De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

eu ma facut cezariana,dar nu din cauza ca mi-era frica de nasterea normala,sau din cauza conditiilor de igiena.cat despre spaga...oricum trebuie sa dai.dar doctora mea mi-a zis ca nu pot naste normal,pentru ca sunt mica de statura si am coapsele mici.ni-a zis asta cu o sa ptamana inainte sa nasc.mi-a mai zis ca ma poate lasa sa ma chinui,dar stie dansa sigur ca nu pot si ca se poate ajunge la forceps,sau la o cezariana urgenta.si m-am lasat pe mana dansei,bineinteles.
de dat am dat,dar nu cred ca mi-a zis asa doar ca sa platesc mai mult la cezariana.
cred ca depinde si de doctori.a mea are inca inima,cred.
P.S.am nascut in bucuresti.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by nusicasiely

eu ma facut cezariana,dar nu din cauza ca mi-era frica de nasterea normala,sau din cauza conditiilor de igiena.cat despre spaga...oricum trebuie sa dai.dar doctora mea mi-a zis ca nu pot naste normal,pentru ca sunt mica de statura si am coapsele mici.ni-a zis asta cu o sa ptamana inainte sa nasc.mi-a mai zis ca ma poate lasa sa ma chinui,dar stie dansa sigur ca nu pot si ca se poate ajunge la forceps,sau la o cezariana urgenta.si m-am lasat pe mana dansei,bineinteles.
de dat am dat,dar nu cred ca mi-a zis asa doar ca sa platesc mai mult la cezariana.

cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole!
elenica lu' mamica

Astea sint basme ca nu poti naste normal.Inseamna ca asiaticele ar trebui sa nasca numai prin cezariana.Hai ma,nu sintem noi mai inguste sau mai micute decit asiaticele..no way,never

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key of your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Dragi mamici si alti cititori,
As dori sa va spun ca am nascut vaginal dupa doar 12 luni de la cezariana si totul a durat vreo 5 ore si jumate, din momentul primelor contractii eficiente.

8 luni am avut indoieli, am citit enorm,i-am pisat pe doctori si pe moase de saracii nu mai stiau ce sa faca cu mine, si am stat mereu cu teama rupturii uterine, pina in ultimele momente,desi asemenea situatii nedorite se situeaza doar in jur de 1%.

Dar avantajul meu a fost ca mai avusesem "la activ" alte 2 nasteri vaginale fara probleme, iar motivul pt. care mi s-a facut cezariana nu a fost unul care sa se repete la aceasta din urma sarcina.

Ceea ce as vrea sa spun ar fi ca se poate si eu nu sunt deloc un caz foarte iesit din comun.In tarile Europei exista aceasta optiune,riscurile la persoanele compatibile cu acest tip de nastere,raminind totusi la acel 1 dintr-o suta in anii 2000.

Sper ca si in Romania sa se poata opta pentru nastere vaginala dupa cezariana in viitorul apropiat, fiindca in mod cert nu e vorba de lipsa de aparatura, ci de atitudinea medicilor care probabil nu au experienta necesara in asemenea situatii.

salutari din nordul continentului va trimit tuturor

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariana_1976

Dragi mamici si alti cititori,
As dori sa va spun ca am nascut vaginal dupa doar 12 luni de la cezariana si totul a durat vreo 5 ore si jumate, din momentul primelor contractii eficiente.

8 luni am avut indoieli, am citit enorm,i-am pisat pe doctori si pe moase de saracii nu mai stiau ce sa faca cu mine, si am stat mereu cu teama rupturii uterine, pina in ultimele momente,desi asemenea situatii nedorite se situeaza doar in jur de 1%.

Dar avantajul meu a fost ca mai avusesem "la activ" alte 2 nasteri vaginale fara probleme, iar motivul pt. care mi s-a facut cezariana nu a fost unul care sa se repete la aceasta din urma sarcina.

Ceea ce as vrea sa spun ar fi ca se poate si eu nu sunt deloc un caz foarte iesit din comun.In tarile Europei exista aceasta optiune,riscurile la persoanele compatibile cu acest tip de nastere,raminind totusi la acel 1 dintr-o suta in anii 2000.

Sper ca si in Romania sa se poata opta pentru nastere vaginala dupa cezariana in viitorul apropiat, fiindca in mod cert nu e vorba de lipsa de aparatura, ci de atitudinea medicilor care probabil nu au experienta necesara in asemenea situatii.

salutari din nordul continentului va trimit tuturor

Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

FELICITARI,BRAVO,ai vazut ca e posibil..?Nu am vorbit aiurea.In fine,sa iti traiasca bb. sa fie sanatos si sa va umple sufletele de bucurie.

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Ma bag si eu in discutia voastra...Am ramas insarcinata la 36 de ani, iar medicul la care umblam mi-a recomandat de la bun inceput cezariana, fiindca am perineul rigid. Fiindca socoteala de-acasa n-a fost ca cea din targ, fiul meu s-a nascau la sapte luni, si fiindca medicul meu (despre care ulterior am aflat ca nu mai lucreaza in spital) nu a avut timp sa-mi programeze cezariana, am nascut vaginal, cu medicul de garda. Habar nu aveti ce fericita sunt ca s-a intamplat asa!
Totul e o poveste jucata in jurul spagii, medicii cu cezariene au saloanele lor, in Arad femeile cu cezariana stau la rooming-in (si de-abia se misca cu burtile taiate), iar cele cu nastere proletara la salon normal! Plus asistentele care recomanda cezariana, fiindca e "eleganta, si nu trebuie sa te scremi in fata doctorului".

Fara cuvinte

cristiana mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by anky

quote:
Originally posted by nusicasiely

cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole!
elenica lu' mamica

Astea sint basme ca nu poti naste normal.Inseamna ca asiaticele ar trebui sa nasca numai prin cezariana.Hai ma,nu sintem noi mai inguste sau mai micute decit asiaticele..no way,never

"Happyness is the key of your heart"

In realtate poate exista o disproportie intre bazinul mamei si marimea copilului, (circumferinta craniana a acestuia mai ales) asta fiind una din situatiile in care se recomanda sau chiar se impune cezariana. Cezariana din motive medicale.

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cristiana70

Ma bag si eu in discutia voastra...Am ramas insarcinata la 36 de ani, iar medicul la care umblam mi-a recomandat de la bun inceput cezariana, fiindca am perineul rigid. Fiindca socoteala de-acasa n-a fost ca cea din targ, fiul meu s-a nascau la sapte luni, si fiindca medicul meu (despre care ulterior am aflat ca nu mai lucreaza in spital) nu a avut timp sa-mi programeze cezariana, am nascut vaginal, cu medicul de garda. Habar nu aveti ce fericita sunt ca s-a intamplat asa!
Totul e o poveste jucata in jurul spagii, medicii cu cezariene au saloanele lor, in Arad femeile cu cezariana stau la rooming-in (si de-abia se misca cu burtile taiate), iar cele cu nastere proletara la salon normal! Plus asistentele care recomanda cezariana, fiindca e "eleganta, si nu trebuie sa te scremi in fata doctorului".

Fara cuvinte

cristiana mamica de David (21.12.2006)

FELICITARI si tie ,te cred ca esti fericita,e muuult mai bine sa nasti natural.

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Asistentele alea n-au invatat la scoala lor de asistente ce implica o nastere vaginala? Doamne, stau si ma minunez

Sa existe doctori care refuza sa asiste la o nastere naturala pentru ca ii dezgusta sa vada o femeie scremandu-se? Greu de crezut...

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Buna la toata lumea! Sunt insarcinata in 37 saptamani, am fost azi la ecografie si mi s-a spus ca bebe nu s-a intors si sunt slabe sanse sa se mai intoarca, pentru ca nu mai are loc... Eu vreau sa nasc natural, dar, din cate am citit, daca nu se intoarce copilul, e motiv de cezariana. Se poate face ceva sa se intoarca bebe pana la termen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiOhio spune:

Salutari tuturor mamicilor si viitoarelor mamici.
Eu as vrea sa incurajez viitoarele mamici carora le este frica de nastere normala. Nu este adevarat ca este intotdeauna dureroasa. Am sa va povestesc pe scurt prin ce am trecut eu, si poate reusesc sa va incurajez putim.
Cu 2 ani si jumatate in urma, eram in pielea multora dintre voi, cu un bebe in burta , moarta de frica si nehotarata. Au trecut 41 de saptamani, si puturosul meu nu arata nici un semn ca are de gand sa iasa asa ca ,doctorita mea m-a programat sa-mi induca nasterea. A doua zi, m-am dus frumos la spital fara nici o durere, mi s-a bagat o perfuzie (asta a durut) si substanta necesara sa produca contractiile si m-am culcat. Dimineata, cand am inceput sa simt o durere mult mai slaba decat o durere de masea, mi s-a dat o anestezie prin perfuzie ,cu care am stat foarte comfortabil pana am ajuns la dilatatia necesara pentru epidurala (intre 4 si 5 cm).Dupa epidurala ,care nu a durut absolut deloc, m-am uitat la televizor si am discutat cu sotul meu pana a venit doctorita si mi-a spus ca este timpul sa imping.Este adevarat ca am impins cam mult pentru ca nu simteam nimic ,dar pana la urma nu a fost nevoie nici de taietura jos, asa ca dupa nastere ,daca dormeam o noapte , as fi putut sa o iau de la capat. Pot spune ca am avut o nastere fara dureri .
Acum ne gandim sa avem al doilea copil si nu ma gandesc prin ce metoda o sa-l nasc, ci in ce tara? Cu preturile de aici... te apuca durerile de cap.
Totusi, sunt cazuri cand cezariana este necesara, si daca asa recomanda doctorul... El are experienta mai multa in domeniul asta decat noi.
Nastere usoara si bebelusi sanatosi tuturor mamicilor si mult curaj.

Mergi la inceput