Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (446)
Raspunsuri - Pagina 17
Kya spune:
Ramo este normal sa planga, nu te stressa prea tare.
Dimineata cand il lasi acolo plange pentru ca se desparte de tine. Important este sa se calmeze dupa 5-10-15 minute si sa se joace cu ceilalti copii in timpul zilei (sau sa fie cooperant la activitati). Daca, dimpotriva, plange toata ziua si nu poate fi impacat cu nimic, atunci inseamna ca intr-adevar are probleme de adaptare, si trebuie sa renunti pentru o vreme.
Dar din ce povestesti tu, dupa ce trece plansul de dimineata e ok, nu?
Deocamdata ei sunt prea mici sa aiba memorie pe termen lung. Adica pentru Andru conteaza doar ca dimineata "il abandonezi" acolo. Si crede ca asta este pentru totdeauna. O sa vezi ce frumos o sa se calmeze si o sa se obisnuiasca cand o sa-si dea seama ca in fiecare zi il iei inapoi acasa. Deocamdata pana realizeaza el singurel asta, conteaza sa ii dai si asigurari verbale ca nu il parasesti, ca il iubesti, si ca il vei lua inapoi acasa cand se termina programul.
Problema pe care am avut-o eu cu Sanziana au fost weekendurile. Adica nu intelegea de ce 5 zile merge la gradi si apoi 2 sta acasa? De ce nu merge tot timpul, de ce nu e o activitate continua? Asta o dadea un pic peste cap, si nici nu aveam cum sa-i explic pe intelesul ei ce inseamna weekendul.
In concluzie, nu-ti mai face procese de constiinta ca il chinui, lasa tigarile alea in pace, si foloseste util timpul pe care il ai la dispozitie fara copil. Si nu face pauze cu gradinita sau nu renunta, ca mai rau il confuzezi. 
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
mihatp spune:
randunici
m-am mai eliberat si eu, am depus din 27 incepand, 10 proiecte pe fonduri europene. de aici si raceala mea. n-am dormit ultimele 2 nopti de tuse, dar azi sunt mai bine.
imi pare rau de problemele cu gradinitele.
daci, voiam sa-ti zic sa nu-ti faci probleme, daca poti s-o tii acasa, cred ca pt ei e mai importanta imbratisarea mamei si veselia din familie decat achizitiile de la gradinita. mi-am mai schimbat si eu gandurile, de cand il am pe Luca. inainte cred ca planul meu era sa-l "fac" geniu. acum nu doresc decat un copil fericit, nu ma mai intereseaza sa stie 10 mii de poezii sau cantecele. cand il vad ca rade, ca e echilibrat, ca se simte iubit, ma simt implinita. sigur ca e important sa le asiguram conditiile de dezvoltare mentala, prin stimulare, dar nu e un capat de lume daca nu se fac la gradinita.
eu am decis sa nu-l duc pana la urma pe Luca la gradi pana toamna cealalta (2011) pentru ca din ianuarie voi fi si eu acasa si simt ca voi putea "recupera" putin din cei doi ani pe care i-am "pierdut", mergand imediat dupa dastere la serviciu. mama nebuna! dar ala mi-a fost capul atunci, aia a fost situatia atunci.
Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008
ramo_cata spune:
kya da,doamna a zis ca dupa plansul de despartire se linisteste ,se joaca ,vorbeste cu doamna..pana acum nu m-a sunat nimeni..a ramasa sa ma sune daca nu mananca sau nu doarme..sper sa fie bine...tigarile le las dar stii si tu cand isi baga
cornitele te lasi dus de val...
..eu nu vreau sa renunt ,merg inainte si saptamana viitoare si vedem ce se intampla...daca plange dimineata nu ma impacientez prea mult,plange si se linisteste ,imi este frica mai mult cu mancarea si dormitul:) vedem..timpul le rezolva pe toate...si eu ma gandeam ca luni o sa-i fie si mai greu,maine nu-l duc ca plecam la munte,deja o sa fie 3 zile de stat cu mine,deci luni o sa-i fie iar greu dar mergem inainte:)
mihatp spune:
bitza
, multam de asistenta in medicatie. am luat si cred ca au contribuit. ma simt mult mai bine.
gudinde
, vreau sa-ti vad nasucul pe craca.
mimo, esti o maaaaaare figura cu serviciul, asa-mi place ca faci din orice un eveniment de viata. esti model de luat
kya, am vazut pozele, sunteti minunati, iar un Victoras va intregi tabloul la fix!
uite ca aparu gecko! un
pentru cei mai frumosi de pe acolo. un prieten e in australia la o conferinta, zice ca e relaxare maxima pe la voi. sper sa aduca si acasa macar asa de model.
sovi
, mi-era dor de voi. am vazut pozele de la mare. ce repede trece vremea!
olga
, sper sa-i dati de capat cu analizele, si musai schimba pediatra, ca mai vine unul si feuctrarile legate de ea o sa se dubleze.
stela cum esti?
nico, la noi ploua, dar eu ma calesc pentru Scotia... cand o fi
. asa ca bucata mea de soare o las la tine. dar sa ai grija de ea, da?!
zozeeeeeeeee... faceam prezenta
. un 
ramo
, sper sa treaca repede perioada asta, sa vina diminetile cu doamna aia draguta, poate a fi altfel.
remalis, n-am intrat in ultima vreme, asa ca nu am avut ocazia sa-ti zic ca ma bucur ca s-a rezolvat cu brida. sa fiti sanatosi.
naty
, aricel
, mi-e dor de voi pe craca
Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008
cleme spune:

Uff, chiar nu are de gand sa se mai incalzeasca? Nu de alta, dar deja mi s-a luat de frig, ploi, vant...
Ramo
, sunt unii copii care se acomodeaza imediat si la altii dureaza mai mult. Eu zic ca Andru se va obisnui si va veni vremea cand nu o sa mai vrea sa plece de acolo.
Claudia imi pare rau ca ai renuntat la gradi. Pe undeva te inteleg, si eu sufar ca nu am reusit s-o dau pe Diana, dar nu am avut bani de spaga iar de particulara nici atat
. Pe undeva e bine ca sta cu mine dar vine iarna, nu mai iesim asa mult afara si Diana e innebunita dupa copii... si cel mai rau e ca toti prietenii ei din parc de luni se duc la gradi sau cresa... asa mi se rupe sufletul in mine cand vad ca nu-i pot oferi ceva
Tuchi felicitari pt noua casa
Miha multa sanatate si felicitari pt Ilinca.
Nico si noi ne luptam cu muci si tuse de o sapt, cand zic dispar iar apar, mama ei de vreme nehotarata, ba frig, ba cald...
Uff nu stiu ce voiam sa mai zic...
la toata lumea si o zi frumoasa va doresc!
ramo_cata spune:
cleme ma bucur ca ai scos capul afara desi e cand frig cand cald:)..off nu stiu ce sa zic,sper sa se acomodeze ..acum m-a sunat soacra mea si mi-a zis ca a vorbit cu d-na de la bucatarie si i-a zis ca nu a mancat nici la pranz,de dormit a dormit maxim o juma de ora pt ca s-a trezit din cauza unei fetite care a inceput sa planga...cica se ducea la geam si zicea"vine mami si ma ia " cand se ducea educatoarea la el ii zicea"a vedeee-la revedere" probabil sa-l lase in pace
sufar dupa puiul meu...sanatate
Kya spune:
Ramo da' de ce nu-l iei tu acasa la ora 1? Sau 12? Adica dupa masa de pranz, ca sa doarma acasa?
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
daciana.t spune:
miha ai dreptate mai important e sa se simta iubita. doar ca 24 din 24 cu ea lagata de mine unoeri ma oboseste..unde pui ca de vreo 3 zile ma doare capul de-mi vine sa-l crap la propriu si nu glumesc...si ea are 1001 intrebari in program la fiecare moment. dar ma voi obisnui eu si cu asta. multam
si mult succes cu proiectele. nu cred ca ai fost mama nebuna, cred ca pur si simplu aveai nevoie de altceva. o sa ii recuperezi stai linistita. eu nu m-am intors la munca...si? am facut o depresie postnatala crunta care m-a tinut prea mult. pentru fiecare om conteaza altceva, pentru mine a fost greu sa stau inchisa tot timpul in casa si sa am aceeasi rutina zilnica. nu ma intelegeti gresit imi iubesc copilul, doar ca lucrez greu cu el, adica am asteptari prea mari, vreau prea multe...ma controlez cu greu ca e doar un copil care trebuie sa isi traiasca copilaria.
cleme, are si gradinita rostul ei. acum asta e. o fi cand o mai fi. nu te amara si tu, incearca pentru la anu, la vreo 2-3 gradinite si poate intri pe undeva fara spaga vietii
ramo, incet, incet o sa se obisnuiasca si sa manance acolo...offf o sa treaca si perioada asta, e important ca tu sa fi calma si vesela cand il iei, sa il intrebi cum a fost ce a facut, cu cine sa jucat, ce sa jucat
_
Siluan trebuie sa traiasca!http://bebesiluan.wordpress.com/ banii nu aduc fericirea, insa cativa banuti pot aduce fericire parintilor si 5 minute in viata acestui bebelus
Claudia
+24 si mami de
Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
Nicoleta spune:
Ziceam ceva de soare la pranz?? Ei bine, a disparut TOT! Si la propriu, dar mai ales la figurat. Unde-i butoiul? :(
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
gecko spune:
| Citat: |
| un prieten e in australia la o conferinta, zice ca e relaxare maxima pe la voi |
asa e miha
...nici capu' nu te doareRamo, ii place/nu ii place asta nu te lamuresti in 3-4 zile. Va mai trebui sa-i acorzi ceva timp. Poti incerca varianta data de Kya, luat acasa inainte de masa/somn (chit ca din punctul meu de vedere "a mancat putin", "a dormit jumate de ora" nu reprezinta chestii de speriat). Si daca o fi sa nu si nu acomodeze il retragi dar trebuie sa intelegi un lucru...tie mai usor nu-ti va fi. Caci, comparativ cu celelalte randunici, tu esti zi si noapte cu el, tu faci tot si el face TOTUL cu tine. Fiecare din restul fetelor si-a mai lasat puiul cu o bunica/o soacra/o bona...copiii sunt obisnuiti sa relationeze si cu alte persoane...Andru numa langa tine a stat. Eu nu zic sa-l duci la gradinita ca sa aiba nu stiu ce achizitii caci poate invata canta/dansa/juca si acasa...ci e bine de mers ca sa mai taiati cordonul ombilical.
Dar daca vezi ca nu se poate acomoda atunci nu insista...mai lasa-i o jumate de an sa mai creasca si apoi incearca iar.
Si repet...nu ca nu mananca si nu doarme e baiul...important e sa nu jeleasca tot timpul cat sta acolo. Ca daca plange la despartire dar se joaca in restul timpului atunci sunteti pe calea cea buna.
Si draga mea...eu mi-am dus copilul neintarcat si nediversificat la gradinita...si 10 luni de zile nu a pus pe limba lapte de la 7 dimineata pana la 5 seara cand venea acasa, primele 3 saptamani de gradinita nu a mancat mai nimic si in plus mai era si rupt de raceala, 10 luni nu a dormit la gradinita mai mult de 20-25 minute pe zi (ca el adormea la san si cum acolo nu avea nu adormea...ci pur si simplu cadea lat prin camera de somn si in 20 de minute era iar in picioare)...si nu s-a topit copilul si l-am dus in continuare....dar asa sunt eu, am devenit relaxata rau de tot de cand sunt aici.