Lichior de casa

Lichior de casa | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

Am primit un litru de alcool dublu rafinat.cum fac lichioruri?cata apa la cata cantitate de alcool?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui peanut

Am primit un litru de alcool dublu rafinat.cum fac lichioruri?cata apa la cata cantitate de alcool?

http://mitinitta.blogspot.com/


Limoncello
1 kg de lamai (0.5kg. Lamai verzi , 0.5kg lamai galbene).Se trece prin razatoare sau se cojeste partea galbena respectiv verde cu un cutit pt curatat morcovi,cartofi, fara a lua din pulpa alba a fructului . Coaja se pune intr-un vas de sticla inchis perfect impreuna cu un litru de alcool . Se lasa la soare pt. o perioada de 15 zile, amestecandu-se zilnic. Dupa toate acestea, se face un sirop de zahar dintr-un litru de apa si 1 kg zahar si se toarna fierbinte peste infuzia anterior filtrata. Se lasa sa se raceasca si se pune in frigider cel putin pt. 24 de ore. Se serveste cat mai rece posibil.Eu bag sticla in congelator inainte de servire! Sau pui gheata dar se cam ,,strica" lichiorul!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELIZA MIRON spune:

Lichior de portocale
5-6 portocale
3-4 lamai
1 kg. zahar
1 litru lapte
1 litru alcool

Intr-un borcan mare de sticla(5 kg) se pun portocalele si lamaile spalate( cu tot cu coaja)taiate cubulete peste care se adauga zaharul, laptele si alcoolul. timp de 3 sapatamani se lasa la macerat dupa care se filtreaza.In fiecare zi trebuie amestecat cu o lingura de lemn. iese un lichior excelent chiar daca aspectul amestecului e urat!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Uite si aici doua retete de lichior preparate in casa care au fost foarte apreciate de toti cei care le-au degustat:

Lichior de cacao

Lichior de oua


O nastere cu prelungiri
Caietul cu retete



Violeta ,mamica binecuvantata de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008) in asteptarea unei surioare 17+

Mergi la inceput