Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (104)
Raspunsuri - Pagina 16
corinaica spune:
am venit si noi de la dr, totul ok, bb un pic mai maricel fata de um, dar e in pozitie pelviana
si asta trebuie sa fie la fel ca sor'sa![]()
doura te declar gospodina sefa a odiseei
Eva f logic ce spui acolo cu tampoanele obisnuite, dar crede-ma ca eu intr-o sapt aveam rana vindecata fara nici o problema. mi-a fost mult mai usor sa dau chilotul jos cu tamponul lipit de el, decat sa stau sa ma tin de ... sa nu scap vata
(cand mergeam la spalat in spital)
fetelor atentie la struguri, contin f mult zahar![]()
24s+
amelia_ilie spune:
Eu inca mai coc niste vinete (ultimele) si mai trebuie si curatate asta-seara, api la frigider cu ele pana maine. Maine le pregatesc sa le mancam, ca acum deja e prea tarziu.
Corina, felicitari pentru vestile bune de la eco
! Stiu ca strugurii contin mult zahar, dar prefer sa mananc struguri la ora asta decat ciocolata.
25+ 
lore76 spune:
corinaica, contin zahar dar sunt buniiiiiii rauuuuuuu
si ce mai conteaza 1-2 kg in plus ![]()
Lore
26 +
& 
lore76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui corinaica am venit si noi de la dr, totul ok, bb un pic mai maricel fata de um, dar e in pozitie pelviana si asta trebuie sa fie la fel ca sor'sadoura te declar gospodina sefa a odiseei ![]() Eva f logic ce spui acolo cu tampoanele obisnuite, dar crede-ma ca eu intr-o sapt aveam rana vindecata fara nici o problema. mi-a fost mult mai usor sa dau chilotul jos cu tamponul lipit de el, decat sa stau sa ma tin de ... sa nu scap vata fetelor atentie la struguri, contin f mult zahar 24s+ |
de ce esti supi ca e in poz pelviana, ca doar ai 24 de sapt, mai are destul timp sa se intoarca...nu e asa, sau sunt eu intr-o grava necunostinta de cauza????
Lore
26 +
& 
douradoudou spune:
fetelor mancati struguri ca sunt f ff buni antioxidanti ...si acum e sezon..sa cautati mereu fructe de sezon ..
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)

si
30+ cu
douradoudou spune:
corina felicitari pt bb mai mare
..are timp sa se intoarca..si mai spunea si joy parca de niste exercitii care te ajuta sa-l "muti" in pozitie craniana
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)

si
30+ cu
sugubina spune:
mie imi e cam fomita..Nu prea avem food gatit pt ca Pufi si eu am fost numa pe drumuri. Noroc ca am trei porumbi. I-am pus la fiert. Da acu tre sa astept. Mi-am pus un serial.
Auziti ceaiu de facut lapteek: anason, chimen si fenicul e ok sa incepem sa il bem dinainte de nastere? sau doar dupa? Fetele cu bebei voi ce ziceti?
sugubina
27+ cu Puficele

Lore1983 spune:
Buna seara, burtici! Abia acum am terminat si eu de citit din urma, insa nu pot spune ca am retinut cine ce a zis
.
Ma inscriu si eu in fan-clubul strugurilor
chiar daca au zahar. Am fost si eu la cursul de ieri de la Filantropia si pot spune ca nasterea, asa cum a prezentat-o moasa, mi s-a parut destul de complicata, incepand cu peridurala, legatul picioarelor si culminand cu epiziotomia...Eu tot sunt optimista si sper ca lucrurile nu vor sta chiar asa si dr. va tine cont si de sugestiile mamicii.
Dar sa trecem peste asta.
Admir gravidutele care sunt harnicute si au energie. Eu cand ajung acasa de la serviciu abia am chef sa gatesc ceva
. Obosesc des si nu ma mai trage inima sa fac efort.
24+ viitoare mami de 
bb_alinus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui EvaF Crisis, ceaiul pe care l-am baut eu pentru lactatie, imediat dupa ce am nascut l-am inceput, chiar noaptea aia mi-au adus asistentele un litru de ceai cald, venise sotul cu plicurile, este o combinatie pe care o faci tu cu ceai de la plafar din CHIMION/ CHIMEN + ANASON+ FENICUL. Feniculul e nemaipomenit de bun si pt stomacul copilului ca il ia din laptele tau, ajuta la digestie si colici, cred ca de aia nu a avut fi-miu. Mai tarziu am gasit in Ro o cutie cu ceai deja preparat pentru lactatie care contine aceste plante, e f practic si l-am baut pe acesta apoi. http://www.p c f a r m.ro/produs/1170/Ceai-pentru-stimularea-lactatiei Il gasestii la orice plafar sau farmacie, eu beam cam 1 litru jumate pe zi, din 5 pliculete. Galactogil sau alte stimulente nu am luat, dar ceaiul il stiu bine si il recomand clar tuturor. E important sa va cumparati sa aveti in casa, cand plecati la spital il puneti in bagajel si le rugati pe asistente sa va faca 1 litru de apa calda pt ceai sa beti noaptea aia. Lactatia trebuie activata imediat si ajuta si aceste ceaiuri. Pe mine nu m-au lasat asistentele sa ma culc fara sa beau ceaiul ala, noi il uitasem, a dat sotul o fuga acasa dupa el. Cam asta. Legat de tampoane sterile, intreba cineva, eu tot asa vata infasurata bine in fasa sterila (altfel vata se lipeste acolo si e dezagreabil si nerecomandat) pe care turnam cat cuprinde Betadina. E extraordinara, usuca, nu ai senzatie de umed, supurent, etc, te vindeci incredibil de repede. Eu nici nu am avut multe lohii, miraculos, au incetat cam dupa vreo 10 zile defintiv. Aceste tampoane mentin zona curata, sterila, vindeca epiziotomia. Sa nu va treaca prin cap sa va puneti tampoane externe, gen Always, plasticul ala mentine umezeala, face zona sa transpire, nu se usuca, se poate infecta, etc. Vata cu tampon steril si Betadina sunt sfinte. Schimbate des si gata. ******************** Eva & Luca (08.09.2008) acum 24+ cu Noah (30. 12. 2010) "To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson) |
Eva, si eu am nascut in Franta prima data dar nu mai imi amintesc nimic legat de tampoane. Am avut cezariana, oare sa nu fi avut nevoie? Eram curioasa daca tu ti le-ai adus de acasa sau au fost furnizate de spital? Aici in Olanda ne-au dat o lista cu ce sa aducem si nu e mare lucru de dus, chestii de astea igienice chiar nu sunt mentionate.
Legat de Galactogil, eu am luat si m-a ajutat foarte mult la stimularea lactatiei, insa iarasi nu imi mai amintesc sa il fi luat din spital. Imi aduc aminte ca din prima zi, in spital fiind ( si dupa cezariana) imi curgea colostru ca un aspresor
In rest azi am fost la eco de al 3 lea trim si tot ce pot sa va spun ca am intrat bou si am iesit vaca. Ecografista era in medical, gineco meu in concediu asa ca am ajuns pe mana unui aerian care m-a expediat cu gratie. Atat am auzit ca bebe e ok, si ca e cu capul in jos. Deci
. Ah ba nu, am mai auzit ca dr cunostea Sinaia unde a skiat in 1981 
Tot Eva, legat de ceai, poti te rog sa imi dai numele in franceza a ceea ce ai folosit tu?
Alina (31 sapt) si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient être, en se disant pourquoi pas.
Vasari spune:
Sugubina, de baut inainte ceaiul asta nu am auzit. Eu l-am facut doar dupa nastere.
Ana, fructele si mierea nu rezolva decat pe moment. Cel mai bine e sa schimbi ceva in alimentatie, sa introduci mai multe fibre. Noi folosi mult produse de la plafar: fulgi de orz, ovaz, faina integrala de secara sau grau, tot felul de seminte... si legume multe. Zilnic avem ceva gatit cu ele.
Noapte buna!
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 27+