Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (14)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

'Neata!

www.casesigradini.ro/imgart/buchet-flori.jpg" target="_blank">LA MULTI ANI!

giorgia23

Adelina Ioana de n_a_n_a
Maia Alexandra de mommy_to_be
Ema de remy_mv
Andreea Miruna de aka

Legat de diversificare si congelatul alimentelor pentru bebei, ma bag si eu nitel in seama cum zice Alina. Cand am fost la pediatra zilele trecute, i-am cerut sa-mi dea schema ei de diversificare sau daca nu, macar sa-mi zica cateva legume/fructe pe care sa le pot congela pt ca atunci cand vom incepe diversificarea nu vom avea prea multe optiuni. Si imi zice: niciodata nu dam fructe/legume congelate, intotdeauna pe cele de sezon (aici am fost de acord cu ea, pt ca si eu incerc sa gatesc cu cat mai putin congelat, sau spre ex, vara eu nu pot manca mere deloc, mi se par fade pt ca nu e sezonul lor). Si zic, pai, bine, bine, insa la iarna vom avea mere, portocale, banane si cam atat...si-mi zice: poti sa-i dai: mere, pere, portocale(!!!), mandarina(!!!), banane(!), kiwi(!), la legume e mai usor aici pentru ca aduc legume din Creta unde si iarna sunt 20 de grade, asa ca nu avem din alea importate fara gust. Insa, zic eu: asta ce mai e, dieta mediteraneana? Bineinteles ca nu am fost in mare parte de acord cu cele zise de ea, insa cu cat citesc mai mult despre diversificarea asta cu atat ma afund mai mult in ceata. Din tot ce am citit cele mai ok legume pare ca sunt: dovlecelul, dovleacul, patrunjelul rad, pastarnac, cartof dulce, iar cele mai ok fructe: piersica, avocado si cam atat, mie merele mi se par la fel de acide ca citricele, perele, prunele sunt f laxative, of, ma ia groaza zau cand ma gandesc.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CodrinaA spune:

Buna dimineata dragelor!

Am o intrebare! Voi aveti probleme cu scaunul copilului?? Iris de vreo luna doar ajutata face cacuta. I-am dat de 2 zile debridat, 2 zile a facut singurica, dar aseara si azi dimineata a trebuit dinnou sa o ajut sa faca.. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. Chestia e ca e si agitata tare cand nu poate face, are un stil anume de dat din piciorus. Cum am ajutat-o, in 5 min a adormit. Asa mila imi e de ea saracuta ca vad ca vrea sa faca si nu poate.

Mamica de floricica, Iris 03.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CodrinaA spune:

La multe lunite fericite si sanatoase bebelusilor sarbatoriti azi!
Teodora, din cate stiu eu, kiwi nu se introduce repede, ca de altfel multe fructe cu seminte. Cel putin asa am citit eu pe net..

Mamica de floricica, Iris 03.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Cris multumesc de site cu "olita"

Theo [/b] eu inca nu am vorbit cu pediatrul despre congelare ca sincer am uitat. Dar ce o sa ii dau la fiica-mea la iarna daca nu pot congela? Mere si cam atat si eventual avocado. Pentru ca ea are dermatita atopica deci mi-a spus nu pana la un an la orice fel de citrice plus banana(ca si ea este alergena si din cate am citit se introduce pe la un an), iar pe unde am citit eu kiwi e alergen asa ca pas.O sa ii creasca niste frunze de mar in fund de la atatea mere daca ii dau numai fructe de sezon. Oricum eu sunt in ceata cu diversificarea si cu cat citesc mai mult cu atat ma afund mai mult pentru ca fiecare are parerea lui. Unii doctori interzic anumite alimente, altii nu. Sincer de-abia asteptam sa o vad "fata mare" sa pape, sa zburde prin casa dar acum mi-e de-a dreptul groaza de diversificare. Acum fiecare face cum crede, dar pentru situatia noastra fructele congelate chiar sunt o optiune altfel nu o mai diversific cu fructe pana dupa un an la cate optiuni avem noi.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Oops, ai dreptate Cris

Din nou linkurile catre pozele cu Tudoras iepuras: aici si aici - dati voi pe full screen ca sa se vada dintisorii (eu va dadusem direct linkurile catre full screen, de aia nu mergeau)

Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

despre diversificare, cate capete, tot atatea idei.
cred ca niciuna din metode nu e total gresita, oricum copilul o sa dicteze cam cum o sa manance.
stiu ca interzise cu desavarsire pana la un an ar fi:

Sarea
Zaharul
Albusul de ou
Laptele de vaca
Pestele
Capsunele
Nucile
Alune
Susanul
Semintele
Soia
Lamaile
Mierea.

dar degeaba ii dai tu avocado, daca copilul nu vrea (care apropo, se gateste cam ca o leguma, nu-l mananci ca pe o banana ca e gretos. eu cand am cumparat prima data am luat pt cel mic. si ma uitam la el ca curca in lemne, ii facusem o jumatate din "fruct" si cand am gustat din el mi s-a parut oribil. i-am amestecat doar o lingurita din el cu alte legume sau fructe, sa fie comestibil).

depinde de copil, de persoana, pt mine prunele si perele nu sunt foarte laxative, doar imi regleaza tranzitul, fara sa-mi creeze niciun fel de probleme. dar poate altora le face prapad...
la fel, daca mananc o portocala ma urc pe pereti de durere de stomac. mere insa pot sa mananc si un kg si nu am nimic.
asa si bebe, daca o sa-i dau mar si o sa vad ca nu-i prieste, n-o sa continui cu el, pt ca asa scrie in carte, o sa-l mai las 2-3 saptamani si incerc iar si vad ce si cum.

oricum in primul an mancarea e doar de gust, laptele ramane baza.
cel mare avea uneori si cate 2-3 zile consecutive cand bea doar san si nu punea gura pe altceva. dar nu m-am stresat prea tare atata vreme cat se hidrata cu laptic de la mine.

si o faza amuzanta, mancam ieri un sandvis. damian langa mine, se uita pofticios cum mananc, plescaia si ma savura. zic: "uite, na, miroase si tu sa vezi ca nu e bun pt tine" . il apropii de nasul lui sa miroasa si el hatz, mai sa muste din sandvis .
cred ca n-o sa avem probleme cu diversificarea mai incolo .

Alina, nu reusesc sa vad pozele .
edit: acum am vazut ca ai mai pus o data linkurile, am vazut iepurasul micut.
_

Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Cafeluta pentru toata lumea

Vivela pe site-ul unde am gasit eu "olita" e un pic mai ieftin decat a zis Artu.Insa eu ma mai orientez la Baby expo pe 16
Eu sunt tocmai invers decat povestesti tu,eu abia astept sa se manjeasca tot de mancare,sa stea in fundulet,sa zburde prin curte,sa-si juleasca genunchii cazand de pe bicicleta,simt asa poate si pentru ca sunt la primul copil,sau poate din cauza ca suntem apropiati de varsta

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

o sa-ti treaca .
asa eram si eu la primul, abia asteptam sa incep diversificarea (ii cumparasem lingurite si castronele de cand avea 2-3 luni ), sa-l vad ca merge, sa alerge, sa sparga avioane . uneori traiam in viitor si pierdeam prezentul.
asa ca la al doilea vreau sa savurez mai mult fiecare etapa, acum stiu sigur (de parca as fi putut sa ma indoiesc!) ca va manca si altceva in afara de lapte, stiu sigur ca va merge in picioare candva, stiu ca va alerga si va zburda si va vorbi de o sa ne innebuneasca pe toti de cap ....
dar sa le luam pe rand si sa vedem frumusetea fiecarei varste.

e o vorba "copil mic, probleme mici, copil mare, probleme mari". e cam adevarata .

gata cu forumeala, azi sunt pusa pe treaba, trebuie sa fac curat, sa fac piata, sa gatesc, maine vin parintii mei la mine sa mi-l aduca pe david. e prima oara cand isi misca fundul la mine, din comoditate si pt ca mereu ne-am dus noi la ei. sper sa se simta bine si sa mai vina si altadata .

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

Salut, La multi ani la toate sarbatoritele pentru inceput!

Am vazut mai sus o listuta cu alimente interzise, cu unele sunt de acord dar altele sunt o aberatie....cum sa fie interzisa carnea de peste? Eu la primul baietel, care acum are 5 ani, de la 7 - 8 luni am inceput sa-i dau mamaliguta cu carne de peste fiarta, ii placea f mult, si acum cam la 2-3 zile ii dau peste... de exemplu carnea de pastrav fiarta e chiar buna, plus ca pestele e chiar indicat pentru continutul de omega3, in fine fiecare face cum crede mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

flory si Tudor are dermatita atopica. La el diversificarea am inceput-o cu fructe si legume galbene si verzi, si abia apoi le-am introdus si pe cele mai colorate. Banana i-am dat spre 8 luni. Portocala...cam la fel daca imi aduc bine aminte. Kiwi, capsuni si restul celor cunoscute ca fiind alergene tarziu de tot, mult dupa 1 an. Formula de lapte a fost una hipoalergena, am trecut pe lapte junior (formula obisnuita, nu HA) pe la 1 an jumate. Insa cu Tudor a fost super ok, el nu a facut alergie la nici un aliment.

zguby nu e nici un fel de aberatie cu pestele introdus dupa 1 an. Se considera ca pestele este un potential alergen si mai ales la copiii cu un fond mai sensibil din punctul asta de vedere este recomandat a se introduce dupa varsta de 1 an. Da, se poate da peste, dupa varsta de 8 luni, un peste alb gen pastrav sau salau.
Dar dupa cum ai spus si tu...fiecare face cum crede ca e mai bine.
Si asa cum a spus si Vivela depinde fffffff mult si de copil.
Tudor al meu nu a pus gura pe peste pana spre 2 ani si i l-am facut in toate felurile posibile. Nu a vrut si cu asta basta. Acum mananca.
Oul nu i-a placut niciodata si nu ii place nici acum. El mananca oul doar ascuns in ciorbe, budinci, etc. Asa...fiert sau facut stiu eu cum...nici nu pune gura pe el.

Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

despre diversificare, cate capete, tot atatea idei.
cred ca niciuna din metode nu e total gresita, oricum copilul o sa dicteze cam cum o sa manance.
stiu ca interzise cu desavarsire pana la un an ar fi:

Sarea
Zaharul
Albusul de ou
Laptele de vaca
Pestele
Capsunele
Nucile
Alune
Susanul
Semintele
Soia
Lamaile
Mierea.

dar degeaba ii dai tu avocado, daca copilul nu vrea (care apropo, se gateste cam ca o leguma, nu-l mananci ca pe o banana ca e gretos. eu cand am cumparat prima data am luat pt cel mic. si ma uitam la el ca curca in lemne, ii facusem o jumatate din "fruct" si cand am gustat din el mi s-a parut oribil. i-am amestecat doar o lingurita din el cu alte legume sau fructe, sa fie comestibil).

depinde de copil, de persoana, pt mine prunele si perele nu sunt foarte laxative, doar imi regleaza tranzitul, fara sa-mi creeze niciun fel de probleme. dar poate altora le face prapad...
la fel, daca mananc o portocala ma urc pe pereti de durere de stomac. mere insa pot sa mananc si un kg si nu am nimic.
asa si bebe, daca o sa-i dau mar si o sa vad ca nu-i prieste, n-o sa continui cu el, pt ca asa scrie in carte, o sa-l mai las 2-3 saptamani si incerc iar si vad ce si cum.

oricum in primul an mancarea e doar de gust, laptele ramane baza.
cel mare avea uneori si cate 2-3 zile consecutive cand bea doar san si nu punea gura pe altceva. dar nu m-am stresat prea tare atata vreme cat se hidrata cu laptic de la mine.

si o faza amuzanta, mancam ieri un sandvis. damian langa mine, se uita pofticios cum mananc, plescaia si ma savura. zic: "uite, na, miroase si tu sa vezi ca nu e bun pt tine" . il apropii de nasul lui sa miroasa si el hatz, mai sa muste din sandvis .
cred ca n-o sa avem probleme cu diversificarea mai incolo .

Alina, nu reusesc sa vad pozele .
edit: acum am vazut ca ai mai pus o data linkurile, am vazut iepurasul micut.
_

Eh, si noi ne "prostim" in urmatorul sens: cind maninc in fata lui pepene verde si il vad ca plescaie cum spui, ii apropii furculita cu fruct de buze, il las sa atinga si sa simta "umezeala" - daca se intimpla sa ii ramana o picatura de suc pe buze asa ce-si mai linge buzeleee...ehee....sper sa fie semn bun in ce priveste diversificarea.

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput