Romanii din Marea Britanie (25)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Manowar, ne tine statul, asa bine e in tara asta, nu trebe sa faci nimic, iti dau ei de toate

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Ptiu ptiu, nu mai zice fataaaa, ca vin toti acilea sa le dea si lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Moama ce ger e afara. A cam venit iarna. Brrrr.
V-ati gandit ce le luati la copii de craciun? Noi creca anul asta schimbam macazul si nu mai luam jucarii plasticaraie si papusi creca trecem pe carti puzzeluri si jocuri de alea pt 2-4 persoane.
Jucarii avem deja o tona si stau aruncate pe aici tre sa le mai triez.
Aaa si ca mi-am adus aminte voi mergeti cu astia micii la trick or treat? Noi nu le-am dus inca pe fete dar am avut o multimea la usa anul trecut copilasi de prin cartier si ma gandesc ca le-ar place sa mearga si ele sa primeasca dulciuri.

Mergi la inceput

Miss eu la cea mica cred ca ii iau o tablie din aia magnetica pe o parte si creta pe cealalta, ca ii place sa deseneze.

La cel mare inca nu stiu, el vrea un scooter micro.

Ce ger bai frate, a trebuit sa dezghet masina azi dimineata, nu mai puteam de frig.

Mergi la inceput

Luna si noi ne-am gandit la tabla de desenat numai sa nu se ia la bataie care pe care parte deseneaza ca is in stare. Ca si lor le place sa picteze, deseneze etc si nu prea incap la masa fara sa isi dea coate si sa se lase cu tipete.
Da mai ger de numa am vazut si eu ca era inghetata masina dim scoatem ice scraperul de acuma.
Btw voi folositi screen wash special acuma iarna? Sorry daca va enervez cu intrebarile mele da eu-s begginer la things car related asa ca va stresez pe voi. Si inca una pana nu uit va schimbati cauciucurile iarna sau nu? Ca ale mele is cam roase pe fatza si trebuie schimbate si ma gandeam iau de iarna si le tot schimb pe toate sau nu? Si ce cauciucuri folositi si de unde le luati?

[hugs]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mofturici spune:

Buna dragi mamici din Uk.

Eu sunt Andreea si sunt venita impreuna cu fetita mea de 4 ani de circa 3 saptamani in Uk pentru a ne alatura sotului care e aici de un an si ceva....

Am blue card si sotul yelow card...tocmai ne-am inscris la GP si acum asteptam raspunsul de acceptare.Incerc sa ma acomodez , mi-am lasat un job bun si o viata in urma si sper sa nu am regrete...tocmai pentru a fi impreuna ca familie...

Acum sunt in cautarea unei scoli sa o inscriu pe printesa...ma gandeam la reception class , pentru varsta ei, nu as vrea la gradi intrucat nu ne permitem deocamdata;eu sunt fara job si nici nu-mi caut pana nu reusesc sa rezolv cu fetita.

Locuiesc in Londra...zona Leyton. M-as bucura enorm sa cunosc alte mamici si sa invat din experienta lor de aici.

Va pup!:)

Mergi la inceput

Andreea bine ai venit.
Cu inscrisul la scoala mergi,la reception, la scoala cea mai aproape de tine cauta pe net dupa postcode, pe site-ul de la direct.gov.uk si ei iti zic cand o accepta si in ce clasa, oricum copii intre 3-5 ani au voie 15 ore pe sapt gratis deci part time. Dar trebuie sa vezi ce sistem de admitere are scoala de langa voi. Ca unele scoli au doua intake unele numai unu.
Good luck si te asteptam pe aici vezi ca sunt multe info si pe prima pagina.

Mergi la inceput

Miss cauciucuri de iarna speciale nu pun, aici nu se obisnuieste. Insa daca sunt roase ale tale schimba-le. Vezi ca-s universale majoritatea (iarna/vara). Pentru parbriz folosesc screen wash normal insa am un spary de dezghetare (pe care nu-l gasesc, trebuie sa merg la Halfords sa cumpar altul). Dai fa fas pe parbriz si imediat se dezgheata.

mofturici mergi la scolile din zona si intreaba de inscriere. Aici copiii se inscriu la scoala/gradi in functie de varsta (anul si luna nasterii) astfel incat si daca ai vrea sa o inscrii la gradi si e la varsta scolara nu ti-ar primi-o, si invers. Dupa data nasterii cred ca fata ta incepe reception in ianuarie dar nu sunt sigura.

Succes.

Mergi la inceput

Luna ms mult de raspuns. Am vazut si eu la halfords spray de ala care sa dezghete rapid da la reviews unii zci ca e bun altii ca nu na ca de obicei. Tu cauciucurile de unde le iei tot de la halfords?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mofturici, bine ai venit! Eu stau la o aruncatura de batz, in Leytonstone. Poate ne si vedem daca suntem asa aproape, ce zici?

Luna, din pacate pt unii nu e doar o gluma. Prin prisma jobului meu, intalnesc zilnic romani si rromi care cred ca odata veniti aici li se cuvine totul, ba mai mult sunt ofuscati ca exista birocratie si aici si nu pot ajunge la beneficii (casa moca, bani) imediat, doar asa, ca ei vin din Romania si nu aveau nimic nici acolo. Ce sa zic, am cunoscut si oameni care se dadeau grav bolnavi crezand ca aici merge sa te duci la dr si sa-l rogi sa te scoata el la pensie, ca nu poti sa muncesti. Am cunoscut si oameni care cred ca pot rezolva si aici cu spaga unele lucruri. Oameni care au pretentia, la un sistem de sanatate gratuit, ca doar ei exista si doar problemele lor sunt importante. Din pacate, astia suntem. Vrem cat de mult se poate fara sa oferim mare lucru in schimb. Uneori chiar nimic.

Mada, eu am cumparat deja pt Craciun un trolley de supermarket cu produse cu tot si separat un cash register care are si el cateva produse pe langa ce avem deja la cos. Am luat si o barbie, ca ii plac papusile, am oscilat la alte 2 papusi in tk maxx saptamana trecuta dar mama ma tot cearta ca ei nu-i las optiuni daca ii cumpar eu toate cadourile si vrea sa ii cumpere si ea pt Craciun papusi & co. Asa ca mai astept. A mea e invatata prost, eu nu am asteptat ocazii speciale sa ii cumpar jucarii, ci i-am cam luat in fiecare weekend sau rar la doua saptamani. Tablita aia ma incanta si pe mine dar gen masuta am vazut, pastrez ideea pt cand implineste 3 ani ca deocamdata ii place sa ne coloreze peretii, nu o incanta cartile de colorat sau foi de desen.

Cat despre masina, nici nou nu am pus cauciucuri de iarna, dar vecinul meu le-a cumparat deja de cateva saptamani, dupa ce au anuntat astia ca vine iarna foarte grea. Depinde si cat de folosita va fi masina cand o fi zapada afara, adica daca va puteti lipsi de ea ca oricum traficul va fi cosmar imediat dupa ce cad primii fulgi. A noastra sta in fata casei, ca Lari conduce masina firmei si eu pastrez permisul de sofer ca o amintire ca odata puteam sa conduc si eu

Nu-mi vine sa cred ca maine deja e vineri, ce repede a trecut si saptamana asta. Luni la 5 seara am interviul, m-au sunat ieri si m-au programat, sa-mi tineti pumnii! Luni la 2 avem eco, o sa fie o zi plina cu vesti, sper ca bune toate.

V-am pupat, o zi buna!

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mofturici spune:

Multumesc de sfaturi si de primire :)! Am citit cate ceva despre sistemele lor de admitere ,am inscris-o online la 3 scoli, una e chiar la 2 pasi " Barclay"..prin primaria locala;asa am citit si mi s-a spus ca trebuie mers la ei la council apartinand de zona in care stau si acolo completezi un formular si ai voie sa aplici la 3 scoli per ex in ordinea in care ai vrea si am gasit acea aplicatie online intrucat sunt singura , sotul lucreaza de luni pana sambata de dimineata pana seara...dar am zis ca ar fi bine sa mergem amandoi la couuncil sa vedem ce si cum ; stiu ca cei de acolo te ajuta daca le spui ce cauti..ei transmit acel formular la acele scoli/nursery la care te-ai inscris si in vreo 3 saptamani primesti accept de la ele..

Citisem ca reception class e de la 4 la 5 ani si m-am gandit ca s-ar incadra...

Motanik mi-ar face mare placere!!!

Mergi la inceput