Romanii din Marea Britanie (25)
Raspunsuri - Pagina 17
MissJJ spune:
Andra ms de raspuns.
Uhh tinem pumnii pt luni busy and exciting day u have.
Mai eu sper sa apuc sa conduc mai mult pana vine zapada dar na daca e greu de mers si etc nu ma arunc cas inca incepatoare la condus stau pana se duce zapada.
M e busy cu desenatul ca o vede pe R ca altfel nu creca vroia asa mult, noi acuma totul tre sa luam la dublu. Ca nu ii convine lu M daca e jucaria pt varsta ei ea vrea ca sora ei mai mare. Au avut si de desenat cu apa de la tomy dar nu e asa fun ca si creioanele si cariocile.
Cash register au si ele ca asta a vrut R de ziua ei, e roz cu printesele disney, e faina numai ca pana acuma citea cum trebuia codul de bare acuma le tot incurca si R tot o "cearta" ca nu zice articolul si pretul scris pe cardul ala.
MissJJ spune:
Andreea asa am aplicat si noi pt fete si tre sa aplici in fiecare an in nov se deschide sesiunea si accepta aplicatii si tre sa pui trei scoli in ordinea preferintei si prin aprilie primesti raspunsul la care scoala ai primit loc.
E in fct de data nasterii, uite www.direct.gov.uk/en/Parents/Preschooldevelopmentandlearning/NurseriesPlaygroupsReceptionClasses/DG_10016103" target="_blank">aici tabelul cu datele.
Si www.direct.gov.uk/en/Parents/Schoolslearninganddevelopment/index.htm" target="_blank">aici ai inf de la anul 1 incolo.
Luna1 spune:
Mota te cred, cunosc si eu persoane care in Romania nu deschid gura sa-si ceara drepturile dar aici, mama mama ce mai critica, toate le put, au la drepturi (in viziunea lor) de nu stii de unde le scot. Succes la interviu. Iti tin pumnii. SI la eco. Si eu am avut o zi mare in ziua cu interviul, am avut si parents meeting la scoala la Cosi si mama ce mi l-a mai laudat, mi-au zis ca e supra dotat, ca nu ii trebuie tutor pt secondary, doar sa exersam noi acasa verbal reasoning (deja exersam), practic am simtit ca pocnesc de mandrie.
Miss cauciucurile sunt scumpe la Halfords, vezi daca gasesti ceva garaje locale pe langa tine, acolo unde iti repara roti si vand, de acolo le-am cumaparat pe ale mele.
Mofturici da, normal ar fi sa mearga la reception, insa unele scoli au doua intake, (sept si ianuarie) si altele au doar un intake (sept). Trebuie sa vizitezi scoala sa vezi daca poate merge deja sau incepe in ianuarie. Succes.
MissJJ spune:
Luna sunt prea multi de genul ala din pacate.
Asa ma gandeam si eu ca is scumpe la ei, ms de tips am sa merg sa ma interesez.
mofturici spune:
Multumesc frumos MissJJ & Luna1!
Acum m-am prins ce insemna "intake" ...
Problema mea e ca numai sotul lucreaza si venitul ne ajunge deocamdata pentru ca stam mai multi intr-o casa ( rude) ; pentru fetita e bine ca are cu cine se juca , are 2 verisori care merg la scoala...dar pe viitor vom incerca sa fim pe cont propriu ceea ce presupune sa am si eu un job
Totul cu rabdare...pana atunci va citesc cu drag
P.S : am citit din urma de X Factor :" Hai MATT Cardle"!
MissJJ spune:
Andreea bafta, incet incet se fac toate si noi am shared la inceput acuma stam sg da na se simte si la buget. Oricum scoala e gratis aici mai nasol e daca te apuci de munca cu childcare da cand merg full time pot merge si la after scholl clubs care is destule de bune.
Sper ca ai sa si scrii nu numai sa ne citesti.
Luna1 spune:
Mofturici incet incet se fac toate. In momentul in care fetita ta va merge la scoala iti va fi mai ieftin si poti sa-ti iei servici. Noi de ex, cand am inceput eu serviciul si nu aveam cu cine il lasa pe Cosmin (eu terminam la 5) il lasam la afterschool club unde plateam 7 lire si ii dadeau si o masa. E greu dar nu imposibil. Acum am noroc cu soacra, mama si gradi. Din ian 2012 (cred, depinde iarasi de intake) iarasi voi apela la afterschool club pt cea mica de data asta.
mofturici spune:
Sa-ti traiasca copilasii Luna1!
Problema mea vine din obisnuinta anterioara : un job solicitant, grija fetitei cu gradi in Ro...si acum stau in casa, navighez sa mai invat cate ceva din sistemul din UK, cooking, kleaning...si cam atat.
Stiu ca totul tine de rabdare , asa ca ma conformez...
Ma bucur nespus ca v-am descoperit
MissJJ spune:
Andreea majoritatea am trecut prin asta si da e greu sa te inveti dupa ce ai fost obisnuita cu program de ala nebun, busy toata ziua, dar na daca trebuie trebuie si incet incet se aseaza toate. Eu am stat 4 ani acasa cu fetele si acuma in sfarsit am putut sa ma apuc de colegiu si apoi universitate. Si na it was worth the wait. In unele zile as vrea sa am mai mult timp de cooking si cleaning ca numai din fuga apuc sa le fac. Na stii cum e cand ai una vrei alta si invers.
Noi ne pregatim sa mergem la halloween disco la scoala, ducem maimutzele ca lui R tare i-a mai placut anul trecut.