Dulceturi si papanasi de 3 ani sept-oct 2007 (404)
Raspunsuri - Pagina 18
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gabriela77 Cam inecate corabiile si la Cluj! Aseara din nou ca nu vrea la gradi, azi dimineata mai timid asa, dar fara plans, a dus-o C si m-a sunat dezamagit ca i-a zis educatoarea ca a plans ieri multisor si ca azi plangeau multi pe acolo Eu am intrebat-o pe cea din tura de dupa-amiaza, si m-a asigurat ca totul e ok Cred ca maine o duc eu sa vad...Sunt asa cu inima indoita. Mi-a zis Sara ca a plans dupa paturica ei, are o paturica magica de cand era bebe, cu care doarme![]() In rest, ce sa zic,e ok, doamnele par ok, e clar ca le e greu si lor acum la inceput, nu sunt mai mult de 15 copii si au ingrijitorea lor, o tipa tanara draguta si dedicata, dintre toti, Sara o place pe ea ![]() Eu stiu si Sara mi-a dat toate semnalele ca problema ei majora e ca eu stau acasa cu Sofia. N-am batut moneda pe asta, dar nici nu am mintit-o ca merg la serviciu. Pe de alta parte, erau de asteptat si reactiile astea, sa vedem cum decurge totul...Saptamana viitoare avem sedinta, sunt curioasa tare. Papanash, of Nu e ok din ce spui, si nu e nimic mai rau si demotivant decat lipsa spiritului de competitie, al imaginatiei si creativitatii...Erina, te simt tare dezamagita ![]() ![]() Cecilia, ma bucur ca sunteti inspre bine Da, mi-e clar si mie ca nu prea mananca, altminteri n-ar manca acasa ca disperataAcum ce sa zic, m-am inarmat ca asa va fi, acomodare dificila, poate boli, dar trebuie sa trecem peste asta. Din pacate, eu nu am vazut pana acum nicio diferenta intre sistemul privat si de stat. Gradinita asta arata mai bine, e mai mare si mai spatioasa, curtea la fel,mancarea e foarte ok si aici, doamnele la fel de dragute si tinere, ba chiar ingrijitoarea e mai prezenta, deci singura diferenta deocamdata o face limba straina. Dar vom opta si aici pentru lb straina de 2 ori pe saptamana. Am fugit la curatenie, ieri a fost sarbatoare mare, azi nu mai scap. In alta ordine de idei, Sofi e ingrozitor de agitata zilele astea si cu gingii superinflamate ![]() Piciulika e superprinsa, draga de ea cu serviciul si baietii, si au trecut iar prin raceli ![]() ![]() ![]() ![]() Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)cum au venit pe lume printesele mele |
Gabriela, sa stii ca nu e o idee sa incerca sa o "mituiesti" pe Sara ca sa mearga la gradi. Trebuie sa incerci sa o convingi altfel: ca e distractiv, ca au activitatile x, ca isi face prieteni si discuta cu educatoarele. Nu explic acum implicatiile psihologice alea mitei, dar nu e ceva ce vrei sa faci cu un copil (roata se intoarce mai repede decat te astepti
).Si daca sunt copii care plang, plang pt ca nu stiu cum sa isi faca prieteni si nu stiu cum sa se joace cu jucariile (nicidecum ca le e dor de mami si tati!)!!! Si cer pe mami si tati ca sa ii ajute cu jucariile, dar noroc ca sunt acolo educatoarele si alti copii mai mari (aka Sara
In plus, tu nu stai acasa cu Sofia. Trebuie sa fugi sa faci cumparaturi si e mai interesant daca Sara sta si se joaca cu prietenii ei in loc sa umble printre rafturi, ca trebuie sa cureti baiele si tavanele, in fine, chestii la care Sara nu participa direct, deci e neinteresant
Si nu inteleg care e problema daca isi duce pijamalele acasa si le aduce iar a doua zi. La fel si paturica...Mi se pare chiar super! Ii faci gentuta ei si le duce si le aduce singura, ii dai in grija sa si le verifice seara ca sa se asigure ca nu sunt murdare si le poate purta a doua zi la somn sau daca vrea sa le schimbe, poate sa o faca... Trebuie sa ii predai control, sa simta ca are putere de decizie. Gandeste-te ca de unde era libera sa faca ce vrea, acum trebuie sa urmeze niste reguli poate diferite de ce stia ea, cu oameni pe care nu ii stie. Mi se pare chiar indicat sa o lasi sa ia decizii de genul asta. Chiar daca regula la gradi e alta, pe cei de acolo nu ii ajuta cu nimic ca pijamalele stau in dulap. Bineinteles, ca daca le uiti acasa e mai grav, ca trebuie sa te intorci sa le iei si te pui pe drumuri. Si ce? O plimbare in plus. Si eu am revenit acasa (15' minim de condus) dupa crema de soare a Lisei (au la gradi dar din cauza dermatitei si senzitivitatii i-am luat eu alta), ca altfel nu ar fi iesit afara in ziua aia...
Hai ca o sa fie bine. Sara e fetita itneligenta si voluntara, doar ca acum i s-au cam scuturat temeliile si e normal sa treaca prin involburarea asta. Dar vor veni zile mai bune!!
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ceamica buna dimineata, La multi ani Rares de Diwana! ![]() La multi ani Rebeca de Bebeca ! ![]() La multi ani mamei mele !mergem sa mancam niste tort ! tot citesc la voi cu gradi si ma doare inima . Andrei, prietenul lui Sebastian este si el la gradi. De fapt a fost , caci azi dimineata l-a retras ! una din educatoare a intrebat-o pe amica mea daca e chiar nevoita sa-l dea la gradi si o sfatuieste sa mai tina copilul acasa. Ce ma asteapta si pe mine ! ![]() Adimercedes multa sanatate ! Gabriela ,pregatite de gradi ![]() Ema , mamica lui Sebastian ( 21sept 2007 ) http://community.webshots.com/user/ceamica |
Ceamica, la multi ani pt mama ta!
Eu ma simt infinit mai bine. Obosita, insa mi-a trecut raceala si raul ala incredibil!
Offf, ma ingrozesc cand citesc ce ziceti voi despre gradinite. Si eu care faceam mofturi la ce am gasit aici

. sa-mi fie invatatura de minte!
adimercedes spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Multumim! Inceput, de sambata, la 5,5 luni. Cu piure de morcov. Primele zile se stramba si isi facea o senzatie de voma de ziceai ca o otravim. Ieri am schimbat tactica, am ars de fapt morcovii faciti la aburi si am fiert repede altii in apa, am adaugat o lingurita de bebe de ulei de samburi de struguri si lapte din tzitzi si am si mutat-o in sitter cand o hranesc ca inca nu sta in fundic si in scaun tot aluneca si avea o pozitie ce o enerva. Si ieri a papat tot ce i-am facut, vreo 30 de grame, o jumatate de morcov mare. Sa vedem azi cum va fi, dar ii dam inainte, altceva nu putem face. Si a facut de dimineata un mega kk, primul cu consistenta de kk de om mare. Si parca si azi noapte a dormit mai bine, 22:30-5:30 fara trezire. |
Yaia, super, sa o tineti tot asa!!!
Si Alexia fix ca Adam
si manca impresionant! Si apoi am adaugat mar la cereale si a fost bun si ala. Si tot asa. Insa si acum isi face greata daca nu ii place sau nu mai vrea sa manance
...Fug ca Lisa e sus...
rodicamaries spune:
Buna dimineata.
va invit la o cafea rece, cum imi place mie, la noi vremuri tulburi, a fost greu nenica, greu cu gradi asta, plange la despartire 10-15 minute, dupa care isi gaseste treaba prin sala, se joaca, e ok, dar nu reusim nici cum sa realizam o despartire pe cai amiabile, asa ca musai sa-i desfac mainile din jurul gatului, pentru ca la intrarea in sala se agata de gatul meu si gata, il pun jos, educatoarea il tine si io ies, suna si este super grotesc, dar am stat marti aproape o ora si i-am tot explicat dar nu ma intelegea, repeta una-n-tr-una :"io vin tine". deci help, voi ce le mai ziceti? le promiteti ceva, cu ce ii convingeti?explicatiile de genu, "o sa te joci cu copiii, cu d-na educatoare nu tin. la amiaz cand merg dupa el e distrat deci ok, dar cu despartirea asta... eram asa suparata marti, cand m-am intors de la gradi,era cat pe ce sa ma loveasca o masina, mai rau sotu se uita pe geam si-a vazut toata faza, l-am speriat de groaza, nici nu stiu cum am ajuns acasa, apoi o tura de bocit.
Intreb si io mamicile cu copii cu acelasi comportament, le trece in 2-3 sapt, sau chiar mai repede?
o sa-l vad vreodata intrand singur in sala fara sa planga???
acum probl nr 2. ieri am fost cu Mark la vaccin el sanatos, nici un simtom de boala, febra 36.9 deci ok...dupa ce am venit acasa de la dr l-am tot culcat direct ca era obosit si de la plans, cred ca l-a durut rau piciorusu, in somn il aud ca sforaie, si mi se parea ca aud secretii in nas, apoi incepe si tuseste, dupa ce s-a trezit ajunge si sotu acasa si-i zic toate cele, copilu nimic, nici secretii nici nu tusesste, azi noapte nimic, azi dimi nimic, nush ce-o fost, el bea mult ceai(tinand cont ca nu bea lapte deloc) si il indulcesc numai cu miere, poate sa-l fi ajutat asta...ramane o enigma.
o zi buna mamici de copii gradinari si mamici de bebici frumosi si fara griji.
ps. voi de ziua copiilor ati dus ceva la gradi, cum ati procedat?
pup.
Gabriela77 spune:
Ma primiti si pe mine pe bancuta?
Adi, asa am facut, crede-ma, pas cu pas, la promisiuni am ajuns dupa ce am epuizat toate canalele.Stiu ca nu e ok si incerc sa vad cum sa reusesc sa o atrag, daca s-ar imprieteni cu o fetita, cred ca ar fi ok, prospectez terenul. Adevarul e ca e deprimanta atmosfera dimineata, plang rau unii copilasi.
Azi dimineata pentru ca am dus-o eu, a plans. Mi-a zis educatorea insa ca ea e printre cei mai cuminti. E mai necajita si plange f putin dimineata cand plecam noi, sta cu paturica vreo 5 minute in patut, dupa care nu mai are treaba. Cand vin sa o iau e vesela si zice ca a fost frumos. Cu pijamalele, asa am si facut le-am pus in ghiozdanel alaturi de paturica.
E greu, ca e foarte dependenta de mine si foarte inteligenta. Va trebui sa ma inarmez cu rabdare si nervi de otel si sa nu cedez, desi mi se rupe sufletul cand mi-o imaginez strangandu-si paturica la piept.
Rodica, 
Gabriela, mami de
Sara Ioana (29.08.2007) si
Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele
ramonaiani spune:
Mai, nasol ce citesc eu aici cu copiii si gradinita
.
Vorba Carpatinei, observ ca astia au o tehnica mult mai buna pe-aici: nu exista festivitatze de deschidere a anului, tocmai pt ca incep cumva treptat, care cum se intoarce din concediu. Parintii au voie sa stea pe culoar 1-2 zile, pana cand copilul se obisnuieste la gradi (o mamica a stat TREI SAPTAMANI cu baiatul la gradi, ca nu reusea puiul sa se integreze). Grupele sunt mixte, copii de diferite varste, cei nou veniti au cate o nasa/un nas dintre cei din anul terminal, care le tot arata ce si cum
.
Azi e zi FOTO la Eliza la gradi. Asa ca toate fetitele erau printese frumoase pe-acolo
. La noi situatia cam ingreunata: mi-e plecat barbatul de-acasa pentru 10 zile
...
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)
mihailescu teodora spune:
Buna dimineata,mamici!

Rodica,Gabriela,Papanash
,mi-e asa de mila de Darius,Adi si de Sara!

Noi nu avem pb de genul asta(deocamdata),nu stiu ce va fi pe viitor;am inteles ca azi era o jelanie de zile mari la grupa lui Mihnea,a avut si el o tentativa de plans,dar mai mult din spirit de solidaritate cu restul copiilor!
O realizare imensa pentru noi:de 3 zile adoarme fara suzeta,nici n-o mai cere,initiativa a fost 100% a lui
,nu-mi vine a crede,mi-l imaginam si la nunta lui cu suzeta de gat,asa de disperat era dupa ea!
O zi minunata va doresc,fara supraaglomerare pe bancuta!![]()
Teodora ,cea mai fericita
de
Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii
Yaia,no offense,dar n-ai cum sa intelegi situatia de aici,oricat te-ai uita tu la tv si ai citi presa pe net;iar comentariile tale nu fac nimic altcevadecat sa creasca furia mamicilor frustrate si amarate de situatia in care se afla copilasii lor.
Adu-ti aminte ce ,,bine'' ti-a picat cand Tudor urma sa ramana la aceesi grupa din motive mai mult sau mai putin pertinente,tu, ca mama,ce-ai simtit atunci?
Acelasi lucru il simte si Erina cand isi doreste suplimentarea personalului,vrea ca Daria sa nu fie neglijata,sa fie ingrijita bine(desi e constienta ca nimeni n-o poate ingriji mai bine decat ea,ca mama),etc....
Sau ce crezi c-am simtit eu aseara cand l-am gasit pe Mihnea rosu la fund,dupa dusul de seara,si nu puteam sa inteleg ce s-a intamplat ca el kk acasa nu facuse,am dedus ca a facut la gradi si l-au sters mai ,,dur'',ca el e obisnuit sa fie spalat la fund dupa fiecare necesitate,si-mi treceau toate aberatiile prin cap,cum ca ar fi incercat cineva sa-l raneasca,etc...nu va mai spun ca iar imi vine sa 
de
Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii
Mariana,nici la noi n-au fost festivitati.I-am dus in prima zi,ca intr-o zi absolut obisnuita.Diferenta a facut-o buchetul de flori ![]()
de
Mihnea
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii
Marta
,ma gandesc mult la voi!