc.
In alta orine de idei, sunt acasa, copiii f f fericiti, mai ales ca le-am adus cadou "smafou cu oshu si stalp pe caie schie stop "
Sofia f fericita cu rochita cu hello kity de la HM si cu ascutitoarea e colectie e la targul e vechituri:), in aia e metal cu glob pamantesc deasupra.
SI Gh trage de mine "vino sa ne giuglim"
:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo