Licurici de ianuarie-februarie 2009 (118)
Raspunsuri - Pagina 18
micola spune:
bee, bafta la bilant
porumbita, ce baiat mare ai!
Abia astept si eu sa plece cumnatii sa aiba si Alexutu camera lui...in asta imi pun speranta pt somnul lui de noapte...sper sa adoarma mai usor daca e singur (ca ziua functioneaza, dar noaptea nu avem unde ne duce noi
1 ora, 1 ora si ceva, ca sa se culce el...) si sa nici nu se mai trezeasca asa des...
ms de ideea cu cyprus
cine mai are rate la banci din ro, unde ma sfatuiti sa fac si eu un credit de 50.000 lei?[/b]
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Naty Neata! Fetelor, sunt disperata si astept un sfat: Samabata am fost la botez la fetita nasilor nostri. A fost foarte frumos, noi si Ioana ne-am simitit minunat. Dar ... fiindca erau multi copii au chemat niste animatori, care ii intruchipau pe Zorro si o femeie-pirat. Nadia s-a speriat ingrozitor de Zorro, dar ingrozitor, imediat l-a identificat ca fiind "bau-bau" (despre care i-a povestit idioata de bona ). A apucat-o tremuratul, a plans. In fine, dupa un timp tocmai se obisnuise cand a aparut Spiderman, care a ingrozit-o si mai rau. S-a jucat acolo, s-a distrat dar sambata seara si aseara nu am mai putut sa o culcam. Cum o pun in pat incepe sa tipe "bau-bau" si se da jos. A bantuit prin casa pana pe la 10,30, ea care se culca la 9. Aseara am culcat-o pe pieptul meu pentru prima oara fiindca nu ma puteam intelege de loc cu ea.Va dati seama ca i-am explicat in toate chipurile ca nu exista bau-bau, ca erau niste baieti mai mari care se jucau cu copiii, ca Ioana s-a jucat cu ei si sunt prietenii ei. Degeaba. Ce naiba sa fac? Colac peste pupaza i s-a inflamat si un ganglion dupa ureche. ![]() Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008) NOI Asa a venit pe lume Ioana |
Naty cred ca o solutie e sa va imprieteniti cu bau bau,cu Zorro si cu Spiderman
Sa iei carticele de colorat, obiecte din plus si sa ii pui sa faca diverse chestii dragutze (care o amuza pe ea): sa ii spalati pe dinti, sa le faceti baitze, sa ii colorati pe carticele...etc
Zic ca tb sa isi schimbe perceptia bau bau = zorro = spiderman = un posibil pieten de joaca
ufff e greu
In general atunci cand sunt surprize de genul asta, copilashii tb sa fie pregatiti inainte, sa li se povesteasca aniterior despre ce urmeaza si cum
Da bona aia nu face ce zici tu??? cum sa ii zica de bau bau, o sperie??

succes si sa ne spui ce si cum cu Nadiutza

Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Porumbita intrebare stiti pe cineva care are de vanzare bara protectie pat , ceva in genul http://www.c h i c b e b e.ro/products/2938-cam_bara_de_protectie_pentru_patut_150_cm.mbs scoateti voi spatiile libere as vrea SH ca mi se pare prea mult una nou ms |
Porumbitza noi am folosit ca paravan un fotoliu din acela de copilash (pe care il aveam oricum) din buret
+ un delfin de plus maare
Le-am pus in dreptul patutului, de vreo doua luni doarme in patutul mare (90x200). Avem etajate, dar nu l-am mutat pe Teo la etaj, inca se duce noaptea la wc sa faca pi si mi-e teama, cred ca facem mutarea pe la anu'
Asa incat, acum dorm amandoi in patul de jos - unul la un cap celalalt la capul celalalt
Deja Andu isi cunoaste limitele spatiului de somn, a inteles cat 'ii e plapuma' si chiar daca uit sa ii pun paravanele nu are nicio problema.
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
Porumbita spune:
alinuk nu am nimic care sa poata fi folosit pe post de protectie
delia o sa ma uit sa vad dc se poate monta aia de la IKea
bee,lisa, personal acum nu mai cred ca e o solutie buna sa te duci si sa stai cu copilul la gradinita
sa va zic cum a fost la noi
in primele 3 saptamani a stat doar marti si joi
sapt 1 - a fost peste asteptari,l-am dus la 8:45 a mancat cu copii (desi mancase acasa) au iesit afara la joaca (eu am inceput de acumo luna ca am contat pe vremea frumoasa si pe faptul ca afara la jucarii copii i s epaote distrage usor atentia)
l-am luat imediat dupa masa de pranz 12:45
m-a strigat de cateva ori insa i-au zis ca o savinsa il iau mai incolo
eu marti amstat cu laptopul inbrate intr-o cafenea din apropiere si am sunat din ora in ora
joi am stat la birou da la fel cu suant din ora in ora si gata de plecare in 3 min dc trebuie
sapt 2 - dezastru; nu zicea nimic pana intra inauntru (desi vedeam ca recunoaste) si acolo se punea pe plans , nu vroia sa imi deadrumu
marti m-am dus sa il iau la 12 ca ma chema rau si incepuse sa planga (eu am zis la gradinita ca dc plange 10-15 min si nu il pot calma distrage atentia sa ma cheme rapid)
acasa a fost para nervos in ziua aia
joi cam la fel
l-am luat la 12 fara; si tot nervos si lipit de mine ziua
saraca educatoasrea luia stat numai cu el in brate (si are aproape 13 kg)
si ma gandeam deja ce naiba o sa fac, tr sa caut bona, insa intre bona si gradinita la varsta lui orefer clar gradinita; am inceput sa ma gandesc ca nu am ales bine locul etc
m-am pus pe citit pe net si mi-a venit idea (ideile salvatoare)
am inceput acasa (luni) sa ii zic ca marti il duc la gradinita, se joaca cu ..... (am aflat numele copiilor din grupa lui), canta,deseneaza, are caluti si motociclete si leagan in curte etc si ca dupa ce vine masa de pranz vin si il iau (nu i-am zis dupa ce mananca pt ca dc nu are chef de masa sa nu se gandeasca la mine ca as putea sa nu vin)
si le-am zis la educatoare sa ii zica fel, tata e la servici, mama la servici, mama vine dupa ce vine ciorba si mancarea
si sapta trei a fost bine, nu ca in prima sapt dar categorig mai bine decat in a doua
eu ascultam la usa si am obs in 1-3 min nu ma mistriga
apoi de multe ori cand am sunat i-au auzit glasul pe langa educatoare si parea f ok
sapt 4 - ne-am decis sa il lasam zi de zi; ori vrea sa stea si se obisnuieste ori acasa si vedem noi ce solutie gasim
apoi cealalta idee, nu il mai duc eu la gradinita, il duce sotu
in fiecare zi ii spunem seara ca facem nani, ca dim mami il pregateste de gradinita si pleca la serviciu, tata il duce acolo si pleaca apoi la serviciu, ca mami vine si il ia dupa ce se serveste masa, ca se joaca cu .......
primele zile plangea cand pleca sotul dar la fel se calma in 2-3 min (ca ascuta sotul la usa)
si spre sf sapt vineri nu a mai plans de loc
ieri la fel
si azi soc total
am plecat cu totii cam tarziu de acasa
a ajuns sotul acolo copii erau deja la masa, i-a pus papucii si a venit o educatoare sa il ia
si ce credeti ca a facut robert?
i-a zis pa sotului si a luat-o la stanga fugind, spre sala de mese
hai ca m-am intins da poate va ajuta experienta noastra
Naty spune:
Nadia tot asa e cu bau-bau ... Aseara iar am culcat-o langa mine in pat ca nu era chip sa stea in al ei, cum o puneam cum se dadea jos. Sunt realmente disperata, ea nu a adormit niciodata pana acm altundeva decat in patutul ei. Nu vreau sa o iau cu mine in pat, nici macar sa o culc asa si sa o mut dupa aia (cum am facut in ultimele seri). Tot asa am facut si cu Ioana si nu mai pot sa scap acum de ea. Si tot la varsta asta era.
Multumesc pentru sugestii, o sa caut papusi Zorro si Spiderman sa se imprieteneasca cu ele.
Ah, dimineata a sunat la usa matusa mea si ea a sarit ca arsa "bau-bau, usa!".
porumbita ma bucur ca s-a obisnuit Robert la gradi.
alinuk Teo cum e?
lisa succes!
bee ma rog sa fie OK bilantul.
miere imi pare rau de Aidan, mititelul! S-ar putea sa fie de la antibiotice.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
alinuk spune:
Naty sunt ft linistita si multumita ca Teo e incantat de gradi.
l-am dus la prg intreg / il iau dupaamiaza
uite pozele din prima zi:
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/sets/72157624945468952/
(primele trei zile am fost si eu si tati sa il ducem, iar dupa amiaza doar eu sa il iau)
iata ce scriam zilele trecute fetelor cu micutzi din gashca lui Teo:
joi, 16 sept, a4-a zi de gradi:
Cred ca misiunea mea cu cocoloseala s-a cam incheiat. :COFE
Un ochi rade unul plange
Aseara au vb baietii (Teo si tati) sa mearga amandoi singurei de dimi la gradi... 'ca barbatii', sa o lase pe mami sa doarma :pace
(ieri cand m-am dus sa il iau, era vesel tare, ca lui ii place acolo si ca vrea sa mai vina)
Asa incat, in dimineatza asta s-au imbracat si au plecat (asta va fi cam regula: tati il duce, eu sau una din bunici il luam / ideea e ca ii e bine lui tati, ca apoi merge catre job direct)
Avem o intelegere de acum, imi povesteste zilnic ce l-a impresionat cel mai mult (in afara de alte mici detalii):
in prima zi: fetitza cu manutza speciala
in a doua zi: povestea cu 'mosh nu vreau'
a treia zi: 'povestea cu degetica'
..mi-a zis doamna ca sunt diferite perioade..spre sarbatori se ajunge la dispute intre ei / chiar muscaturi :pace
cu mancarea nu-mi fac probleme, e mancacios, o manca el ce-o manca pe acolo (m-am uitat la menu, mi s-a parut rezon fara carne de porc si carnati deocamdata...ideea e ca poa sa scrie ei acolo frumos 'piure cu ostropel'...depinde si cum e preparat...ca daca e din fulgi si e cu faina facuta aiurea... e o pb si nu prea ai cum sa o depistezi / copilul nu-si da seama (in cel mai fericit caz nu mananca)
asa ca stresul asta nu il am
In fiecare zi au 'operele artistice' de la tema zilei afisate la avizier cu numele fiecaruia (inteleg ca le face o mapa cu ele la fiecare), si cand il iau imi povesteste ce a facut:
prima zi: un fluture (desi mi-a spus copilul despre desen, eu l-am ratat ca nu am stiut unde sunt afisate, )
a doua zi: un mar (il colorase frumos, fara sa depasesca liniile, cu rosu si frunze verzi..si in mijloc facuse o pata mica albastra...intrebandu-l ce e acolo mi-a zis: 'e un pic stricat marul asta' :pace )
a treia zi: culoarea galben / soarele / pe pg lui Teo erau doi sorinei galbiori cu raze, de ce? 'unul al meu, unul pt Andu'
pareri de la doamna:
se intelege bine cu el, e cooperant si are grija de lucruri..a zis ca din greseala era sa-i dea la culcare bluzita altui baietel si ca i-ar fi zis: 'nu vezi ca nu e a mea, scrie cumva Teo pe ea?' :ohmy:
Si cam tot ce face/primeste incearca sa-si traga partea leului sub motivatia: 'una pt mine, una pt Andu' (suspectez ca e doar un pretext pt a obtine mai mult
)
luni, 20 sept - a doua saptamana de gradi:
azi dimi Teo s-a dus tot cu tati la gradi
'ca barbatii'
a ramas cu zambetul pe buze desi tati mi-a transmis ca mai erau cativa copilashi care-si jeleau amarul
Sambata venind de afara (a fost la spect aeronautic - tot cu tati - de pe lacul Ciurel) si intrand in casa, a venit brusc la mine si mi-a zis
'mami, mami vreau sa-ti spun ceva!'
'da mami, te ascult'
'mami eu te iubesc mult de tot, si cel mai mult cand sunt la gradi si cand ma gandesc ce faci'
m-am induiosat maxim, si imi venea sa-l mananc de drag ce-mi era
va dati seama ce gandesc minitsoarele acelea ale lor..isi fac diferite scenarii / e bine sa aiba piloni de care sa se fixeze...asa ca
..i-am explicat copilului cu lux de amanunte (pe care le stie din realitate si le-a experimentat si el - ca sa si le poata imagina: 'merg la piata cutare, in locul ala cumpar aia' 'merg in marketul cutare,la banca cutare ...in general locuri in care am fost si cu el si pe care le cunoaste) ce face mami cand el e la gradi si ca la fel de mult il iubesc si eu si ca ma gandesc tot timpul la el si la ce face el acolo la gradi.
Cred ca e imp pt el sa stie ce face mami pana se intoarce la el sa il ia.
din ce povestiti voi, clar este alta abordare la trei ani jumatate, desi credeti-ma ca am vazut si copii la 4-5 ani care plang
mult succes piticilor care au inceput si ei 'gradi'
eu imi mai oblojesc dorul de Teo cu Andu, cu care desi nu stau tot timpul....imi e la indemana
Alinuk
Andu mik si Teo voinik
Nimic nu-i intamplator!
dya-dy spune:
Dragele mele,
Stiu ca n-am mai postat demult si multe dintre voi nu ma cunoasteti (cele mai noi, de vreun an incoace "noi"), dar am zis sa mai dau un semn de viata.![]()
Maya e maricutza acum, nazdravana rau pe acasa si prea cuminte la gradinitza, pe care am inceput-o de la 1 septenbrie si cu care inca nu ne-am acomodat prea bine, dar progresam.
Astazi, de exemplu, am lasat-o acolo si mi-a facut cu mana, fara sa planga.
Ceilalti copii au inceput s-o cunoasca si o striga pe nume...si e incantata.
Ea e cea mai mica din grupa si invata si 2 limbi, asa ca mai astept cu vorbitul.
Sunt 12 in grupa cu o ingrijitoare si o educatoare-ceea ce mie mi se pare mult, dar asta e legea, deci nu o sa deschida pt mine o grupa privata de 3 copii, 2 ingrijitoare si o educatoare. ![]()

Din august ne-am mutat la casa noua, in acelasi oras, doar ca aproape de mare si am avut o gramada de treaba de prin iulie asa.
Acum e mai usor, mi-am mai ramas dfoar geamurile de spalat si dc nu ma grabesc, incep ploile in octombrie...asa ca nu mai are rost sa le spal! ![]()
Adaug si niste poze mai recente:
http://s52.photobucket.com/albums/g22/dy_lahav/maya%201%20an%20jumate/
va pup si numai bine!
miereamara spune:
Oooo, lume noua...bine ai revenit dya, nu am timp acum sa ma uit la poze dar promit cand revin.
Aidan e mai bine cu burtica, ieri a avut doua scaune, unul cvasi normal si unul moale rau, dar azi noapte nu a mai facut nimic, deci suntem bine.
Acum plecam la doctor, la controlul dupa operatie si o sa repete testele de auz, sper sa iasa bine, am emotii.
Asparagus, aceeasi problema o are si Aidan cu somnul, doarme de la 8 la 2-3 bustean, dupa aceea se trezeste si uneori plange, alteori adoarme la loc, el are patutul langa patul nostru (din fericire a hotarat singur acum vreo luna ca vrea sa doarma in patut din nou, el a avut o perioada de vreo 3 luni cand a dormit cu mine in pat si am exilat sotul:)), nu l-am fortat sa doarma in patutul lui si intr-o zi pur si simplu a inceput sa doarma din nou singur).
Deci se trezeste si plange uneori, eu nu ma mai ridic la el decat rareori (oricum sunt la 15 cm, uneori bag mana printre gratii si il mangai) si ii spun go to sleep aidan, toata lumea doarme, uite Teddy doarme, Mr. froggy doarme, mama doarme, trebuie sa doarma si aidan si el in 90% din cazuri se culca la loc. Oricum sunt super multumita si odihnita, fata de acum 5-6 luni cand se trezea si de 6 ori pe noapte:))) Pediatrul lui mi-a spus ca majoritatea copiilorla varsta asta au doua cicluri de somn si cei care sunt adormiti la san sau leganati, nu prea stiu cum sa intre in al doilea ciclu si de aceea plang. Inainte cand se trezea mai des, avea mai multe cicluri de somn, o data cu varsta si-au schimbat programul (slava Domnului ca eram nauca)
Bafta micilor gradinari! emotii, emotii....
Asa este, copilasii mai mici se adapteaza mai usor. La noi a fost f f usor, nu a plans, eu m-am dus cu el cam 3-4 zile (2-3 ore pe zi) la prima gradinita unde a fost, apoi l-am lasat singur toata ziua.
La a doua gradinita a fost si mai usor, l-am lasat din prima, oricum lui ii place f mult, iubeste educatoarele, si ele pe el.
Revin cand ma intorc de la doctor.
Azi stau acasa sa invat, am examen joi.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
micola spune:
porumbita
, alinuk
, am copiat ce ati scris despre gradi
. vreau sa-l duc si eu din ianuarie, desi nici nu l-am inscris, dar sper ca, daca la stat nu l-or primi, sa pot sa-l duc la una particulara...nu avea rost sa-l inscriu din septembrie, ca la sfarsitul lui octombrie abia facem operatia...
miere, bafta la dr, sper sa vii cu vesti bune
Eu l-am "dres' pe Alexutu la burtica mereu cu banane si cu budinca de orez cu banane, la cuptor
dya, welcome back, dar sa treci mai des
. felicitari pt casa noua(ce mare si frumoasa e! aveti si piscina?!
), s-o stapaniti sanatosi si fericiti! De Maya (ce nume frumos) nu mai zc, ca mi-au ramas ochii la ea cat e de dulcica si de frumoasa

lisssa_ana spune:
si aici se recomanda sa stai cu ei cateva zile si sa nu ii lasi acolo din prima zi. acum sa vedem daca se va acomoda bine,o voi lasa vineri,daca nu,am sa o aduc acasa.
Multumesc de incurajari!
Alinuk....vai cat pot fi de frumosi baietii tai

Dye,ce frumoasa e Maya,ii sta f bine in ie...Ana trege de ea ca nu o suporta. Casa e f frumoasa din cate s-a avzut din poze...te invidiez pt jacuzzi![]()
Asparagus,exact asa facea si Ana,se culca frumos si se trezea cand imi era somnul mai dulce si plangeeeea de numa...mai nou striga si mammi
,asta sa puna paie pe foc
, rar s-a intamplat ca sa planga doar asa fara sanu o doara ceva,coicidenta sau nu trezirile conicideau cu iesitul dintisorilor. Multa bafta! La noi a trecut repede perioada cu trezitul
Iulia, platesc acum $40 pe zi,orar de la 7 -6. Daca ii va placea Anei si va trebui sa o dau program intreg, este $30/zi. e o gradi mai micuta,de romani,sunt in total 12 copii,ii imparte pe varste,trebuie sa duc periuta de dinti(se spala dupa fiecare masa),papucei de casa,sac de dormit in cazul Anei
Mamica de Ana