Trombofilia o cauza a infertilitatii - 34 -
Raspunsuri - Pagina 10
Ruxandrada spune:
Danny, dragutza mea, pe mine nu m-ai innebunit deloc!
Ma bucur ca ai reusit sa vorbesti! Cand ai timp, poti sa ne spui si noua ce sfaturi ti-a dat? E devreme pentru noi, stiu, dar e bine sa fim pregatite. Iti multumim anticipat!

Am uitat esentialul: esti bine?
R.
15+
?
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!
simonia spune:
se pare ca nu reusesc sa ajung la dr. uscatescu 

LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit.
danny1 spune:
sigur,ca va zic,ruxandra.acestea au fost intrebarile si raspunsurile.
1.ce fel de nastere recomandati,naturala sau cezariana
2.cu cat timp inainte de nastere sa intrerup clexane si dupa nastere la cat timp se reia
3.daca trebuie sa ma internez inainte de nastere cu ceva timp pt a ma tine sub supraveghere.
4 m-a intrebat daca eu fac clexane pt mine sau pt copil.
1.se poate si naturala,si cezariana.
2.daca e de 0,6 clexane,cu 24-48 de ore inainte de nastere si se reia dupa 4-6 ore.
3.aici nu am inteles raspunsul
4.inainte de nastere e pt copil,apoi pt mama.
mi le-a spus la tel,ca pe mail nu am reusit.
mami de
, premiata la concursul de dans
36baietel]
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
floaredemac spune:
Pup toate burticile si viitoarele burtici! Ieri am avut o zi urata, cu sesiuni de greata soldate cu... stiti voi ce... si nu am deschis calculatorul DELOC! Ceva care mi se intampla foarte rar. Azi l-am deschis abia acum si am observat ca d-na dr U, draguta cum e, mi-a raspuns la mail chiar daca d-na Viorica imi raspunsese deja. A zis ca totul e ok, repetam homocisteina si poate ma pune pe clexane sau altceva de acest gen de 0,2. Ceea ce ma bucura foarte mult, abia nu mai stau stresata ca ...daca nu e destul aspenterul. Asa ca maine fug la Brasov de dimineata sa repet analizele, homocisteina plus cele pe care mi le-au facut si la fundeni. Cum Dumnezeu le randuieste pe toate, un prieten de familie are maine de dimineata drum acolo.
Va pup pe toate, ma bucur ca sunteti bine si cu moralul ridicat.
Danny, draguto, putin mai e pana iti vei tine minunea in brate!
Am tot vrut sa pun o intrebare gravidutelor care mai au deja un copil, eventual daca nu a trecut prea mult timp de la nasterea primului copil si daca au alaptat: la urmatoarea sarcina sanii se mai maresc tot la fel ca la prima? Poate e o intrebare stupida, dar ma macina, fiindca la mine nu s-au marit deloc. Explicatia mea ar fi ca deja glandele mamare sunt marite, plus ca am alaptat cam un an si 5 luni si poate ca sunt "mature" si mai mult de atat nu au ce sa ofere
in ceea ce priveste cresterea pe timpul sarcinii. Sper sa am laptic destul si pt bebita care e pe drum! Asa ca... astept raspunsuri sau pareri!
8+FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
floaredemac spune:
Mai am o intrebare urgenta: as vrea sa fac maine si D-dimerii. La synevo scrie ca trebuie intrerupt tratamentul cu anticoagulantele orale sau heparina. Voi intrerupeti inainte de analiza asta? Aspirina este antiagregant, deci nu se incadreaza aici, nu?
Multumesc!
8+FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
alla76 spune:
felix, pupam burtica
si mamica
sa treaca durerile.
ma bucur pentru vestile bune de la eco
sara, papanicolaul nu iti zice exact tot ce ai nevoie sa stii despre cancerul de col, iti zice doar daca sunt modificari la nivel celular. si daca da si se suspecteaza ceva, se face testarea pe HPV.
anna_leah27, da un sms dnei Viorica
si incearca sa iesi din butoi.
Aristica, ce vesti!!! doamne ajuta sa creasca frumos embrionasii!!! si sa fie lipiciosi.
mrnscmnc, incearca macar cateva zile de concediu sa iti iei, sa te mai odihnesti
fetelor, nu stiu cum de va plangeti voi de rds, dar pe la noi ei sunt baza. si merge brici.
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
floaredemac spune:
mrnscmnc ma bucur ca bebe e bine! Apropo de concediu de risc maternal, asa cum am spus eu am stat in concediu medical, fiindca medicul meu de familie nu a fost capabil sa imi faca hartiile de risc maternal, a spus ca e fooooarte complicat. Nu e asa! Trebuie sa te informezi despre procedura, este o colaborare intre medicul de medicina muncii si medicul de familie, si se face in mod frecvent. Cu problemele pe care le avem noi, si mai ales cu antecedentele, te vei incadra perfect. Ca si remuneratie, eu am preferat sa stau chiar si in concediul medical (atunci cred ca era o mica diferenta, nu mai stiu, oricum la un moment dat a trebuit sa restitui niste bani firmei, ceea ce nu s-ar fi intamplat daca eram in risc maternal, motivul nu il mai stiu exact). Asa, ca idee, atunci aveam vreo 850 de lei net si in concediu mi-au ramas in jur de 700 parca (se poate calcula , era 85% dar cred ca din brut si nu din net). Din punctul meu de vedere a meritat sa stau in concediu, era mai bine pt puiul meu si nici financiar nu mi-a mers mai prost, fiindca mai lucram acasa. In plus, serviciul meu incepea foarte devreme, toamna aveam soareci pe birou desi era ditamai firma, iarna, frig, etc asa ca am renuntat la idee. Imi pare rau ca nu am informatii mai "fresh", dar am vrut sa iti povestesc asa, ca imagine generala.
Fug la analize! Sa aveti o zi faina toate!
denisa220972 spune:
'Neata fete cucuiete, poftiti la cafelute si capucino.
De citit , citesc printre randuri, nu mai stiu care si cum.
Aristicule bafta multa.
Va pup pe toate de la litera A la Z![]()

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
felix76 spune:
Neata dragutele,
Floricicademac
e bine ca ti-a raspuns si Uschi. Daca homocisteina e buna poate nu e cazul de clexane. Cine ti-a recomandat sa faci sa faci D-dimerii? Stiu ca Uschi urmareste altceva in sarcina, anticorpii fX-a, dimerii oricum fiind modificati.
Ruxi
nu am facut DT pentru ca nu am vrut. Am considerat ca daca la masuratorile de 12 saptamani totul iese in parametri, voi face si la 22 de saptamani morfologia fetala la 2 medici buni si imi e suficient. Am zis sa nu ma complic cu stresuri inutile, DT si TT fiind teste statistice care iau in calcul varsta mamei (care la mine nu-i tocmai micuta - 34) cum a fost conceput bebe (FIV-ul cu ICSI este un mare minus) etc. M-am consultat cu sotulache dupa ce am citit si rascitit si am fost de acord sa spunem pas acestor teste.
Mrn, ma bucur ca sunteti bine si tu si bebe. Pentru linistea ta, la echo de morfologie poti sa te programezi la 2 medici.
Danny, utile informatiile de la Uschi dar le-as fi vrut mai detaliate. Stiu ca fetele care sunt in apropierea nasterii primesc un fel de scrisoare medicala in vreo 4 exemplare de la Fundeni. Cred ca ne-ar fi foarte util noua celor din provincie daca s-ar posta aici o asemenea scrisoare. E subiectul de dincolo, de la odisee, poate daca intrebi acolo ce si cum vei primi mai multe raspunsuri.
Alla
suntem bine, mutumim lui DD. Azi nu am avut nevoie nici de no-spa... Eu cred ca tu ai ceva specializare doftoriceasca, ma insel???
Anna, ce mai faci? Cum e cu scurgerile?
Simonia, de ce nu ajungi la Uschi? Ar fi bine totusi sa ii dai un telefon ei sau asistentei Viorica.
Aristicule
un piafen acolo nu face rau, s-a eliminat deja. Incearca sa te comporti ca o graviduta deja, mai bine iei un no-spa decat alte alea. Astept cu ochii pe ecran sa-mi spui ca ai embrionasi dragalasi!
Aditule
sa stii ca eu te astept si pe tine, asa cum am vorbit!
Denisa
bun capocino!
Brotacela, tu unde esti? Hai la raport!
Pupacesc gasca de burticoase si viitoare burticoase,
Felix
17+
anna_leah27 spune:
Buna dimineata,
Sunt putin mai linistita ca s-au mai calmat scurgerile si durerile sunt mult mai usoare si rare, probabil incepe sa isi faca efectul si doza mare de utrogestan.Nu am primit inca nici un raspuns la mail , dar imi imaginez ca e nebunie pe acolo si doamnele sunt tare ocupate, oricum ma gandesc ca daca homocisteina e ok si eu incep sa ma simt mai bine , mai pot astepta pana marti cand ma duc la ginecoloaga, pana atunci poate imi scrie si dr U.
Va pup si va urez o zi cu soare!
Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot