Anti-gradinita obligatorie - se poate?
Raspunsuri - Pagina 2
CorinaDani spune:
ma bucur ca daria e mai bine. e posibil sa fi avut paraziti (giardia cel mai probabil), si sa nu fi aparut din prima la copro...
dar nu are probleme cu constipatia din cauza fierului ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CorinaDani ma bucur ca daria e mai bine. e posibil sa fi avut paraziti (giardia cel mai probabil), si sa nu fi aparut din prima la copro... dar nu are probleme cu constipatia din cauza fierului ? Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Vad ca nu, are zile in care face si de 4 ori...
Insa tot vroiam sa intreb, e normal ca tot ce mananca bucatele sa iasa tot bucatele? Adica boabele de mazare, de porumb, tot boabe raman, bucatile de cartof, de morcov, tot bucatele raman...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
CorinaDani spune:
hmm, nu cred ca e foarte-foarte ok
poate nu mesteca bine si inghite bucatelele intregi, iar stomacelul ei nu poate "marunti" bine mancarea; si fetitei mele i se mai intampla uneori sa iasa intregi boabele de mazare sau de porumb; anumite soiuri de mazare si porumb au coaja mai tare si stomacul nu poate digera integral cojile, se elimina aproape intregi
ai putea sa-i fierbi mai bine legumele (dar isi pierd din calitati si vitamine), sa le gatesti la abur sau sa-i maruntesti mancarea, zdrobesti cu o furculita sau cu un blender; de asemenea, urmaresti cu atentie cum mesteca daria si o incurajezi sa foloseasca maselutele, de pe ambele parti, eu asa o incurajez pe fii-mea, ii spun sa-i dea de mancare si lui "bebe maseluta" din stanga, are tendinta de a mesteca totul pe dreapta danturii, desi nu are carii sau alte probleme...
daca bucatelele nu sunt "procesate" deloc in sistemul digestiv, inseamna ca si organismul are de suferit, nu primeste vitaminele, mineralele si fibrele din legumele respective, poate aici e sursa carentelor...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
loryi1974 spune:
Eu am avut noroc ca anul ei de boli mai multe a fost cel dintre 1 an si doi,e adevarat ca am stat cu ea mult afara si intre copii.Apoi ,la gradinita,programul de boala cu toata grupa
era o sapt in toamna-sf oct -nov si una spre primavara.Nu a facut boli gen oreion,rubeola etc pentru ca a fost vaccinata.
Pe perioada bolii lucram sambata si uneori chiar duminica sa recuperez zilele state acasa si uneori ,daca boala se prelungea,imparteam cu sotul meu :el statea pana la 12-13 acasa cu ea,eu plecam la 7 dimineata,veneam la 12-13 cand el pleca si il mai vedeam seara tarziu.
Daca boala era mai puternica ,imi luam 1 zi sau doua libere plus pasii de mai sus.La fel si sotul meu,daca situatia o impunea.
Referitor la subiect,nu cred ca se intampla nimic special daca acel copil nu merge la gradi la 3 ani.
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CorinaDani hmm, nu cred ca e foarte-foarte ok poate nu mesteca bine si inghite bucatelele intregi, iar stomacelul ei nu poate "marunti" bine mancarea; si fetitei mele i se mai intampla uneori sa iasa intregi boabele de mazare sau de porumb; anumite soiuri de mazare si porumb au coaja mai tare si stomacul nu poate digera integral cojile, se elimina aproape intregi ai putea sa-i fierbi mai bine legumele (dar isi pierd din calitati si vitamine), sa le gatesti la abur sau sa-i maruntesti mancarea, zdrobesti cu o furculita sau cu un blender; de asemenea, urmaresti cu atentie cum mesteca daria si o incurajezi sa foloseasca maselutele, de pe ambele parti, eu asa o incurajez pe fii-mea, ii spun sa-i dea de mancare si lui "bebe maseluta" din stanga, are tendinta de a mesteca totul pe dreapta danturii, desi nu are carii sau alte probleme... daca bucatelele nu sunt "procesate" deloc in sistemul digestiv, inseamna ca si organismul are de suferit, nu primeste vitaminele, mineralele si fibrele din legumele respective, poate aici e sursa carentelor... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Sunt fierte, chiar prea bine, mestecatul cred ca e problema, ca nu prea mesteca, ii tot arat eu cum se mesteca, dar nu intelege si hap, hap, bucatelele aluneca pe gat nemestecate... Desi are maselute...
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Adriana mica spune:
Daria, iti pot raspunde eu la intrebare.
Noi am inceput gradi la 1 an si 10 luni. Nu mi s-a parut ca a sta in continuare cu bona acasa este varianta cea mai buna; poate daca ar fi fost vorba de cineva din familie... Acomodarea a fost foarte usoara, daca ar fi aparut probleme puteam oricand sa revenim la variante cu bona.
Ca sa sa reducem la minim expunerea copilului la factorii care afecteaza imunitatea, am inceput gradi pe timpul verii (sa nu fie perioada de viroze) si am ales sa pastram in continuare bona; astfel l-am tinut departe de colectivitate la fiecare viroza (+ cateva zile dupa vindecare, pt refacerea imunitatii).
Paradoxal, primul an a fost usor in comparatie cu al doilea, dpdv imbolnaviri. Si nu a fost doar situatia noastra, multe mamici de la noi de la gradi au resimtit acelasi lucru. Noroc ca avem in continuare bona.
On topic: Selena, eu am auzit mai demult de aceasta initiativa, dar nu cred ca poate fi pusa in practica in conditiile actuale.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/duduburlacu" target="_blank">Povestea merge mai departe...
IonescuOana spune:
Stai linistita ca la criza de locuri in gradinite nu au cum sa le faca obligatorii.
miereamara spune:
Selene tu ai ramas cu imagine deformata despre gradintia prin prisma experientei proprii.
Si eu as putea spune acelasi lucru despre mine, cand eram mica plangeam groaznic cand ma ducea mama la cresa/gradinita.
Dar baietelului meu ii place foarte mult, s-a adaptat imediat (el a inceput la 11 luni), nu a plans deloc, mananca/doarme acolo fara probleme, au activitati extraordinar de placute(deseneaza, modeleaza, fac prajiturele, au diverse zile cu tematici speciale) educatoare nemaipomenite. Singura buba este cu imbolnavirile, dar astea au fost din ce in ce mai putine in ultimile sase luni, e normal sa se intample asa, mai devreme sau mai tarziu toti copiii dusi la gradinita le vor face.
Pe de alta parte fetita prietenei mele a stat acasa cu bunica pana la 3 ani. Cand a inceput gradinita a fost o adevarata tragedie, doua saptamani a refuzat sa manance, in fiecare zi plangea in continuu, a slabit, i-a luat cam 0 luna sa se obisnuiasca, acum ii place si de abia asteapta sa mearga acolo si sa se intalneasca cu copiii.
Sigur, depinde si de personalitatea copilului, A. este foarte atasat de mine, cand este acasa numai lipiti unul de celalalt suntem, dar cateodata il simt ca duce lipsa copiilor (mai ales in zilele in care dintr-un motiv sau altul sta acasa).
Mi se pare insa aberant ca gradinita sa fie obligatorie.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
monalac spune:
si eu sunt impotriva gradinitei la varste atat de mici...
nu mai stau sa expun ''de ce'',insa voiam sa ti spun ca baiatul cel mare abia acum va merge la gradinita[are 5 ani si 7 luni].si da,acum e relativ pregatit,ii place sa se joace cu copiii,poate sta fara noi mai mult timp si exemplele pot continua.
Selene_Bunny spune:
miere, la tine a fost si faptul ca nu ai avut alta alegere...
Eu ma bucur ca lui Aidan ii place asa de mult, ca a invatat multe lucruri si recunosc ca eu, neavand formare pedagogica, nu m-as putea ocupa de Daria la fel ca o educatoare dedicata si cu dragoste de copii.
De imbolnaviri, mi-a spus cineva (folclor) ca, pana la 7 ani, tre' sa-si formeze imunitatea, facand "n" raceli, ca asa ar fi bine, eu nu sunt de acord, daca imunitatea asta ar fi asa de valabila, noi, ca adulti, n-ar trebui sa ne mai imbolnavim atat, si totusi, cate dintre noi nu au racit nasol, cu gat rosu, cu nas infundat, apoi cu muci, cu febra, cu frisoare, cu dureri musculare...
Obligativitatea asta ma enerveaza si pe mine, cum am spus, tin la dreptul meu de a alege.