crema pentru depigmentare
Dupa a doua sarcina mi-au aparut niste pete pe fata. La inceput am crezut ca sunt pistrui, dar au alta forma. Medicul dermatolog mi-a prescris crema RETIN A. Dupa o luna de folosit nu vad niciun efect. Si ma intriga ca nici pe prospectul cremei nu scrie ca ar fi indicata pentru asa ceva. A mai folosit cineva crema asta? Sau stiti alte creme de depigmentare bune?
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
Raspunsuri
emilia.m spune:
Retin A este pentru acnee. Nu cred ca are efect de depigmentare. Descuamare poate daca e folosita intensiv ca tratament al acneei.
Daca petele arata asa:
www.google.ro/images?hl=ro&q=melasma&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=568" target="_blank">http://www.google.ro/images?hl=ro&q=melasma&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=568
poate te ajuta acest link:
www.romedic.ro/melasma/tratament" target="_blank">http://www.romedic.ro/melasma/tratament.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
alexia718 spune:
Si eu am ramas dupa sarcina cu pete pe fata, destul de inestetice, evident, insa am scapat de ele cu rezultate f.bune cu o crema speciala pt. depigmentare, de la Elmiplant, Albaten se numea. Sper sa te ajute si pe tine, la mine chiar a mers bine de tot, mi-au disparut petele.
Anca Wish spune:
Aceeasi crema mi-a fost recomandata pentru niste pete aparute pe spate, de la soare. Dr. dermatolog mi-a spus sa nu ma astept la mari rezultate si asa a si fost.
Luna asta mi-a zis sa merg pentru a mi le cauteriza.
CorinaDani spune:
ar mai putea exista o explicatie pentru petele despre care povestesti:
iei/ai luat anticonceptionale sau ai facut o perioada tratament cu antibiotic ? ai facut plaja anul acesta ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
coraly spune:
Multumesc de raspusuri!
Corina, nu am luat si imi aparusera de mai demult, adica in sarcina si dupa nastere; dar acum vara, probabil cum am iesit la plimbare cu bb, s-au facut mai vizibile, iar pe frunte am jos o zona mai inchisa (am zis ca poate m-am bronzat acolo si mai sus nu, din cauza bretonului:). E ciudat ca mi-a dat crema asta, ma tot gandesc daca nu cumva scria altceva pe reteta si farmacista nu a vazut bine.(ca eu am ghicit doar)
Alaptatul - Help Line
karfe spune:
Nu ti-a recomandat deloc prost farmacista.Retinolul este f. mult folosit in produsele cosmetice ptr. actiunea antirid,depigmentanta si antiacneeica.
Citeste actiunile din aceste creme cu retinol si efectul lor:
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P254602&categoryId=B70
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P227326&shouldPaginate=true&categoryId=3866
belobia spune:
si eu am inceput un tratament recomandata de dermatolog pentru pete hiperpigmentare cu Depiderm crema. Tratamentul este de luni de zile. Tb sa avem rabdare :))
Ayla21 spune:
Coraly, eu am mai scris si aici, desi subiectul era pt alt gen de pigmentare, iti recomand www.europharmashop.com/meso-white-whitening-flash-tube-20ml-p-3302.html?language=en" target="_blank">Filorga-MESO WHITE.
Dar de cat timp folosesti crema data de dermatolog? Dupa 14 zile se vad primele rezultate, si abia dupa 4 saptamani se vede, pt ca pielea trebuie sa se regenereze. Eu Filorga am folosit cam 3 luni (2 tuburi) si am fata curata acum (pot zice aproape 100%). Dar pana la Filorga orice crema depigmenta intr-o amunita proportie si atat.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.
RODY77 spune:
din cauza petelor de la si dupa nastere ma plangeam si eu intr-un post mai vechi si dupa o vizita la dermato am fost trimisa la endocrinolog
aici in urma analizelor am aflat ca am hipotiroida, posibil declansata de nastere.
coraly spune:
Ayla, merci de sugestie! O sa intru sa citesc despre aceasta crema.
Am folosit retin A o luna, si nu am avut niciun efect. Dupa o cercetare pe net, am deescoperit un alt produs, fara efectele secundare ale altor creme de albire si il folosesc ded cateva zile: serul Iklen de la Merck (mai are si alte creme in aceasta gama, dar serul este depigmentant). Tratamentul se face 3 luni, deci pe la Craciun va zic daca a fost eficient
Rody, mai pus pe ganduri. Nu stiam ca poate fi legatura intre hipotiroidism si pigmentare. Ar trebui sa fac si eu niste analize. Tie asa ti s-a spus?
Alaptatul - Help Line