Ce gatim azi (76)
Raspunsuri - Pagina 4
Julie spune:
Apropo de steamere, chiar azi am vazut la magazin steamere din silicon. De astea cred ca nu se lipeste nimic, am avut o tava din acelasi material si a fost complet nelipicioasa.
Apropo de mochi, se face din acel orez cu boaba rotunda, fiert si batut bine intr-un fel de piua. In ultima vreme multe din masinile de facut paine au si un program de facut mochi - poate si pe la voi la fel? - ca sa se plieze pe gusturile asiaticilor?
Mochiko aici seamana cu amidonul, nu stiu cum sa zic, este foarte fina si scartaie - banuiesc ca daca faina de orez pe care o folosesti se aseamana cu ce descriu eu aici, nu-i nici o problema. Dar incearca oricum, chiar sa-mi spui ce-a iesit, m-ai facut curioasa.
J.
ML spune:
Sa spun sau nu ? Mi-am "aruncat" toate tefloanele, aluminiurile, masina de paine si cuptorul cu microunde asa ca voi apela la high techul oalei cu apa sau al frunzei de vita de vie .
Faina asta nu prea scartaie, e cam malaioasa, dar am sa-ti dau de veste cand ma incumet. Nu am pretentia sa iasa ca in Japonia, imi doresc doar ceva dulce, diferit de deserturile cu care suntem obisnuiti.
La tzara americana (poze)
Ramona J spune:
ML, ce-ti veni? Ah, am vrut sa te intreb cum stai cu root cellar, ca nu cred ca ai mai scris la subiectul ala.
Scuze ca ma bag ca musca-n lapte, dar vad ca vorbiti de mochi si eu ador daifuku mochi, cele umplute cu pasta de red beans.
La cofetarie sint cam scumpe si m-am gindit la un moment dat sa fac eu acasa. Nu m-a tinut mult, ca m-a speriat o asiatica din magazin cind am intrebat-o cum se fac. Aveam niste faina de orez in mina, dar cica nu trebuie aia - ci una speciala pentru asa ceva. Am cumparat pasta de beans si in final am inventat eu o reteta mai simpla. Am fiert niste paste de orez si am amestecat red beans paste cu niste lapte, sa fie un pic mai fluida. Apoi am amestecat maglavaisul rezultat cu pastele si presto! Simplu si gustos (mi s-a parut mie).
Inteleg ca-i destul de lucrat cu faina asta, este tare lipicioasa. Eu am cautat pe Youtube filmulete cu retete si acolo parea destul de simplu, dar oamenii aia probabil ca au facut mii de mochi la viata lor.
In final am gasit tot felul de mochi la pret bun la un magazin asiatic si ma declar multumita. Nu-s chiar la fel de bune ca si cele de la cofetarie, dar pretul este mult mai mic. ML, iti trimit un pachet?
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anaemi Am pregatit de azi pt maine Bors moldovenesc de gaina de curte fasole verde cu smantana poale'n brau (am mancat si eu una acu' la 12 noaptea....DE-LI-CIOA-SE,pufoase....) si azi am mancat salata cu fasole boabe si bruschete Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata... |
Poale'n'brau sunt ca cele din imagine?
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=2273
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
cosminiq spune:
varza cu carnitza
clatite umplute cu branza dulce
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J ML, ce-ti veni? Ah, am vrut sa te intreb cum stai cu root cellar, ca nu cred ca ai mai scris la subiectul ala. Nimic, sotul trebuie sa sa ocupe. Este doar gaura in versant (intr-un fel este bine, sa se mai taseze solul...). Scuze ca ma bag ca musca-n lapte, dar vad ca vorbiti de mochi si eu ador daifuku mochi, cele umplute cu pasta de red beans. La cofetarie sint cam scumpe si m-am gindit la un moment dat sa fac eu acasa. Nu m-a tinut mult, ca m-a speriat o asiatica din magazin cind am intrebat-o cum se fac. Aveam niste faina de orez in mina, dar cica nu trebuie aia - ci una speciala pentru asa ceva. Am cumparat pasta de beans si in final am inventat eu o reteta mai simpla. Am fiert niste paste de orez si am amestecat red beans paste cu niste lapte, sa fie un pic mai fluida. Apoi am amestecat maglavaisul rezultat cu pastele si presto! Simplu si gustos (mi s-a parut mie). M-ai amuzat, spui ca ai putut face gogoloaie din amestecul respectiv? Si eu ma gandeam initial sa folosesc ca baza orez cu lapte sau orez cu lapte pus in pahar in straturi cu alune, nutella sau ce-o mai fi. Copiilor mei nu le place orezul cu lapte, asa ca le voi da alta forma si consistenta, poate ii pacalesc . Inteleg ca-i destul de lucrat cu faina asta, este tare lipicioasa. Eu am cautat pe Youtube filmulete cu retete si acolo parea destul de simplu, dar oamenii aia probabil ca au facut mii de mochi la viata lor. Cred ca merge sa te ungi pe maini cu un pic de ulei sau nu?... In final am gasit tot felul de mochi la pret bun la un magazin asiatic si ma declar multumita. Nu-s chiar la fel de bune ca si cele de la cofetarie, dar pretul este mult mai mic. ML, iti trimit un pachet? , multumesc, nu ma incumet sa mananc gem de fasole, poate daca nu stiam ce ascund inauntru... Lume multa, oameni putini |
La tzara americana (poze)