De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(3)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Desenele de pe link sunt facute de o femeie care trecand prin operatie, si-a exprimat astfel trairea ei.

Michel Odent explica in cartea lui diferenta dintre o cezariana care salveaza viata si o unnecessary cesarean.

Fata de cine are lucrurile clare in minte si a ramas doar cu o cicatrice mica si estetica si doar atat, no comment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Eu personal sunt intr-o situatie mai ingrata. Am 33 de ani, sunt la prima sarcina si imi doresc sa nasc natural. Din nefericire doctorii aici aproape ca iti impun sa nasti prin cezariana, chiar daca in spitalele de stat si clinicile particulare conditiile sunt excelente.
In ce sens - tariful pentru o nastere normala si o cezariana este identic. In conditiile in care optezi pentru nastere naturala, doctorul iti sta la dispozitie 6 ore, din momentul in care a fost anuntat. Daca se intampla ca travaliul tau sa dureze mai mult de 6 ore, platesti suplimentar fiecare ora in plus a doctorului...Daca pana la urma ajungi la cezariana din motive diverse, se vor plati atat cele 6 ore de travaliu, cat si orele suplimentare si operatia de cezariana...Probabil voi merge in rezervatiile de indieni din apropiere. Sau voi naste cu medicul de garda la maternitatea care imi va fii cel mai aproape in acel moment

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa (14+)si tati asteptand o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Doamneeee... daca am mai auzit asa ceva! deci stai sa inteleg: daca vrei sa nasti cu medicul tau care ti-a urmarit sarcina, ala sta cu tine gratis doar 6 ore? Si dupa ai sta doar pe bani? SI daca nasti cu medicul de garda cum e? Ala e pe gratis? Sau tot in acelasi regim.
Nu-mi revin, ce reguli stupide!
Auzi, dar nu poti sa anunti un medic oarecare, vine sta 6 ore cu tine te supravegheaza, apoi dupa 6 ore il anunti si pe cel care ti-a urmarit sarcina, si vine si nasti cu el, daca travaliul e mai lung?

Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Roxie, nu ai inteles chiar bine...Doctorul care imi urmareste sarcina nu ma va asista la nasterea naturala gratis. La clinica privata atat nasterea naturala cat si cezariana au acelasi pretz - aproximativ 500 de euro. Bine, plateste asigurarea dar ca idee. Deci daca eu aleg nasterea naturala imi taxeaza 500 de euro si el sta cu mine 6 ore.Daca dupa 6 ore nu nasc si decid sa mai astept, platesc suplimentar (50 de euro) fiecare ora.Daca totusi dupa aceea se decide nastere prin cezariana platesc atat nasterea naturala (chiar daca nu s-a intamplat) cat si orele suplimentare cat si nasterea prin cezariana...La maternitazile 'de stat' nu se plateste nimic - nici cezariana, nici nasterea naturala, nici epidurala iar conditziile sunt cel putzin de bun simtz. Doar ca nu poti sa iti alegi medicul, nasti cu medicul de garda. Medicii de la clinicile private lucreaza doar la clinici private.

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa (14+)si tati asteptand o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Am tot citit indelung postarile pro si contra cezariana sau nastere naturala.
Intre timp am nascut si eu, slava domnului avem aproape 4 luni deja.Am nascut natural fara nici un fel de anestezie.Durerile sunt mari, chiar foarte mari nimeni nu contesta asta, dar refacerea de dupa e uimitoare.Am nascut la 10 seara si a doua zi la 9 urcam si coboram scarile ca un copil care mergea la joaca.
Parerea mea e ca pana la urma ceea ce conteaza cel si cel mai mult e doctorul cu care nasti,, sa ai grija din timp sa alegi unul care are suflet , caruia ii pasa de tine si de soarta copilului si credeti-ma ca mai exista si asa ceva, si care sa nu iti fixeze un tarif pt nastere iar la sfarsit sa iti zica, cat vreti atat dati.
Nu va alegeti doctorul dupa simplul motiv ca asta e cunoscut in tot orasul ca fiind cel mai bun si practica niste tarife enorme.Incercati sa aflati si de la alte pers cum se comporta cu tine in spital cand intr-adevar ai nevoie de el.
Eu am avut atat de multa incredere in ginecoloaga mea incat ...am lasat in seama ei tot ce mi s-a intamplat in timpul travaliului..
A vrut sa ma bage de 2 ori in cezariana, o data ca a scazut monitorizarea la 80 batai pe minut ...f putin , si a doua oara ca nu reuseam nici cum sa imping.Acum ii multumesc lui D-zeu ca am scapat de operatie, desi daca era nevoie nu as fi zis nu.

Ank Raul 17.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Chiar si acum dupa ce am simtit durerile unei nasteri, pentru mine cezariana ramane la fel de infioratoare.
Eu raman la ideea ca cezariana e totusi optiunea pentru a te salva si nu pentru a fugi de dureri.Pentru dureri exista epidurala ...

Ank Raul 17.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Narcisa nu imi vine sa cred ce aud...adica acolo este mai rau decat la noi???????
SDi eu sunt de parere cu Ank,la cezariana apelezi numai daca tu sau copilul sunteti in pericol nu asa ca ma doare...eu am nascut natural si fara epidurala si a durut ca naiba ,iar a doua oara tot asa o sa fac (poate totusi fac epidurala)...

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)

poze

povestea nasterii

www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Am nascut atit vaginal,cit si prin cezariana,chiar si vaginal dupa cezariana, am avut o data epidurala, o data rahi si de doua ori nici un anestezic si pot spune ca as face orice sa nu mai ajung la operatie daca nu este neaparat necesar.

Le admir foarte mult pe mamicile care s-au refacut usor si nu au avut probleme in timpul si dupa operatie.Eu am avut si nu le doresc nimanui.

Desigur,solutia cea mai buna este in functie de situatie,uneori nasterile vaginale pot avea consecinte grave,alteori cezarienele,din pacate nu se poate "prezice" dinainte 100% ce se va intimpla pe parcursul sau dupa unui travaliu sau al unei operatii,ce probleme pot aparea...

Mariana 18+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_d spune:

Am nascut prin cezarina 1999.Din considerente medicale:am astm.Daca as fi fost sanatoasa n-as fi optat pentru o nastere normala..de frica!
Nasterea a fost super ok cu o recuperare rapida.Am stat o zi intreaga in spital inainte de cezariana si-am avut ocazia sa vad inceputul unei nasteri vaginale.Ma scuzati dar imaginea a fost terifianta.Feneia era pe scaunul acela specific, incepuse dilatatia, era plin a de sange acolo jos si tipa..iar fata ii era deformata de frica!!M-a privit..usa era deschisa si m-am uitat, asa cum putea oricine de pe sala sa se uite.Groaznic!!Am citit si rusinea pe fata ei si dezgustul pentru lipsa de intimitate...am plecat repede...
Dupa nastere prin cezarina eram doar 4 femei in camera, la nastereile normale erau 10.Doctorii veneau la noi in fiecare zi de 2 ori pe zi, erau draguti si amabili(cotizasem..)Acum sunt insarcinata in a 12-a saptamna, si bineintels optez tot pentru cezarina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

La mine cezariana a fost decizia medicului. In ultima saptamana, fetita s-a pus transversal, avea circulara de cordon, nu coborase deloc, iar placenta era jos inserata. Imi doream sa nasc natural, deoarece nu am nici un ajutor acasa si, ma temeam ca dupa cezariana nu voi fi in stare sa am grija de copil. O alta teama era ca laptele va veni greu. Sincer, cand m-a sunat doctorul si mi-a zis sa vin la spital ca-mi face cezariana, imi venea sa tip de bucurie. Imi era o frica cumplita de nasterea naturala, cred ca ma temeam mai tare de sala de travaliu si de cum se vor comporta cu mine, dar nici gandul la dureri nu-mi da pace.
Una peste alta, a fost foarte bine, m-a durut cateva zile, cand am venit acasa eram perfect apta, nu numai sa-mi ingrijesc fetita, dar si sa tin casa, lapticul a venit f repede. Singurul meu regret este ca mi-am vazut fetita la 30 de ore dupa operatie, si numai la ea ma gandeam, cum o sta singurica acolo, fara mami.
Sunt mult mai detasata cand ma gandesc la al doilea copil, stiu ca va fi tot cezariana, asta e, e nefiresc sa ne temem de ceva atat de normal ca nasterea naturala si sa nu ne fie frica de o operatie, dar asta simt.
Asa ca, spun si eu cum mai spunea cineva cineva aici, ii multumesc copilui meu ca s-a intors in pozitie transversa si m-a scapat de atatea chinuri.

Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput