Activitati interesante pentru varstnici

Activitati interesante pentru varstnici | Autor: medeea76nou

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati cu niste idei, am mutat-o pe bunica mea la noi, intr-o casa separata de a noastra, din cauza batranetii si a unui debut de Alzheimer, care a inceput sa ne creeze probleme, in sensul ca nu mai poate fi lasata singura intr-un apartament, destul de departe de noi. Este o fire extrem de optimista comunicativa si simte lipsa parcului, a pensionarelor care ii tineau de urat, a copiilor din parc (desi avem si noi doua fetite si se joaca in curte cu ele), a mersului la piata dupa lapte si paine, a vietii de la oras. Acum se plictiseste, desi avem o curte mare, aer curat, flori, e ingrijita bine, ii aducem zilnic mancare calda, o schimb, am rabdare cu ea, ii tin de urat in masura in care am si eu putin timp, intre servici si familia mea restransa (copii si sot).
Va rog mult, dati-mi niste idei privind modul in care ar putea sa-si petreaca timpul, primesc cu drag orice sfat!

Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou 10+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da-i de lucru. Implic-o la activitati, inclusiv fizice. As zice s-o faci fara mila, daca nu ar suna asa rau, insa cam asta-i sensul. La batranete, inteleg ca cel mai mare chin este sa realizezi ca esti inutil. Mai greu la inceput, dupa aia nu o mai tii in casa.
Mama unui prieten, care s-a mutat la curte, creste gaini, lucreaza in gradina de zarzavaturi (facute special pentru ea, fara sa i se spuna direct), matura, jumoale buruieni, cat e ziua de lunga. Are 80 de ani si vad ca se descurca...evident, nu stiu cum e bunica ta.
Mai poti s-o duci la biserica, sa vorbesti cu preotul, cu cateva babe cu care sa plece si sa vina.
Activitate fizica, daca se poate.
Bafta!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Biserica (daca e credincioasa), crosetat/cusut/citit (daca ii place si daca vede destul de bine), un animal de companie (un catel pe care sa-l plimbe daca isi doreste), rebus, integrame, reviste, socializarea cu vecinii, plimbari cu voi in week-end-uri....

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Si eu as zice ca un caine sau o pisica (sau ambele) i-ar aduce mari beneficii, se stie ca au un impact pozitiv nu doar asupra psihicului, dar chiar si fizicului unei persoane. In plus s-ar simti si ea responsabila pentru cineva, s-ar distra cu giumbuslucurile lor...desi greul tot pe capul vostru ar cadea, daca este bolnava.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulicutza spune:

Eu i-am adus bunicii mele un perus pe care l-a invatat sa vorbeasca si acum au devenit de nedespartit.Chiar am ajuns sa imi pun problema ce s-ar face daca nu l-ar mai avea intr-o buna zi. Ii da sa manance tot ce mananca ea,chiar daca eu ii spun de 20 de ori pe zi ca nu are voie chiar orice, ii recita poezii, ii spune rugaciuni, ii canta, si daca o pui sa faca altceva prin gospodarie are motiv ca nu vrea sa il lase singur ca se intristeaza. E "puiu lu mamaica" si "copil cuminte" si ii soarbe cuvintele de cate ori ii vorbeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

Va multumesc mult, mult de tot pentru idei!!!

Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou 10+

Mergi la inceput