Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***248***
Raspunsuri - Pagina 8
simina_kin spune:
DoamneeeDenisa am ras cu lacrimi la al 2-lea filmulet. Cu cata tactica se baga Adelake sub patut
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
Bianca2503 spune:
Nu, nu, nu! Vladimir nu doarme singur pe unde apuca. As vrea eu. De obicei adoarme la calculator cu muzica. IN seara asta insa era cam varza si ne-am asezat amandoi pe saltea si a adormit asa. Cu ine langa el.
Suntem singurei acasa si ne destrabalam. Am mancat amandoi o juma de tava de pizza, apoi am mancat seminte si el s-a culcat iar eu astept sa vad care e treaba cu cipul ca bomba a explodat.
Kea spune:
A, Bianca si Keutu tot asa adoarme si ziua si seara, ne luam in brate si candva adoarme.
Ana, nu inteleg de ce, daca apas direct pe link-ul ce l-am pus mai devreme, nici eu nu pot vedea pozele, daca ma duc in galeria mamicilor, unde aveam deja parola salvata, le pot vedea. Se pricepe cineva?
Kea spune:
Ana, apare mesajul asta: Galeria public#259; a utilizatorului Mamici Albume (0)
Acest utilizator nu are niciun album public. ?
Daca da, apasa pe "fotografiile mele".
Ai parola, nu?
anca_nicolae spune:
Buna.
Am recuperat si eu din urma [stiti ca eu f rar scriu fara sa recuperez, am un stres ca daca printre 1000 de postari e una la care se astepta raspunsul meu :)))] si acum sa raspund usurel, la ce m-a frapat mai tare, intr-o ordine "unsorted" :))).
1. Denisamada: vero a avut la 1 an vreo 8 kg si un pic, manca tare putintel, doar lapte si banane accepta fb. Totusi, NU a fost suspectata de malabsorbite pentru ca: la vartsa ei de 7 saptamani, am fost in spital cu ea pt vomitat si acolo erau copii cu malabsorbtie. Ei bine, acesti copii aveau urmatorul simptom [si culmea, nu toti erau slabi!!!]: aproape orice mancau scoteau dubios de repede afara si in forma cumva... ciudata. De acolo am inteles ca una este un copil ce mananca putin si e slabut si alta un copil care poate chiar mananca binisor cantitativ dar are malabsorbtie. Sincer, feelingul meu medical imi zice ca Ade nu are chestia asta, tu totusi fa-i analize, esti mama si trebuie sa faci orice ca sa elimini orice posibila problema.
2. Ilinca si siropurile
Ei uite ca veni si vremea sa fim "on same way". Deci, cum bine a scris donsoara recent bolduita, lipsa poftei de mancare trebuie analizata plecand de la depistarea cauzei. Aceasta lipsa de pofta de mancare arata ori un copil sanatos dar nemancacios [vezi Veronica, Adelake] ori vreo carenta, vreo boala. E ok de facut analize sa vedem dc e vorba de vreo boala. Dar cand ele ies bine, chiar nu e nevoie de sirop de pofta de mancare doar asa, ca sa manance copilul mult. In plus, eu stiu MULTE cazuri e copii slabuti la 2-3 ani, indopati cu siropuri si apoi, la 8-12 ani ajunsi grasi!!! Veronica a primit sirop de pofta de mancare doar de vreo 2 ori, intre 1 si 2 ani, cura de 1 saptamana [max 2] si doar pentru ca, avand vreun rosu in gat cu febra si vomitat, si nici nu prea manca, siropul era un fel de medicamnet TOT pt starea de rosu in gat, ca sa ajute corpul sa fie mai puternic in lupta cu "boala". Dar, pentru propriu-zis pofta de mancare, eu nu am dat sirop, am gandit ca daca omul e vesel, ff dinamic, istetel, cu tranzitul ok, inseamna ca e doar o fata norocoasa, fara viitoare probleme de diete. Iar acum la 12 ani, Veronica e f ok, fix la mijloc, nici slaba sa-i plangi de mila, dar nici grasa. Sunt multumita de mine ca "m-am tinut tare" sa nu ii dau aiurea siropuri, doar ca asa ziceau multi, ca ar fi bine sa manace fata mai mult. Deci eu zic ca starea de sanatate a copilului e mai importanta in diagnosticare decat cantitatea mancata, mai ales daca e un comportament constant. Adica nu vorbesc aici despre perioadele de boala cu modificari clare ale obiceiului culinar, unde, e mai grav daca un copil mancacios mananca doar 130 gr in loc de obisnuitele lui 300gr decat un copil care mereu mananca doar 120. Concluzie:... nu va inghesuiti la siropuri, parerea mea :)
3. Olisoara, somnul si alti bebei
Eu mereu am avut OROARE de ideea "cand copilul e mic, TREBUIE sa doarma SI ziua". Domne, mai bine ma puneai sa mai fac la mate niste probleme suplimenatre decat sa aud asta, dar orroarea asta am avut-o, culmea, legata nu numai de copilaria mea, dar si de a altor copii din jur. Pentru mine, nu exista actiunea "ma duc sa PUN copilul la somn". Nu. O am pe biata mama in minte cum imi povestea asa: "cat am fost mica mama [bunica mea, nr :)] ma CHINUIA cu somnul de pranz, si se aseza cu mine in pat si eu imi numaram degetele pana adormea mama, si stateam acolo, lipita de spatele ei, PRIZONIERA, pana se trezea ea, si conchidea multumita ca mi-am facut somnul si AVEAM VOIE sa ma ridic si sa merg la joaca. Si mereu imi juram ca eu, cand voi fi mare, nu-mi voi chinui niciodata copilul asa!". Ei bine, cu vorbele astea am crescut in urechi si m-am considerat o NOROCOASA ca am asa o mama, adica eu sa fiu a 3-a generatie, nu ce-a de-a 2 . Si, prin urmare, nu as putea sa uit norocul meu si sa-mi chinui copiii. Therefore, niciodata nu mi-am pus copiii la somn, cand au dat semn ca pica de oboseala, s-au asezat cu capul pe covor, pe perna sau ochisorii se inchid, etc, atunci da, usor in brate, si pusi in pat. Altfel, NU. Si pentru ca eu am sentimentul ca un somn facut fara sa fi fost dorit/necesar nu odihneste cu adevart corpul, din contra, il va amagi, il va pacali si astfel, coprul va cere mai tarziu si usor eronat portia cu adevart necesara de somn. Exista proverbul ca "un copil creste SI in somn", asa este, dar depinde CARE somn. Ala bagat cu forta, sau ala cerut de corp? In plus, somnul de nopate e cel util pt corp, ala de zi e, cumva, optional [nu vb de bebei mici mici, de cateva saptamani]. Eu merg pe ideea [ei uite cum sunt SI eu un pic AP :)))] sa ma las condusa de instinctul copilului, si sa il LAS/AJUT sa adoarma doar atunci cand chiar isi doreste/e necesar asta. Eu, de exemplu, nu am dormit NICIODATA ziua, decat de 2-3 ori pe an, cand eram cu febra, si.... pentru cele care m-ati vazut deja, nu cred ca las impresia unui biet copil cu somnul nefacut si/sau obosit Concluzie: lasati copiii sa zburde, au ei destul timp si sa doarma
4. Azi m-am intalnit cu un tip nou, asta e de 41, :))), culmea, cunoscut acum 1 saptamna pe hi5 sau neogen, am si uitat :)), eu intrasem sa vad pozele unei prietene [de fapt fostul ei iubit] de 20 de ani pe care am meditat-o eu la mate ani de zile [sporadic, cand lipsea profu ei din Ro] si acum o mediteaza ea pe vero la engleza. Si cand eram la pozele fostului, cam 20 min, pac, mesaj de la catva, niste id-uri dubioase rau de tot, prostii, tot felul de intrebari, ba ca "ti-am vazut profilul, deci cand ne vedem?", sau "habibi" etc, :)), insa unul singur m-a frapat, nu cu mesajul [am uitat ce mi-a scris] ci cu descrieirea lui de la profil, era mai excentrica, cam asa [doar stilul, nu adliteram]: "uimitor de banal, dar sperand a fi complicat, alerg printre femei romantice, bland si totusi necrutator .." ceva de genul asta, in mare parea un fel de antireclama "utila". Si atunci astuia i-am zis: nu-mi place pe siteul asta, hai pe mess" si apoi, ep mess am vb vreo ora, destul de interesant, mi-a placut [ce am vb, nu de el neaparat]. Desigur, s-a "laudat", VOALAT cica, cu zodia lui, a scris sunt "SSSSSScorpionnnnn", sperand el ca eu in sinea mea de woman sa zic: "ahh, tulburator, am dat de unul sexos!", si m-a tot testat cu "marlanii" ca sa vada cat rezist, insa eu la d-astea [cand nu sunt implicata afectiv] sunt ultra=mega rezistenta, adica raspund cu un misto si mai mare, contraatacul e arma apararii, ma rog etc. Am mai vb la tel de cateva ori, si pac, ma suna ieri seara ca azi vine in bucuresti [e din zimnicea] sa iis cumperte ceva si sa ne si vedem. Ok, zic eu, am pauza intr 1 si 2, hai. Si ne-am vazut.
revin.
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor
Monnvas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Anaan
Bine c-ai scapat! Andrei Avram lingvistul ala ce-a fost casatorit cu Mioara Avram?( parca asa-l chema) Ana, mama lui Andrei (14.03.2009) |
Nu, fiu-sau Ca pe-astia ii cheama la fel, pe toti!!!
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
anca_nicolae spune:
Si ne-am vazut la rest La mama din carr4. Mai intai, era sa dau peste el cu masina [desi conduc binisor zic eu], insa eu in parcare fiind, cautam loc, si mergeam cu 5 la ora, dar el, ma reperase de pe trotuar si desi facuse cu mana si ii raspunsesem, el nu a vzut, si s-a aplecat in fata sa il vad mai clar, eu insa cautam loc, bine ca mi-a mers totusi frana cand am zarit ceva in neregula in coltul ochilor :)). Parchez, si ajung la el. Salut! Intram, el cica hai sa comandam, ma lasa pe mine sa aleg prima, mi-era foame, dar am zis sa fiu diva, am ales salata, totusi, am intrebat care e cea mai mare dintre anumite 2, , si am ales pe aia mare :))), DUPA ce i-am zis ca nu as vrea sa ma anemiez, pt ca nu mai pot inota [ma facuse zilele trecute hipopotam, dupa o poza :)))]. Incepem sa vorbim/vorbesc diverse faze nostime, oricum, omul e destul de straight, asta imi place, adica nu vorbeste in nici un caz banalitati, umpluturi, ci destul de uimitor la obiect, nu trecusera nici 5 min si zice: dar vad ca esti... uimitor de vioaie, mult mai tanara decat varsta ta, ce sa zic, credeam ca eu sunt vioi, dar, pe langa tine.." [hmm, m-am delectat cu asta, si am gandit fara sa=i zic: si stai ca nu m-ai vazut inca la maxime ], asa ca i-am raspuns: "pai tu credeai ca vin la "DUPIES", imi pun "poseta" pe masa si te intreb despre prognoza din septembrie ca vreau sa pun pt la iarna?" [faza e ca eu maine chiar fac zacusca :))), duc pe tudor la baschet, fug in piata sa iau gogosarii, iau pe tudor de la baschet si ma arunc in bucatarie... dar nu am zis nici pas despre zacusca, ce "dreacu" :))))
Mai povestecs eu diverse epidade amuzante, el zice: "esti culmea, simpatica rau de tot, dar trebuie sa vina si soferul" si vine soferul, mdaa, parea un om mai simplu, insa intelgea toate glumele noastre [ironice sau doar simple naratiuni] si, dupa vreo ora, cand zice tipul ca data viitoare cand ne vedem va trebui sa se pregateasca, vine mai de dimineata in bucuresti, soferul zice: "pai da sefu, sa va luati concediu, 1 zi inainte si 2 dupa!!!" a fost criminal :))))) revin
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor
novus spune:
Hello !!
In seara asta am fost toti 3 in oras si ne-am distrat f bine am stat pana la 23, asta fiindca Alexandra s-a culcat azi la 15 pana la 18 asa ca era fresh , s-a comportat exemplar adica a fost in forma maxima de ras, ca mai nou iar e zambarici, bine, nu cu toata lumea
Anca, ca veni vorba de somn, nici eu nu o oblig pe Alexandra si o tarasc in camera la ora stabilita pt somnul de dupamasa dar daca ea se freaca la ochi si baga degetul in gura iar cand o intrebi daca vrea nani te ia de mana si te duce in dormitor, cred ca i-o fi somn, nu ? cred ca faza cu obligatul vine mai incolo cand sunt mai marisori si probabil rezista toata ziua, nu ca nu s-ar fi intamplat si acum la noi sa nu doarma deloc intr-o zi, ok, nu m-am stresat si totul a fost ok
Vad ca ai improspatat atmosfera, da' cu tinerelu' s-a terminat brusc de nu ai mai zis nimic ?
Bianca, super tare Vladimirescu si frumooooooos foc !!
Kea, nici eu nu vad pozele !
Alexandra (03.03.09)