Trombofilia o cauza a infertilitatii - 34 -

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

'Neatza, fetelor.
Din pacate, n-am timp sa va citesc, doar va spun ce am facut ieri la gineco. De unde am venit si mai demoralizata.
Cica am o mica-mica leziune pe col, care ar trebui cauterizata, dar, inainte de asta, m-a sfatuit sa fac o analiza ARN pt. HPV la Matei Basarab, analiza care costa 470ron. Cica e bine sa stii daca ai virusul HPV, responsabil cu cancerul de col uterin, inainte de cauterizarea leziunii. Voi ati mai avut asa ceva?? Nu inteleg cum, ceilalti doi dr. la care am mai fost, n-au vazut leziunea.
Parca nu se mai termina vestile proaste la mine, zau. Incep sa ma satur.
In plus, mi-a dat sa fac dozarile de hormoni tiroidieni ( APTO, TSH si T4 free), plus prolactica serica. Ah, si sa repet cam toate analizele din Torch, care anul trecut au iesit cu IGg negativ ( deci la care n-am anticorpi).
Si mai ziceam ca incerc sa raman insarcinata luna asta!!

Colac peste pupaza, aseara, fiind pe drumuri, n-am putut pune telefonul la incarcat, si... cine ma suna?? Dna. Viorica. Azi dimineata, cand am redeschis tel. am vazut apelul pierdut. Sun, dar nu-mi raspunde. Ma intreb de ce m-o fi sunat!! Alt stres.

---------------------------------------------
---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Brotacel83, ma bucur mult pentru vestile bune! Acum poti privi inainte increzatoare!
Anna_leah27, ai o homocisteina de invidiat, bravo tie! Cand ma gandesc ca a mea era 13,9 (la Fundeni, nu la Synevo), aproape de limita maxima de 14... ma demoralizez total, dar daca d-na dr a spus ca mentin tratamentul asta inseamna ca asa e mai bine.
Ruxandrada, mi-a placut faza cu fetita, zau! Mai bine nu mai intrebi deloc pana la nastere, sa fie surpriza mai mare



8+
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pricoapa spune:

buna dimineata fetelor!!!!!!! Felix multumesc frumos pentru raspuns- am auzit ca este un doctor foarte bun. Acum am doua optiuni in materie de doctori dar vrea intai sa merg la fiecare si sa vad la cine voi ramane definitiv.
Va pup

MTHFR A1298c homozigota, 2 sarcini orpite in evolutie 7 si 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

SARA_HS ia lucrurile pe bucatele si toate au o rezolvare, iti spune o tanara speranta.
Bine ca ai aflat, eu acum 15 ani am aflat ca am modificari de celule la testul pap, celule clasa III, am aflat la un test de rutina, Atunci am descoperit acesta problema, intradevar m-am chinuit doi ani fiindca la timpul respectiv nu beneficiam de atata aparatura moderna, am schimbat cred ca vreo 5 medici, care i-mi veneau cu diverse teorii si motive, una dintre ele este asa: ca am ovarul stang cu microchisturi si trebuie scos ca eu de acolo am aceste modificari de celule. Eu am si la ora actuala ovarul stang si ovulatie normala,cu foliculi care contin ovocite..
Concluzia am gasit un medic care la timpul respectiv avea cea mai buna aparatura din oras, printre care si videoscopie(camera introdusa in col)atunci mi-a descoperit aceasta ranita pe col, care arata cat jumatate de unghie mica, mi-a descris-o ca daca era conturata nustiu cum, era o rana normala, a mea era conturata nustiu ce felnu am facut nicio analiza suplimentara la ea (poate nu se stia la timpul respect de analiza respectiva -ARN pt. HPV) si am cauterizato nu am mai avut probleme cu ea, dar am facut atunci un tratament(nu mai stiu cum se cheama tratamentul)si am repatat Pap, la trei luni, 6 luni si la un an. Bine la mine era suspiciune de alceva.....
Eu nu incerc sa te demoralizez mai tare, incerc sa-ti spun ca acum toate se trateaza mai usor si cu timp mai scurt.


Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Neata fetele,

Prico, ma bucur ca ti-am putut fi de folos!

Anna, super analiza ti-a iesit!

Ruxi, chiar ou Kinder cu surprze esti! Poate aflu si eu ce surpriza port la marsupiu...

Fetele, legat de rana pe col, hmmm, eu am avut multe peripetii. Prin facultate mi-a descoperit "rana" o doctorita care mi-a "tratat-o" cu violet de gentiana sedinte bune. Noroc ca n-am platit... Am fost la alt dr care m-a chemat sa mi-o cauterizeze, cand m-am dus la cauterizare "rana" mea disparuse... Am venit acasa, m-am dus sa-mi fac un PAP, am dat de o bioloaga draguta care cand mi-a recoltat mi-a spus ca am o ectopie a colului care este relativ normala la femeile care nu au nascut si colul meu se va normaliza dupa prima nastere. Am ajuns la Tutunaru care mi-a spus fix acelas lucru si atunci m-am linistit complet... La nivel international este o alta abordare a ranilor pe col, NU SE CAUTERIZEAZA, pentru simplul motiv ca sub crusta facuta cu cauterul, se dezvolta in voie celulele canceroase, analizele iesind ok la PAP... Asa che, parerea mea este sa mergeti la mai multi ginecologi sa vedeti daca intr-adevar e o rana pe col sau e altceva.

Despre noi... nu ma simt prea bine, din we am niste dureri ca la cm, in conditiile in care in ultimele 2-3 sapt nu m-a mai durut nimic. Astea s-au instalat brusc, cu intepaturi in uter si dureri ale oaselor bazinului. Azi ma duc la gineco la mine in oras, sper din suflet ca bebe sa fie ok. Simt acut lipsa Bucurestiului si al lui Haiduc.

Pup,

Felix 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

dragelor azi dimineata imi verificam mailul si surpriza mi-a raspuns dr Uschi, la mailul pe care i-l trimisesem cand aveam scurgerile urate si abundente si iata raspunsul
OPRESTE ASPENTERUL
VINO LA SPITAL
IA 6 TAROSIN PE ZI
SI TRECI LA 10 MG DE ACID FOLIC

eu acum nu mai am scurgeri dar cine stie poate mai trebuie cuiva raspunsul. eu maine ma duc la fundeni, dar denissa nu cred ca ajung asa devreme ci dupa 8.

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pricoapa spune:

felix nu tb sa te ingrijoreze durerile de burta stiu persoane care au avut toata sarcina. Cel mai bine ar fi sa te linistesti , sa stai cateva zile cumintica in pat ( cu tot cu no-spa). Stiu ca daca nu iti trece iti vor face injectii cu scobutil parca.

Aveti grija de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Felix, nu te stresa prea mult, sigur va fi bine. Poate e inca un prag de crestere a uterului, sau poate ai facut ceva efort, caz in care pregateste-ti urechile ca sa te trag eu bine! Iti tin pumnii sa fie totul in regula cu bebe!
Brotacel, asa s-a intamplat si la mine cu d-na dr, nu a apucat sa imi raspunda in timp util dar totusi mi-a raspuns De-asta am scris pe prima pagina ca in caz de urgenta trebuie mers direct la Fundeni. Bine ca ai scapat de scurgeri!
Apropo de rana pe col, recunosc cu mare rusine ca nu am mai fost la un papa-nicolau de vreo 3-4 ani, am facut inainte de a concepe baiatul apoi... pauza. Iar acum insarcinata fiind mi se pare inutil (daca e o problema prefer sa nasc intai si apoi sa o tratez) si periculos, fiindca ultima data dr-ul m-a chinuit muuuuuult, spunandu-mi ca am nu stiu ce pe acolo foarte stramt, asa ca mi-ar fi frica sa nu il deranjeze pe bebe- poate aberez, dar asa simt eu.
Concluzia: sa nu faceti ca mine! Sa mergeti la test, ca asa e cel mai sigur!
In rest, nimic deosebit, vomit de fiecare data cand mananc ceva mai consistent, raceala parca a mai trecut un pic si cam atat.
si va doresc o zi faina!



8+
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Floricica, efort nu am facut, poate ca am stat cam multicel pe scaun in masina si am mers 2 ore pe jos. In schimb mi-a fost cam frigut la socrella in apartament, poate de asta ma doare burtica???

Ufff ce nu-mi plac chestiile astea la care nu pot primi indicatii de la un medic competent...

Brotacela, bune vesti! Si ca nu mai ai scurgeri si ca ti-a scris Uschi! Asa-mi place femeia asta! Chit ca nu-si vede capul de treaba, tot isi face un pic de timp si pt mail.

Denisa, ma voi prezentat si eu cu foile A4 la d-na Viorica!

Sara, ti-am zis ca butoiu cu melancolie e sigilat, da? Nici macar in jurul lui nu ai voie sa dai ocol!

Prico, pe mine m-a surprins ca au venit durerile prea brusc, dupa o vreme de liniste. Mi-e teama sa nu se deschida colul... In pat stau dar dupa serv care nu e asa solicitant, mai mult stau pe scaun. Oare daca iau scobutil pilule, nu e ok?

Aristicule, sa stii ca nu te-am uitat! Bafta multa la ouat maine! Abia astept sa ne spui de cofragul plin!

Pup fetile,

Felix 16+




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Am uitat sa va spun ca dr. ginecolog mi-a marit si doza de acid folic, la 10mg/zi ( mesajul lui Brotacel mi-a amintit asta), ba chiar i-a dat si sotului sa ia 5mg/zi. Mi-a spus ca ar fi bine sa faca si sotul analizele genetice de trombofilie, ca deh, copilul e 50% din produsul lui genetic. Doamne, daca as avea atatia bani, le-as face pe toate.
Acum tocmai vin de la medicul de fam., care mi-a dat trimitere la endocrinolog, unde ma voi duce maine seara, in speranta ca imi va da compensare pt analizele prescrise de ginecolog ( T4 free, TSH, APTO si prolactina serica). Cica aceste analize sunt gratuite, daca ai trimitere de la medicul specialist. Sa vedem.
De rana pe col prefer sa uit, momentan, mai ales ca nu-i mare, ci ff. mica. Dr. gine. spunea ca papanicolau nu e un test care sa ofere informatii ref. la cancerul de col ( eu stiam ca e), si de-aia e bine sa fac acel ARN. Dar nu-l fac, ca nu am de gand sa cauterizez rana, cel putin, nu acum, nu inainte de a mai cere si sfatul altui medic.

---------------------------------------------
---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...

Mergi la inceput