Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (14)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

'Neata mamici s bebici !

Ioana (1234), eu calculez ca si la sarcina: de la 0 la 1 - luna 1; de la 1 la 2 - luna doi; etc. Am vazut si eu ca in articolul de pe DC e decalata problema . Pai daca prima luna incepe dupa ce bebe implineste lunitza, cum se numeste perioada 0-1 ?!

Am admirat cu mare drag puii de Zgubby, Murica, Ioana, Vivela (wow ce ochi frumosi!!! Adelina nu i-a mostenit pe ai mei - la noi cred ca e gena recesiva, ca apar o singura data pe generatie, din partea mamei: strabunicul, bunicul, fratele mamei si eu, singura din sapte, si singura de sex feminin din familie cu ochi albastrii - i-am furat de la varul meu ). Foarte frumoase miresuca mica Karinutza si miresuca mare (vorba vine, la 45 de kile...) Alesicoo !

La noi suzeta foloseste mai mult la lins si rontait . De adormit adormim cu tzitzi, insa e utila cand incepe sa se foiasca si da sa se trezeasca noaptea, ii mai prelungeste somnul pana cand i se face foame. Noi am inceput sa ne sugem gingiile, limbuta si buzele, si facem cate-o mutrita simpatica si plescaim atat de comic, de numa' ! Desi nu i se vede nimic in gurita, sta ca un catelus la scarpinat cand ii masez gingiile . Apropo, Roxy, felicitari pentru dintisor !

Cu dormitul, doarme in continuare in patut, insa la solicitarea lui tati "hai, pune-o intre noi, sa o tin de manuta ca mi-e dor de ea", dupa alaptatul de la ora cinci doarme intre noi pana pe la sase jumate, sapte cand ne da trezirea.

Marti dimineata am auzit-o tusind putin si fornaind si ne-am infiintat la medic. Din fericire a fost doar viroza (paracetamol la opt ore), iar ieri la control a "retrogradat" la raceala foarte usoara (inca trei zile paracetamol doar seara si 10 picaturi de vitamina C). Ni s-a facut si bilantul de la patru luni, iar pediatra i-a spus "copil zdravan, deosebit de vioi, foarte armonios dezvoltat, si care mai si vorbeste ; continuati alimentarea naturla, fara discutii". Adelina a fost foarte bine dispusa (tocmai se trezise), desi ea nu e foarte sociabila, de obicei. Dar am dezbracat-o la pieluta goala (una dintre cele mai mari bucurii ale ei), unde mai pui ca doamna doctor i-a dat degetele si ea s-a tras repede in fundulet, apoi s-au jucat de-a rostogolu de pe burtica si inapoi, n-a prea lasat-o sa o asculte la plamani ca o tot tragea de stetoscop , si au ras amandoua (Adelina cu hohote), si s-au povestit de numa ! Toata prietenia s-a stricat in momentul in care am imbracat-o si doamna doctor s-a uitat cu spatula la ea in gat . Dar i-a trecut repede, ca am plecat de la cabinet, si plimbarea cu masina si-a facut efectul instantaneu, si iar am condus vre-o trei ore aiurea prin oras, sa nu deranjez somnul puiului ! Am uitat: am pus pe noi 700 de grame, deci avem sase kile si jumate fix, si un centimetru in lungime, doamna doctor a zis ca e foarte, foarte bine !

Mira , te rog mult, nu te supara pe mine, dar sfatul meu e sa nu dai puiului lapte praf! Adelina n-a pus pe ea niciun gram la controlul de trei lui, zero barat! Doar trei centimetrii inaltime... Pediatra mi-a zis si a subliniat sa nu sar pe lapte praf, sa-i mai dau fetei un ragaz de o luna, sa vedem ce se mai intampla; sa iau vitamine si minerale prenatale, si sa stimulez lactatia. Am ascultat-o cu sufletul plin de indoiala si neincredere (cum adica, copilul meu sa rabde foame!!!): am inceput cu vitamine si minerale, toate stimulentele de lactatie de pe piata (la naiba, functioneaza cel mai scump, cred ca placebo-i de vina, ca ma costa mai mult decat m-ar costa laptele praf ) si in plus Adelina mea suge la o ora, doua, trei maxim - zi si noapte! Nu mi-e usor, ca am trei treziri pe noapte, plus ca nu pot lasa copilul cu tati acasa, sa ma duc si eu la cosmetica, la suc cu fetele, ca nu stiu cand i se face pofta de tzitzilit (si face ca trenu' daca nu are acces la tzitzi) dar rezultatul incepe sa se vada, si ma umflu de mandrie mai ceva ca un curcan . Mi-am dorit si eu sani mari si voluptuosi fara silicoane , si asteptam cu nerabdare sa-i privesc in oglinda si sa-i flutur la plimbare, dar iete fleosc ! Aceleasi tzitzi anemice ca-ntotdeauna, ca n-am fost in stare sa fac nici furia laptelui, sau febra laptelui, sau cum i-o fi zicand ! Si totusi mai avem jumate de kil si ne dublam greutatea de la nastere ! Si inca ceva: n-am cantar in casa, si n-am facut never-ever proba suptului, sau a mulsului sau alte porcarii (imi cer iertare daca supar pe cineva , poate credeti ca sunt iresponsabila, dar asa simt eu ca e mai bine pentru mine) care sa-mi zdruncine increderea in mine si in capacitatea mea de a-mi hrani natural copilul, oricum mi-a "fatat" mintea destui pui pe tema asta, fara niciun ajutor !

Tatiana, si noi adormim cu scandal, si nu tine de ora de somn... Aceiasi poezie si la opt, si la noua, si la zece, chiar si in timpul zilei, dar tine maxim jumate de ora; in cazuri rare (de exemplu azi dimineata ) tine pana la doua ore (acum a tinut o ora jumate!).

Ioana, si eu vreau "olita" !!!

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Mergi la inceput

Tocmai am mai admirat pozici noi de la Vero, Ruxi si Cris! Ce bebici frumosi, fetelor !

Mergi la inceput

Am observat o chestie la Adelina mai nou: daca apuca cate ceva si eu ii iau din manuta, urla de zici ca are cea mai grava criza de colici. Cand ii dau obiectul in cauza inapoi, tace instantaneu, ca prin farmec . Cum sa reactionez la asta? Ca momentan cedez si ii dau chestia inapoi, sau daca-i ceva periculos (ieri a infascat un plic de la invitatiile de botez si a inceput sa-l molfaie), ma dau peste cap sa-i distrag atentia cu altceva...

Si inca ceva: s-a terminat minunea cu adormitul privind la carticica cu Hello Kitty . Mai nou mama trebuie sa tina cartea, iar fetita ii intoarce paginile inainte si inapoi la nesfarsit (de imi amortesc mie mainile de atata tinut cartea). Deci, adio adormit, totusi ne ajuta inca la calmarea episoadelor de plans.

Mergi la inceput

Si ultima chestiune : la noi dezbracatul e uraaa!!! dar cand vine vorba de imbracat, e un adevarat calvar, zi de zi, mai ales dupa baita! Bebicii vostrii au inclinatii spre nudism ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

multumesc nana , ioana sunteti niste dragute...am vazut si eu toti ingerasii scumpi si dragalasi, sa va traisca sa creasca mari sanatosi destepti si frumosi...
va pup pe toate
revin mai tarziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

'Neata!

www.descopera.net/wall/flori9.jpg" target="_blank">LA MULTI ANI!

Matei Sebastian de veronicach
Surya Rachel de bilica
Maya Sofia de ancutzicab
Beatrice Emilia
de mamanati

Ref. la si noi suntem prieteni cu ea inca de cand eram f mici, insa prefer asa decat degetul. Oricum, bebe Stelios isi suge pumnul doar cand ii e foame rau.

Ioana, vazusem si eu "olita" din asta pana sa ne spui tu ce cadou a primit Sabina si eram cam in dubiu, s-o iau, sa n-o iau, acum m-am hotarat, o iau!

Vazut poze frumoase cu bebei dragalasi Sabina de Arturicii si Damian de Vivela.

P.S. Am puz si noi 3 poze noi, si noi am mostenit ochii albastri ai lui tati (norocul nostru ca altfel, nu stiu ce se intampla - toti cei din familia lui tati au ochii verzi/albastri )

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CodrinaA spune:

Buna mamici si bebelusi.
Vreau si eu printre voi, ma primiti?
Sunt Codrina, mamica de Iris Andreea, nascuta in 3.05.2010.

Pup

Mamica de floricica, Iris 03.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

citeam acum pe prima pagina, ca nu stiam dde unde aflati datele de nastere, va dau si eu datele mele: eu sunt nascuta in 22.10.1977 ...recunosc ca sunt cam baba fata de restul mamicutelor

Mergi la inceput

Theo, atenta ca de obicei cu felicitarile ! Admirat mandrete de Stelios !

Codrina, bine ai venit ! Vrem tipul nasterii, la cate saptamani, greutate, lungime si apgar bebe la nastere! Suplimentar, cu cine si unde ai nascut, iar daca vrei, data ta de nastere! Asa, off topic, am o foarte buna prietena care viseaza de cand o stiu sa aiba o fetita pe care sa o cheme Iris; acum e insarcinata, insa Iris a ei are putza ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CodrinaA spune:

OK, deci:
Iris s-a nascut natural, la 38+ saptamani, 3400 grame si 52cm, Scor Apgar 9. Am nascut cu dr. Argintaru la spitalul Matern Arad. Sunt nascuta pe 12.08.1980.

Referitor la prietena ta, nana, si eu mi-am dorit din adolescenta o fetita cu numele Iris. Acasa la ai mei, se plimba un bunicut cu o minune de fetita cu numele Iris. De atunci mi-am zis ca daca o sa am o fetita , asa se va numi. Iar apoi, "rasfoind" pe internet si vazand semnificatia numelui, m-am indragostit si mai tare de el. Ii urez sarcina usoara prietenei tale, si urmatorul bebe sa fie o fetita cu numele Iris. :x

aaa, cum fac sa imi apara notificare pe mail la raspuns pe forum?

Mamica de floricica, Iris 03.05.2010

Mergi la inceput