Incepe scoala - cum o asteptam?
Raspunsuri - Pagina 4
Rufus spune:
De ce ar vrea un parinte sa-si duca copiii la o scoala de fitze? Sau la un pom laudat? Ce inseamna fitze sau pom laudat in cazul unei scoli?
Trecand peste anumite lucruri, cum ar fi clasele improvizate in conditii intolerabile.
Ma refer la cei care au urmarit asa ceva, desigur.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus De ce ar vrea un parinte sa-si duca copiii la o scoala de fitze? Sau la un pom laudat? Ce inseamna fitze sau pom laudat in cazul unei scoli? Trecand peste anumite lucruri, cum ar fi clasele improvizate in conditii intolerabile. Ma refer la cei care au urmarit asa ceva, desigur. RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
In momentul in care duci copilul la o scoala "cu fitze" se presupune ca ai si bani pentru cerintele acestei scoli. Cerintele sunt mai mari, bani mai multi, mai multe activitati, se lucreaza in plus, lectii mai multe, bagi meditator sa tii pasul ca doar iti permiti, astfel ca rezultatele acelei scoli sunt exceptionale. Nu pentru ca scoala ar fi de exceptie ci pentru ca parintii au posibilitatea financiar sa investeasca in acesti copii si in tot ce i se nazare scolii sa mai adauge in plus. Astfel ca scoala devine renumita prin rezultatele avute si parintii se bulucesc sa-si duca copiii acolo.
Cam asta e fenomenul.
kariguld spune:
noi de pe alte meleaguri avem voie sa spunem?
ai mei au inceput de ieri scoala. am fost si eu sa vad constructia noua. impresionant cat de repede au terminat-o si ce moderna e cladirea. copii sunt incantati de becurile cu senzori, de toaletele spatioase si cu oglnizi mari, de clasele foarte moderne, cu banca individuala, de profesoara super. care n-a avut tupeul sa le ceara rechizite noi. cel putin nu pe toate. le-a spus ca pot folosi caietele de anul trecut si alte rechzite ce sunt folosibile.
cel mai mult le place Schuletreff (afterschool). cladirea e noua de asemenea, f f spatioasa si moderna, utilata pana si cu cabine de dus. securizata ca la politie. lista de meniu (zilnic primesc mancare calda). activitati diverse, sala de odihna. supraveghetoare amabile, tinere. ce mai, o placere sa mergi acolo!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
geniest spune:
citat din mesajul lui Rufus De ce ar vrea un parinte sa-si duca copiii la o scoala de fitze? Sau la un pom laudat? Ce inseamna fitze sau pom laudat in cazul unei scoli? Trecand peste anumite lucruri, cum ar fi clasele improvizate in conditii intolerabile. Ma refer la cei care au urmarit asa ceva, desigur. RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Pentru ca, din intamplare, blocul in care locuiesc este langa scoala. Lipit. Si nu concep sa-mi plimb copilul dimineata prin traficul din Bucuresti.
Pomul laudat si clasele de fitze sunt efectele societatii romanesti care se degradeaza continuu.
Rufus spune:
Luna, din ce citesc eu aici, nu suna cu ceea ce spui tu. Ce bani, daca copiii invata in depozite?
Ma gandesc ca, poate, ne explica geniest de ce e omor la scoala 172, de care eu n-am auzit, daca copiii invata in conditiile alea, iar anya de ce considera scoala copilului pom laudat (ca si altii, din moment ce o cauta tot poporul). Cand scoala e lipita de bloc, nu se mai discuta, dar n-o fi lipita de toate blocurile alora de vin buluc...
Eu am trecut cu doi copii prin scoli...dar mai am unul, si ma intereseaza.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
geniest spune:
citat din mesajul lui Rufus Ma gandesc ca, poate, ne explica geniest de ce e omor la scoala 172, de care eu n-am auzit, daca copiii invata in conditiile alea, iar anya de ce considera scoala copilului pom laudat (ca si altii, din moment ce o cauta tot poporul). Cand scoala e lipita de bloc, nu se mai discuta, dar n-o fi lipita de toate blocurile alora de vin buluc... |
Si eu caut raspunsul asta...
Explicatiile pe care mi le-am dat singura ar fi ca s-a construit in disperare, fara a se gandi nimeni ca locuitorii ANL Brancusi au copii care trebuie sa mearga la gradinita, scoala. Si ANL Brancusi aduna vreo 12.000 de suflete. De asemenea, la iesirea din Bucuresti pana la centura (Domnesti) sunt blocuri si vile cu duiumul....unde sa-i duca pe copii ??? Ca doar nu le construiau dezvoltatorii imobiliari si gradinite sau scoli....trebuie sa iasa banul, nu caritate....
Scoala 172 este o scoala banala de Drumul Taberei....
Au anuntat in vara 5 clase I. Acum sunt 8 cu 210 copii la clasa I.
Clasele arata deplorabil, dar sunt parinti foarte dornici de a le da o fata noua pe banii lor. Nu e vorba de sponsorizare ci de adus bani fiecare parinte pentru a avea copiii conditii umane.
Rufus spune:
Acum am inteles, daca-i singura scoala in zona, e normal sa fie omor.
Scrisesei mai devreme ca-i renumita ca o scoala exceptionala si ma gandeam ca de-aia v-ati inghesuit si voi...dar eu nu am auzit vreodata de scoala asta. Inteleg ca, de fapt, e o scoala banala, doar suprapopulata de nevoie.
Asta nu-i "fitza". E normal sa mergi cat mai aproape de casa, macar in scoala generala.
geniest spune:
Nu-i singura scoala din zona, insa e cea mai aglomerata prin prisma acestui renume de scoala buna. La deschidere s-a laudat dna directoare cu elevii de a 8-a care au intrat la licee bune....
Sunt clase unde se accede numai dupa studiul amanuntit al "dosarului" ...
Noi ne-am "inghesuit" ca suntem gard in gard, insa aveam sanse sa nu intram....
anya spune:
In cazul meu, cam la aceeasi distanta de casa erau 4 scoli. Scoala Iancului era cea mai indepartata si am lasat-o pe lista doar de back-up. In discutie au ramas 3 scoli: 49,46 si 52. 49 este scoala de fitze (de care am povestit referitor la costurile mari) unde a fost respins copilul pe motiv ca locuim la bloc si ei nu primesc copii decat din zona de vile (chiar daca e aceeasi strada care are pe o parte blocuri si pe alta vile). Mi s-a facut scarba si nu am vrut sa insist/intervin. Au ramas pe lista 46 si 52. Intre ele 52 este "pomul laudat", adica scoala din spatele ProTv-ului. Am inscris copilul la amandoua si fara nici-o pila sau interventie a fost primit. Am optat pe baza renumelui pentru "pomul laudat".
M-am gandit sa il mut, dar invatatoarea e draguta si face carte cu ei, copiii sunt ok. E deja clasa a 2-a si s-a invatat cu colectivul. Singura problema este lipsa spatiului. Sunt mult prea multi copii fata de capacitatea scolii. Stiu ca sunt copii veniti din capatul Pantelimonului (sunt cel putin 6 scoli pe drumul pana aici cu mult mai putini copii). Anul trecut faceau 1 ora de sport din doua pt ca sala e mica si nu incapeau atatea clase in ea. De ce nu faceau in curte cand timpul permitea, iar nu inteleg, dar deja e alta poveste.
Am gasit o lege care stipuleaza pe langa altele volumul minim alocat /cap de copil in gradinite, scoli. In cazul nostru, considerand o inaltime de 3 m a clasei (maxima care se poate lua in considerare), 25 copii+ 1 invatatoare=26 suflete si ca ordinul ministerial zice 5-8 m3 /suflet , suprafata clasei ar trebui sa fie de 43-69 m2. Azi am masurat clasa si are 32.5 m2. Dragut, nu? Copii chiar nu au aer sa respire, acum, ca stau cu geamurile deschise, dar la iarna? Nu au unde sa puna ghiozdanul (cei de la margine il pun pe jos, dar cel din mijloc nu are unde), pupitrul e cam de in A4 iar in banca le incape doar penarul. E atat de mic spatiul ca nici o carte nu pot tine in banca. Deocamdata le-a zis invatatoarea sa vina fara carti, dar presupun ca nu vor putea tot anul sa vina fara ele.
Gata, ca am monopolizat subiectul. Ma scuzati, dar mi-am spus si eu of-ul .
viviana spune:
Anya, scuza-ma te rog, eu sunt Toma Necredinciosu'.
Chiar nu imi vine sa cred ca asta a fost motivul refuzului: lipsa vilei.
Ti-au spuso-o in fata, ti-au dat de inteles, sau este deductia ta?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi