Strumfi de iulie-august 2007 (193)
Raspunsuri - Pagina 3
karligutza spune:
buna dimineata...
Cristina mami de Ingrid nici eu nu stiu de unde atata hotarare pe Adeluta sa mearga la gradi... pana aseara era foarte hotarata, cand iar am deschis subiectul si cand i-am repetat ca mami pleaca la serviciu, nu sta cu ea la gradi, a si inceput sa planga! mi-a zis clar ca nu vrea la gradi daca mami nu ramane acolo.... deci? pana nu facem primii pasi nu stim ce si cum se va comporta; eu pe cine sa cred? pe Adeluta care vrea sau pe Adeluta care nu vrea la gradinita? oricum... chiar si in conditiile de aseara cand plangea ca nu vrea fara mami, ca nu-i trebuie gradinita, ca mami NU TREBUIE sa mearga la serviciu, am ajuns la un pact.. ca daca ramane la gradi si nu plange ii voi aduce un cadou! (niste clamite/moate cu delfinasi si caprioare cu sclipici! bla bla... buru buru... asta e targul; cred ca mi-e cam frica sa nu planga Adela la gradi, ca i-as promite si luna de pe cer, dar deocamdata niste moate pot sa-i cumpar... )
Cristina mami de Denis sanatate multa la baiat! lasa ca se face repede bine sanatos si prinde startul la gradi! of... cat despre scurtele voastre iesiri, o placere sa auzim, dar si mai mare placerea ar fi sa si vedem! poze de la iarba verde, aer curat si munti inalti! nu mai spun de faptul ca am vrea si noi sa putem iesi asa scurt pe doi pana la vreo poienita ceva...
vivela, carla... scrieti scrieti, luam notite! noi nu am fost anuntati de nimic despre ce trebuie la gradi, dar acusica ma duc la madame directoarea sa imi spuna ce si cum... deocamdata stim ca deschiderea e pe 13, luni, la ora 10 si ca dupa festivitate, toata lumea pleaca acasa... abia marti se incep "cursurile"
mychy ce mai faci cu serviciul? iti cauti ceva pe la Bruxelles? ai terminat cu ministeru'?... acum ca a venit madame Boagiu si nu mai e berciulica... nu o fi mai bine? poate ramai pe post!
stefania si noi la fel... tot in jur de 14 kg... 14,0, 14,2... si la inaltime 98 cm... fetitele voastre cati cm au? sunt mai scunde, mai inaltute la varsta asta? de Adelise de Luna stiu ca e mititica pentru ca ghici... seamana cu mama ei!
danagh te simti bine? emotii emotii? incepem deja sa facem galeria, da?
va pup, fug la gradi... revin mai pe seara cu noutati de acolo daca o fi sa fie ceva interesant!
karligutza
sunt mamica Adelutei
are mama o fetita... are si un blog!
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
ioanaiub spune:
buna dimineata
multumim de cafeluta ... Luna, ce te-ai mai pus pe miscare ... si la noi e o "febra" cu zumba, merg toate colegele si a doua zi zburda pe coridoare
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
Vivela spune:
neata, tot eu cu cafeaua . (v-am zis oare ca m-am lasat de cafea? ...vreo saptamana asa am o ambitie in mine )
Carla, eu o sa le spun raspicat si o sa le bat la cap pe cele de la gradi sa nu-i dea niciun fel de medicament inainte sa ma sune. iar daca are febra, inseamna ca locul lui nu e acolo, ci acasa, deci sa ma sune ca in 5 minute sunt acolo. (si sper sa faca asa, oricum e mai comod sa dea un telefon decat sa-i dea lui david nurofen, nici mie nu mi-e usor sa-i dau cand e nevoie).
Stefania, noi improvizam mult. ne jucam cu orice. oricum, david e un pic atipic, nu deseneaza, nu coloreaza, nu modeleaza...deci nu scap asa usor dandu-i creioane colorate si carti. nuuuu, trebuie sa iau cartea si sa-i explic ce face cutarescu, sa improvizam povesti cu ei, sa cautam detalii la poze, sa-i spun pt a milioana oara ce culoare au diverse desene...
ii place sa facem pe diversele personaje din desene, de exemplu mergem la michydeopozit sa luam micunelte . in we ne-am jucat cu niste bombonele care aveau diverse forme (inimioare, capsune, banane, stelute, etc.) - dupa ce am vazut ca sunt aproape necomestibile i-am zis ca sunt doar de joaca si el m-a crezut. le-am pus pe categorii, pe culori, am facut desene din ele, le-am sortat, numarat, etc. ne-a tinut chestia asta vreo doua ore .
uneori luam clestii de rufe si facem diverse din ei, facem trenuri, masinute, sine de cale ferata, floricele, etc.
intr-o seara i-am dat niste paste fainoase (sub forma de tuburi) si o sforicica si le-a insirat pe aia (l-as fi pus sa le si coloreze cu acuarele, dar nu-l pasioneaza inca, mai asteptam).
eu am o carte in format electronic - nici nu mai stiu de unde am luat-o - cu activitati pe saptamani, de la nastere pana la 5 ani. ma mai inspir din ea cateodata pt amandoi copiii.
o s-o pun pe mailul comun - poate mai e cineva interesat.
ma apuc de curatenie, iarasi au trecut tatarii pe la mine prin sufragerie...
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
ioanaiub spune:
noua nu ne-a cerut sa ducem medicamente la gradinita, au acolo un cabinet si o asistenta dar nu s-a intamplat niciodata sa-i dea lui David medicamente.
o singura data l-a durut urechea si cand am mers dupa el mi-a zis ca i-a pus asistenta picaturi in urechi si o vata, pentru ca il durea tare
eu le-am rugat pe educatoare sa ma sune daca vad ca nu se simte bine copilul
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
Vivela spune:
pana m-am cacait eu cu mesajul, s-a dat cafeaua de mult .
stefania, david are 14,5 kg si vreo 96-98 de cm, si e baiat...ma asteptam sa aiba mai mult, ca in principiu seamana cu tac-su la constitutie. si taica-su are 1,85 si vreo 90 de kile.
toata lumea zice: "vaaai, ce grasunei frumosi ai" - dar de fapt david nu e deloc grasunel, daca il vezi dezbracat de la gat in jos n-ai zice ca e acelasi copil. capul lui mai rotund induce lumea in eroare.
cristina, sanatate multa lui Denis . eu am inceput sa-i dau lui david catina sa-l vitaminizez un pic inainte de gradi. am cumparat bobite de la piata (ca doar nu am innebunit s-o culeg eu) si am stors-o bine-bine, am pus-o in pungute de cuburi de gheata si zbang cu ea la congelator. ii fac in fiecare zi suc de catina, amestec intr-un pahar de apa 2-3 cuburi dinalea si indulcitor (am descoperit indulcitorul pe baza de stevie - un anumit tip de stevie, nu asta de la piata - e de 300 de ori mai dulce ca zaharul si e 100% naturala, fara efecte adverse, costa in jur de 8 lei sticluta). uneori ii pun in sticle de suc - si ii zic ca i-am cumparat de la piata .
eu am fost ieri la gradi dupa ce am scris aici, am avut surpriza sa gasesc copii in curte, cica au inceput de pe 1 sept. dar nu sunt decat vreo 50 de copii in toata gradinita si ca cei mai multi or sa vina de pe 13. deocamdata nu ne ducem decat cu avizul epidemiologic si cu copilul, urmand sa stabilim atunci ce si cum.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Luna1 spune:
Ia uite cum stau ele ascunse si n-aveau curaj sa scrie.
Ioana si eu am asteptari mari de la zumba, am vazut pe net ce si cum. Acum fac aero circuit, practic sunt vreo 10 statii de lucru fiecare cu 2 exercitii si se fac in 2 minute la fiecare statie. Ma bucur ca merg cu prietena mea, plus ca e in cadrul gradinitei (mai exact gradinita e in cadrul salilor astea de sport) asa ca merg mai multe mamici (primi discount daca avem copiii la gradi acolo) plus cam 4 educatoare de la gradinita asa ca ne-am mai apropiat si mai aflam detalii despre copiii nostri. Aseara aerobicul s-a terminat la 9 si 10 si am ajuns acasa la 10 fara 5 ca am stat in parcare la vrajeala cu mamicile, despre scoli, despre progrese, etc.
Adelise are 91-92 cm dupa cum spunea Karli seamana cu parintii. Eu am 1,58 si al meu cam 1.73
Mai sunt de zis dar am ceva treaba. Va pup.
mychydutza spune:
salutare....
Ce ce zumba asta? Ceva mai tare ca pilates?o sa caut pe net........
Karli, deocamdata nu's probleme la servici. Somajul tehnic a fost o metoda de reducere a cheltuielilor. Disponibilizarile urmeaza dar in ceea ce ma priveste nu cred sa am probleme. Cat despre madam boagiu, no coment........daca asta sunt singurii nostrii experti nu'i de mirare ca am ajuns unde suntem.
Va pregatiti de gradi.....parca ma incearca niste remuscaturi ca nu l'am inscris....dar faptu'i consumat.
Suntem in parcu carol....e atata liniste si aer......la naiba cu prafu si zgomotu dintre blocuri......
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!
ioanaiub spune:
Luna, faine activitati aveti acolo ... ar trebui sa ma mobilizez si eu cumva, poate daca vine iarna ... sotul s-a apucat deja de cura de slabire, cica nu se mai poate
_
Luna1 spune:
Mychy iote www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4" target="_blank">ZUMBA
Ioana eu m-am apucat ca nu mai tinea, am devenit gurmanda si kg merg doar intr-o directie, in sus. Asa ca vreau sa devin fit pana in primavara, plus ca preconizez un concediu in Romania doar eu cu Cosmin prin februarie (sa-si cunoasca tatal biologic) deci trebuie sa arat beton, sa moara ala de ciuda.
ioanaiub spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Mychy iote www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4" target="_blank">ZUMBA Ioana eu m-am apucat ca nu mai tinea, am devenit gurmanda si kg merg doar intr-o directie, in sus. Asa ca vreau sa devin fit pana in primavara, plus ca preconizez un concediu in Romania doar eu cu Cosmin prin februarie (sa-si cunoasca tatal biologic) deci trebuie sa arat beton, sa moara ala de ciuda. |
atunci spor la treaba
_