Cum sa fac sa dorm noaptea
Raspunsuri - Pagina 8
monalac spune:
LUNA ,ii dau lapte pt ca plange...si pt ca daca nu i dau,chiar daca dupa ce plange adoarme la loc,dupa juma de ora se trezeste din nou...si o ia de la capat....si l trezeste si pe cel mare.care nu mai adoarme la loc....
si eu dorm cu ei in pat...si s capie....
din pacate insa,cu timpul,nedormitul asta isi pune amprenta asupra starii de sanatate...cel putin la mine asa se intampla...plus ca operatia de cezariana nu se mai inchide si probabil organismul a obosit sa tot lupte...dar,ma rog,divaghez de la subiect...
sdcristian spune:
au zis bine fetele
-orice poti, intinde bine cand pui la uscat sa nu mai calci. de ex tricourile sotului - le pui impaturite in masina, le intinzi cand le scoti si le usuci pe umeras. la fel lenjeria - dar fara umeras.
- geamurile nu se spala saptamanal, nici chiar lunar. doar la curatenie super mega generala. o data pe trimestru
- pt baie iti iei solutie gen spray, dai doua pufuri, intinzi rapid si gata. sunt multe fara clatire. vana trebuie spalata dupa fiecare utilizare, dar peretii nu.
- gateste lucruri din care sa se poata manca 2-3 zile
revin
sdcristian spune:
- nu as pune mocheta, o sa se verse o multime de lucruri pe jos in perioada urmatoare, plus ca tine praf, e mai util sa ai doar parchet, il cureti in 2 minute cu mopul si mr proper
- fa tu regulile in casa. acuma e usor sa se obisnuiasca lumea ca esti toata ziua acasa si faci tu toate, dar daca lucrurile raman la fel cand o sa ai servici o sa te trezesti acasa cu aceeasi cantitate de treburi si nu va fi usor
- uita ce ai vazut la mama. pe vremea aceea se lucra pana la 2-3 si ajungeai acasa devreme, aveai timp. acuma daca lucrezi pana la 5-6 ajungi acasa la 7 si ziua nu e cu nimic mai lunga
- fa deosebirea intre ce trebuie facut zilnic - saptamanal - lunar. e frumos sa ai casa curata, dar nu totul se murdareste cu aceeasi frecventa.
- gateste o friptura, si apoi 3 zile faci doar garnitura. poti lua pungi de legume congelate, sunt si sanatoase, si nu mai stai sa cureti atata, pui apa la fiert, tai punga, in 5 minute e gata si e bun. cine are mofturi speciale sa si le satisfaca singur
- ia vitamine si minerale, ai nevoie sa ramai sanatoasa si in forma
- arunca toate lucrurile pe care u le folosesti, care nu iti sunt necesare. castigi spatiu si ordine. eu sunt de parere ca daca am o haina pe care nu am purtat-o de 2 ani nu o sa o mai port niciodata. cand iei ceva nou arunca un obiect vechi - saracia neface sa devenim ciolectionari de inutilitati, dar toate astea ne incarca viata si ne iau timp.
- fa-ti un orar pe zile.
- obisnuieste-te sa nu mai calci tot, doar strictul strictul necesar. inca ai cum si cand sa calci- dar cand va umbla bebele o sa iti fie practic imposibil, ca va misuna pe lamnga tine si va trage de fier, de masa si de tot ce apuca, si atunci va trebui sa calci foarte putin doar cand doarme el. (am eu o spaima cu trasul fierului de copil... ca inca am o cicatrice de cand eram mica)
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui narcisam102 Da...ziceam ca poate motai dar mi-am facut unghile si ca de obicei pana sa se usuce bine s-a trezit pinguinul meu. sunt varza unghile...o sa le fac iar la noapte. ca sa fiu sincera...eu sunt genul ala de persoana care calca si chiloti asa am vazut la mama asa am facut. dar cred ca pt o perioada o sa mai renunt la cateva din aceste obiceiuri...adica ...vremuri noi obiceiuri noi :) |
Ha, ha, pai tu te plangi de lipsa de somn si ai timp sa-ti faci unghiile ??? Cu bebe de 6 luni ?
Acuma serios, lasa chilotii necalcati, si prosoapele, si lucrurile pe care le porti in casa, si asternuturile (daca nu-ti plac sifonate, ia-ti din alea creponate) ! Tocmai vroiam sa spun ca probabil asa ai vazut in casa, cu spalat si calcat tot ... Spune-mi, ti s-a parut ca mama ta a fost o femeie fericita, implinita ? Sau tu ai fost un copil super-fericit si ai beneficiat de toata atentia mamei cand erai mica ? Sau mama era prea ocupata cu smotrul prin casa ca sa se mai joace cu tine si te trimetea sa te joci singura, ca ea avea treaba ?
La noi in familie, bunica locuia cu noi si era cea care statea cu noi cand eram mici si se ocupa cu treburile prin gospodarie: curat, mancat, calcat, spalat, gatit etc. Si muncea toata ziua, pana veneau parintii nostri de la servici. Si evident, nu avea timp sa se joace cu noi, abia seara, cand cadea franta de oboseala, o mai prindeam sa ne citeasca povesti
Cand a imbatranit si nu a mai putut face toate aceste lucruri prin gospodarie, am preluat noi, fetele, si mama sarcinile, impartite la 3: noi cu curatenia (aspirat+bai) si calcatul, mama cu gatitul si curatenia prin bucatarie. Si tata partial spalatul (mama baga la spalat, iar el le intindea pe sarma) si cumparaturile. Si crede-ma ca am detestat fiecare minut pierdut cu aceste sarcini, pentru ca asta mi se parea atunci si asta mi se pare si acum, sarcinile aseta inseamn timp pierdut ! Orice minut in care nu faci ce-ti place este un minut pierdut, iar viata este prea scurta ca sa mi-o pierd facand lucruri care nu-mi plac !
Asa ca m-am jurat ca la casa mea voi angaja o femeie pentru curatenie, chit ca mananc doar un covrig si un iaurt pe zi ! Si asa am facut, cu pauze ! Iar de cand am nascut, pe la 3 luni mi-am dat seama ca nu pot razbi singura, ori scap de sarcinile gospodaresti, ori o iau razna, asa ca aveam o femeie care venea 1 data pe saptamana 2 ore jumate si facea treaba; era spirt, in 2ore jumate facea curatenia de intretinere in toata casa, si mai imi facea si o ciorba in timpul asta
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
narcisam102 spune:
O sa fie tare greu sa o las mai moale...ufff
ieri sotul meu a avut de treaba pe la maica-sa la ap. asa ca a fost o zi de cosmar...
Azi deja am calcat :) fara chiloti si prosoape de data asta. :) am facut mancare ...ciorba de fasole cu costita si un pilaf bulgaresc cu friptura la cuptor.sper sa-mi ajunga si pt maine. m-a ajutat si asta mic ca parca a fost mai linistit azi si a si dormit bine.
Da, aprope ca uitasem cat de obosita era maica-mea care nu avea niciodata timp nici pt mine nici pt frati-miu pe care practic eu l-am crescut.
Burtocika spune:
citat din mesajul lui narcisam102 Da, aprope ca uitasem cat de obosita era maica-mea care nu avea niciodata timp nici pt mine nici pt frati-miu pe care practic eu l-am crescut. |
Pai vezi ? Tu asta iti doresti pentru tine si copilul tau ?
Orice invat are si dezvat, ia incearca sa aplici o parte din sfaturile care ti s-au dat, si o sa vezi ca vei fi mai fericita ... Poate sotul n-o sa fie chiar asa de fericit dar daca te iubeste va invata si asta .
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Burtocika Poate sotul n-o sa fie chiar asa de fericit dar daca te iubeste va invata si asta . ***************************** www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ? www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele |
Ba eu cred ca sunt sanse maxime ca sotul sa fie si el mai fericit. Pt ca daca nu mai e asa obosita tot timpul si stresata, narcisa o sa fie mai relaxata, mai zambitoare, nu o sa se mai certe cu sotul pt ca nu sta cu copilul noaptea etc...
Narcisa, In momentul cand o sa te simti tu mai bine, asta o sa se vada si o sa ii faca si pe cei din jur sa se simta mai bine in prezenta ta.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
emilia.m spune:
monalac, din cate stiu eu, daca dai copilului biberon de fiecare data cand plange risti sa faca carie de biberon. Cand ti se pare ca mananca prea des verifica mai intai daca nu plange din alte motive.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Luna1 spune:
citat din mesajul lui monalac LUNA ,ii dau lapte pt ca plange...si pt ca daca nu i dau,chiar daca dupa ce plange adoarme la loc,dupa juma de ora se trezeste din nou...si o ia de la capat....si l trezeste si pe cel mare.care nu mai adoarme la loc.... si eu dorm cu ei in pat...si s capie.... din pacate insa,cu timpul,nedormitul asta isi pune amprenta asupra starii de sanatate...cel putin la mine asa se intampla...plus ca operatia de cezariana nu se mai inchide si probabil organismul a obosit sa tot lupte...dar,ma rog,divaghez de la subiect... Mami de Cris si Codrin Poze Cris Bebe Codrin |
Imi pare tare rau de situatie. Stiu cum e. Insa gandeste putintel mai egoist. Gandeste-te si la tine si baiatul tau. Parerea mea e ca nici tu nu te odihnesti cum trebuie si nici el, probabil e f obosit ziua datorita trezirilor de noapte.
Parerea mea e sa incerci sa iei taurul de coarne, eventual te muti in alta incapere pt 2-3 nopti si il dezveti. E un obicei prost si va dauneaza amandoura. Sincer.
narcisam102 spune:
Am uitat sa va spun ca aseara nu s-a trezit dect de 2 ori! pe la 1 si i-am bagat suzeta si iar somn si la 5,30 cand i-am facut lapte!
sunt tare mandra si de el si de mine.
eu simt ca ii este foame copilului noaptea si de asta se trezeste. si aseara am pus in 150 ml apa 2 lingurite (de-alea lui) de lapte si 3 de cereale. cred ca s-a saturat mai bine.
o sa mai incerc cateva seri la rand sa vad daca a fost o exceptie sau poate s-a saturat mai bine si nu ii mai este asa foame.