De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

greieras, am inteles eu bine : clinica particulara in BUCURESTI..? Unde, ca sincer nu stiam ca exista ?

Anca si BB Sasha

Copilasi de Aug - Sept. 2003

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina anghel spune:

Sa stiti dragi prieteni, ca nu numai in Romania se prefera cezarienele; eu de exemplu am nascut in Italia-Napoli pe 31.05.05,la un spital public, prin cezariana. Credeam ca voi intampina greutati atunci cand am ales sa fac cezariana; dar nu a fost asa- am vrut cezariana cu peridurala, asta mi sa facut, fara nici un fel de obiectiuni. Mare mi-a fost mirarea cand la spital am constatat pe parcursul saptamanii care am stat, ca toate italiencele prefera si, fac cezariana. Media era cam 10 cezariene si o nastere normala; tin sa precizez ca nu erau sarcini cu complicatii, nu trebuiau nu stiu ce fel de aprobari,etc.Doar cereai cezariana si asta iti faceau; nu stiu daca are vreo importanta dar toate cezarienele se faceau cu anestezie peridurala.
mama Mariei Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camyy spune:

Si eu am nascut prin cezariana si nu cred ca a fost o alegere foarte buna. Mi-a fost foarte rau, si cred ca de atunci am si probleme cu vederea. Inca nu am intrebat un specialist daca anestezia generala afecteaza vederea.Sincer mi-a fost teama de o nastere normala: de perioada lunga de travaliu,de epiziotomie de care auzisem de la prietene care au nascut normal si mai ales nu vroiam sa mi se intample si mie ce am patit eu la nasterea normala a mea acum 30 de ani (am avut piciorul stang stramb. Am stat saracuta de mine 7 luni cu piciorusele in gips.
Acum sunt cat de cat refacuta , bebe are 6 luni jumatate(9,3 kg si 74 cm) si este sanatos.
Nu stiu daca la a doua nastere voi opta pt cezariana.
Sanatate si numai bine.
Camyy si bebitul ei Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

De ce atatea cezariene in RO? Ma alatur si eu celor care spun din cauza doctorilor...Eu mi-am dorit sa nasc natural si am nascut cu cezariana. Usor, e adevarat, cu rahiperidurala, mi-am vazut, auzit si sarutat bebelususl din primele clipe de viata, m-am dat jos din pat in dimineata imediat urmatoare si am fost acasa cu copilul pe care l-am alaptat si il alaptez inca dupa 40 de ore, deci 2 zile de spitalizare, mai putin decat in cazul multor nasteri naturale de care am auzit. Sunt un caz fericit deci si cu toate astea ma simt, asa cum a mai spus cineva mai sus, pacalita. Eu cred cu tarie ca puteam naste natural si chiar nu stiu de ce mi s-a facut cezariana. Copilul avea 3.200 grame, era cu capul in jos, eu avusesem grija sa nu ma ingras, etc. Daca mi s-ar fi spus "te tai pt. ca sa nasti ca o doamna" as fi refuzat insa mi s-a spus "tabloul clinic general indica cezariana", "copiii sunt pretiosi si nu cred ca vrei sa risti" si altele de acest fel, stiti cum sunt medicii daca nu vor sa-ti raspunda clar la o intrebare nu o fac, mai mult a dat de inteles ca ceva nu va merge bine in cazul unei nasteri naturale. Asa ca n-am riscat. A reusit sa-mi sadeasca indoiala in suflet astfel incat sa ma simt vinovata ca i-as putea face rau copilului meu si nu as fi putut sa-mi asum aceasta imensa raspundere. Dar sunt inca foarte curioasa ce inseamna acest "tablou general" si chiar am intrebat la controlul de 6 saptamani "pana la urma eu de ce am nascut cu cezariana?" raspunsul a fost "mi-a fost frica de forceps".
Eu cred mai degranba ca pt. ca am avut pile.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Camyy, imi pare rau ca ai avut probleme la cezariana. Ce vroiam eu sa-ti spun e ca anestezia generala nu afecteaza vederea. Eu am facut foarte multe anestezii (din mai multe motive) si n-am avut nimic. Si ca sa nu spun prostii am intrebat si un medic si mi-a zis ca nu are nici o legatura.
In rest, eterna discutie cu ce e mai bine nu ajuta o graviduta. Doar ea si doctorul ei pot decide, nu povestile de groaza sau cu happy ending spuse pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

Intradevar in Romania se fac cezariene la cerere in primul rand pt ca doctori castiga mai bine si in al doilea rand femeia scapa mai repede si fara dureri.Eu recunosc am facut cezariana la cererea mea, desi sunt tanara si puteam sa nasc natural fara probleme, dar vedeti ca nu am vrut asa, deoarece am preferat sa nu stau cu orele in dureri si sa scap cat mai repede.Recunosc ca nu am facut bine dar asa am vrut eu sa nasc prin cezariana de cand am stiut ca sunt gravida.Judecati-ma si condamnati-ma, dar eu dintotdeauna am zis ca atunci cand va fi sa fac un copil eu nu vreau sa nasc normal, doar daca ajung la spital si bb-ul este deja la jum drumului, in rest eu vreau cezariana ca eu lesin cand e vorba de o durere mai mare.De exemplu eu cand mi-am rupt mana pana am ajuns la spital eram sa lesin de 2 ori pe drum.Asta sunt eu si nu ma poate schimba nimeni.


Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Ce vroiam eu sa-ti spun e ca anestezia generala nu afecteaza vederea. Eu am facut foarte multe anestezii (din mai multe motive) si n-am avut nimic. Si ca sa nu spun prostii am intrebat si un medic si mi-a zis ca nu are nici o legatura.


Depinde ce medic ai intrebat... Eu am intrebat un oculist si mi-a zis ca, in anumite cazuri, anestezia generala poate afecta vederea. Bineinteles ca trebuie facuta anamneza pacientului de catre medicul specialist (degeaba iti zice un obstetrician ca anestezia care contine corticoizi nu te afecteaza, insa daca ai tensiune oculara mare, sigur iti face rau)!!

Si, ca sa fiu in tema cu subiectul dezbatut: fiecare medic obstetrician are filosofia lui in ce priveste nasterea: unii recomanda cu caldura nasterea pe cale naturala, altii cezariana. Cu totii au trecut printr-o facultate, printr-un rezidentiat, etc., deci teoretic ar trebui sa cunoasca avantajele si dezavantajele ambelor tipuri de a aduce pe lume un copil. Cineva mi-a soptit ca poate unora doar le place sa-si practice meseria (recte chirurg)...mai banoasa, ce-i drept!

Apropo de ce spunea si tomasa as vrea sa subliniez ceva: pentru viitoarele mamici cel mai bine ar fi daca si-ar intreba direct medicul ce modalitate prefera. Si eu am patit-o cu unul care vroia musai sa imi faca cezariana, desi ii spusesem ca vreau sa nasc normal. Si prin saptamana 32 a trebuit sa imi caut alt medic...

Cam atat am vrut sa spun, la acest mult-dezbatut subiect.
Numai bine,


Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Hehe, Chris, si mie mi-a placut foarte tare chirurgia si ma simteam in sala de operatii ca pestele in apa, insa de aici si pana a recomanda unei paciente o varianta care nu este in interesul ei e cale lunga... Mi se pare lipsit nu numai de profesionalism, ci si de onestitate sa faci asa ceva. Ca obstetrician de cele mai multe ori este in avantajul tau sa faci cezariana, mai ales cezariana programata, la o sarcina fara probleme. Nu te trezeste nimeni noaptea, o faci frumos ziua cand esti odihnit si de cele mai multe ori ai chef, si in Romania si "recompensa" este semnificativ mai mare. Deci, din punctul tau de vedere, numai avantaje. Din punctul de vedere al pacientei, in schimb, lucrurile se complica. Chiar daca totul merge bine, scoti copilul bine, nu ai hemoragie mare, etc - pentru ea urmeaza zile grele, o taietura pe burta e o taietura pe burta si nu o sa ma convinga nimeni ca e mai bine sa tai peretele abdominal cu tot ce implica asta plus uterul decat sa tai un muschi cum se intampla la epiziotomie - daca e nevoie de epiziotomie. In plus, efectele pe termen lung nu sunt de neglijat, uterul cicatricial implica automat urmatoarea sarcina cu risc si in majoritatea covarsitoare a cazurilor inca o cezariana, iar mai tarziu sindromul aderential nu e de neglijat, mai ales in cazul unei alte interventii pe abdomen, nu importa pentru ce.
Dupa parerea mea, repet, cezariana la cerere este un exemplu tipic de "vazut pana la varful nasului". Este o solutie de moment, care te scuteste de durerile pe care le simti cateva ore, dar nu te scuteste de durerile inerente unei operatii pe burta. Nu este cea mai buna alternativa pentru copilul tau, daca tu si copilul sunteti sanatosi - asta e un mit. Si lasa consecinte pe care nu le poti aprecia pe moment - la unele persoane consecintele nu se resimt aproape deloc, la altele insa sunt o complicatie absolut inutila care poate provoca suferinte in viitorul apropiat sau indepartat.

_
In God we trust, all others bring data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

cataghe

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Fetelor...nu mai sunt adepta cezarienei, cu toate ca am 2 la activ si cu toate ca eram un "fan" al cezarienei. Dupa a doua cezariana era sa fac o frumusete de infectie, de mi se zbarleste parul numai cand ma gandesc! Poate ati citit ce mi s-a intamplat...mi s-a inchis colul si nu s-au scurs lohiile...Dupa 8-9 zile am ajuns iar la spital, cu febra care crestea si cu lichid in uter!!! Mi-au deschis colul, mi-au prescris o tona de antibiotic si m-au trimis acasa. Am scapat usor, zic eu. Insa, daca intarziam o zi...stiu eu? Ca febra nu era mare (inca), era doar 37,8, insa crescuse in cateva ore...de la 37 in cap. Infectia mocnea acolo si cine stie cum ar fi evoluat totul!! Noroc ca m-am dus imediat la spital, cum am vazut ca a crescut temperatura. Am inteles apoi ca o infectie de genul asta poate evolua extrem de repede!!
Acum recomand la toata lumea sa nasca natural, cu epidurala, bineinteles. Cezariana poate avea mai multe complicatii decat ne putem inchipui.
Eu am miopie si dr mi-a recomandat cezariana. Nu vorbesc de cazurile cand SE IMPUNE cezariana, cand dr o recomanda, ci de cazurile de cezariana "la cerere". Daca se poate naste natural...e mai bine asa. Cezariana e o operatie cu destul risc. Nu e deloc banala. Cateva zile te doare infiorator, zici ca-ti sfasie cineva burta!!! Apoi...riscul de infectie nu e de neglijat. Iar infectiile pe uter sunt ff periculoase!
In ceea ce priveste absenta durerii...hm....repet, nu e cazul!! Faci cezariana ca sa scapi de durere? Oare scapi? Am avut 2 colege de salon aflate la a doua nastere, prima oara au nascut natural, iar a doua oara, cu cezariana. Amandoua ziceau ca e mult mai nasol cu cezariana decat natural! Sa fi nascut ele prea usor prima oara?
Ce sa zic...fiecare face cum crede de cuviinta. Insa trebuie sa actionam in cunostinta de cauza.

_Ella, Emma & Matei

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput