Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (14)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

vivelate rugam mult mult mult eu si cristina sa ne scri ce putem pune in congelator pentru diversificare

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

veronica, pai cam ce se gaseste acum la piata: gogosari, fasole verde, conopida, broccoli, morcovi (nu-s mare fan morcovi fierti, dar in fine...), pastarnac, patrunjel (radacina), dovleac (turcesc, asta cand oi gasi), piersici, nectarine, feliute de mar (pt molfait mai mult - cand il dor gingiutele...).

restul cam ce s-o mai gasi prin supermarketuri, gen banane, avocado, mango, pere - ca nu se pot congela, si e cam greu sa pastrez proaspete atata timp. (o sa fie nasol cu fructele, ca iarna nu prea ai ce sa alegi, citricele nu intra in discutie pana spre un an - cel putin la noi).

inca nu le-am luat, incerc sa nu le pun prea devreme, ca nu trebuie sa stea mai mult de 3 luni congelate. si asta ar coincide cam cu inceputul diversificarii, care o sa fie la noi f lent.

uite aici procedura si cateva idei (sariti si voi peste exotisme, adaptati la ce avem noi):
http://www.wholesomebabyfood.com/FreezePage.htm

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Carla, am vazut poze cu Mazarichile cele faine!

Care-i treaba cu roz-ul mai mult la Nati?
Apropos de haine, Carla, Sabina (la tine Ruxi nu se pune ) citeam intr-o carte de gemeni, cand erau mici baietii ca e bine sa aiba fiecare setul lui de haine.

Eu insa nici nu mi-am propus sa incerc ptr ca mi se pare f complicat.

Fiecare cu geaca lui, incaltamintea lui, sapca lui insa la blugi, tricouri, chestii de-astea de care avem muuulte, nu imi vine sa le separ insa probabil ca o sa incep intr-o zi un exercitiu de vointa.

Am reusit sa scot inca o punga de haine din garderoba Sabinei si 2 pungi din hainele baietilor, toate ramase mici si sa scot din uz hainele de vara.

Ioana & Arturicii'S

Treaba cu rozul e absolut intamplatoare...
Inainte de a se naste fetele, am cumparat cercei: o pereche cu pietricele doar albe, una cu pietricele albe si roz. Intrucat nici hainele nu le-am cumparat la fel, am decis - fara sa pun nume - ca fetita care va avea cerceii cu roz, va avea si hainele cu mai mult roz... Iar inainte de externarea din spital, cand li s-au facut fetelor gauri in urechi, nu i-am spus nimic asistentei, ca sa las sortii sa decida cine ce cercei va avea. S-a intamplat ca Nati sa fie cea cu rozul, iar Sofi cea cu albul...
Nu aplicam regula decat la cateva rochite si haine de exterior, restul sunt la comun, cum imi vin la mana... Dar am nevoie de regula asta, ca sa le deosebesc uneori!

In legatura cu Suzi, la noi e mare dragoste... ziua mai tot timpul molfaie amandoua la ea, iar in somn o capa si dorm fara, dar la trezire o cauta iar... Daca le pica Suzi si nu-s eu in preajma sa le-o dau imediat, in cateva secunde le gasesc cu pumnii in gura, pana la coate!

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

hop si eu

cu intarziere mare urez si eu La multi ani Soranei si tuturor Mariucilor si Anelor, sa aveti numai bucurii in viata .

am vazut ca vorbeati de mine mai devreme, a fost un episod pe la inceputul odiseei, cand aveam toate multi nervi, multe griji si mai mult timp . dar am trecut de asta, doar suntem femei in toata firea, nu?

vad ca deja avem iepurasi printre noi, l-am controlat si eu pe al meu si vad ca nu e niciun semn, ma mai bucur cat pot de gurita lui stirba, dupa care sunt topita toata.
mie mi se pare ca trece timpul nedrept de repede, deja apar dintii, maine-poimaine o sa auzim si de primii pasi, apoi gradinita...(da, al meu a mers la gradi de la 1 an, asa ca...).

despre suzeta, Damian o vrea si nu prea, mai gustoase sunt degetelele . adica a ales cea mai rea varianta, de suzeta mai scapam cum scapam, dar degetele ii sunt mereu la indemana, e mai greu de dezvatat.
si la fel ca fetita Tatyanei, isi baga amandoua mainile in gura pana la cot, in curand urmeaza picioarele ca nu par sa-i ajunga mainile. si de foame nu face el asa, ca cel putin azi si ieri a stat aproape non-stop la san, e puseul de la 3 luni si nu-l rateaza.

diversificarea - nici nu ma gandesc sa o incep inainte de 6 luni, poate spre 7...la primul copil eram nerabdatoare, am inceput la 5 luni jumate, nu stiu ce a fost in capul meu . ca nu-i nicio placere deosebita sa murdaresti 100 de oale pt o lingurita de piure de legume pe care il scuipa pe haine. si nici dor sa ma frustrez n-am, savad ca aburesc toata casa si ma muncesc pt lingura aia de mancare si el sa tina buzele stranse si sa dea din cap ca nuuuuu. e timp si pt asta mai incolo.

nu mai stiu ce am citit, trimit mesajul asta si apoi vad ce am uitat .

si pt ca va laudati toate cu poze frumoase, ia sa ma laud si eu ca am cel mai frumos copil de 3 luni de pe fata pamantului . cioara de mine...

_

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Pe mine m-au dat gata ochisorii... O sa fie prapad la fete, cand va creste!

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Sabina daca poti da-mi un PM legat de scaunul de masina ca sunt in faza de documentare si nu stiu inca ce sa aleg si la ce sa ma orientez.

Tatyana pune-o in patut inainte sa adoarma. Daca o adormi in brate cel mai probabil cand o vei pune jos va incepe sa urle. Las-o sa se calmeze in patut, daca nu o ridici pana se linisteste si o pui imediat jos ca sa adoarma singura in patut. Nu mai stiu exact cine zicea aici de o carte (eu am comandat-o si e foarte utila zic eu) "Copilul trebuie sa doarma". Nu e scumpa si o poti comanda de pe net. Are sfaturi cum sa iti adormi copilul la diferite varste plus cateva pareri ale unor parinti care au trecut prin diverse situatii.

Veronica eu una nu am pus legume in congelator pentru diversificare pentru ca oricum nu are cum sa imi acopere si iarna si prmavara pana apar altele si tot voi cumpara din supermarket. Ar trebui sa imi cumpar vreo 3 lazi sa pun tot ce trebuie si oricum gasesti acuma cam tot ce iti trebuie in domeniu. In schimb am facut rost de mere (culese cu mana) care sa stea la racoare peste iarna, la fel si pere si in congelator am pus piersici si afine si cateva prune (pentru cand va avea 1 an sau cazuri extreme de constipatie). Eu o sa mai pun si niste gutui cand apar si cam atat ca pana la urma cand se vor termina oricum apelam la ce gasim prin magazin. Piersici am pus mai multe ca am zis ca de inceput sa aiba cate ceva bio.

Legat de suzeta cred ca ar fi o tragedie sa plecam fara ea. Zi, noapte e cu ea in gura. Numai cand ne jucam sau povestim renuntam la ea, in schimb la somn e obligatorie si pe la 4 dimineata deja e un obicei sa ma trezeasca sa ii dau suzeta.

Vivela multu de site. Chiar ma gandeam si eu ce o sa fac cu fructele ca nici vorba de citrice nici la noi pana dupa un an, mai ales ca avem si dermatita atopica, deci o sa fim cam limitate la capitolul asta. Nici nu stiu in afara de mar si piersica ce o sa ii dau si sa si gasesc pe vremea aceea. Si ce am pus in congelator nu imi va ajunge toata perioada.

Carla de unde ai luat scaunele de masina?

Si acum sa imi spun si eu oful sau mai bine zis sa va intreb pe voi, cum ii stimulati pe bebei sa stea in scoica de masina ca daca nu e rupta de somn sa adorma Nadia zbiara ca din gura de sarpe, sta maxim 10 minute si nu te mai poti intelege cu ea. Si cu plimbarea la fel: peste tot unde merg vad copii in carucior care sunt interesati sa vada in jurul lor, ea nu. Sta putin cu suzeta in gura bineinteles si apoi urla sa o pun pe burta in carucior sa doarma. Dupa vreo ora se ridica in coate ca s-a plictisit si nu mai sta nicicum si trebuie sa plecam acasa. Se uita lumea la noi ca la avioane cand o vad cum doarme pe burta in carucior si nu stiu cum sa procedez sa se uite si ea la ce se intample in jur sa ii faca placere plimbarea ca pe burta dormim si in casa. I-am ridicat putin si spatarul la carucior, i-am pus si jucarii deasupre, degeaba.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata!
Admirat poze superbe de Ale, Arturicii si Vivela.
Noi nu suntem fan suzeta, dar ne rontaim pumnul chiar si imediat dupa masa. Ma gandeam ca l-o manca gingiile.
Noi suntem fan scoica auto, asa mult ii place in masina....
Sta, admira, se uita pe geam sau doarme de rupe.
Azi mergem si noi la doctor sa vedem cum mai stam, caci duminica serbam 3 luni.

O zi faina fetelor!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

alessico .....casa de piatra, ati aratat de milioane toti 3....43 kg zici? ,...eu am 86 ...mmmm dublu:)

cu ocazia asta am mai aruncat cate un ochi prin albumele voastre, pana acum nu prea am avut timp

zguby77...foarte frumos luchita al tau ( am si eu un nepotel luca ) si l-am vazut si pe fratiorul matei ( mi se pare mie sau seamana tare bine) ..sa va traiasca si sa va bucurati de ei! off topic : ginecoloaga mea are un baietel matei si acum vine si un al 2 lea : luca:))

oanarus : cred ca de la voi doi a plecat mitul ca baietii seamana cu mamele ...zzici ca numai tu ai contribuit la trasaturile lui.!

arturicii, carla , ioana si bubu30 --- eu mi-am dorit din tot sufletul gemeni, a fost si prima intrebare la dr: nu cumva sunt 2? poate data viitoare:), va felicit din toata inima si nu pot decat sa imi imaginez ca bucuria voastra si toate sentimentele care incearca o mama voi le aveti de 2 ori.
Carla - asa frumos scrii despre mazarichile tale ca am prins tare drag de ele, mai ales cand au avut prima "cearta" .

Sa va traiasca copilasii si sa va bucurati de ei!

Revin:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

back

Sa va intreb ceva Victor are acum 2 luni si 3 saptamani, el e in luna a 3a ? ,si de marti intra in luna a 4-a. ?
La descrierile de pe site despre cum trebuie sa fie copilul si ce trebuie sa faca la anumite varste, la luna a 3 a scrie: dupa ce a implinit 3 luni ....

Nu mai stiu cine intreba de o crema antitantari , daca se poate da la bebelusi , este o crema si sunt si servetele umede pentr 0m+ , si chiar un baton cu un fel de unguent pt muscaturile de tantari de la chic co , ....

Si victor e fan suzeta, el care l-a inceput nu o vroia deloc ( era cu tetna tesita si nu o suporta nici acum, dar am schimbat-o si acum au devenit cei mai buni prieteni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Neata !

Legat de suzeta traiasca inventatorul ei !!!
La noi se rezolva 90 % din cazurile de plans si se linistesc si cand nu pot sa adoarm si ii ajuta sa le vina somnul repede.
Cand plecam undeva avem tot timpul si de rezerva.
Nu vreau sa ma gandesc cam ce s-ar intampla daca as uita sa o iau cand iesim din casa.

Vivela ochisorii aia sunt superbi

Sabina vreau PM cand ai timp si o sa il pun pe sotul sa studieze toate variantele ca am ajuns la concluzia ca pe mine totusi ma cam depasesc unele detalii tehnice.

Totusi piersicile la congelator ? sunt ok dupa dezghetare ?

Iarasi am eu o intrebare : fetele care aveti patut tip tarc cu 2 nivele la bebei de la ce greutate ii mutati jos la ,,parter,, ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui taty_ana

buna seara fetelor,
mai sunt bebei care plang seara la culcare?ca la noi e jale,cum vine seara si trebuie sa dormim incep urletele,e rupta de somn da nu poate sa adoarma...ma chinui 2 ore cu ea in brate,atipeste iar se trezeste si urla de-mi vine sa ....oare are ceva pe la gingii ca numai cu degetele in gura sta

mamica fericita de Emma Antonia(02.05.2010)

Nu te pot sfatui la acest capitol ca noi nu plangem deloc seara la culcare.
Dupa ce mananca ii pun in patut si adorm singuri.
In timpul zilei se mai intampla sa fie f. obositi si sa nu poata adormi si atunci sunt maraiti dar seara am noroc ca stiu ca dupa ultima masa am si eu program de somn.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela
ca nu-i nicio placere deosebita sa murdaresti 100 de oale pt o lingurita de piure de legume pe care il scuipa pe haine. si nici dor sa ma frustrez n-am, savad ca aburesc toata casa si ma muncesc pt lingura aia de mancare si el sa tina buzele stranse si sa dea din cap ca nuuuuu. e timp si pt asta mai incolo.

_

vai ce bine am ras

Mergi la inceput