trigliceride / colesterol marite !

trigliceride / colesterol marite ! | Autor: gabriella1

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Mi-a iesit la analize o valoare de 3.71 la trigliceride si 320 la colesterol.
Inainte de bebe aveam 240 colesterolul dar nu-mi faceam griji mari(aveam doar 52 kg/174 cm ).Acum nu stiu cum sa repar totul !N-am luat foarte mult in greutate,dar am mancat cam tot ce mi-a picat!
Beau cate o cafea mica si slaba dimineata, mai fumez din cand in cand.
Medicamente iau doar elevit, utrogestan si uneori ginypral.Am facut o dozare cu dexa ptr maturarea plamanilor lui bebe ,mai ales ca am un risc de nastere prematura .
Ce influenta pot avea asupra lui bebe toate aceste valori marite si ce mai pot face eu ca ele sa scada?
Incerc sa tin un "regim", adica fara grasimi animale si totul fiert.

Va multumesc !

Gabriela
26 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

in sarcina toate valorile ies mai mari mergi la medicul tau cu analizele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kj74

in sarcina toate valorile ies mai mari mergi la medicul tau cu analizele

am fost , mi-a zis sa iau Aspenter ,deocamdata.

Azi era dupa garda, era putin obosita, o facea pe misterioasa. Cand aud ca din cauza varstei mele se intampla toate, imi vine s-o iau razna.Sunt femei trecute bine de 40 ,care nu si-au facut o analiza, n-au niciun stres, iar eu sunt deja paranoica.

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Evita grasimile in urmatoarea perioada si incearca sa bei cat mai multe sucuri naturale (amestec de grapefruit, portocale, lamaie, kiwi)...
Si incearca sa fi cat mai calma sa te menajezi si sa te odihnesti bine .
Bebe sanatos si nastere usoara iti doresc.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Evita grasimile in urmatoarea perioada si incearca sa bei cat mai multe sucuri naturale (amestec de grapefruit, portocale, lamaie, kiwi)...

Multumesc !
Daca ai sti ca am baut cisterne de sucuri naturale si am mancat cred c-un camion de fructe, n-ai crede ca pot avea asemenea valori !

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Te cred. Am o colega de birou cu exact aceleasi probleme. DPN-ul ei este 20 oct. Va naste prin cezariana. Pe ea a linistit-o medicul spunandu-i ca este normal ca in timpul sarcinii valorile sa fie modificate. Cata vreme se simte bine nu trebuie sa se ingrijoreze. Nu are diabet gestational, nu are tensiune mare deci va fi ok.

Mergi la inceput

glicemia a iesit 0.69.tensiunea e 12. 6, calciu 4.45. magneziu 1.77-a scazut de la 2.2 dar nu e de ingrijorat.
nu pot spune ca nu simt o durere in partea dreapta.Dr mi-a zis ca poate fi si genetic. da, tata a avut probleme cu ficatul- x2 hepatita si apoi icter, matusa si bunica din partea tatalui o viata cu probleme de ficat .

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gavandor spune:

Dincolo de faptul ca pe perioada sarcinii mai toate valorile par a fi "anormale" la analize, colesterolul creste si din cauza stresului, nu are absolut legatura cu greutatea ta. Trebuie sa mananci si carne si ceva grasimi pe perioada sarcinii, sunt necesare pentru dezvoltarea creierului bebelusului, nu te stresa acum cu asta, colesterolul da probleme pe termen lung, ai tot timpul dupa nastere sa te ocupi de asta daca o sa mai fie cazul. Daca nu ai deja hiperaciditate gastrica e bine, dar sa ai grija si cu prea multe sucuri naturale, sa nu-ti irite prea rau stomacul , se stie ca in sarcina sunt probleme de genul asta, pe urma va trebui sa iei antiacide... Si dr. nu cred ca o facea pe misterioasa, din cate zici cred ca era doar obosita si cu mintea in alta parte. Incearca sa nu te mai stresezi din orice, bucura-te de minunatele momente pe care le traiesti acum, ca sunt unice, altfel nu o sa stii cand a trecut timpul si nu ai apucat sa te bucuri in voie de starea asta minunata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Problemele cu colesterolul marit pot fi si de natura genetica, daca unul din parintii tai are la randul lui colesterolul mare. Cea mai buna metoda de a scadea colesterolul este miscarea dinamica dar cum acum esti gravida poti doar sa te plimbi. Atata timp cat tensiunea ta e buna eu zic ca nu e nici un pericol. Evita carnatii, untul, branza, lactatele grase. Sarcina usoara in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

colesterolul se poate mosteni de la unul din parinti. indiferent ce regim ai urma....din pacate. am un caz in familie, la 38 de ani a facut infarct destul de sever incat a necesitat implantarea in artere a trei (3) stenturi. concluzia medicilor dupa investigatii serioase, colesterolul marit. persoana de care spun avea si are o viata foarte echilibrata, nu fumeaza nu bea, mananca sanatos.
nu vreau sa te sperii, dar tine sub observatie colesterolul si dupace nasti. medicul nu ti-a dat o dieta ptr scaderea colesterolului?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Multumesc !
Daca ai sti ca am baut cisterne de sucuri naturale si am mancat cred c-un camion de fructe, n-ai crede ca pot avea asemenea valori !

Gabriela

Linisteste-te, si mie mi-au iesit valori de speriat prin luna a 5 de sarcina cu Kevin, si exact trigliceridele si colesterolul(ala rau), nu retin valorile dar erau oricum alarmante.
Medicul mi-a pus cateva intrebari, referitoare la istoricul medical al familiei, i-am spus ca analizele facute innainte de sarcina sunt ok(si chiar facusem cu cateva luni innainte un set complet de analize), la care mi-a spus ca stressul si sarcina poate da alteratii, de aceea sa incerc sa ignor valorile, si sa repet analizele dupa macar 6 luni de la nastere, ceea ce am si facut si totul era in limite normale.
in SARCINA EU AM MANCAT CRED CA DE VREO 5 ORI CARNE, IN REST FRUCTE, legume, peste , cam atat, si tot mi-au iesit valori anormale.
Nu-l afecteaza pe bebe cu nimic,si eu am intrebat medicul , nu are nici o legatura.
Dormi ok???
Pe mine m-a intrebat daca dorm suficient si daca am probleme cu constipatia...nu dormeam bine, am avut insomnii mai toata sarcina, si aveam probleme cu tranzitul in ciuda dietei.

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput