Gravidute prin FIV(63)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mairis spune:

fc_anca, Bine ai venit! Iti urez bebei sanatosi si sarcina cat mai usoara!
Sa traiasca PK si sa-i dea D-zeu sanatate!
Am de gand, dupa ce nasc si ma linistesc putin, sa-i trimit niste poze cu bebelinele noastre si sa-i multumim inca o data!

Asteptam intrebarile tale....!

Pupici!

Irina, +35 cu
AMR 12 zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Anca, nu stiu la ce spital lucreaza. Daca mergi la eco(pt ca merita chiar daca nu e ginecologul tau), il poti intreba.
Am fost si noi ieri la eco si avem 906 gr, iar ir-urile pe arterele uterine s-au mai micsorat. Suntem numai bine!

26+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

Dragelor,

sint in 14 saptamani, sarcina obtinuta dupa FIV. Am facut dublu test la 2 laboratoare si mi-a iesit risc intermediar:
Synevo 1/536
Medsana 1/626, oricum, ambele mai mici decat riscul de varsta (am 34 de ani).
Doar la Synevo mi-a iesit riscul biochimic mai mare decat riscul final.

Cu toate astea, dr mi-a recomandat sa iau in considerare amniocenteza!!!

Am citit ca amniocenteza are un risc de pierdere a sarcinii de 1 la 200 de proceduri! nu stiu ce sa fac! e o sarcina obtinuta tare greu, dupa 4 ani de incercari, 3 IA si 3 FIVuri....

nu vreau sa ajung sa pierd o sarcina asa greu obtinuta cu bebe sanatos, ca sa verific acest risc intermediar de sd Down?!!!
a mai trecut vreuna din voi prin asa ceva?

stiu ca e decizia mea si ca eu (noi) tb sa luam decizia asta...dar voi ce parere aveti?

Gabi+14

Mergi la inceput

Gabi, ai putea sa faci si triplu test sau dry test pt trim II si sa vezi ce iese, caci oricum nu poti face amnio acum. Eventual in functie si de rezultatul acestui test sa va hotarati.
E o decizie destul de grea, mai ales tinand cont de faptul ca sunt copii cu SD ale caror mame au avut un rezultat bun la DT sau situatia inversa.
Ecografia la cine ai facut-o? Conform ecografiei exista vreun risc?

26+

Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...

Mergi la inceput

La dry-test mi-a iesit rezultatul asta. Triplu test o sa-l fac in sapt 16-18, interval recomandat si pt amniocenteza.

Eco de la 12 sapt am facut la dr Raluca Uzum de la Sanador, mie imi place mult de ea, mi se pare profi. Am o programare la dr Pop pt sapt 21, stiu ca parerile sint impartite pe forum despre el...

Tammy, stii vreun laborator in Bucuresti care sa combine rezultatele de la dry-test si triplu test? am citit pe un site american ca acest "combined test" are o precizia de 99%! sau daca stie vreo graviduta, o rog sa dea de stire!

Ezit tare mult cu amniocenteza asta! daca iesea riscul mare de SD, o faceam, fara discutie! dar asa, nu vreau sa risc o sarcina atat de greu obtinuta, nici macar in proportie de 0,5%! si stiu ca voi, fetele greu incercate de infertilitate, intelegeti asta!

Gabi+14

Mergi la inceput

Ecografia a iesit f bine, transulcenta nucala 1,8mm. Riscul mai mare decat riscul de varsta a iesit la analizele de sange (PAPP si free beta HCG), dar am citit ca valorile sint oricum modificate de tratamentul hormonal de stimulare anterior...o sa-mi dau doctoratul in infertilitate in curand, de cat citesc intruna!

Puup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mairis spune:

Gabi draga, iti intelegem temerile....

M-am gandit, si iti spun ce as face eu.
E greu sa iei o decizie rapida. Varsta de 34 ani nu ar trebui sa influenteze atat de mult rezultatul din test, majoritatea care suntem pe aici avem peste 30 ani sau chiar cu mult mai mult de atat!

Eu as face amniocenteza, e singura analiza care iti poate spune adevarul! Te poti linisti dupa ce vei vedea ca e bine si iti vezi de sarcina cum trebuie, fara stres inutil!
Stiu ca exista riscuri, dar mi le-as asuma pe cele ale amniocentezei decat pe cele ale hazardului sau ale testului dublu/triplu - test in care nu cred foarte multi doctori din Romania si chiar din strainatate!
Acum nu vreau sa emit eu teorii, dar eu asa as proceda, crede-ma!...

Riscuri in sarcina exista si stand in varful patului, toate ne punem mii de intrebari fara sa avem simptome sau diferite semne... Prefer varianta certitudinii, in sensul asta vorbesc!

Iti tin pumnii si va urez multa sanatate bebelasului si tie totodata!
Doamne ajuta sa fie bine!

Irina, +35 cu
AMR 10 zile!

Mergi la inceput

Gabi, 1:536 iesit la synevo este riscul combinat? Sau riscul biochimic?
De ce nu mergi la un genetician la Medsana(daca spui ca ai facut dry test acolo)?

26+

Mergi la inceput

1:536 e riscul combinat care a iesit la Synevo. Riscul biochimic e 1:267.
Of

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_B

Dragelor,

sint in 14 saptamani, sarcina obtinuta dupa FIV. Am facut dublu test la 2 laboratoare si mi-a iesit risc intermediar:
Synevo 1/536
Medsana 1/626, oricum, ambele mai mici decat riscul de varsta (am 34 de ani).
Doar la Synevo mi-a iesit riscul biochimic mai mare decat riscul final.

Cu toate astea, dr mi-a recomandat sa iau in considerare amniocenteza!!!

Am citit ca amniocenteza are un risc de pierdere a sarcinii de 1 la 200 de proceduri! nu stiu ce sa fac! e o sarcina obtinuta tare greu, dupa 4 ani de incercari, 3 IA si 3 FIVuri....

nu vreau sa ajung sa pierd o sarcina asa greu obtinuta cu bebe sanatos, ca sa verific acest risc intermediar de sd Down?!!!
a mai trecut vreuna din voi prin asa ceva?

stiu ca e decizia mea si ca eu (noi) tb sa luam decizia asta...dar voi ce parere aveti?

Gabi+14

Parerea mea sa incerci si un triplu test, este mai concludent. Cel mai bun este dry test, insa nu stiu daca la varsta asta a sarcinii se mai face. Si la noi DT dadea ceva risc, insa nici proful cu care am facut FIV si nici dr. care urmarea sarcina nu au zis ca este ceva rau, dar ptr. linistea mea sa fac TT, totul a fost ok, iar acum am un duracel. Si DT si TT le-am facut la Medlife. Bafta

Edit: am vazut mai tarziu ca ai facut dry test si ca te gandesti si la TT.
Despre amniocenteza au fost multe fete care au facut, chiar si de aici si totul a decurs normal.

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput