De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)
Raspunsuri - Pagina 14
liliana83 spune:
N-am citit tot ca n-as avea rabdare dar nu pot intelege titlul topicului si de ce atata inversunare pentru alegerea cuiva,alegere care nu afecteaza pe ceilalti cu nimic.Eu am facut cezariana , pentru ca am considerat-o mai sigura,am vrut, si mi-a fost frica de nasterea naturala.De ce ar nemultumi acest lucru pe cineva? Eu personal consider cezariana mai sigura, nu exista riscuri pentru copil ( sau daca exista sunt foarte mici)iar pentru mine acest lucru este primordial.Si contrar zvonurilor m-am refacut fff repede.Cu toate acestea le admir pe femeile care au nasc natural pentru curajul lor , dar nu le pot intelege optiunea.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liliana83 N-am citit tot ca n-as avea rabdare dar nu pot intelege titlul topicului si de ce atata inversunare pentru alegerea cuiva,alegere care nu afecteaza pe ceilalti cu nimic.Eu am facut cezariana , pentru ca am considerat-o mai sigura,am vrut, si mi-a fost frica de nasterea naturala.De ce ar nemultumi acest lucru pe cineva? Eu personal consider cezariana mai sigura, nu exista riscuri pentru copil ( sau daca exista sunt foarte mici)iar pentru mine acest lucru este primordial.Si contrar zvonurilor m-am refacut fff repede.Cu toate acestea le admir pe femeile care au nasc natural pentru curajul lor , dar nu le pot intelege optiunea. |
Riscuri exista de ambele parti iar dintre o nastere naturala fara probleme si o cezariana fara probleme este de ales pt. copil naturala, nu cezariana.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
alexa_bebe spune:
Partea buna a cezarienei este ca te scuteste de dureri,poti sa savurezi momentul venirii celui mic dar cel mai mare dezavantaj e ca te recuperezi greu(eu m-am recuperat in 2 saptamani),nu ai voie sa ridici greutati si ramai cu semnul acela care iti va ramane pana mori
Mama de prichindel poznash
Mai bine "Toma Necredinciosul" decat ursul pacalit de vulpe
Just and my
liliana83 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Riscuri exista de ambele parti iar dintre o nastere naturala fara probleme si o cezariana fara probleme este de ales pt. copil naturala, nu cezariana. |
Xio , cand cineva poate avea certitutinea ca nastere naturala va fi fara probleme? Eu la asta ma refeream. Si , presupunand ca intr-adevar nasterea naturala ar decurge fara probleme, de ce ar fi mai avantoajoasa pentru copil din punct de verdere medical decat cezariana?(daca ai mai spus in randurile trecute imi cer scuze)
miram spune:
topicul avea rostul sa clarifice de ce se fac atatea cezariene in Romania, si nu sa stabileasca superioritatea unei metode asupra alteia[:D
sigur ca intre o nastere naturala si o cezariana, ambele fara probleme, e de preferat naturala...de ce? FIINDCA E NATURALA si pentru copil si pentru mama!,
fiindca asa e dat sa fie. Cezariana este salvatoare de vieti, dar naturala este NATURALA !
hai ca parca suntem nebuni....
miram spune:
liliana, ca le admiri pe cele care aleg nasterea naturala e vrajalaDin moment ce nu le intelegi optiunea e clar ca nu le admiri, doar ca nu dai cu pietre Nu le admiri deloc si consideri ca risca pt bebe!Eu inteleg ca ti-a fost frica , foarte bine, ai de ce- doare si e greu acolo pe masa, ai putut alege, ai ales si gata! Nu mai e cazul sa te justifici in fata cuiva si mai ales a ta. Nimeni nu are dreptul sa te judece fiindca ti-a fost frica, dar nici tu nu ar trebui sa o faci. Toate mamele sunt ingrijorate pt copiii lor( si cele care nasc normal)! Pur si simplu sunt avantaje si dezavantaje ale optiunii alese!
PS: cat despre refacere, eu cred ca asa cum hormonii ne ajuta sa uitam durerile nasterii, creirul ajuta sa uitam durerile postoperatorii ca sa putem accepta si merge mai departe- avem motivatie serioasa pe bebe din fata noastra
EX:am vorbit cu o proaspata mama dupa cezariana - era foarte chinuita, deabia se ridica din pat. Dupa un an imi spune ca a fost ok si nu prea a durut-o operatia
paulush spune:
Ma re-bag si eu, ca nu ma pot abtine: "Si , presupunand ca intr-adevar nasterea naturala ar decurge fara probleme, de ce ar fi mai avantoajoasa pentru copil din punct de verdere medical decat cezariana?"
Avantajoasa? Normala. Ca daca normala era cealalta metoda ne punea Dumnezeu la toate un fermoar pe burta, il desfaceai, scoateai copilul si salutare.
asa a fost
poze
mes p’tits riens
liliana83 spune:
Cred c-am spus foarte clar, dar daca se vrea sa se citeasca printre randuri, nicio problema .Le admir pentru curaj, faptul ca nu le inteleg n-are nico legatura cu asta.Chiar daca n-as fi considerat cezariana mai sigura tot as fi ales-o pentru ca mi-ar fi fost frica. In fine, chiar nu tin musai sa te conving. Iar din mesajul tau am putut sa resimt exact acea inversunare despre care vorbeam mai inainte. Eu nu judec pe nimeni, de altfel chiar de asta am scris aici , pentru ca se insista prea mult asupra nasterii prin cezariana de catre mamicile care au nascut natural si nu invers, de asta m-am " justificat", ceea ce au facut de altfel atatea persoane de-a lungul celor 74 de pagini... poate ai fi vrut sa scrie doar cele care au nascut normal si sa va intrebati in continuare : oare de ce atatea nasteri prin cezariana?
liliana83 spune:
paulush,, fara suparare raspunsul tau nu m-a convins cu nimic. Am intrebat "de ce" , nu "care" este mai avantajoasa.
liliana83 spune:
Si inca ceva: daca am spus ca m-am refacut repede , crede-ma ca asa a fost. Am nascut la 10,45 dimineata si la 12 noaptea m-am dat jos din pat. A doua zi mi-am alaptat copilul . Dupa 5 zile plecam acasa, eu am urcat scarile cu el in brate! In aceeasi zi am fost la supermarchet, la cumparaturi pentru bebe, deci nu incerca sa faci sa para ca cezariana este ceva groaznic, ca nu-i.Sora mea care a nascut normal si inca alte cateva prietene nu pot sa spuna acelasi lucru , ele n-au putut sa stea o luna in sezut!