Gravidute prin FIV(63)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna dimineata fetele!

vin si eu sa felicit pe noile intrate in clubul viitoarelor mamici!
Sa aveti sarcini usoare, pana la capat, nasteri fara probleme si apoi copii sanatosi. Asta-i tot ce conteaza!

Am citit in fuga ce ati mai scris...ma oprisem ieri la lista voastra!
Vin si eu sa intaresc cele spuse pe Catalina (pe care o pup, aveti o luna!!!!, mai exact 5 saptamani!) faceti tot posibilul sa alaptati la san.
Am nascut prin cesariana si la 2 ore dupa imi era copilul adus si pus la san. Eu eram acolo ca nu ma ridicam, primele picaturele de colostru sunt esentiale pentru micut.
Apoi beti ceai de lactatie, multe lichide ( nu sucuri naturale ca fermenteaza) mancati bine( supe, carne de calitate, lactate, mai putine legume si pructe proaspete, mai bune sunt gatite, asta la inceput). Eu primele 2 luni am fost stricta cu meniul meu si nu a facut copilul meu nici colici. Laptele a venit a 3-a zi, atunci sa zicem ca a fost mai delicat. Dar cu copilul pus mereu la san, muls manual, apoi noaptea puse foi de varze de la frigider ( m-au ajutat sa nu-mi explodeze sanii)
Alt secret este odihna si linistea vioastra fetelor, asta sa va fie grija, sa va alimentati corect si sa va odihniti, are nevoie copilul de voi si trebuie sa aiba mama linistita, daca sunteti agitata si nedormita el nu va fi bun si calm.
Va va trebui un pic de timp de acomodare, menajati-va la maxim, asta mentine si lactatia.
In prezent copilul meu are 5 luni si jumatate, il alaptez inca exclusiv sa stiti, a crescut ca fat frumos, deja are dintisori!

La lista as spune sa cumparati doar strictul, strictul necesar, veti primi si o groaza de haine si alte acareturi si apoi va treziti cu multe inutilitati.

Eu am sa o caut pe a mea sa o trimit, poate va este de folos.
Din principiu am luat de ex 2 biberoane sa am, le am inca sigilate.
Pompa am cumparato mult mai tarziu cand imi explodau sanii, cred ca dupa 6-8 saptamani.

trimit si revin
va pup

castelana fericita mami de Cezar
luni 5 aprilie 2010 am deschis ouletul nostru de

Mergi la inceput

Lista am organizat-o pe categorii: interior, exterior, igiena, plimbare. In felul asta am luat mai intai strictul necesar, de interior si apoi restul.

La interior:
pat(cu usa glisanta ajuta, daca se poate cu roti ); aparatori de pat, am luat deasemenea cu trei trepte de inaltime pentru saltea.
O paturica-doua usoare pentru infasat/multor copii le place asta, seamana cu atmosfera din uter, unde erau inconjurati, nu aveau atata spatiu liber. al meu a dormit bine infasat in prima luna
saltea sa fie tare, recomdata de fibra de cocos, respira corpul cica..., noi nu am gasit si am luat de latex ( cica e natural... cine-i crede..)
3-4 cearsafuri cu elastic,
2 aparatoare de pat-pentru pipilica-tot cu elastic.
veioza de veghe ( nu am luat la inceput si apoi ne-am obisnuit fara)
Masuta de infasat cu salteluta, dedesupt am organizat cosulete cu toate cele necesare : cosmetice, apoi in sertar toate cremitele, pentru acareturile mici am luat un sport pentru tacamuri si acolo sunt forfecute, perii, ace de siguranta, suzetele obiectelele mici, majoritatea inca nefolosite)

Haine:
depinde de necesitati (afara-interior) si anotimp, cele dintr-o bucata sunt cele mai practice.
Exista niste hainute cu elastic la baza, ca niste rochite, care sunt extrem de practice mai ales la inceput, caci ajungi usor la locul la care o sa umbli des.
Apoi ce e cu capse pe lateral/mijloc si la fund ca sa intre imediat.
sunt practice cele care se baga pe cap dar au gatul destul de extensibil, sa intre usor si sa tragi in jos.
Vreo 5-6 bucati din fiecare sau mai multe, depinde daca se spela la masina sau de mana, in functie de asta se calculeaza cate trebuie.
...cateva babetici,
cateva protectoare de umar pentru ragait. si cam asta...
oricum sa nu infofoliti copilul, imbracati-l lejer. confortabil.

Pentru afara:
carucior si scaun de masina
Geanta de schimb-asta vine cu carutul in general.
2 cearsafuri sau salteluta de protectie la carucior- ( la mine nu a stat fara, il enerva materialul, se foia si transpira instant)
port bebe (baby carrier), pare foarte folositor, este recomandat baby bjorn, noi nu am luat inca si nu mai luam... este destul de greu acum.

Igiena:
ceai de galbenele ( asa l-am spalat la fundulet in primele 2 luni, numai cu ceai facut proaspat zilnic, nu s-a iritat niciodata), ceai anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi (deocamdata toate ceaiurile le-am baut eu, lui nu i-am dat si nici colici n-a avut)
pentru buricut am avut tampoane cu spirt 70% cu care il stergeam in jur, nu l-am infasat, asa mi s-a recomandat aici si s-a uscat repede si bine locul, nu s-a iritat.
1 forfecuta de taiat unghii, aspirator nazal ( il am inca nefolosit), ser fiziologic ( am luat sa am, nefolosit inca),
dischete demachiante de bumbac sterile (nu vata, lasa scame) pentru sters fata sau la fundulet, nu hartiile umede care se folosesc doar afara (este bine sa folositi cat mai tarziu servetelele umede, sunt pline de detergenti)
sampon/gel pentru corp si par (primele 2 luni l-am spalat doar cu apa, acum facem baie in fiecare seara, iar cu sampon cam de 2-3 ori pe saptamana, nu am axagerat cu sapunul, pielea lor este sensibila)
crema pentru fundulet, pe baza de zinc in general, sa nu se irite ( nu am dat decat de 2-3 ori, in rest in primele 2 luni l-am spalat la fundulet cu ceai de galbenele)
1 termometru digital (sau de ureche, tampla)
creme hidratante de fata/corp ( cu astea dau asa cand imi aduc aminte cam o data pe luna, in rest daca are pielea uscata am dat cu ulei de masline) apoi am si primit cateva seturi, cred ca are creme pana ii da barba
1 Cadita cu suport pentru spate, pana cand isi tine capul.
2-3 Prosoape cu gluga mai mari absorbante ( eu am apucat sa iau doar unul si in ala am ramas, nu am mai cumparat)
2-3 prosopele mai mici absorbante

Detergent pentru hainute de copil: ceva lichid.
De fapt am citit ca nu e musai sa speli separat, se pot spala la comun, clatitul e foarte important insa si pentru asta e mai bine ca detergentul sa fie lichid.

cam asta am pregatit, fara alte medicamante preventiv, sincer cred ca si daca sunteti prea ipohondre problemele curg.
Apoi dupa ture si ture la magazine cam stii unde se gasesc toate cele si cum ai nevoie te duci si iei.

Stati linistite si aveti incredere in voi si copilul vostru, va fi totul foarte bine si o sa vedeti ca o sa vi se para usor!

Va mai bat la cap cu alaptarea, este funtamentala pentru micut, face bine la mamica, este extrem de practic, oriunde si oricand este in cantitate suficienta, proaspat, cald cat trebuie, fara stres si alte bagaje dupa voi!

Biberoanele inca le am in tipla, nu le-am sterilizat inca, nici sterilizator nu am cumparat, suzetele ( pe care nu le-a vrut) le-am fiert 5 minute. Deci reduceti din cheltuielile inutile, ca o sa aveti dupa pe ce da banii.

sanatate! sa va ajute Dumnezeu!

fetelor ganditi pozitiv, cum nasc milioane de femei asa o sa nasteti si voi si o sa vedeti lumea din alta perspectiva magica, ve-ti atinge perfectiunea: dati viata!
O sa fie atat de frumos ca o sa credeti ca toata lumea e a voastra!
Si chiar asa o sa fie!
Bucurati-va si de sarcina, va urma o alta perioada in viata voastra!

si o zi excelenta!

Mergi la inceput

Am pregatit pentru mine:
Kit-ul celule Stem:
Camasi noapte: 3 bucati, cu nasturi in fata. oricum in primele 2 zile le-am purtat pe cele din spital, nu ma puteam misca din pat.
Halat: pe care nu l-am folosit.
Lenjerie intima: chiloti normali din bumbac pentru externare, 2 sutiene speciale pentru alaptat sau bustiere de alaptat ( foarte bune!.
Sosete, slapi, prosopele, borseta cu cosmetice, imi facea bine dimineata cand imi mai faceam si eu o faca comerciala.
Chiloti de unica folosinta, tampoane post sarcina.
Ceaiuri de stimulat lactatia, cana mea personala.
Tampoane speciale de sani, unguent sfarcuri ( l-am folosit si incepand cu o luna inainte, pregatindu-mi sanii)
Burtiera post-cezariana: am avut o burtiera de la choicco, ajustabila cu scai, excelenta, dr mi-a dat voie sa o port de a 2-a zi.

pentru copil:
cateva schimburi, asta in functie de cat stai in spital si de anotimp.
pampers nu am luat, am asteptat sa vad cu ce se pleaca din spital.

sper ca va poate fi de folos lista mea.

va pup si sarciniu usoare, copii sanatosi, si mamici vesele si optimiste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Mirela, da, din pacate vb despre aceeasi persoana.

Catalina

cata sper sa fie bine
eu fac eco si cu medicul cu care am facut fiv

+21 si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

castelana - pup si eu .
Noi din pacate cu tot regimul inca ne luptam cu colicii....

Mirela- pune-i sa caste bine ochii.
Eu una mi-as face mai degraba si o programare la un medic specializat pe morfofetale. Parerea mea....
Este la fel de adevarat ca eu sunt un strop mai paranoica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mairis spune:

Fetele cucuietele.....

Eu nu am facut nicio morfofetala de trim III... Am facut control eco la 28 si 32 saptamani, iar zilele trecute am facut pregatirea cu injectia dexa pentru plamani. Ma mai duc la un control saptamana viitoare... Sincer nici nu stiam de morfofetala de trim III...asa ca
Bebelinele mele aveau marti 1,7 kg una si 2 kg cealalta.
Mai avem 3-4 saptamani, si simt ca ma apasa jos deja.... Trebuie sa stau cat mai cuminte!

Moshulik, oare ce mai faci?
Adipapazi, cum merge statul la pat? Te pup! Sa ai grija de bebelasi!

Am emotii de numa....
Va pup pe toate!

Irina, +32 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

mairis la gemelare nu se prea face eco de trim 3 pt ca deja e mare rau inghesuiala si nu se mai intelege om cu persoana.

daca aveti posibilitatea e bine sa repetati ecografiile morfofetale. doi ochi nu strica sa se uite sa vada ca totul e ok.

sarcini usoare fetelor si mamicilor bebei fara colici

elena fericita de pitici pretiosi Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti

[url=http://www.diaet-ticker.de] www.ketoforum.de/diet-ticker/pic/weight_loss/87240/.png" border="0"> [/url]
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

castelana, super lista. chilotii de unica folosinta se iau de la farmacie?

mairis, suntem bine, citim si facem rebusuri.la eco de 28 avem 1100gr fiecare, mai merl la echo la 32. am repetat sangele, toxoplasma and co, plus toleranta la glucoza, au iesit ok. mai fac secretiile luna asta.

mai fetelor, pt secretia vaginala oare se pun valvele? sau numa la secretiile/cultura de col?

Adi +28 cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Dragelor,

Minunate listele, sunteti extraordinare, mi le salvez si eu!
Mirela, adevarul e ca la cat ne-am straduit ptr sarcinile acestea, merita facuta morfofetala la cei mai buni doctori.
Eu fac la doctorita mea (care deja e foarte buna) si la 22 saptamani si la dr Adrian Pop. Am mai auzit ca e bun Herghelegiu, Pelinescu-Onciul, Dinu Albu, si Iosup (dar despre acesta am auzit lucruri impartite).

Pupici

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

adi - chiloti poti sa iei de la mothercare sau premaman(Mall Baneasa, in Feeria, langa mothercare). Cei de la mothercare (5 buc) sunt mai incomozi, sunt f mici, stil chilot si strang al dracului piciorul. Cei de la premaman sunt mult mai comozi, doi la cutie(suficienti), pantalon scurt. Tot aici au si tampoane foarte bune.

Mergi la inceput