Cum sa fac sa dorm noaptea
Raspunsuri - Pagina 10
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
noi dupa 8 luni de nesomn am inceput sa-l INFASAM. Se scula din 2 in 2 ore...sugea un minut...dormea , iar se scula.
Am incercat tot ce am putut afla de prin carti si alte sfaturi...nimic altceva nu a mers.
De la 8 luni pana la un an si 2 luni dormea toata noaptea infasat. stia cand venea seara si sa-l infasii se relaxa si statea cat se poate de linistit sa-l infasii simteam ca ii place asa... el care era si este foarte energic....daca nu ar fi vrut nu as fi avut nici o sansa.
Asta a fost ceva care practic ne-a adus somnu si linistea iar in casa.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
lisssa_ana spune:
noi de mica a m invatat sa dormim in sac,cand o punem in sac stie ca trebuie sa doarma,la 1 an si 8 luni.
Pana in jurul varstei de 6 luni,nu am avut noapte fara trezire,cea ce e si normal fiind alaptata la san,un lucru am invatat,copilul se trezte pt mancare noaptea daca nu mananca suficient ziua.
Pediatra mea a zis ca dupa ce face 6kg mesele de noapte nu isi mai au sens. Si le va scoate treptat ,pe rand, incercati sa nu mai vorbiti cu el cand se trezeste,sa ii spui ca e noapte,toata lumea doarme. Sincer nu cred ca ai realiza mare lucru daca l-ai lasa sa planga,mai ales la varsta asta cand nu prea stiu ei mare lucru.
Cu multa rabdare veti trece si peste asta.
Mamica de Ana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
draga mea nu astepta miracole....ala e sa ii calmeze lui durerile nu e somnifer..daca e sa se trezeasca, se trezeste. deci clar sa-ti fie....nu te imbata cu apa rece, nopti dormite cap coada nu vei avea prea curad decat daca recurgi la fenobarbital, ceea ce nimeni nu-ti recomanda. vei fi zombie, asta e, nu esti printre putinele norocoase ale caror copii dorm noaptea. resemneaza-te si mergi mai departe, iti va fi dor de perioada asta, crede-ma....eu ma culcam la 23 si la 5-6 max eram drepti, cu 3-4 treziri de rigoare, uneori unele de cate 1-2 ore....si tanjesc dupa acea perioada chiar daca eram cheauna de cap
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/narcisam102/narcisam102.jpg)
narcisam102 spune:
Nu cred ca imi va fi dor vreodata de aceasta perioada! eu sunt tare rea de somn. Dar ...am inceput sa ma obijnuiesc cu ideea ca prea curand nu am sa dorm cap coada o noapte.
Doctora noastra vroia sa ne dea niste sirop nu am retinut cum se numea ca mi-a zis ca o sa-l moleseasca si i-am zis ca nu vreau sa bag toate chimicalele in el. Asa ca...tot inainte...
Bebeloiul meu are 9,500 si mesele lui u toate un rost :) daca nu asi fi atenta cred ca mi-ar manca si lingurita.
iar de infasat nu a stat niciodata si cand avea 2 saptamanise agita pana reusea sa se desfaca...
marutzu spune:
a mea are 2 ani si 3 luni si tot se trezeste noaptea. mai nou pt ca vrea la olita pe la 1 .30 din noapte offf....si nu face nimic pe la 2 se culca din nou se trezeste la 4 atunci kiar face la olita iar la 5 ma ttrezesc eu si sotul ca ttreba sa plecam la svc numai cand plecam in concediu mai scapam si noi la somn si atunci ne trezim la ore fixe din noapte cateva zile...deh obisnuinta
anya spune:
Cam pana la 1 an nu te vad dormind mai mult de 4-5 ore legat (si asta maxim). Eu am 2 copii si sunt foarte rea de somn. Mai ales ca nu pot dormi daca e lumina cat de putin (adica dupamiaza).
Acum, dupa cativa ani deja am reflex. Chiar daca nu se mai trezesc ei, pe la 3-4 noaptea ma trezesc eu si trec in inspectie pe la ei.