De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

paulush de unde ai scos desenele alea oribile? cred ca e posedata persoana care le-a facut...

fiecare are dreptul sa nasca asa cum isi doreste. chiar nu vad o mare tragedie in asta

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaca spune:

Buna fetelor !
Am doua operatii de cezariana, una in septembrie 2005 si cea de-a doua in decembrie 2007. Prima sarcina a fost FIV si dr. mi-a recomandat cezariana.
De ce asa de multe operattii cezariene in RO?
* Poate ca unele spun ca nu vor sa simta nimic, dar nu e adevarat. Cine spune ca cezariana nu doare, minte. Dupa ce nu mai esti sub efectul anesteziei, orice calmant ti-ar da ai dureri , in primele 12 ore sunt chinuitoare.

Eu desi sunt din Resita am nascut la Timisoara, la Spitalul Bega cu dr. Craina Marius de care pot sa spun ca este un mare OM.

Ade cea mai fericita si DARIUS, CAIUS si RARES

www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monic82 spune:

quote:
Originally posted by Marina_1609

paulush de unde ai scos desenele alea oribile? cred ca e posedata persoana care le-a facut...

fiecare are dreptul sa nasca asa cum isi doreste. chiar nu vad o mare tragedie in asta

18+

Sunt partial de acord cu Mariana. Ar trebui sa fie optiunea fiecaruia insa nu in sistemul de sanatate romanesc. O cezariana costa mai mult spitalul decat o nastere naturala. In loc sa se investeasca in aparatura medicala, renovari, salarii decente pentru medici si persoalul medical se dau bani pe cezariene nejustificate medical. Mi s-ar parea normal ca pentru orice cezariana electiva doctorul sa plateasca din buzunar diferenta - asa cum se face in orice tara cu sistem de sanatate subventionat de la buget. Atunci vom asista la o scadere drastica a numarului de cezariene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

In timp ce sora mea era in cezariana (dupa ore lungi de travaliu si dupa ce luni de zile dr ei ii spusese cit de bine e sa nasti "pe jos"), cei doi doctori care o operau discutau despre cum va naste anestezista-care era insarcinata. Ea spunea ca s-ar incumeta sa nasca normal, iar ei i-au zis "da' ce, vrei sa te chinui ca proasta, crezi ca o sa fii eroina???"
Interesanta parere, mai ales de la niste medici care incearca luni de zile sa te convinga de beneficiile nasterii normale! In plus, nu inteleg de ce toata lumea se minuneaza de cezarienele la cerere in tara asta in care sistemul medical e asa cum e! Sora mea s-a chinuit extrem de rau, a cerut epidurala si nu i s-a facut (de ce? naiba sa-i ia, nimeni nu crede ca te tavalesti de durere si in plus si mama si bunica s-au chinuit la fel, o o sa mori daca urli 10 ore?), medicul ei facea ecografii-contra cost- in timp ce ei nici macar o ecografie la care sa se vada cum e asezat copilul nu i s-a facut (ce conta ca poate copilul ala nu era intors, avea circulara sau mai stiu eu ce???). De ce pot sa hot niste asistente sau niste doctori cit de tare sa ma chinuiesc eu? de ce in secolul asta, cind exista posibilitatea sa nu nasti ca in Evul Mediu, ei iti rid in nas si iti spun "lasa ca nu ai nimic! ? CInd am nascut eu, o amarita de tiganca era in travaliu de 30 de ore (va dati seama ca fara epidurale si alte metafore, ca nu avea bani pentru neoamenii din Cantacuzino) si in cele din urma s-au indurat sa o opereze. Copilul a luat nota 5 la nastere si dupa 2 zile nu stia ce e cu el pentru ca nu se oboseau sa-i explice prea multe, doar o puneau sa se mulga! Dumnezeu stie ce o fi cu copilul ala acum, important e ca medicii au fost pe pozitie, 30 de ore nu au aprobat cezariana!
Eu am nascut prin cezariana, m-am recuperat repede, dar recunosc ca e greu, ca doare, ca prima data cind m-am dat jos din pat am zis ca o sa ma rup in doua, dar cu toate astea, al doilea copil nu l-as naste altfel, cel putin nu aici. Ce e drept, daca la primul copil cezariana s-a impus din cauza pozitiei pelvine, la al doilea o sa o cer eu, dar intr-un spital privat, acolo unde nu maninc banii statului!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Eu am nascut cu cezariana electiva. Da da, aia mult blamata, fara motiv medical (cel putin n-am cautat). Nasterea am platit-o, ca am nascut la Euroclinic. Dar sincer si la stat costa in plus fata de nasterea naturala, numai ca ajunge in buzunare nu la stat.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mie mi-e frica de durere. Nici la stomatologie nu stau fara anestezie, chiar daca e vorba doar de plomba.

Am nascut 2 copii, dar nu cu cezariana. Normal si cu epidurala. Pot spune ca cea mai intensa durere in sala de nasteri a fost cand mi-au pus perfuzia la mana, iar a doua zi dupa nastere urcam si coboram scarile din Giulesti fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dietrich spune:

De ce atat de multe operatii cezariene in Ro?ptr simplu motiv ca traim in Ro si este sistemu asa cum este si goana mediciilor dupa bani si nu numai a lor.In RO este la moda sa faci cezariana fie ca sunt la cerere,fie ca dr vrea bani mai multi si atuncea iti recomanda ca ,,vezi ca este mai bine sa facem cezariana,,....
Am trei copiii toti nascuti natural si am si rh-negativ si toti nascuti in Germania unde cezariana se face numai si numai daca medicu crede ca intr-adevar sunt probleme si el este singuru care decide.La primul copil a durat travaliu 10 ore,si mi-am spus ca nu m-ai imi trebuie copil dar asta se uita in timp, ceilalti doi i-am nascut cu anestezie epidurala si totu a fost ok.Acolo medicu iti explica ce implica o operatie de cezariana ca este totusi o operatie si atata timp cat poti sa nasti normal si nu sunt probleme de ce sa faci cezariana...la o nastere normala a doua zi esti pe picioarele tale si numai ai nimica,pe cand la cezariana 7 zile stai la pat si ai si cusatura....Este mult mai sanatos ptr organismul unei femei sa nasca natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu sint convinsa ca refacerea dupa o nasterele normala (una care decurge cum trebuie) e mai usoara decit la o cezariana, dar hai sa nu exageram cu 7 zile in pat pentru ca nu te tine nimeni atit nici daca ai avea tu chef... A doua zi dupa cezariana alaptam, il spalam pe fi-miu si evident tot pe picioarele mele umblam de colo-colo prin spital. Doare, dar si cind m-a operat de apendicita m-a durut la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris210580 spune:

durerile nasterii sunt ingrozitoare,dar totusi nu toate femeile percep durerea la fel.unele rezista la durere altele nu.in romania sistemul nostru sanitar este la pamant,nimanui nui pasa de tine daca te chinui sau daca simti ca mori de durere,nimeni nu se gandeste ca poate vor naste si ele canva si poate vor trece prin acelasi lucru,la moase ma refer.
aprob cezariana in romania datorita acestui fapt ca nimanui nui pasa de tine daca te chinui,si atunci e mai bine sa "termini mai repede"
adevarul e ca si cezariana ca orice operatie doare dar totusi momentul in care nisti prin cezariana e mai placut decat dupa ce ai chinuit 24-30 de ore
eu sunt insarcinata in 31 sapt si sincer mie frica de nastre,de durere,dar totusi multumesc lui dumnezeu ca nu sunt nevoitaa sa nasc in tara.aici in irlanda toata lumea,medici si moase iti recomanda nastrea naturala cu epidurala.cezariana electiva nu se face.cezriana se ace doar in cazul in care e vreo problema medicala.dar oricum diferenta dintre sistemele sanitare se cunoasta doar din simplul fapt cum vorbesc medicii si personalul medical cu tine si grija care o are de tine.
eu anul trecut am fost operata de o sarcina extrauterina cu complicatii si vaspun sincer ca asistentele se invarteau in jurul meu inainte si dupa operatie si nu ma scapau din ochi.
eu cred ca in romania o sa treaca mult timp,multi multi ani pana cand sistemele noastre(medical,de invatamant,judiciar etc)vor ajunge cat de cat undeva la un nivel mai civilizat
vA PUP SI MULTA SANATATE
CRIS31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim27 spune:

sunt noua pe site si am citit despre acest subiect. am nascut doi copii un baiat si o fetita. diferenta dintre ei este de doi ani. ambele sarcini au fost pelviene. m-am rugat de medicul meu la fiecare nastere sa imi faca cezariana si nu a vrut:" doar daca sunt probleme" .nasterea baietelului a fost ok la fel si cea a fetitei. insa cand fetita a implinit doua luni am facut un ecograf si a fost diagnosticata cu displazie de sold drept. ca urmare a trebuit sa o pun in ham si sa fac cu ea kinetoterapie. la spitalul de recuperare la care am fost am vazut foarte multi copii cu probleme locomotorii( paralizii...etc)si in urma discutiilor cu medicii de pe acolo marea majoritate a problemelor acestor copii au aparut in urma nasterilor care au fost grele. am ramas ingrozita si daca as fi stiut atunci ce riscuri mari inseamna o nastere naturala le-as fi dat la doctori toti banii din lume si as fi insistat mai mult pentru cezariana.

eu recomand cezariana chiar daca recuperarea e mai lunga < merita sa risti sanatatea copilului ? daca s-ar naste al tau cu probleme tu ce ai face?

astept comentarii
va pup
simona

Mergi la inceput