Gravidute prin FIV(63)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

gabi, poate ca decizia trebuie sa o iei in functie de ceea ce te inspaimanta mai tare: riscurile amniocentezei sau riscul de a avea un copil cu SD (pe mine, in mod cert, m-ar inspaimanta mai tare riscul de SD).
Ca fapt divers, vreau sa iti spun ca anomalia ce o avea fatul meu la creier se intalneste in procent de 1:4000. Desi e ceva rar, uite ca s-a intamplat sa trag eu lozul necastigator, sa fiu eu acea ghinionista din 4000 de mame .
N-as fi crezut niciodata ca mi se poate intampla mie. Si totusi...

mairis, ai inceput numaratoarea inversa. Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Dragele mele
ce ma bucur ca ati devenit asa active cat am fost eu plecata din Bucuresti! Mi-e drag sa va citesc!

Gabi draga,
mie mi-a iesit la DT risc de SD de 1/597, varsta este de 35 ani, translucenta nucala de 0.9. De fapt parametrul care a influentat cel mai mult a fost un freeBHCG mai mare (2.1 MOM) dar si in contextul in care eu la 12 zile post ET am avut BHCG de 416, si toata lumea credea ca sunt gemeni. Si mi s-a explicat inca de atunci ca sarcinile prin FET au beta-uri mai mari decat celelalte.
Ecografista si ginecoloaga mea (in care eu am multa incredere) mi-a spus:
- ca riscul de amnio (infectie sau avort) este de 1:200 (uneori si mai mare) depasind deci riscul de SD, pe care il considera (si este) in limitele varstei
- ca ecografiile de pana acum (si am facut saptamanal ) nu arata nicio modificare, TN e foarte mica (vazuta si de proful de FIV)
- ca TT este mai putin fiabil decat DT fiind un test exclusiv biochimic, si avand deci aceleasi limite
- ca e deci preferabil sa fac niste ecografii superprofi in sarcina decat o chestie riscanta.
Sotul meu a spus si el ca la un risc mai mic de 1:250 (risc care indica amnio si in occident) nu are rost sa aducem un risc mai mare prin amnio.
Ti-am povestit doar ca sa stii cum am gandit eu intr-o situatie asemanatoare. Sper sa-ti fie util.
Sa ne povestesti ce ai decis.

Va pup pe toate,

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

Draga Pisucmic

noi sintem in aceeasi situatie:
betaHCG in ziua 11 de la ET a fost mare - 358 (desi e un singur bebe)
iar valoarea MOM de la free betaHCG e mai mare.

Eu am facut analizele de sange in aceeasi zi la 2 lab:
- la Synevo mi-a iesit free Beta 200ng/ml, si MOM 4,96, iar de aici riscul biochimic 1/276!!! riscul global 1/536
- la Medsana, free Beta 120 ng/ml, MOM 1,499 si risc global 1/626.

Nu prea pricep cum in aceeasi zi, la 2 laboratoare considerate serioase pot iesi valori atat de diferite la acelasi parametru masurat in aceleasi unitati de masura!

daca ma iau dupa Synevo, riscul biochimic e mai mare decat cel de varsta si e de luat in seama... dar si noi gandim ca voi, ca e prea pretioasa sarcina asta ca s-o punem in pericol, cel putin asa simt, sper sa nu-mi para rau mai tarziu!!!

TN e 1,8 mm si o sa fac eco in continuare, am programari si pe la Pop si pe la Herghelegiu...

Sarcina usoara si bebe sanatos iti doresc, si la toate fetele!

Gabi+14

Mergi la inceput

Balanta draga
nu vreau sa te necajesc turnand sare pe rana, dar pentru ca ai facut public ce s-a intamplat, ti-as cere urmatorul sfat: ce te-a indemnat sa mergi la Viena la eco:
- ti s-a spus ca e ceva, oricat de mic, in neregula?
- ai avut pur si simplu un feeling, si de la TM Viena e aproape?
Intreb fiindca evident ca ar fi imposibil si nepractic ca toata lumea sa se verifice ecografic in strainatate, si vreau sa-mi dau seamna ce "semne" ai avut si te-au facut sa faci alegerea asta.
Te imbratisez si iti doresc multa putere spre un nou FIV!!!

Pisuc Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

pisucmic, fii linistita ca nu pui sare pe rana fiindca traiesc cu durerea asta in fiecare zi.
Am facut public ceea ce mi s-a intamplat fiindca am considerat ca nu e nimic de ascuns si fiindca poate unele fete care nu sunt sigure pe anumite ecografii fetale, vor considera ca e bine sa le repete la alti medici.

La Viena am ajuns din instinctul meu. Medicul din TM care imi urmarea sarcina are reputatia de a fi cel mai bun ecografist pe sarcini din TM. Mai mult, ecografiile ce le faceam la el, erau dublate la un alt medic, care, de asemenea, are reputatia de a fi ecografistul nr 2 pe sarcini din TM. Asadar, credeam ca sunt pe cele mai sigure maini... Conform cu cei doi, sarcina era f f ok, totul decurgea in directia buna. Si totusi...am inceput sa am nelinisti inainte de morfofetala de trimestrul doi. La 20s si 5z am fost la medicul care imi urmarea sarcina si mi s-a parut ca ecografia a durat cam putin; de fapt i-am si zis la momentul respectiv dar el mi-a spus calm ca in 2 sapt oricum ne vedem la morfofetala si atunci va fi o ecografie foarte detaliata.
Sotul a considerat ca "am bazdaci" si ca nu e normal sa ma tina 40 de minute la fiecare ecografie, mai ales avand in vedere ca urma morfofetala in 2 saptamani. Deci eram singura persoana care plecase nemultumita de la doctor.
A doua zi, mi-a casunat sa mergem la Viena la morfofetala de trim II, desi era si destul de tarziu sa ma programez; sotul deja nu mai intelegea nimic, dar macar nu s-a opus. Cu putin noroc si ajutor, m-am programat, si la 22s si 1z eram acolo. Diagnosticul pus la Fetomed a fost confirmat in aceeasi zi de RMN fetal facut la AKH.
Cand am revenit la TM, am jucat teatru si am mers la morfofetala cu dr cu care ar fi trebuit sa nasc. Nu ma puteam uita la ecograf, ma lua cu ameteli cand il vedeam pe bebe cum se misca si stiam ca in scurt timp urmeaza sa ma despart de el. Dr ma intreba daca imi e rau, eu nu si nu, sunt ok.
In fine, a terminat ecografia, asistenta a inchis fisa si a plecat din cabinet. Am ramas cu dr, m-am uitat in fisa si am vazut ca la sectiunea creier era totul ok. Am scos ecografia si rezultatul preliminar de la RMN de la Viena si i le-am bagat sub nas. A inceput sa se balbaie, a devenit penibil...Cu toata silinta lui de a ma minti ca daaaaaa, parca a observat el ceva, dar nu a vrut sa ma sperie si de aia nu mi-a zis. Si ca urma sa ma cheme in 4 sapt sa verifice. Da? Pai cum de in foaie nu era nici un semn de intrebare la nici o sectiune? Cum ar fi stiut el ce sa verifice in 4 sapt? Sau sunt singura lui pacienta si singura lui grija si eu nu stiam? Degeaba, el se uitase fugitiv la creier, desi era morfofetala.
Lantul dezamagirilor a continuat mergand la ecografistul nr 2, de data asta cu "cartile pe fata", cu diagnosticul clar. Dr asta a spus ca el nu stie ce e corpul calos (are vreo 50 de ani, deci destula experienta) si a adus compendiul "sa ne uitam impreuna" .
Dincolo de cosmarul pe care il traiesc si pt care nu e nimeni vinovat, ramane incompetenta acestor "mari" ecografisti din TM, "gratie" carora ar fi urmat sa nasc un copil bolnav, care s-ar fi chinuit toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna79 spune:

Gabi acu am citit postarea ta.. Eu am avut la dublu test risc de 1/50 eram terminata era clar ca fac amnio , la cateva saptamani am facut triplu test care a iesit 1/700 am 30 deci riscu dupa varsta nu e cine stie ce insa cum au mai scris fetele am avut free bhcgul f mare la fel atunci cand am ramas insarcinata primul bhcg facut la 9 zile era de 350...numai ca eu stiam ca era un singur embrion transferat...
Eu zic sa nu ti faci griji si nu prea are rost sa faci amniocenteza... dn cate stiu eu riscul trebuie sa fie de 1/200 sau 1/250 .. cu cat riscul de a face avort (1/200) e mai mare decat riscul de a avea sdr Down 1/600 in cazu tau stiu ca nu se face... acu ramane la atitudinea medicului tau... insa nu ti face griji astea sunt date statistice ..
Toate cele bune si multa sanatate la toate gravidutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

dragele mele

multumesc mult de raspunsuri! deci sa-nteleg ca nu sint singura cu betaHCG mare mare dupa FIV si sarcina cu un singur bebe!!

pai ar tb sa corecteze astia testele lor pentru sarcinile obtinute prin FIV, ca ne stresam in plus, dupa ce ca sintem oricum stresate!...

saptamana viitoare ma duc la eco si apoi ma intep pt triplu test! va tin la curent!

Gabi+15

Mergi la inceput

Dragele mele
voi ce analize ati facut in trimestrul 2?
Eu ma duc maine sa repet analizele de Toxo si CMV, urocultura (am avut infectie in saptam 8 si am tratat-o), si ma gandeam sa mai fac hemograma si cam atata. Ati mai facut ceva in plus?
Pupaturi si sarcini usoare!

Pisuc Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

balanta tm,
am citit postarea ta, m-am cutremurat,si,desi situatia a fost si este dramatica in continuare,eu zic ca trebuie impartasita si altora,asa ca un mare semnal de alarma,ca macar noi sa stim ce sa facem si cum sa facem in cazul in care apare vreo problema.

poate ar trebui sa dai chiar si adresa clinicii din viena sau chiar numele dr de acolo care a avut mult mai multa experienta in eco.

si inca o intrebare:dupa avort s-a confirmat agenezia de corp calos?

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisucmic

...Toxo si CMV, urocultura ...hemograma si cam atata. Ati mai facut ceva in plus?

Eu am mai facut analiza secretiei si cultura de col. Acum ma gandesc ca trebuia sa fac si sumar de urina pe langa urocultura, dar nu am facut...

27+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput