**Capsunele de mai-iunie2007(125)BUN VENIT, DARIO!
Raspunsuri - Pagina 11
alynta27 spune:
Buna! Am revenit acasa! Multumesc frumos de urari si incurajari!
Am nascut foarte usor si miraculos as putea zice! Pe 14 era ziua de inducere! M-am pregatit cu inima stransa.... Se punea in discutie cezariana datorita colului nepregatit si greutatii fetitei! Noaptea de 13 spre 14 am avut contractii suportabile! In pat am stat! La 6.30 le-am simtit ritmice si dureau- tot suportabil dar mai "Ascutite"! Am rugat sotul sa ma duca la spital mai repede cu o ora ca se ingrosa gluma! La spital am ramas singura, al meu ducandu-l pe cel mare la gradi si el apoi la munca! La 8.30 ma vede dr pe masa: dilatatie 3 si era deja "cu cantec"! Sala de nastere, contractii mai dese si mai urate! Mi se face clisma, sunt "anuntata" ca pe la 11 nasc! Intre doua contractii sun sotul si-l informez! "Cum 11 noaptea?!" rasuna vocea din telefon! "Nu, 11 ziua; inchid..vine contractia". Imi vine sa imping la urmatoarele contractii... Vine dr, mi se rupe apa pe masa- de catre ea si apoi....."impinge"! "Cum?! Asa repede?! Asa usor?!" Imping si din 3 miscari iese rozalia! Ma uit ca la o minune! E a mea?! Am avut o mica fisura! Am plecat la pat pe picioarele mele! am stat din prima pe fund, am mancat imediat dupa nastere! intr-o ora am anuntat familionul si prietenii si eram fresh! A fost ceva unic si sincer nu credeam ca e posibil sa nasti asa!
Va mai povestesc capitolul 2 :spitalizarea, in alta pauza!
Maria
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010), DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
madaiulia spune:
Alynta dulcica foc printesa. Sa fiti fericiti toti 5 si sa aveti parte numai de impliniri! Baietii cum sunt? Cum au primit surioara? David cum mai e cu gradi?
Liviana multumesc pentru raspunsul cu somnul. Saptamana trecuta Andrei a dormit la fiecare 2 zile la gradi, in celelalte a stat linistit pana s-au trezit colegii.
Ma gandeam ca idee de principiu ca e aiurea sa-i oblige pe toti de la mic la mare sa doarma. Ar putea sa ii adune pe toti care nu dorm intr-o sala si sa-i supravegheze.
Chiquitita cum a mai reactionat Livia?
An@ e bine Ana? Ati inceput gradi? Cum a fost?
Weekend placut!
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
CarlaV spune:
Buna dimineata, revin si eu dupa o pauza lunga. Am fost la mare pana inainte de a incepe gradinita, de luni am inceput, iar de joi Saby zace cu 40 grade, pentru ca parintii iresponsabili si-au trimis copiii virusati in colectivitate, era un baietel chiar cu antibioticul dupa el.
Sabinei i-a placut mult, nu mi-a plans, a mancat tot, dar nu am lasat-o sa doarma pentru ca ea nu mai doarme dupa-amiaza de mult timp. Larisa a suportat mai bine, febra nu a fost atat de mare si nici mucii foarte multi, insa pe mine m-a pus la pat azi, ma doare gatul de mor, articulatiile, capul, nu pot vorbi... chinul de pe lume. Cel mai tare ma oftic ca Sabina nu a mai patit asa rau de acum un an si jumatate, iar cea mica nu a mai avut un muc de 10 luni.
Va pup si incerc sa recuperez din urma.
An@ spune:
Noi n-am inceput inca gradi: terminase cu febra, a inceput tusea (groaznic: 2 nopti ne-am plimbat prin casa cu ea in brate ca se ineca pana vomita), apoi parea ca e mai bine,nu mai facea febra de marti, vineri dupa-amiaza am plecat la mare sa profitam de ultimul we insorit, seara a dansat de a rupt ca la hotel canta o formatie live si era plin de grupuri de straini (d-astia veniti la spa ) si cand ne-am dus in camera mi s-a parut calda: a urcat term. la 39 imediat. I-am dat panadol. In 3 ani de cand tot plec cu ea, e prima data cand nu am luat novocalmin cu noi, pt ca nu prea l-am folosit ...Ana dogorea in continuare, i-am facut dusuri, i-m pus comprese pe frunte, la impachetari urla si nu statea, asa ca am chemat salvarea (a venit in 5 minute) si ne-a dus la urgente in Mangalia. I-au dat niste picaturi de algocalmin si inca un supozitor de paracetamol, a consultat-o, verificat-o. Ne-a tratat ca pe niste tigani: ba ca am stat atat cu copilul in starea asta de tuse si nu am tratat-o cu atibiotic injectabil (dar noi tocmai ce fusesem miercuri la pediatra si era pe tratament pt tuse), ba ca eurespalul e apa de ploaie, ba ca suntem niste parinti inconstienti ca am stat cu copilul la plaja si d-aia are febra (dar noi tocmai ce ajunsesem pe inserat la mare, nici marea nu o vazusem ).AM pazit-o toata noaptea ca si cu algocalmin cu tot, f greu i-a scazut febra. A doua zi nu a mancat nimic,nimic. Am fost putin pe plaja si pe la pranz am plecat spre Buc. Ne-am oprit la Griogre Alex. la urgente sa o mai vada un dr, dar era ff aglomerat, asa ca am mers la IOMC, a consultat-o o dr. tanara, care a pus diagnosticul de herpangina (afte in gat). Eram sigura, chiar ii spusesem aleia din mangalia sa o verifice bine in gura ca a zis Ana ca o doare "dintele" si febra asa mare a mai facut ANa doar cand a mai avut herpangina la 1 an.
Asa ca suntem pe antibiotic, antitermice si alte chestii, ...Ana e satula de siropuri si e un chin sa i le dau .
Asa ca amanam iar gradi inca o sapt. (poate si mai mult, ca sa isi revina bine). Eu n-am mai dormit de o sapt. si imi vine sa ma intind pe jos.
In afara de asta, marea e frumoasa rau toamna: abea acum se simte bine mirosul ala de sarat, abea acum auzi marea si valurile (vara e o zumzaiala continua din cauza aglomeratiei).
Atmosfera la hotel era super, nici nu ziceai ca se pregatesc de inchidere. Cum am zis, erau numai straini (frantuzoiace, olandeze,..), la micul dejun erau in halate albe,semn ca venisera de la spa, erau inbujorate si fresh, isi savurau cafeaua, apoi s-au dus pe sezlonguri in jurul piscinei si citeau...Doamne, cat le invidiam relaxarea...eu ma simteam de parca eram calcata de tren .
Arcadia, sa stapaniti sanatosi casuta si sa fiti fericiti in ea.
Carla, imi pare rau ca si voi sunteti cu febra ... si ma gandesc ca daca parintii copiilor bolnavi nu ar fi asa egoisti (sa-si duca copiii bolnavi cu febra si altele in locuri publice), poate nu s-ar mai raspandi asa virusii si nu ar mai fi atatia copii bolnavi. Nici Ana nu mai fusese d e1 an bolnava, dar in parc se intampla de multe ori sa se oace cu cate un copil (aparent sanatos) si la plecare sa auzi mama/bunica/bona: "hai acasa, ca azi-noapte ai avut febra. Stii ca ai rosu in gat si nu ai voie mult afara" .
mami de Ana (22 mai 2007)
doxinu spune:
Alina felicitari!Frumoasa tare printesa voastra,iar tu,asa dupa cum povestesti esti asa de tonica............Se simte bucuria si relaxarea in scris.
Stefan este la gradi.Dupa 2 saptamani in care facea in pat si urla in fiecare noapte la 15 minute,acum este mai bine.In prima saptamana a facut conjunctivita,plus raceala si febra de la gradi.Acum ii mai trecuse ceva si am luat-o de la capat.Asa cum spune AN@,as dormi si pe jos fara sa stiu ca nu sunt in pat.Nu poate respira noaptea si nu se poate odihni.Dimineata cand parca se mai linisteste il scol sa plecam la gradinita.Nu vreti sa stiti ce este la noi in casa........
De cand l-am dus la gradi mi s-a schimbat total copilul!Nu mai asculta deloc,plange din orice, se compora tare urat cu noi...De fapt a plans in 2 saptamani cat nu a plans in 3 ani.
Sunt sigura ca isi va reveni si ca este doar efectul gradinitei, al schimbarii rutinei pe care nu-l intelege si pe care nu-l poate exprima.
Si io sunt furioasa pe parintii care isi aduc copii bolnavi la gradinita, insa asistenta mi-a explicat ca doar pe cei cu febra si antibiotic ii intoarce acasa,altfel s-ar inchide gradinita ca toti sunt raciti si nu au cu cine sta acasa.Cuvantul "racit" nu prea descrie starea in care se afla STEFAN.....dar.....se incadreaza in limitele gradinitei
Edit: pun aici cateva poze noi
alynta27 spune:
Va multumesc frumos pentru urarile de felicitare! Nu am intrat ieri pentru ca prima noapte acasa a fost mai agitata! Fata e fornaita si s-a trezit des! Plus ca la maternitate au hranit-o si cu lapte praf si a supt mai des, eu nedandu-i supliment! De ieri ziua deja s-a invatat sa suga bine si somnurile au fost mai lungi, decat in noaptea precedenta! Azi a inceput cu colicii! I-am luat Infacol si s-a linistit!
Am mai pus cateva poze cu Maria de la baita si de acasa!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010), DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
Al_Ma spune:
Eu nu am dus-o pe Mara la gradinita si tot a facut 39,3 acum doua zile. Ne-a vizitat un musafir "virusat" (fara ca noi sa stim ca e asa si fara sa ne zica), care nu stie ce inseamna sa ai copii. Acum e bine, nu a mai facut febra, dar are mucozitati groase de la care a cam inceput sa tuseasca, asa ca-i dau Prospan si o curat cu apa de mare. Am vrut sa-i dau si Sinupret, dar o mai las, ca vreau sa lupte organismul ei singur. Asta vara am luat 1 kg de catina si am pus-o in borcane cu miere, iar acum am inceput sa-i dau in fiecare dimineata. ii plac bobitele acrisoare si sper sa-i intaresc imunitatea.
bettyR spune:
Carla, sanatate Sabinei si voua! Cred ca acelasi virus l-am avut si noi, asa tare m-a durut capul si gatul, si mi s=au umflat articulatiile de imi venea sa plang. Andreea a suportat cel mai usor, nici nu se vede aproape ca e racita, a avut gatul rosu si inflamate amigdalele si febra moderata 2 nopti.
Ana, sanatate fetei! Ati ratat debutul, dar pana merge Ana ta restul copiilor poate s-au acomodat si nu mai plang si e muult mai usor. Ce urate is aftele ca si eu am avut intr=un an si a fost groaznic si mi-au trecut greu, dar era de craciun si am mancat muraturi fara sa stiu ce am.
Doxinu, acomodare usoara! Si Andreea e nervoasa cand vine de la gradi, nu mai plange nici dimineata, nici acasa, dar se razbuna pe sora-sa. Si in unele dimineti ca astazi de ex are o fata cand o las, e resemnata cumva, dar ce sa le facem ...
Al_ma, nu fermeteaza catina? Noi asa am pus intr-un an si a fermentat repede, cam in o luna sau doua si pe Andreea a durut-o stomacul, acum am luat si am pus-o asa la congelator si scot cateva bobite si ii dau, dar putine si nu pe stomacul gol, sper sa aiba efect si asa. Sanatate Marei! Sinupret se poate da de la 1 an? Vreau sa ii dau Alexandrei care are 1 an si 3 luni.
Alynta, frumoasa printesa ta! Va doresc acomodare usoara!
Andreea nu mananca la gradi si a slabit, mi-a spus vineri educatoarea, Andreea a mancat azi ....NIMIC, a luat o gura si a scuipat. La somn inca nu o las.
chiquitita spune:
Salutare!
Alynta, sa iti traiasca papusa, am vazut poze frumoase! Nu s-a nascut de Sfanta Maria insa tot la zi mare a venit!
Arcadia, sa stapanesti sanatoasa apartamentul!
Madaiulia, saptamana trecuta a facut urat in sensul ca a rams urland si mai cu forta odata, plangea si seara dar azi a fost super nu a plans deloc si a intrat singura in clasa.
Ne-am luptat si noi cu o raceala. A luat-o de la soacra , doar ce mai patimisem cu raceli si isi revenise fata...Am luat-o si eu, a fost cumplit, cu dureri de tot corpul. La Livia a trecut mai usor, pot sa spun ca nu mai are nimic, dupa 3 ture de antibiotic de acum 3 saptamani, innebuneam sa o luam de la capat.
POZE
Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)
mica0307 spune:
alynta bine ai venit acasa cu Maria!!
Vad ca multi capsunei sunt bolnaviori dupa inceputul gradinitei. Imi aduc aminte ca anul trecut si Maya a fost bolnava dupa prima sapt de gradi si un dr imi spunea ca toti fac asa, asta e prima reactie a intrarii in colectivitate.