Pregatirea pt alaptare

Pregatirea pt alaptare | Autor: roxx26

Link direct la acest mesaj

Dragelor, sa ma iertati daca s-a mai discutat acest subiect, insa eu nu am gasit...
Cum ar trebui pregatiti sanii pt alaptare, inca dinainte de nastere? Mi s-a vorbit despre Niplette, sincer mi se pare foarte scump, si nu stiu daca este absolut necesar. Nici macar nu-mi dau seama ce inseamna sa fie sfarcul "bine format"...La fel, am inteles ca ar trebui folosit Garmastan din luna a 8-a...Sunt putin in ceata! Ce ma puteti sfatui?

_____________________
BB e deja pe drum
Roxana 22+ cu
bebe creste

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Te ungi cu Garmastan din luna a 8a, macar seara dupa dus.
Pentru sfarcuri ar trebui sa incerci in limita sensibilitatii sa tragi de ele, sa le masezi sa pe prezezi intre degete. Pur si simplu tragi de ele, le iei intre index si police si le masezi usor si tragi de ele. Conditia este sa fii bine cu sarcina sa nu ai contractii dureroase sau nedureroase sustinute. Stimularea mameloanelor duce la descarcarea hormonului oxitocina care are efect si de stimulare a contractiilor uterine, deci nu e indicat sa dam un motiv in plus de contractii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

www.pcfarm.ro/produs/2087/Garmastan" target="_blank">http://www.pcfarm.ro/produs/2087/Garmastan

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

Garmastanul se foloseste doar in cazul inflamatiilor mameloanelor. Nu vad de ce l-ai folosi inca din luna a 8-a daca nu ai nicio problema in acest sens. Eu am avut inflamatii ale mameloanelor dar abia dupa ce bebe a inceput sa suga.

Iar pt sfarcuri, daca ai sfarcurile micute va fi ft greu pt bebe sa apuce de ele, de aceea se recomanda sa se traga de ele asa cum ti-a scris si delsim.

Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

se foloseste si pentru pregatire ca are si efect hidratant, emolient; mi separe ca scrie si in prospect, dar eu nu mai am prospect
Si asa m-a sfatuit si ginecologul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Roxana, bag si eu experienta mea (ca e tot ce am) la cantarire. Despre sfarcuri formate as putea sa iti zic ca nu sunt un musai absolut in orice caz. Am alaptat cam 20 de luni si sfarcurile mele tot nu sunt, si nu au fost, formate. In momentul alaptarii bebe si le-a format mereu singur cu guritza (si crede-ma am sfarcurile de cel putin 5-6 cm diametru).
Atata doar a trebuit, ca la primele mufari in maternitate sa strang sfarcul intre degetele mele inainte de a i-l pune in guritza, iar apoi a invatat el singur sa isi rezolve treaba asta.
Despre pregatire parerea mea personala este sa mentii un echilibru. Multe informatii si multe pregatiri pot de la un punct in colo sa devina o piedica. Pentru ca incepem sa ne bazam pe informatii si pe medicina pentru un alaptat cu succes in loc sa avem incredere in primul si in primul rand ca este cel mai natural lucru si vine de la sine.
Asa incep sa apara tot felul de probleme mai mult sau mai putin imaginare, care vin apoi in cascada. Parerea mea stricta este sa nu te stresezi deloc cu asta iar daca vei intampina vreun fel de probleme iesite din comun dupa nastere sa intrebi atunci pe cineva cu adevarat bun cunoscator al subiectului.
Experienta mea personala a fost ca nu m-am pregatit in nici un fel, nu am citit nimic pe tema alaptatului dinainte, iar cand m-am confruntat efectiv cu problemele obisnuite de la inceputul alaptarii le-am rezolvat singura cu toata naturaletzea. Daca ascultam multe sfaturi bine intentionate pe tema asta cred ca ar fi interferat totusi cu puterea instinctului firesc de mama.



Mami de (28.10.2008) si bb2 s 31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri...am eu inca multe nelamuriri, dar ma gandesc ca incet - incet le voi clarifica pe toate, inclusiv cu ajutorul vostru!

_
BB e deja pe drum
Roxana 22+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Bine zice alinushca! Dar pe de o parte ar fi bine ca o gravida sa citeasca si informatii precum cele de la alaptatul help-line sau cursul lui Culcer pentru ca sa poata ulterior sa pareze sfaturi binevoitoare de la vecine/rude/prietene gen "da-i formula, ca n-ai lapte destul", "alapteaza strict la 3 ore, ca se amesteca laptele nou cu ala vechi si face colici" si alte minunate legende stramosheshti transmise din gura-n gura.
Eu nu m-am pregatit deloc pentru alaptat, adica mi se facea pielea de gaina numa cand citeam ca ar fi bine sa trag de mameloane (aveam o ultra-sensibilitate la ele), nu m-am dat cu garmastan etc. Pur si simplu am pornit de la premisa ca voi alapta, firesc, ca orice mamifer (nu mi-am cumparat nici pompa, nici formula, nici biberoane decat unul mic ca ziceam ca-i voi da ceai, apoi mi s-a parut total aiurea ideea cu ceaiul). N-am avut nicio clipa indoieli sau ingrijorari cu privire la alaptare. Dar eu am fost alaptata 2 ani si maica-mea intotdeuna m-a sustinut, n-a zis niciodata sa-i dau formula ca nu creste in greutate prea mult sau alte cele iar rude "binevoitoare" n-am si oricum nu bag nimic in seama cand eu sunt setata pe ceva. Si eram setata pe alaptat. Ceea ce fac si acum, dupa 1 an si 4 luni.
Deci principalul "ingredient": multa incredere! Succes!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

foarte bun acest subiect. si eu sunt interesata de el. dupa ce am "ratat" alaptatul la primul copil , din cauza mea bineinteles acum vreau sa reusesc. cred ca cel mai important e sa ai un sprijin, sa nu renunti. eu am avut o pediatra "super cunoscuta" si "buna" care la primul hop mi-a recomandat formula ca de aia plange bb , de aia se trezeste la 2 ore noaptea, etc.
garmastan voi folosi si eu din luna a8-a. rau nu are ce sa faca, eventual hidrateaza, emoliaza.
la mine pb mai e sfarcurile f mari......:(
ceai pt stimularea lactatiei e bun de baut inainte de a naste??


mamica fericita de printesa si 16+ baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

BB yasmi, si eu am avut (si am:))) sfarcuri mari; la inceputul alaptarii, de fapt cam primele 6 saptamani, daca bine-mi amintesc, e mai nasol fiindca trebuie sa le "tocaneshti", sa le aplatizezi tu intre degete cand i le oferi, ca sa poata guritza lui mica sa le prinda. Dupa ce se mufeaza poti sa le lasi sau poti sa continui sa-l ajuti strangand si tu de areole (ca mamelonul e deja "inghitit" de copil).
Cand am nascut eu, in salonul vecin era o tipa cu asemenea problema, am fost la ea in vizita si am gasit-o mulgandu-se (am si acum imaginea in cap, in viatza mea n-am vazut atata lapte muls la un loc, tipa avea...hectolitri de lapte desi nascuse cu doar vreo 8 ore inaintea mea, prin cezariana programata). Cum spuneam, ea se mulgea (avea deja o ditamai sticloantza plina:)) iar fetitza plangea, langa ea. A zis ca nu poate sa-i cuprinda sfarcul si n-are ce face.
Eu cred ca se poate insista, fetitza ar fi avut mai multa putere decat a mea, cred, ca avea vreo 400 de grame in plus si nici mama ei nu era mai "mamelonata" ca mine. Ma rog, eu zic sa fii linistita, e o problema care se poate depasi cu bine, chiar din prima zi

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

ilinca si la prima sarcina am avut pb asta, printre altele. din pacate am renuntat mult prea devreme, am cedat psihic


mamica fericita de printesa si 16+ baietel

Mergi la inceput