De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)
Raspunsuri - Pagina 4
M&M spune:
Desi de la inceputul sarcinii am mers pe ideea de a naste vaginal, ei bine nu s-a putut. La ecografia de la 32 de sapt mi s-a spus ca bebe nu e intors, dar ca se poate intoarce in urmatoarele sapt , DAR sa iau in calcul si posibilitatea unei nasteri prin cezariana ...Ei bine, pana la 37 de sapt ( cand brusc intr-o dimineata m-a trezit din somn un POC foarte clar si tare) , bebe nu s-a intors, asa ca singura optiune a fost cezariana ( datorita prezentatiei pelviene). Asta este; nu intotdeauna socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ
Mamica de poznas
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
Guguluff spune:
Eu cred ca este un cerc vicios.
1.Doctorul obstetrician vrea sa supravegheze sarcina de la inceput pana la nastere si sa faca acest lucru un fapt profitabil.
2. De cele mai multe ori pleaca de la premisa ca gravida este o pacienta, o bolnava, chiar si o cheama des la controale in spital daca vrea mai ieftin (dar cu asteptat si cozi si conditii mai proaste, desi ii lasa in buzunar la plecare tot cam cat dadea la cabinet) sau la cabinet ca sa plateasca integral consultatia, dar sa aiba conditii bune.
3. Controalele se indesesc pe durata sarcinii, ca asa e normal (desi in afara sunt mult-mult mai rare), dar se recomanda n-sprezece ecografi, cu cat mai multi de D, ca sa traiasca si colegul Xulescu.
4. Se recomanda multe, multe vitamine (desi in afara nu se prescriu pe banda, la noi exista un scop pentru asta: gravida va lua in greutate de cele mai multe ori la fel si fatul, rezultand un copilas grasun, imposibil de nascut normal) si mult repaus, odihna (nasterile normale sunt declansate de activitatea fizica si travaliul este scurtat daca ai o conditie fizica mentinuta si pe perioada sarcinii) si mult No-spa, Doamne fereste sa se declanseze nasterea si sa nu ia banul mult, la operatie...
5. Cand se apropie sorocul nu-ti recomanda miscare, relaxare, exercitii Kegel (pe perioada sarcinii), ceaiuri sau tratamente homeopate care ajuta la pregatirea colului (si nu sunt leacuri babesti, sunt confirmate), spune imperativ: stai in pat si astepti!
6. La 37-38 de saptamani fie te cheama pentru provocare, ca sa nu fie copilasul pregatit si nici organismul, fie te lasa pana depasesti temenul ca sa ajunga bebelusul la 3.5-4.0kg ca sa nu-l poata naste normal, mamica.
7. In tot acest timp (40 de saptamani, timp in care mergi la controale de muuulte ori) iti raspunde la intrebari cum trebuie: eu nu vreau sa te influientez, dar... este mai elegant si personalul medical va avea grija de tine, copilasul nu va suferi, tu nu te vei chinui, etc.
8. Daca te-a convins spui: domnule doctor, eu as dori sa nasc prin cezariana, stiti am ochelari (desi sunt +0.5), am o tensiune oscilanta si inima nu cred ca e ok, etc. Daca nu te-a convins 100%...
9. Odata inceput travaliul te cheama imediat la spital sa nu care cumva sa nasti in taxi ; te controleaza si te intinde pe un pat (desi travaliul este mult ajutat daca te misti in timpul lui, daca stai in pozitie dreapta ca sa ajute gravitatia dilatarea sau poti stgna travaliul, daca sunt durerile prea intense, stand aplecata), iti pune branula pentru a-ti administra oxitocina (Doamne fereste sa lase lucrurile sa decurga normal), te controleaza periodic, iti rupe membranele si te dilata manual, daca se grabeste.
Acum peste tot scrie ca oxitocina naturala se elibereaza la lumina scazuta (in spital nu e cazul), cu zgomot putin in jur (...), cu persoane apropiate care sa te sustina psihic (nici atat). Dar cea din perfuzie e mai buna; revin la exemplele din afara, te cheama cand ai contractii la un interval regulat de X minute nu la primul junghi.
10. Daca totul merge greu si dilatatia stagneaza (nu e de mirare fiindu-ti frica de la povestile picurate de el, grabind nasterea cu metode medicale), nu mai bine scoatem bebelusul cu cezariana, sa nu se ajunga la forceps; nu mai bine nasti ca o doamna si nu te mai chinui aiurea?
Ce incerc sa demonstrez e ca totul este o strategie bine pusa la punct de catre medici. Am gasit un link tot aici, la nasteri naturale, sau in apa, catre un film care demonstreaza acest lucru. Si da, am nascut natural si nu am nimic cu nimeni, decat cu medicii care profita de sensibilitatea mamelor si le indreapta catre cezariana, din varia motive.
p.s. scuze mamicilor care au nascut din nevoie prin cezariana, chiar am ramas uimita ca exista atatea prezentatii pelviene, in cazuri concrete.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop
emanouela spune:
Guguluff, este intradevar un cerc vicios in care se profita de viitoarele mame care normal, isi doresc ce e mai bine pt copii si pt ele. binele asta insa e putin impus....am sa te contrazic doar la o chestie....si in afara controalele se indesesc, de ex eu sunt in sapt 39 acum, nu sunt in Romania, controalele pana la inc lunii a 9 au fost lunare, de la inceputul lunii a 9 a ma duc saptamanal, in mom in care fac 40 sapt, daca nu sunt schimbari si nu nasc pana atunci ma voi duce din 2 in 2 zile.
in rest sunt perfect de acord
asta cu suplimentele cu pumnul m-a mirat si pe mine cand mi-a zis cineva cate ia........eu una, iau un pronatal, 1 pe zi,complex de vitamine, calciu, fier, etc....si slava Domnului, inainte de a ramane insarcinata daca am avut carente de calciu si fier, de la inceputul sarcinii, pt ca am facut analizele sangelui lunar, nefiind imuna la toxmoplasmoza, nu duc lipsa nici de fier nici de calciu...deci se poate si fara sa ne "drogam"
mai e si lipsa de informare....si ma intreb si toate ar trebui sa ne intrebam....numai in Romania femeile au "probleme" si nasc prin cezariana??? numai in Romania au bazin ingust si din prima luna de sarcina li se recomanda cezariana? o fi tara sau aerul de Romania de vina???? pt ca aici unde sunt, de cand sunt, toate fetele, romance, si de toate natiile au nascut normal, cu sau fara epiziotomie, cu sau fara epidurala.
39
makydenis spune:
Si inca ceva: doar in Romania gravida decide cezariana, in alte tari nu exista varianta asta.
Carpe diam!
claucia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui makydenis Si inca ceva: doar in Romania gravida decide cezariana, in alte tari nu exista varianta asta. Carpe diem! |
in orice tara daca este spital privat si platesti poti naste cum ti-e dorinta. Numai ca este f scump. In rest, in alte tari, asigurarile sunt mult mai eficiente si nu se lasa asa usor si nu achita cezarianele si de aceea si dr recurg mai greu la ele. E o chestie de bani mai peste tot...
Clau 33+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007
varsta bb2
4mykids spune:
Buna seara,
Am citit si eu din umbra acest subiect si m-am hotarat sa va scriu si parerea mea.
Am nascut in 2003 in Decembrie , prin nastere naturala (16 ore de travaliu) o fetita , si pot sa spun ca nu regret deloc.Am cerut cezariana la cerere invocand acelasi motiv mereu FRICA.Doctorul meu Cioflan nici nu a vrut sa auda de asa ceva.Nu regret nici o clipa prin ceea ce am trecut , mai ales ca dupa 3 h nu mai aveam nici un fel de durere.
Nu sunt impotriva cezarienelor (in cazul in care se impune), dar cred ca doar pentru ceea ce se numeste Frica, nu cred ca merita sa te supui unei operatii chirurgicale , cu care vei ramane toata viata.
Daca ar fi asa , oare de ce nu ne scoatem si apendicele, sa nu cumva sa ne apuce durerea si sa nu fim pregatite...ne putem maltrata singure incepand sa avem operatii chirurgicale chiar daca nu se impun...Doar pentru a scapa de ceea ce se numeste FRICA DE DURERE.
Eu cred ca corpul este un lucru minunat si plin de necunoscute, si a fost pregatit pentru nasterea normala(desigur exista si exceptii la care se impune cezariana).
Lipsa de informare in Romania, a ceea ce se intampla in timpul nasterii naturale duce la o necunoscuta.Nu cred ca sunt cursuri in care sa ai in fata bazinul , sa ti se explice cum fiecare os in parte se deplaseza pregatindu-se pentru expulzie, nu cred ca am fost invatate ca daca stai pe spate, oasele care participa la nastere sunt blocate(au nevoie de spatiu sa se poata deplasa pentru a lasa capul copilului printre) , ceea ce face ca eforturile si durerile sa fie suplimentare , iar forta gravitationala este inexistenta.
Din pacate , in Romania aceste lucruri nu se discuta, esti tintuita la pat , chiar daca gravida simte ca nu poate sta deloc pe spate.Eu cred ca pe langa toate acestea se mai aduga si preturile ca la supermarket ale unei nasteri prin cezariana.
Acum sun insarcinata din nou in 39 de saptamni si daca nu sunt complicatii nici nu concep sa nu nasc natural...si asta nu pentru a fi o mama eroina care naste natural , ci pentru a-mi proteja corpul de taieturi care nu sunt necesare.
O zi buna va doresc si copii sanatosi.
Otiliav spune:
citat din mesajul lui Guguluff Eu cred ca este un cerc vicios. 1.Doctorul obstetrician vrea sa supravegheze sarcina de la inceput pana la nastere si sa faca acest lucru un fapt profitabil. 2. De cele mai multe ori pleaca de la premisa ca gravida este o pacienta, o bolnava, chiar si o cheama des la controale in spital daca vrea mai ieftin (dar cu asteptat si cozi si conditii mai proaste, desi ii lasa in buzunar la plecare tot cam cat dadea la cabinet) sau la cabinet ca sa plateasca integral consultatia, dar sa aiba conditii bune. 3. Controalele se indesesc pe durata sarcinii, ca asa e normal (desi in afara sunt mult-mult mai rare), dar se recomanda n-sprezece ecografi, cu cat mai multi de D, ca sa traiasca si colegul Xulescu. 4. Se recomanda multe, multe vitamine (desi in afara nu se prescriu pe banda, la noi exista un scop pentru asta: gravida va lua in greutate de cele mai multe ori la fel si fatul, rezultand un copilas grasun, imposibil de nascut normal) si mult repaus, odihna (nasterile normale sunt declansate de activitatea fizica si travaliul este scurtat daca ai o conditie fizica mentinuta si pe perioada sarcinii) si mult No-spa, Doamne fereste sa se declanseze nasterea si sa nu ia banul mult, la operatie... 5. Cand se apropie sorocul nu-ti recomanda miscare, relaxare, exercitii Kegel (pe perioada sarcinii), ceaiuri sau tratamente homeopate care ajuta la pregatirea colului (si nu sunt leacuri babesti, sunt confirmate), spune imperativ: stai in pat si astepti! 6. La 37-38 de saptamani fie te cheama pentru provocare, ca sa nu fie copilasul pregatit si nici organismul, fie te lasa pana depasesti temenul ca sa ajunga bebelusul la 3.5-4.0kg ca sa nu-l poata naste normal, mamica. 7. In tot acest timp (40 de saptamani, timp in care mergi la controale de muuulte ori) iti raspunde la intrebari cum trebuie: eu nu vreau sa te influientez, dar... este mai elegant si personalul medical va avea grija de tine, copilasul nu va suferi, tu nu te vei chinui, etc. 8. Daca te-a convins spui: domnule doctor, eu as dori sa nasc prin cezariana, stiti am ochelari (desi sunt +0.5), am o tensiune oscilanta si inima nu cred ca e ok, etc. Daca nu te-a convins 100%... 9. Odata inceput travaliul te cheama imediat la spital sa nu care cumva sa nasti in taxi ; te controleaza si te intinde pe un pat (desi travaliul este mult ajutat daca te misti in timpul lui, daca stai in pozitie dreapta ca sa ajute gravitatia dilatarea sau poti stgna travaliul, daca sunt durerile prea intense, stand aplecata), iti pune branula pentru a-ti administra oxitocina (Doamne fereste sa lase lucrurile sa decurga normal), te controleaza periodic, iti rupe membranele si te dilata manual, daca se grabeste. Acum peste tot scrie ca oxitocina naturala se elibereaza la lumina scazuta (in spital nu e cazul), cu zgomot putin in jur (...), cu persoane apropiate care sa te sustina psihic (nici atat). Dar cea din perfuzie e mai buna; revin la exemplele din afara, te cheama cand ai contractii la un interval regulat de X minute nu la primul junghi. 10. Daca totul merge greu si dilatatia stagneaza (nu e de mirare fiindu-ti frica de la povestile picurate de el, grabind nasterea cu metode medicale), nu mai bine scoatem bebelusul cu cezariana, sa nu se ajunga la forceps; nu mai bine nasti ca o doamna si nu te mai chinui aiurea? Ce incerc sa demonstrez e ca totul este o strategie bine pusa la punct de catre medici. Am gasit un link tot aici, la nasteri naturale, sau in apa, catre un film care demonstreaza acest lucru. Si da, am nascut natural si nu am nimic cu nimeni, decat cu medicii care profita de sensibilitatea mamelor si le indreapta catre cezariana, din varia motive. p.s. scuze mamicilor care au nascut din nevoie prin cezariana, chiar am ramas uimita ca exista atatea prezentatii pelviene, in cazuri concrete. ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006) My workshop |
Ai mare dreptate, sunt destul de multi doctori care au strategia de care spui tu. Ma rog, acolo cu mici deosebiri. Important este ca e suficient sa aplice cateva din "ingredientele" descrise de tine si tot se ajunge la cezariana. Si mai nasol este ca multe viitoare mamici nu-si dau seama la timp de aceasta "conspiratie" sau se complac si cunt multumite ca a ales doctorul pentru ele.
Ma uitam de curiozitate pe lista mamicilor de iulie-augustsi a celor de septembrie-octombrie si ploua cu cezariene iar majoritatea copilasilor au greutati numai bune de nascut normal.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
OanaRusu spune:
Din ce am vazut eu, am stat langa o ff buna prietena.
Cat timp am stat langa ea si am "respirat" cu ea, a avansat in travaliu.
Apoi, medicii de garda au sarit in capu' meu ce caut acolo si m-au expediat la plimbare. S-a oprit - nu s-a mai dilatat nici un centimetru. I s-a spus in permanenta sa stea cuminte in pat.
La fel cum mi s-a spus si mie - eu am zis da-da, si m-am plimbat in continuare. Prietena mea insa nu, a stat cuminte in pat.
Am nascut de 2 ori si de fiecare data am vazut cum sunt sfatuite in permanenta mamele sa se menajeze, sa-si pastreze puterile - parca ar fi in concediu acolo, nu sa nasca.
Eu m-am plimbat, m-am leganat si mi-am ascultat corpul in permanenta, am respirat, mi-am repetat in permanenta in contractie "vine ana, vine ana" in loc de "mor ..." sau altele mai rau.
Si la sfarsit, m-am urcat in pat in 4 labe si asa m-a putut tine sub observatie moasa... si am mers la masa si cand m-au priponit cu picioarele in sus n-am mai stiut cum sa imping.
Mi-a iesit pana la urma, dar dc ma lasau pe pat nasteam in 2 timpi si 3 miscari...
E ridicol sa te temi de durerea de la nastere cand cezariana implica mai multa durere. Da' asta e alt subiect, am nascut si asa si asa - la mine a doua (natural) a fost mult mai bine. Si asta la 38 de ani, cu 8 zile inainte de a se implini 2 ai de la cezariana, cand unii inscriu la cezariana mamicile numai pt ca, doamne fereste, au trecut de 30 de ani...
In fine, la noi cred ca e dirijat (nr mare de cez) de neinformare si dorinta de a face bani - si o doza mare de comoditate.
Parerea mea
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
alexivan spune:
citat din mesajul lui desprecopii dragii mei, Am o intrebare. De ce sunt atit de multe operatii cezariene in Romania? Astept dezbateri serioase. Pentru parinti... despre copii! |
Pentru ca lumea nu cunoaste inca terapia Bowen ([url=http://terapiebowen.ro]Bowtech[/url]). Gasiti mai multe pe [url=http://terapiebowen.ro]terapiebowen.ro[/url].
XIO spune:
culmea , in tm este un singur dr cunoscut pt. ca el naste natural 10% din paciente , rstul fiind cezariene si toti fac misto de el.
ba mai mult , unde fac eu practica se feresc de cezariana si le explica femeilor ca nu se face la cerere , doar la nevoie.
de cele ami multe ori cand se face o cezariana la o nastere care nu decurge normal eu sunt singura fericita, uneori si pacienta , ca scapa mai repede.
p.s: nu as naste natural nici in ruptul capului
***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/
http://freecycletm.ecosapiens.ro/
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html