**Capsunele de mai-iunie2007(125)BUN VENIT, DARIO!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris_82 spune:

BUNA DIMINETA,AM INTRAT SA VA ANUNT CA ALYNTA A NASCUT AZI DE DIMINETA O PRINTESA GRASANA SI FRUMOASA DE 3950g,APGAR 9 SI NASTEREA A FOST NATURALA VA MULTUMESTE TUTUROR PENTRU INCURAJARI SI SUSTINERE SI CAND VA VENI ACASA O SA INTRE EA SA VA POVESTEASCA

brotacul tero-sectoristMIRUNA(29 mai)

Teroricul sectoricios are 1 anisor

BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Azi mi-am dus si eu printesa la gradi! A fost atat de entuziasmata incat s-a trezit la 7 o data cu mine si a zis sa o imbrac ca pleaca la gradi. A ajuns prima si era tare fericita ca gaseste jucarii. Mi-a spus tare fericita "pa pa mami, ne mai vedem".
Sa vedem cat o tine "fericirea".
Betty,si Eliza vrea sa fie printesa sau mireasa. Ma zapaceste de cap. Vrea numai rochii de bal,vorbeste cu printul la telefon....oohhh are mari discutii cu el la telefon.

Alynta........multa sanatate va doresc!!!!!!!

Andreea , mamica Elizei

13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Alynta, FELICITARI! Sa va traiasca printesa, sa fie sanatoasa si mancacioasa!
Te asteptam cu vesti, draga noastra!

Fetele, cine pune un "welcome Maria" in subiect?!

chiquitita, la noi fiecare copil are o sticla de 500ml cu apa pe care trebuie sa si-o recunoasca ca s-o ia de pe tava. Cand se goleste tot ei se duc la butoiul cu apa de pe hol ca s-o umple. Daca ii e sete, trebuie sa se serveasca singura. Sticla poate era plina pt ca cineva i-a umplut-o. De unde stii ca nici pipi nu a facut?

bettyR, am inteles, oricum frumos ca le-ai pozat pe amandoua gatite asa. Cu gradi o sa le treaca la toti toanele, inca sunt in per de acomodare. Nu-mi fac griji pt B, sigur o sa fie bine.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monytza spune:

Revin si eu dupa muultt timp.....
Antonia a inceput de ieri gradinita....Si daca ieri eram emotionata si oarecum fericita ca puiul meu a fost cuminte si nu a plans, astazi am inima stransa ghem pentru ca de dimineata efectiv nu reuseam sa o decojesc de pe mine ..a plans in hohote s`a agatat de orice doar sa nu o las la gradinita.Cand a luat`o educatoarea s`a lasat in genunchi si s`a umflat de plans din nou. Nu pot sa explic ce sentimente ma incearca in momentul de fata...sunt trista si ma simt oarecum vinovata. Nu pot fi rationala dar nici nu ma pot lasa dusa de sentimente.Parca ma invart in cerc.

chiquitita
Antonia e in grupa mica,o grupa de 35 de copii.Am observat ca la gradinita la care este ea nu sunt grupa mai mici(mai mari da - ajung pana la 42 de copii) La programul prelungit, pe care l`am ales noi nu raman mai mult de 25 insa, pentru ca sunt parinti care isi iau copiii inainte de ora de somn. Chiar si asa, ieri in prima zi nu a dormit niciunul, multi dintre ei insistand sa ramana pe scaunele. Educatoarea a spus ca in momentul in care s`au desfacut patuturile s`a starnit din nou vacarmul...aproape toti spuneau ca ei nu dorm la ea acolo ,ca ei au pat la ei acasa si ca mamele lor vin sa ii ia sa doarma acasa.
Eu am gasit`o pe Antonia umflatica de plans la ora 4....s`a bucurat enorm cand m`a vazut si desi a spus ca s`a distrat la gradi si ca merge in continoare, azi de dimineata s`a pus in unghii sa nu o las acolo. Evident ca am lasat`o, cu inima indoita, incercand sa ma conving totusi ca fac ce e mai bine.
Pe de alta parte nu ma pot convinge ca e normal sa planga absolut toti copiii din grupa. De aceea ma gandesc ca ii va fi foarte greu sa se adapteze din moment ce vede ca toti copiii de acolo plang pe capete.
Nu stiu cum ma descurc pana la ora 3 jumatate cand plec de la serviciu (invoita) sa o iau...simt ca trece timpul foarte greu, iar eu nu sunt buna de nimic.
Sper sa fie mai bine cat de curand...

Mergi la inceput

Monytza, bine ai revenit si te asteptam mai des.
Incearca sa te linistesti, Antonia va fi bine, plansul ei este mai mult pt tine ca sa-l vezi si sa fii impresionata. Este categoric influentata si de ceilalti copii. Incearca sa te desprinzi repede de ea, nu lungi momentul de pa-pa si cand vii s-o iei intreaba educatoarea cat a plans dupa plecarea ta. In general, ei se linistesc repede daca nu mai vad parintii in zona. Desigur nu in 100% din cazuri, dar in timp, se vor obisnui daca activitatile de la gradi sunt atractive si educatoarea destul de abila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Monytza, trece greu timpul mai ales cand lasi copilul plangand, dar, in general, se linistesc dupa ce pleaca parintii. Sigur sunt stresati, mai plang unii dupa altii, dar eu cred ca facem bine, e timpul sa se desprinda de noi, sa invete sa faca si altceva ... cred ca e mai greu pentru copiii care stau la programul lung din start, eu am posibilitatea si am ales sa o duc treptat. In timp inteleg si ei ce se intampa in gradinita, se obisnuiesc cu ritualurile si persoanele din jurul lor. Prima saptamana e mai grea, cred totusi ca mai greu ne este noua ca ei uita si le si place.

Vas, FELICITARI pentru baietel! Andreea danseaza cu taica-sau si spune ca e printul si Alexandra e spiridusul ei sau zana cea buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Bine ai venit pe lume MARIA! Felicitari Alynta, de abia te asteptam cu povesti!
Liviana si la Livia au toti o sticla de 500 ml (am vazut si canute cu pai) cu eticheta (eu am pus si un abtibild sa o recunoasca fata)insa sticlele nu stau cu ei in clasa. Sunt la baie. Pe peretele paralel cu chiuvetele este o policioara compartimentata unde se aliniaza sticlutele. Sub fiecare sticluta e prosopelul fiecaruia.
Monytza, bine ai revenit! Ce surpriza, sa ne arati poze cu voi ca nu v-am vazut demult! La Livia plangeau azi doar doi copii. Ea mi-a spus ieri ca s-a speriat ca au plans copii si ca nu vrea sa ii mai vada si ca o fetita a vomitat la masa.

Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Chiquitita si noi tot la program lung suntem. Desi Andrei nu mai doarme la pranz. Nici nu stiu cum o sa facem cu asta. M-am gandit ca daca se trezeste mai devreme poate doarme. Dar ieri, desi era treaz de la 6:30 nu a dormit. A stat linistit in patut, nu a plans, dar nici nu a dormit. Poate azi. Desi dimineata a zis ca o sa le spuna doamnelor sa nici nu-i mai coboare patul, caci el nu doarme. Pe drum am tot negociat si am ajuns la un acord sa incerce totusi sa doarma, iar daca nu reuseste sa o roage pe doamna sa-l lase sa se ridice din pat dupa ce adorm toti copiii si sa nu-i deranjeze. Am rugat-o si eu pe educatoare dimineata sa nu-l forteze sa doarma daca nu vrea. O sa vedem ce putem face, nici nu poate deranja toata grupa pentru ca nu doarme el.
Liviana voi aveti mai multa experienta cu gradi si de la Matei. Sunt copii la voi in grupa care nu mai dorm la pranz? Cum se procedeaza?
Cu apa la noi nu exista sticla. Au dozator in clasa, pahare inscriptionate cu markerul de educatoare si le da ea cand cer. De fapt am observat ca dupa masa ii duce pe toti si le da paharutul cu apa. In rest presupun ca la cerere. Dar am observat ca atunci cand cere unul se trezesc sigur inca 5-6 ca vor si ei si apoi se inghesuie toata grupa la baut.
Bine ai venit Maria!!! Felicitari Alynta! Sa fiti sanatosi si o bebica sanatoasa, mancacioasa si necolicoasa.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Eliza mea e bolnavioara. Offff....toata vara nu am avut probleme cu ea si uite ca acum........
Nu stiu ce sa ma fac sunt si foarte obosita, la servici am ramas singura, as vrea sa-mi iau de acum concediu...., am de facut delegatii, maine am de consud 160 km, simt ca sunt la limita. iar acum ca e si printesa bolnavioara, nu vrea sa pape, e moale, maine nu o sa fiu langa ea.....imi vine sa plang....

Andreea , mamica Elizei

13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput

Vas, capul sus! Hai ca poti, mai e putin si vine week-endul. Eliza are cu cine sa stea si sa fie ingrijita/tratata, nu? Stiu ca e greu, dar o sa-si revina, tu fa ce-ti sta in putinta si mai ales nu te panica.
Madaiulia, in mod normal si copiii care nu dorm trebuie sa stea intinsi in liniste pe pat, fara a-i deranja pe ceilalti. Nu sunt supraveghetoare sau sali atat de multe incat sa poata fi separati cei care dorm de ceilalti. Minoritatea se supune majoritatii. In gradinita noastra sunt sali separate de somn unde toti copiii merg dupa pranz. Cine nu doarme trebuie sa pastreze linistea, chit ca se uita pe tavan.
Eu cred ca Andrei e putin agitat acum cu debutul la gradi si poate de asta nu doarme. Cum ziceai si tu, cata vreme e f matinal, il va lua somnul si ziua. Ai vazut doar ca puterea exemplului e mare (vezi experienta cu apa).
Nici Matei nu a mai dormit ziua in timpul vacantei, DAR si-a facut necesarul de somn: se culca la ora 22 si la 9:30-10 se scula. Deci 12 ore de somn. Acum va dormi nopatea cu 3 ore mai putin si sper ca in timp sa se re-adapteze la somnul de pranz. Nu-l fortez nici acasa.

Mergi la inceput