Propunere pentru forum

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Art. 89
(1) Prin abuz asupra copilului se intelege orice actiune voluntara a unei persoane care se afla intr-o relatie de raspundere, incredere sau de autoritate fata de acesta, prin care este periclitata viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.
(2) Prin neglijarea copilului se intelege omisiunea, voluntara sau involuntara, a unei persoane care are responsabilitatea cresterii, ingrijirii sau educarii copilului de a lua orice masura subordonata acestei responsabilitati, fapt care pune in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.

Art. 90
Sunt interzise aplicarea pedepselor fizice sub orice forma, precum si privarea copilului de drepturile sale de natura sa puna in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului, atat in familie cat si in orice institutie care asigura protectia, ingrijirea si educarea copiilor.

Art. 91
(1) Orice persoana care, prin natura profesiei sau ocupatiei sale, lucreaza direct cu un copil si are suspiciuni in legatura cu existenta unei situatii de abuz sau de neglijare a acestuia este obligata sa sesizeze serviciul public de asistenta sociala sau directia generala de asistenta sociala si protectia copilului in a carei raza teritoriala a fost identificat cazul respectiv.
(2) Pentru semnalarea cazurilor de abuz sau de neglijare a copilului, la nivelul fiecarei directii generale de asistenta sociala si protectia copilului se infiinteaza obligatoriu telefonul copilului, al carui numar va fi adus la cunostinta publicului.
extras din Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

"eu iti recomand sa ii dai cate una la fund, sa iti stie de frica" este cu adresabilitate directa?

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Pentru ca ma simt direct vizata iti mai spun ca in spatele fiecarui nick se afla o persoana reala, cu o viata reala si cu un copil real.

anca, eu n-am contestat ca in spatele unui nik nu sunt persoane reale. am spus cu totul altceva.

Citat:
Ei bine, copilul ala real poate fi ajutat daca Sabina, Denizel, Inaioana, Rrox, Buli, Ladyj samd prin inteligenta si renumele pe care si l-au castigat aici, reusesc sa-i atinga mamei o coarda sensibila, suficient cat din acel moment sa inceapa sa vibreze la nevoile copilului.

repet, una e scrisul virtual, alta viata reala. ai garantii ca in virtual se poate schimba ceva? doar ca cineva ar spune la un momendat ca ia fost atinsa coarda sensibila? ai garantii ca in viata reala persoana in cauza a schimbat ceva? doar pentruca a scris pe forum?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

"eu iti recomand sa ii dai cate una la fund, sa iti stie de frica" este cu adresabilitate directa?

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Nu. Adresabilitatea directa apare cand sunt utilizate verbe si caracterizari directe sau indirecte asupra unui utilizator de catre alt utilizator. Nu ai dori sa discutam PM deja sunt discutii unu la unu.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

Art. 89
(1) Prin abuz asupra copilului se intelege orice actiune voluntara a unei persoane care se afla intr-o relatie de raspundere, incredere sau de autoritate fata de acesta, prin care este periclitata viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.
(2) Prin neglijarea copilului se intelege omisiunea, voluntara sau involuntara, a unei persoane care are responsabilitatea cresterii, ingrijirii sau educarii copilului de a lua orice masura subordonata acestei responsabilitati, fapt care pune in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului.

Art. 90
Sunt interzise aplicarea pedepselor fizice sub orice forma, precum si privarea copilului de drepturile sale de natura sa puna in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului, atat in familie cat si in orice institutie care asigura protectia, ingrijirea si educarea copiilor.

Art. 91
(1) Orice persoana care, prin natura profesiei sau ocupatiei sale, lucreaza direct cu un copil si are suspiciuni in legatura cu existenta unei situatii de abuz sau de neglijare a acestuia este obligata sa sesizeze serviciul public de asistenta sociala sau directia generala de asistenta sociala si protectia copilului in a carei raza teritoriala a fost identificat cazul respectiv.
(2) Pentru semnalarea cazurilor de abuz sau de neglijare a copilului, la nivelul fiecarei directii generale de asistenta sociala si protectia copilului se infiinteaza obligatoriu telefonul copilului, al carui numar va fi adus la cunostinta publicului.
extras din Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Pentru a aplica prevederile acestei legi OBLIGATORIU faptuitorul trebuie sa ficomis faptele incriminabile pe teritoriul Romaniei, OBLIGATORIU trebuie sa existe o plangere catre organele de cercetare sau uneori exista si autosesizarea procuraturii sau al organismelor legal constituite in aceasta directie, obligatoriu trebuie verificate si probate legal. DACA se dovedesc cu probe admise de instanta de judecata, aceasta (instanta) va decide in baza legilor in vigoare din statul respectiv sanctiunile prevazute de lege.
Ce legatura are asta cu un regulament de utilizare al unui forum virtual?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la fel si la rasism.
trebuie dovedit ca sa fie sanctionat in justitie.
la fel si la orice infractiune.

deci?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu nu-s de acord nici cu sanctionarea acestor mesaje, nici cu interzicerea lor.
pentru ca nu am mai sti ce pareri au unii. si nu am mai putea discuta cu ei.
oricit de tare ne-am oripila de niste chestii, faptul ca sint discutate e foarte bun!
daca macar 1 (un) user isi schimba opinia dupa ce citeste pe aici, deja e un pas inainte.
stiu ca va zgirie pe retina astfel de mesaje, dar cum am sti care e realitatea daca ele n-ar mai aparea?
si cum ar afla unii parinti poate bine intentionati, dar blocati in obiceiuri proaste, ca exista si alte cai?

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

e aia am zis ca mai bine se pune un banner ceva, cu o nota explicativa, dC impotriva abuzului , ceva de genu asta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

plus ca interzicerea pur si simplu a acestor mesaje ar insemna ca s-au epuizat argumentele. ceea ce e total neadevarat

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Pentru a aplica prevederile acestei legi OBLIGATORIU faptuitorul trebuie sa ficomis faptele incriminabile pe teritoriul Romaniei, OBLIGATORIU trebuie sa existe o plangere catre organele de cercetare sau uneori exista si autosesizarea procuraturii sau al organismelor legal constituite in aceasta directie, obligatoriu trebuie verificate si probate legal. DACA se dovedesc cu probe admise de instanta de judecata, aceasta (instanta) va decide in baza legilor in vigoare din statul respectiv sanctiunile prevazute de lege.
Ce legatura are asta cu un regulament de utilizare al unui forum virtual?

Ti-a raspuns Sabina, acelasi lucru e valabil si in cazul rasismului.

Mergi la inceput