De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

In primul rand le multumesc fetelor care, nefiind total de acord cu mine (nici nu e nevoie!), s-au straduit sa fie impartiale si in mod cert nu au incercat sa ma discrediteze si sa ma jigneasca.

In luna a IV am fost internata tot in municipal cu iminenta de avort,contractii,bla-bla...Intamplarea face ca exact in acele zile o cunostinta de a mea (fata la 23-24 de ani,de felul ei un fel de Speedy Gonzales) a nascut acolo prin cezariana (fara nici o indicatie reala decat ca asa a vrut ea)si sa intre la mine in salon la o zi dupa operatie:abia isi taraia picioarele,se tinea de marginea paturilor ca sa inainteze,alb-galbuie la fata,ochii infundati in orbite,fiecare miscare din cap o facea sa ameteasca si ne spunea aproape in soapta (mai tare nu putea vorbi ca o dureau muschii abdominali) ca daca ar fi stiut ce dureri ai de suportat la o cezariana n-ar fi facut-o niciodata dar ca oricum se simtea mai bine (daca asta era bine!)decat in ziua operatiei. Si asta a fost imaginea mea despre o cezariana!
La dureri de asa anvergura ma asteptam (plus dureri de cap de la anestezie si cicatrici meteosensibile) doar ca toate astea mi se pareau un pret prea mic de platit ptr avantajele pe care le avea:
-copilul e scos in primele minute IN SIGURANTA!, nu depinde de tot neprevazutul care inseamna nastere naturala,de rezistenta ta la durerile travaliului,prezenta/absenta/cheful medicului in mom in care Doamne fereste! ar fi existat vreo prb cu copilul
-nu as fi avut NICI O TEMERE privind sanatatea ac copil pretios (nu dati cu pietre!) obtinut la sf vietii mele fertile (unica sansa la un miliard de a ramane insarcinata avand in vedere varsta si toate prb pe partea reproductiva pe care le aveam) ptr care suferisem deja chinuri groaznice in tp sarcinii
-n-as fi trait sentimentul ca imi moare copilul in mine ptr ca..nu am dilatatie,nu mai am putere sa particip la eveniment sau nu ma ajuta nimeni sa il salvez
-ptr a nu tipa nimeni la mine "haide femeie nu te mai plange atata ca n-a murit nimeni si grabeste-te ca noi vrem sa mancam/dormim/uitam la tv/etc"
-ar fi fost ferit de riscul infectios (o chestie care m-a preocupat toata sarcina!)teama ca nu voi reusi sa scap de vreo infectie rezistenta si o transmit bebelusului (mamicile care au trait experienta unui nou-nascut caruia i se ia sange sau e trecut pe antibiotice din prima zi de viata poate inteleg mai bine despre ce vb)
-si ptr ca nu e nimic poetic in a se uita toata lumea ... si sa iasa zemuri din tine (aici va dau voie sa imi spuneti ca sunt prea sensibila dar asta sunt!)
-in mai mica masura ca sa nu am epiziotomie (oricum nu as fi crezut ca poti fi cusuta in halul asta (nu o spun doar eu ci si medicii care m-au vazut dupa nastere)doar pe criteriul indiferentei fata de suferinta mea ulterioara)

si atunci ii dau dreptate clauciei ca mai potrivit ptr sensibilitatea mea si modul meu de a gandi era cezariana , nu ca o evitare a durerii nasterii ci ca o siguranta data de nasterea fara incidente a acelei minuni facute de Dumnezeu ptr mine:un copil aparut exact in luna in care am spus:Gata, nu mai incercam ca nu mai avem nici o sansa sa avem copii! si in care am aruncat tratamentul intr-un sertar ca si asa nu ajuta la nimic.
si poate, (si nu sunt singura care sustine asta!)intr-adevar orice femeie ar trebui sa nasca in modul in care se simte in stare sau INTR_ADEVAR medicii sa tina cont de tot ceea ce inseamna stare de sanatate si sa ia decizii corecte nu bazate pe comoditatea personala(imi pare rau,dar cata vreme pot demonstra logic ca decizia nu a fost dictata decat de faptul ca nu a vrut sa-si consume 50 de minute din garda "mult prea pretioasa" ptr el nu pot spune altceva).

p.s. am inteles aluziile: de acum inanite se va numi mister B (asta daca va mai fi vreodata vb de el pe aici)

si imi pastrez parerea: AS FACE TREI CEZARIENE SA SCOT UN SINGUR COPIL NUMAI SA NU MAI TREC PRIN CE AM TRECUT!Asta e experienta mea..e personala? Normal ca da! Dar numai cine a trecut exact prin ce am trecut eu ma poate judeca...si acel cineva nu exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

blue incrarca sa te concentrezi sa sa intelegi exact ce scriu. daca te-am jignit, scuze, eu am recitit de N ori si nu vad unde am jignit, in fine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

stai mai emanuela, cand am scris eu mesajul asta lung nici nu citisem ce ai scris tu .. e o neintelegere...si n-o sa consider jignire parerea unei persoane de buna -credinta care poate sa ma creads sau nu.

n-am spus 4 ore de expulzie ci 4 ore pana la expulzie,daca am spus ca nu au facut nimic ca sa scurteze travaliul am vrut sa spun ca NIMIC (si nu ca sa nasca altcineva in locul meu ca durerile le-am uitat de mult timp) iar daca am spus ca nu era nimeni lg mine am vrut sa spun NIMENI!
dar imi spui un lucru nou ...exista medici care se chinuie sa iti scoata copilul din tine????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ca daca da...atunci voiam si eu unul din ala, care sa imi arate ca e acolo ca sa ma ajute sa nasc nu ca sa se rasteasca si ca sa imi spuna cu autoritatea data de urmarea unor cursuri de dumnezeire..'ca "asa m-a facut si pe mine mama!"

cred ca ar trebui un topic separat pe subiectul blue si experienta nasterii:(((

haideti sa lasam spatiul celor care raspund la subiect ...daca sunteti de acord!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

blue, exista dar din pacate prea putini in Romania
ai dreptate la o chestie....sist sanitar e varza in Romania si nimeni nu e tras la raspundere pt ceea ce face si nu ar trebui sa faca sau nu face si ar trebui sa faca, atitudinea majoritatii cadrelor medicale lasa multttttt de dorit....ceea ce nu stie probabil acel medic e ca mama lui l-a nascut asa dar a avut oameni alaturi, pt ca da, unii chiar uita ca sunt oameni si ca noi mamele suntem oameni care aducem pe lume oameni.
ceea ce vreau eu sa intelegi e ca tu si starea ta erati pt nastere naturala ca medicul nu ti-a fost alaturi si ca te-a lasat acolo singura asta e altceva, el nu era pregatit pt nastere naturala.
neintelegere uitata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Nu stiu de ce fac toate femeile sau aproape toate. Eu am avut un motiv foarte intemeiat de aceea am solicitat cezariana. Daca nu as fi facut cezariana, as fi riscat sa am complicatii eu ca si organism si sa am mari probleme de sanatate, pe care nu le-as fi putut remedia sub nici o forma. A fost mult mai bine.
Daca nu as fi facut cezariana, Alexandra ar fi murit la nastere. Nu a vrut sa se intoarca, avea fundul mult mai mare decat capul si picoarele dupa gat....
Este mica si am putine dureri uneori pe interior. In rest exte ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariana_D spune:

Va spun doamnelor ca spre stupoarea mea am fost prezenta la povestirea unei colege de-a mele din facultate. Mi-a povestit ca la Spitalul Judetean de Urgenta s-a dus o prietena foarte buna de-a ei. Au lasat-o sa urle ca un animal pana s-au hotarat sa ii faca cezariana. Toate ca toate dar raul abia de acum vine.Dupa ce au scos bebele , au sters-o pe mamaica pe burtica cu carpa care stergea femeia de serviciu holurile spitalului. Dintr-o data , o multime de bacterii au luat contact cu ea. Va m-ai spun povestea unei prietene de-a mele care nu are o situatie financiara atat de buna. Pana sa ajunga sotul ei sa-i bage doctorului banii in buzunar au lasat-o sa se rostogoleasca de durere. Copilul s-a nascut bolnavior dar nimeni nu ia spus nimic si s-a trezit cu bebele la o luna mort, dimineata langa ea. Cand a cerut explicatii doctorului, ia zis ca o fost o progenitura cu tumoare pe creier. Cum e posibil sa iti bati jos de o mama si de puiul ei? Din partea mea ,toti doctorii ca cel in cauza ar trebui sa infunde puscaria. Multumesc doamnelor. O zi buna va doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dragalina spune:

Doamne cat s-a scris referitor la acest subiect ! Cred ca in curand nici nu se va mai pune o intrebare cu referire la modul in care ai nascut, pentru ca se va naste NUMAI prin cezariana. Majoritatea femeilor sunt determinate sa-si doresca cezariana, sa creada ca este cel mai bine pentru ele si pruncii lor.Este o strategie a medicilor al naibili de bine pusa la punct. Daca toate nasterile ar fi asistate, nu neaparat civilizat, ci corect medical si uman, n-ar mai fi atatea cazuri de nasteri naturale cu consecinte traumatizante.
Dupa 5 ani de incercari am reusit sa raman insarcinata. Sarcina a evoluat perfect,fara probleme. INSA (explicati medicale exista pentru fiecare!),am fost indopata de utrogestan pe tot parcursul sarcinii pe motiv ca am varsta inaintata:32 ani. La 5 luni, desi sarcina nu ridica nicio problema, doctorita mi-a propus sa stabilim data operatie de cezariana. I-am spus ca doresc nastere naturala si ca mai doresc un copil relativ repede.Mi-a ras in nas:"mai ce curajoasa esti tu ! Bine mai vedem".
La 39 saptamani am avut niste contractii usoare, m-am speriat si am mers la spital.Bineinteles ca, datorita utrogestanului, colul meu avea sa se dilate la sfantu^ asteapta. Am facut cezariana!
N-a fost vointa mea.As fi vrut tare mult sa va povestesc despre o posibila nastere naturala fara prea multe greutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cucuveaua spune:

ce treaba are utrogestanul cu dilatarea colului?
cine ti-a spus chestia asta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui dragalina
...am fost indopata de utrogestan pe tot parcursul sarcinii pe motiv ca am varsta inaintata:32 ani. La 5 luni, desi sarcina nu ridica nicio problema, doctorita mi-a propus sa stabilim data operatie de cezariana. I-am spus ca doresc nastere naturala si ca mai doresc un copil relativ repede.Mi-a ras in nas:"mai ce curajoasa esti tu ! Bine mai vedem".
...

Asta e tare cu varsta [:)))] am nascut primul copil cu cezariana la 36 de ani (fara probleme prea mari in sarcina, dar pruncul a fost pelvian cu picioarele incrucisate) si pe cea mica natural dupa cezariana la mai putin (cu 8 zile) de 2 ani distanta, fix la 38 de ani impliniti cu cateva ore inainte.
Asa ca tu la 32 nici vorba de varsta inaintata... Si medicii la care am umblat (au fost doi) m-au asigurat ca nu-i nici o pb cu varsta fiind sanatoasa de felul meu...

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

am postat acest trailer si la documentare. recomand acest film (mai ales celor care locuiesc in US)

Mergi la inceput