Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (14)
Raspunsuri - Pagina 20
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zguby77 Salut, La multi ani la toate sarbatoritele pentru inceput! Am vazut mai sus o listuta cu alimente interzise, cu unele sunt de acord dar altele sunt o aberatie....cum sa fie interzisa carnea de peste? Eu la primul baietel, care acum are 5 ani, de la 7 - 8 luni am inceput sa-i dau mamaliguta cu carne de peste fiarta, ii placea f mult, si acum cam la 2-3 zile ii dau peste... de exemplu carnea de pastrav fiarta e chiar buna, plus ca pestele e chiar indicat pentru continutul de omega3, in fine fiecare face cum crede mai bine! |
nu stiu de ce e interzis, insa presupun ca pt aceleasi motive ca si in sarcina: riscul de a contine mercur, in cazul pestelui oceanic. Pastravul - imi permit sa ma abtin... cind am vz cum sunt hraniti in pastravarii, mai bine spus cu ce: granule negre, ce contin... Dumnezeu stie.
Peste de riu: hm... de unde-l iei?
Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, imi alaptez puiul
Madamar spune:
si-am uitat! scuuze!!!!
felicitari vivela pt fericitul iepuras!
Si noi balim de rupem...si cu miinile pin' la cot in gurita... Dar sper sa mai dureze.
Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, imi alaptez puiul
remy_mv spune:
Neata si de la noi!
Si eu am vorbit cu pediatra de diverisficare, am intrebat-o ce sa congelez. Mi-a recomandat dovelcel, rosii, ardei, fasole verde si conopida... Fructe a zis ca vom manca de sezon.
Theo si la noi a pomenit de portocale, dar cred ca se referit la perioada de dupa 8 luni incolo...nicidecum sa incepem cu ele.
Crisule Imi pare rau ca te chinuie piciorul ala, imi dau seama ca e tare neplacut.
Si eu abia astept sa mai creasca Ema, sa stea in fundulet, sa se ridice in picioruse...cred ca tot din cauza ca sunt la primul copil...
Alinutzaa super tare iepurasul tau
Si...cum azi bb face 4 luni, iar mami cu tati 6 ani de casnicie...dam de baut si de mancat...
Cred ca n-am ratat nici un emoticon sugetiv Unde mi-era pofta am pus cate 2
Sunt happy, azi am reusit sa ma duc la cosmetica, am lasat cu tati, singuri pentru prima oara in casa, pana acum stateau afara, la plimbarica Ca noi suntem dependenti de si tare urat mai face....
Sa aveti un weekend frumos si linistit
remy_mv spune:
Intrebare intrebatoare
Ce trebuie sa urmarim la un scaun de masa pentru bebei? Ca am vazut o gramada de modele si o gramada de preturi, binenteles...
E bine sa aibe roti in spate, in fata...sa se lase sus, jos, pe spate, in fata...etc? Se folosesc toate nebuniile astea sau sunt doar asa...ca ne place noua sa stim ca face de toate?
Alinutzaa spune:
Remy in primul rand La multi ani! Sa fiti fericiti si sa va iubiti o mie de ani! Si la multe lunite printesei tale!
E
u am un scaun de masa Pilsan care face urmatoarele:
- scaunul are vreo 3 pozitii de inclinare - a fost ok ca la inceput il lasam pe Tudor sa stea nitel pe spate, nu chiar in fundulet de tot. Plus ca se mai intampla sa adoarma in timpul mesei asa ca il lasam pe spate, el dormea, se trezea si ne continuam masa
- scaunul are husa detasabila - Doamne prin cate a trecut si cate a vazut husa aia...am spalat-o de 1 milion de ori pana acum
- scaunul are ham - nu prea l-am folosit pentru ca masuta are opritor care vine exact intre picioarele copilului asa ca nu exista riscul sa cada pe sub masa
- masuta este detasabila si reglabila pe mai multe pozitii - usor de spalat la chiuveta
- are 4 roti toate cu frana - am putut sa il duc dintr-o camera in alta fara nici o problema. Cand aveam treaba prin casa il puneam pe Tudor in scaun, ii dadeam jucarii cu care se juca pe masuta si il caram dupa mine prin casa si asa reuseam sa il si supraveghez si sa imi fac si treaba.
- este reglabil pe inaltime - l-am reglat in functie de locul in care eram eu - daca stateam eu pe un scaun mai inalt de exemplu, il ridicam si pe el sus de tot ca sa imi fie usor sa il hranesc. Cand s-a facut mare, am lasat scaunul la treapta cea mai de jos, asa incat era ca un fotoliu si se urca si cobora singur din el (dupa ce ii scoteam eu masuta bineinteles). A fost super bine cat am fost insarcinata cu Antonia ca nu a trebuit sa il urc eu si sa il cobor de acolo.
- se strange si sta singur in picioare - nu prea am folosit optiunea asta pentru ca scaunelul a avut, si are in continuare, locul lui in bucatarie. Plus ca tinand cont ca l-am folosit de cateva ori pe zi...
Al nostru a fost si este un scaunel super rezistent, zdravan, vad ca rezista eroic de aproape 3 ani. Tudor il mai foloseste si acum....destul de rar ce-i drept si este inca in perfecta stare de functionare, asa ca il va folosi si Antonia.
Eu l-am luat la vremea respectiva de la cineva care daduse anunt aici pe DC si care le aducea din...Turcia cred. Am dat la vremea respectiva cred ca 250 ron. Gasesti scaun cu aceleasi caracteristici la alte firme (mai de renume ce-i drept) pe o palarie de bani.
Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)
zguby77 spune:
Eu pastravul il iau de la o paastravarie de aici de sub munte (locuiesc in Sibiu), dar prefer sa alternez, mai cumpar si merluciu, somon, numancam numai un fel de peste. acum daca ne luam dupa felul in care sunt hraniti nu mai mancam nici un fel de carne din comert.
oricum aveti dreptate cand ziceti ca totul se decide in functie de copil, perfecta dreptate va dau.
theophillina spune:
Remy_mv,la multi, multi ani de casnicie fericiti inaine! Multumim de tratatie. Of, cu diversificarea asta cum ziceam, e treaba grea tare dupa parerea mea. Bineinteles ca depinde f mult si de copil, insa cate bordeie, atatea obicee. Eu sunt convinsa ca la momentul acela vom gasi fiecare dintre noi solutiile cele mai bune pt copilasii nostri. Ref la scaunul de masa, e f laudat scaunul www.universultau.ro/products/627" target="_blank">asta, eu m-am uitat asa in treacat o data in magazinul unde-mi fac eu cumparaturile pt bebe, e prea devreme pt asta. Ce tin neaparat e sa aiba opritorul ala intre picioare, alte detalii nu stiu inca, ma mai documentez.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
cris_09 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theophillina Remy_mv,la multi, multi ani de casnicie fericiti inaine! Multumim de tratatie. Of, cu diversificarea asta cum ziceam, e treaba grea tare dupa parerea mea. Bineinteles ca depinde f mult si de copil, insa cate bordeie, atatea obicee. Eu sunt convinsa ca la momentul acela vom gasi fiecare dintre noi solutiile cele mai bune pt copilasii nostri. Ref la scaunul de masa, e f laudat scaunul www.universultau.ro/products/627" target="_blank">asta, eu m-am uitat asa in treacat o data in magazinul unde-mi fac eu cumparaturile pt bebe, e prea devreme pt asta. Ce tin neaparat e sa aiba opritorul ala intre picioare, alte detalii nu stiu inca, ma mai documentez. Theodora mami de Stelios 09.06.2010 BEBE STELIOS |
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)