Copilasi de Iulie-August 2004 * 55
Raspunsuri - Pagina 13
leeloo2004 spune:
Eu sunt din nou pe metereze...am avut o zi azi cam naspa la birou...si nu mai zic de vienri cind m-am intros de la Viena si in weroport ne-au spus ca nu mai avem loc in avion... imi venea sa-l bat pe ala de la check-in...pina la urma ne-au trimis acasa cu urmatoarea cursa, drept urmare am bananait 3 ore prin aeroport...
Copiii i-am dus azi la gradi pentru ca Tudor este ok, acum sa vad de unde fac rost de un aviz din ala de integrare in colectivitate...
Lia - nu stiu ce sa-ti zic, eu am numai experienta gradinitei particulare (intrucit oricum la noi la Stefan nici nu am luat in considerare alta varianta!) si sunt foarte multumita. Si asta in conditiile in care platesc muuult mai mult decit ce zici tu...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
roxanaz spune:
Lia, sincera sa fiu ma simt direct vizata de cele doua mesaje ale tale. dupa cum stii - din cei aproape 7 ani de cand e viu subiectul asta - nu am avut niciodata ocazia sa imi spui ca-s lipsita de empatie. am incercat sa raspund de fiecare data, asa cum am inteles si priceput.
si de aia am si subliniat ca imi e tare greu sa ma pun in papucii altuia - tocmai pentru ca este. si nu denota nici lipsa de empatie nici rea intentie - e pur si simplu exprimarea unei astfel de situatii pe care tu ca mama implicata o poti gestiona cel mai bine.
Dorsilia spune:
Roxana, nu o lua personal. Oricum eu am lipsit mult de pe aici, si mi-am dat seama ca ---- in conditiile in care nu exista intre mine si voi si voi si mine aceeasi coeziune care exista intre voi celelalte care poate v-ati si vazut, intalnit sau vorbiti des la telefon, comunicati si aici pe forum mult, ---- nu pot veni eu sa cer brusc un sfat asa din senin.
Dificil nu mi se pare totusi problema ridicata de mine, am enuntat toate conditiile de la cele doua gradinite, costuri, conditii, ceea ce indicau disponibilitatea mea fata de oricare dintre ele unde s-ar fi adaptat fata mai bine. Cum nu am experienta cu privatele, nu stiu inca daca conteaza ca nu e acreditata inca ci in curs de acreditare, daca conteaza cand ajunge fata in pregatitoare, adica daca se ia in considerare pt scoala unde se cere adeverinta de la gradi, ma rog, chestii din astea. Oricum pe mine ma intere sa se simta copilul ok atunci cand merge in colectivitate, adica sa nu fie un stres mersul. Conditittt ideale nu exista niciunde pt nimeni.
Ea e un copil sociabil si cu personalitate, e prima data cand ma surprinde cu un refuz net de a participa la un grup. Pana acum si la mare si in parcuri si in jurul blocului cauta grupurile cele mai stufoase sa se duca sa se joace. O mai las vreo 2 zile sa-i treaca si muceala si incerc la privati unde sunt 11 copii, cu ea 12, si sa vad daca are o reactie mai pozitiva. Stiu ca o supara galagia si haosul. Evita copiii care zbiara, se agita mult, ea se joaca mai linistit asa.
Multumesc ca m-ati ascultat, uneori ajuta sa iti limpezesti gandurile cu un interlocutor, daca e dispus macar sa asculte activ....asta e tot ce aveam nevoie de la voi, nu va responsabilizam in vreun fel, decizia finala tot eu o luam :)
g_ioana spune:
Liauite care este parerea mea....eu l-as da pe Danutz la gradi particulara tinand cont ca el este la grupa pregatitoare, la Dea fiind primul an in colectivitate oricum va lipsi destul de mult pana se imunizeaza asa ca nu cred ca are rost anul asta...
Daria eu sincer va invidiez pentru toate activitatile voastre...mandra vrea la chitara si la canto...sper sa gasesc timp si energie sa o duc macar la ceva.....
szivarvany spune:
Io nici macar cu Marcele nu am apucat sa ma cunsoc personal cu restu` nici atat.
Ioi, racelile din primul an sunt un cosmar
Si si din al doilea
Giulia inca tuseste, musai neaparat sa ajung iar la alergolog sa o evaluam. Nu mi place deloc cum evoluam si nici siropelele nu mai au efectul magic
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Dorsilia spune:
Da Ioana asa ar fi ideal sa-l dau pe Dani la gradi privata sa se pregateasca pt scoala ca lumea nu intr un colectiv de 38 de copii, insa in zona noastra singura gradinita particulara infiintata de 3 ani nu are inca grupa pregatitoare, au doar pana la mijlocie, acolo ma gandeam s-o inscriu pe Dea. Dani nu are de ales, va merge la stat si ne vom ocupa de el in particular ca sa ajunga pregatit pt scoala. Ca activitati extra, Danut ar vrea sa invete sa cante la chitara si pictura. Nu am gasit inca decat profesor de desen, de chitara nu. Mai insistam. Oricum, sa vedem care il pasioneaza mai tare. Eu nu-s de principiul inglodarii copilului in 5 activitati extra, ca sa aiba ocupate toate cele 5 dupa amieze lucratoare ale saptamanii. Stiu insa copii de 5 ani care merg zilnic la ore particulare: la dans, la engleza, franceza, tenis si pian si mama considera ca e o placere pt copil sa participe in afara gradinitei la toate acestea. Asa o fi, asa or fi unii copii. Dupa cum il cunosc eu pe Dani, el nu e asa "activist", cel putin nu inca. Il urmaresc si sondez subtil sa vad ce parere are, insa nu pare curios decat de chitara in mod special. E prima data cand isi exprima o optiune pt alta activitate in afara jucariilor si jocurilor. Si o iau in serios. Ma interesez sa-i cumpar chitara si sa gasesc profesor.
Daria, incearca aerosolii cu ACC si dexametazona pt Giulia, am auzit ca ar fi bune si pt rinitele alergice, nu numai pt cele virale dar si pt tusea de origine alergica.
roxanaz spune:
neata!
booon, fost ieri la sedinta, dupa cum spuneam am dat 150 ron, aici incluzand dozatorul de apa, apa, sapun, prosoape de hartie la baie, etc. , rechizite (caietele speciale si carioci/creioane/gume) si fondul clasei 50 ron. rezonabil, se putea si mai rau
nu am apucat sa il duc pe Patrick la analize, trebuie musai joi sau vineri. mi-e ca il si intep ptr o prelevare de sange, ca nu l-am mai testat de la 3 ani. macar asa orientativ sa vad cum sta
pupic tuturor, o zi buna!
szivarvany spune:
Buna dimineata.
Rox, ce planuri diabolice ai pt Patrick !
Nici eu n-am mai intepat-o pe Giulia de la 3 ani cred, va urma si asta si la noi, dar mai incolo, cand o voi duce si la oftalmologie ca inainte de scoala
Deci, am fo` la gimnastica. 7 copii intre 5-8 ani, 5 fete 2 baieti si o profa tanara si odihnita. A fost tare fain, a scos untul din ei, a lucrat cu fiecare, a corectat tinuta, exercitiul, Giulia a fost tare multumita, desi o dor cracii, dupa cum s-a exprimat
Azi vedem dansul
ANDREEA
carmenp spune:
la multi ani, andreea! sanatate, multa iubire, fericire si tot ce-ti doresti sa ti se indeplineasca
lio, daca nu mi`am dat cu parerea `poi nu mi`am dat ca nu stiu ce sa`ti zic, da` prea te`ai oparit, zau. de intilnit ce sa`ti zic, nici cu iesenele nu`mi dau intilniri, ne mai videm pe la cumparaturi sau cind ducem plozii pin parcuri sau mall. de mesengerit recunosc le mai bag cite`un buna ziua asa cum ti`am dat si tie da` nu mi`ai raspuns;)) si pe vasileasca ce` o mai stresez da` aia nu mai activeaza pe dc:D si n`o mai lua asa personal, brei, ia d`acilea o felie de tort si`o cupa de sampanie ca azi pasa mai prinde`un ghiocel in buketu` vietii asa ca dau de beut la toata lumea
szivarvany spune:
dl. Carmenp