Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (105)
Raspunsuri - Pagina 14
mirunam spune:
Emanuel e nascut tot in noiembrie si botezul l-am facut in februarie, dupa parerea mea era chiar devreme. A fost bine pentru ca am avut o vreme minunata, vreo 18C. Iarna asta insa, cand am vazut ce nameti erau la aceiasi data am zis ca sigur vom amana pana in vara.
Graba provine pentru uni de la urmatoarele superstitii (nu am citit Biblia dar nici nu cred ca se regasesc pe acolo ca sa le pot numi altfel):
- copilul nebotezat nu trebuie scos din casa;
- copilul nebotezat poate fi deochiat usor;
- copilul nebotezat nu este protejat de Dumnezeu si este considerat pacatos;
Astea sunt cele auzite de pe la cunostinte insa or mai fi si altele. Mai sunt si cele legate de lauza care ma scot din minti.
La Emanuel am refuzat sa merg sa imi citeasca preotul inainte de botez pentru ca eu una nu cred in aceste ritualuri. Pana la urma am acceptat de dragul nasilor, ei fiind credinciosi ca la carte.
Am mers la preot, probabil nu cel mai indicat care m-a pus intai sa pup toate icoanele posibile si imposibile. Apoi m-a pus sa stau in genunchi, mi-a trantit prosopul ala in cap si a inceput sa balmajeasca ceva. Nu am inteles un cuvant. Ma intrebam deja daca trebuie sa nu sa pricep si eu ceva ca bunavointa am avut. Dupa nici 2 minute mi-a intis cutia s afac o donatie. Nu aveam bani la mine ca venisem la botez nu la cumparaturi si i-am spus sa ma lase sa ies ca iau de la sot. A sarit la mine ca ce, ca daca nu vreau pot sa nu dau nimic dar ca nu este frumos si ca pot sa donez si lucruri nu doar bani... aveam telefonul in mana. Am plecat scarbita si nici ca am mai calcat in vreo biserica.
Ma bucur ca mai sunt si alte fete care gandesc ca mine. Am considerat ca aceste traditii sutn babesti dar am vazut copii nescosi din casa pe acest motiv ale caror mame sunt mai tinere ca mien.
Ratusca felicitari pentru finalizare!!! Si eu ma plimb prin casa si admir curatenia . Acum ma apuc de zacusca, pana vine sotul sa fac ceapa si morcovii.
MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 30 +
crisis81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirunam ... eu as muta nasterile direct la spitalul 9 ca acolo au si camasi de forta, nu de alta dar la mine ar fi mai indicata. |
tare......vai ce ii leg eu pe toti daca fac gesturi din astea cu mine.
Cris mami de Teodora si 32+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
ral_eli spune:
beatrice niste prieteni de ai nostri au facut asa: intai botezul si mai tarziu ptrecerea au ales modalitatea aceasta ca vroiau sa faca cheful mare si nu au gasit restaurant. dar oricum totul a fost ok si asa, pt ca la biserica vin rudele f apropiate.
botezul iar e o discutie fara sfarsit cu sotul meu: eu vreau ceva restrans, fara restaurant , sotul in schimb vrea baieram mare , eu in mai el in februarie. offf. nici la nume nu ne-am pus de acord , eu vreau sa-i punem doar un nume , el vrea doua sa aibe sfant ca sa petreaca fiu-su cu prietenii . singurul lucru sigur sunt nasii (nasii de cununie)
28+
ral_eli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 http://www.youtube.com/watch?v=osbQfZA_sB8 31+ |
am umarit filmuletul, dar sunt convinsa ca mamicile din odiseea noastra pot sa-l combata pe argumente, unele chestii chiar au fost dezbatute chiar de curand la noi, pana si eu mi-am dat seama ca abereaza. iar legatura care a facut-o el intre cezariana si astmul bronsic mi se pare o aberatie.
nu te mai uita la toti necunoscatorii ai sa vezi ca o sa fie bine
28+
BraveGirl spune:
Cred ca am slabit un kil deja...nu ca ar fi rau. Azi la 8.40 aveam programare la eco 32s la dr.Dinu. Ma duc eu ca o floricica, dupa ce m-a enervat sotul. Intru in cabinet, dr-ul super dragut, amabil, ma intreaba de ce am venit si eu senina: eco morfologica de 32s. El mirat: morfologie la 32? Pai acum se face biometrie. o intreaba pe asistenta pt ce am programare si ii spune ca am 20 d eminute pt biometrie. ii explic eu ce si cum cu eco de la 22s (el spunandu-mi ca morfologie se face la 22-23s) si, super dragut, imi spune ca, pt linistea mea imi face morfo,. dar n-are timp acum, ca are programari si ca la el e minim 50 min o morfologie. Mi-a dat nr de tel sa-l sun sa ma duc cd termina cu pacientele programate azi. Mi s-a parut super de treaba, dar eu acum am un morcov ...ma tot framant, nu-mi iese din cap ce mi-a spus cu morfo care se face la 23s, ca in caz de ceva, Doamne fereste, se mai poate interveni, dar acum doar astepti sa nasti
Cred ca sunt mai sensibila, ca mi-au dat si lacrimile, eu care sunt o optimista de fel si sunt convinsa ca bebe e super bine.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 30+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
mirunam spune:
Corina neuronul meu nu a priceput. iti este frica pentru ca morfologia de la 22-23 a durat prea putin?
Eu nici nu am facut morflogia, adic am facut la 20 de saptamani cu 2D si atat. Gandeste-te la cazul Balantei, ca sa stam linistite ar trebui sa mergem in Austria.
Stai linistita ca bebe e bine si e doar un val de hormonei care te sperie si te instristeaza degeaba.
beatrice75 spune:
Bravegirl, doctorul este intr-adevar un dragutz!Dar pe mine pt ecografiile de sapt 28, apoi la 33-34, m-a trimis la altcineva. Si as fi facut eco la privat, nu la Filantropia, sa zici ca nu dadeam bani.
31+
mirunam spune:
Voi ce saltele luati pentru bebei?
Eu am pat de 140*70 si se gasesc ceva mai greu. Am vazut insa ca toate cele gasite pentru aceste dimensiuni au o inaltime de cel mult 10 cm, mi se pare putin.